Προς το περιεχόμενο

Ψυκτρα για Q9550

kanesaxo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχικά μου φαίνεται πολύ η θερμοαγώγιμη που έχεις βάλει, και δεύτερον την απλώνουμε πάνω στον επεξεργαστή συνήθως.

Καλορίζικη η κάρτα! :-)

Πολύ εβαλα λες ε? χμμ.

Πάντα ετσι το κανα,απλα ειπα αυτή τη φορα να την απλωσω στη ψυκτρα μιας και ηταν πιο ευκολο.

Να σαι καλα! αθορυβο πισι πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Όντως, έχεις βάλει μεγάλη ποσότητα, η περισσότερη πρέπει να χύνεται έξω απ' το heatspreader.

Απτη στιγμη που εφαρμοζεται αρκετη πιεση,η περίσσεια λογικα δε χυνεται εξω? οποτε εχουμε προβλημα?

Και κατι αλλο,αν βαλω την ψυκτρα με φορά προς τον πανω exhaust ανεμιστηρα,υπάρχει προβλημα? (Δηλ ο ανεμιστηρας της ψυκτρας να διωχνει τον αερα προς τα πάνω)

1. Θεωρητικά το ζητούμενο είναι να χρησιμοποιηθεί όσο λιγότερη ποσότητα γίνεται, ώστε να μειωθεί ανάλογα ο χρόνος απαγωγής της θερμότητας (όχι ότι δεν εξαρτάται από άλλους παράγοντες βέβαια).

2. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, εκτός κι αν η συστοιχία σου με τις 8800GT δεν πετάει το ζεστό αέρα έξω απ' το κουτί αλλά τον διαχέει στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα να ρουφάει περισσότερο ζεστό αέρα το ανεμιστήρι της ψύκτρας.

Εγώ όταν έκανα την τράμπα στην 1284 που λέει είδα διαφορές γύρω στους -5C. Αλλά εγώ είχα κάνει το αντίθετο, στην αρχή έδιωχνε τον αέρα προς τα πάνω, και μετά το έβαλα να διώχνει τον αέρα προς τα πίσω.

Βέβαια τότε είχα το κωλόκουτο το chieftec και από πάνω που έδιωχνε τον αέρα δεν είχε κανένα ανεμιστήρι να το διώξει έξω απ' το κουτί...

Συμπέρασμα: Και εγώ δεν νομίζω να δεις διαφορές. :P

Eλεγα μηπως ειναι καλύτερα,επειδη το Ηαφ εχει εναν 30ρη σαν exhaust στο πανω μερος.

Ισως το δοκιμασω απο περιέργεια.

Τη ψυκτρα να τη βγαλω και να βαλω λιγοτερη παστα λετε ή να το αφησω ετσι? το σωληναριο της προλιματεκ εχει μπολικη ακομη!

με στοκ ταχυτητα ποσους βαθμους ειχες?

Παντως βλεπω τι μου προτειναν τα παιδια σαν καλύτερες λύσεις σε αλλη κατηγορια τιμων.

Η Prolimatech Megahalems Rev.2 κοστιζει περι τα 56ε, +1 ή 2 ανεμιστηρες αθορυβους +15-20ε,συνεπως συνολο περι τα 75ε.

Τόσο έχουν και οι αντιστοιχες επιλογές της noctua με λιγο ψαξιμο.

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en&set=1

To κοστος είναι περιπου ίδιο...

Υ.Γ. Απαγωγή θερμοτητας οχι επαγωγη θερμοκρασιας :)

42c αυτην την εποχη. αλλα χοιμονα τον εχω δει και 37-38c. και παντα με κλειστο κουτι.

http://www.zalman.co.kr/eng/product/Product_Read.asp?idx=164

δες εδω εναν q9550 που εφτασε τα 4ghz+ με zalman 9700

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=4a1KFWWbKUc[/ame]

δε ξερω και τοσα πολυ απο coolers για cpus.

αλλα απο πρωσοπικη εμπιρια και μονο σου λεω οτι η 9700 ειναι και γαμω!!!!

Άπλωσε την σωστά αυτή την φορά την πάστα αφού θα την κάνεις την τράμπα.

και θα βαλω τη μιση ποσοτητα αυτη τη φορα.

Άλλη θερμοαγώγιμη δεν έχεις; Αυτή της Prolimatech δεν πρέπει να φωτάει..

δεν εχω δυστηχως.Ισως να χω καπου πεταμενη της ψυκτρας της GPU,αλλα χλωμο...

Μα τοσο ανοητοι να ειναι αυτοι της προλιματεκ? δε θαταν λογικο να δινουν με το προιον τους μια παστα που θα δουλευε καλα,ωστε να διαφημιζεται το προιον τους καλυτερα?

Περιεργο ειναι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...