Προς το περιεχόμενο

Παλίες Αποδείξεις σε καφετέρια

SpirosLouis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλια το εβλεπα να γινεται συνεχεια και παντου, τωρα τελευταια ομως οχι.. Το σιγουρο ειναι οτι μπορεις να πας και να ζητησεις αποδειξη κανονικη και μαλιστα αν θελεις να τους κανεις και ΡΟΜΠΕΣ!

Οχι δεν ειναι γυφτια να ζητησεις απόδειξη είναι δικαιώμα σου, σε κλέβουν μπροστα στα ματια σου και θα βγουν από πανω;;

Πλεον ζηταω αποδείξεις από παντου δεν ειναι αναγκη να φωναξεις αλλά αρκεί να τη ζητησεις.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πλεόν μαζεύω αυτές που βρίσκω παρατημένες από άλλους και ζητάω και τη δικιά μου. Δεν πιάνει όμως παντού. Πχ στα SM ο ταμείας αρπάζει την παρατημένη απόδειξη πριν από εμένα :)

Δημοσ.

Ο κόσμος είναι γενικά large με τις αποδείξεις. Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται και προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό.

Καλό για εμάς που μαζεύουμε :P ειδικά στα βενζινάδικα... πάντα φεύγω με 100 ευρώ αποδείξεις και ας έχω βάλει 20 :-D

Δημοσ.

Στην αμερικη ερχεται ο υπαλληλος του αντιστοιχου ΣΔΟΕ καθεται ολη τη μερα διπλα στο ταμειο και τσεκαρει εισπραξεις.

Δε πα να κλεβουνε και με προγραμματα μετα οι ιδιοκτητες...η εφορια εχει τσεκαρει το μεσο ορο εισπραξεων.

Δημοσ.
Στην αμερικη ερχεται ο υπαλληλος του αντιστοιχου ΣΔΟΕ καθεται ολη τη μερα διπλα στο ταμειο και τσεκαρει εισπραξεις.

Δε πα να κλεβουνε και με προγραμματα μετα οι ιδιοκτητες...η εφορια εχει τσεκαρει το μεσο ορο εισπραξεων.

Στην Αμερική αν σε πιάσει στα χέρια της έλεγχος εφορίας και έχεις παρανομήσει, έχεις εξαφανιστεί επιχειρηματικά.

Δημοσ.

έτσι έχω ακούσει και εγώ. Δεν έχου τα σούπερ ντούπερ συστήματα-μηχανισμούς για να σε εντοπίσουν απλά αν σε πιάσουν έχεις εξαφανιστεί γενικώς (βλέπε και Αλ)

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Σήμερα πήγα με την παρέα μου σε μια καφετέρια. Πήραμε 3-4 καφέδες κτλ. αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Πληρώσαμε, φύγαμε αλλά μετά συνειδητοποιησα ότι μας έχουνε δώσει αποδείξεις που ήταν από προηγούμενους πελάτες που πιθανόν τις είχανε αφήσει.(κοίταξα την ώρα που βγήκανε)

Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω;

Εγώ πληρώνω σαν !@#$%^ τους φόρους μου και αυτοί κλέβουνε τα κλεμένα; 5€ ένας καφές...τι γίνεται ρε;

Πείτε την δική σας παρόμοια εμπειρία και πως αντιδράσατε.

Να ρωτησω κατι ασχετο; Ποση ωρα περιπου πισω ηταν οι αποδειξεις;

Δημοσ.

Εμένα μου έχει τύχει να έχει λάθος ώρα η ταμειακή (1ώρα πίσω) αντι για τη θερινή και άλλη μια φορά έχω πάρει αυριανή (ΝΑΙ!) απόδειξη 13 ώρες μπροστά, και χωρίς διακριτικά του καταστήματος και Αυξ. Αριθμό.

Δημοσ.

Σα να λεμε απο κομπτιουτερακι casio δηλαδη :P

Σε γνωστο club της Θεσσαλονικης μου δωσαν αποδειξη 40ευρω για ενα πραγμα που εκανε 25 , ερχεται οταν ειναι να πληρωσω μου λεει εκανα λαθος ειναι 25 τελικα ...Την αποδειξη βεβαια την κρατησα , δε ζητησα την κανονικη γιατι οσο περιεργο και αν σας φαινεται στο bar που ημασταν δεν ειχε καν ταμειακη... :S .

Δημοσ.

Εντωμεταξυ νομιζω οτι αλλαζει ο νομος για τη φοροδιαφυγη στην ελλαδα και αν φοροδιαφευγεις πας κατευθειαν φυλακη.

Δημοσ.
@pournaras

Φαντάσου πήγα κατά της 7:30 και μου δώσανε των 5:30-6:30.

Χωρις να θελω να δωσω ελαφρυντικα σε κανεναν, γιατι αυτο το φαινομενο το εχω βιωσει απο μεσα και ξερω οτι συμβαινει, στην περιπτωση σου νομιζω οτι δεν υηρξε λαθος.

Οι ταμειακες εχουν παντα τη χειμερινη ωρα, χειμωνα καλοκαιρι, διοτι ουτε συστημα αυτοματης αλλαγης εχουν, ουτε επιτρεπεται η αλλαγη ωρας απο τον καταστηματαρχη, παρα μονο με το ανοιγμα της απο τεχνικο. Οποτε εν γνωσην της εφοριας το καλοκαιρι οι ταμειακες πανε ολες μια ωρα πισω.

Επιπλεον υπαρχει και το εξης (χαζο μεν, αλλα υπαρχει), καθε φορα που κοβεται μια αποδειξη, εκεινη τη στιγμη απειροελαχιστα να σταματα το ρολοι, με αποτελεσμα στα 2-3 χρονια η μηχανη να εχει χασει τουλαχιστον αλλο ενα μισαωρο. Και αυτο το γνωριζει η εφορια, για αυτο πριν απο οποιοδηποτε ελεγχο ζητανε να τους κοπει μπροστα τους μια αποδειξη ωστε να δουνε τι ωρα λεει η μηχανη, και να υπολογισουν και τις υπολοιπες αποδειξεις που θα βρουν στα τραπεζια.

Οποτε αν μου λες οτι πηγες στι 7:30, φσιολογικα θα παρεις μια αποδειξη των 5:30-6:30 :-)

Δημοσ.

Σε αυτά μπορεί να έχεις δίκιο αλλά υπάρχουν 2-3 πράματα που δεν τα κάνανε καλά τότε και τους κατάλαβα.

Μου δώσανε για κάθε καφέ διαφορετική απόδηξη.(η μια έλεγε 6:30 η άλλη 5:30 και 2 λέγανε την κανονική ώρα)

Επίσης τώρα που αλλάξανε τον ΦΠΑ σχετικά άλλαξαν και την ώρα όπως λες.

Οπως βλέπω μπροστά μου τις αποδείξεις λένε:(ώρες)

5:33

6:28

7:34

Άρα μάλλον είναι αυτό που λέω.

Δημοσ.
Σε αυτά μπορεί να έχεις δίκιο αλλά υπάρχουν 2-3 πράματα που δεν τα κάνανε καλά τότε και τους κατάλαβα.

Μου δώσανε για κάθε καφέ διαφορετική απόδηξη.(η μια έλεγε 6:30 η άλλη 5:30 και 2 λέγανε την κανονική ώρα)

Επίσης τώρα που αλλάξανε τον ΦΠΑ σχετικά άλλαξαν και την ώρα όπως λες.

Οπως βλέπω μπροστά μου τις αποδείξεις λένε:(ώρες)

5:33

6:28

Άρα μάλλον είναι αυτό που λέω.

Απο οσο γνωριζω, δεν ξερω αν εχουν βγει τιποτε νεα μοντελα, οι μηχανες ειναι υποχρεωμενες να δειχνουν χειμερινη ωρα, δεν μπορεις να αλλαξεις σε θερινη, ακομη κι αν δεχεσαι να πληρωνεις 30αρια καθε εξι μηνες που αλλαζει η ωρα κανονικα. Οποτε και στην τυχαια αλλαγη που εγινε τωρα για το ΦΠΑ, η ωρα παλι θα επρεπε να ειναι μια ωρα πισω απο την κανονικη. (ξαναλεω δεν γνωριζω αν εχουν βγει καποια νεα μοντελα που ισως αλλαζουν αυτοματα).

• Moderators
Δημοσ.
Απο οσο γνωριζω, δεν ξερω αν εχουν βγει τιποτε νεα μοντελα, οι μηχανες ειναι υποχρεωμενες να δειχνουν χειμερινη ωρα, δεν μπορεις να αλλαξεις σε θερινη, ακομη κι αν δεχεσαι να πληρωνεις 30αρια καθε εξι μηνες που αλλαζει η ωρα κανονικα. Οποτε και στην τυχαια αλλαγη που εγινε τωρα για το ΦΠΑ, η ωρα παλι θα επρεπε να ειναι μια ωρα πισω απο την κανονικη. (ξαναλεω δεν γνωριζω αν εχουν βγει καποια νεα μοντελα που ισως αλλαζουν αυτοματα).

Ασχετο με το θεμα, αλλα λογικα εχουν βγει νεα μοντελα διοτι η δικη μου αλλαζει κανονικα χειμερινη-θερινη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...