Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κάρτας γραφικών για παλιό μηχάνημα

koser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
γι αυτο σου εδωσα και το λινκ, να διαλεξεις!

Με συγχωρείς, αλλά δεν καταλαβαίνω τί εννοείς.....Μου αναφέρεις ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές με λιγότερα χρήματα και μου δίνεις το link όπου δείχνει την 4670 σε διάφορες τιμές(είτε χαμηλότερες είτε ψηλότερες) και παραλαγές. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως η συγκεκριμένη κάρτα αποτελεί την καλύτερη επιλογή αλλά για να αξιοποιήθει 100% από το σύστημα μου θα πρέπει να ανεβάσω την cpu και εγώ δεν το έχω ξαναεπιχειρήσει το συγκεκριμενο πράγμα. Οπότε η κοιτάω για μία ελαφρώς υποδιέστερη που να αξιοποιείται 100% ή πείτε μου με αναλυτικές οδηγίες πώς ανεβάζω την cpu για να μην ψάχνω αργότερα για καινούργια.......!!!!!

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αναφερεσαι στο φαινομενο του "bottleneck".

Aλλα το πραγμα δεν ειναι μαυρα/ασπρο.

Το οποιο σημαινει οτι καθε φορα,αναλογως τις ρυθμισεις,την αναλυση και τελος το παιχνιδι θα εχει διαφορετικο αντικτυπο στο ποιο υποσυστημα "ζοριζει" περρισοτερο.

Πρακτικα οποια καρτα και να παρεις θα χρειαστει να κανεις overclock -που και παλι δεν θα σου επιτρεψει Playable frames σε αρκετα απαιτητικα παιχνιδια...

Δημοσ.

Κοίτα δεν ζητώ να παίζω παιχνίδια που βγήκαν πρόσφατα, γιατί εκεί μιλάμε για αλλάγη όλου του Η/Υ, απλά να παίζω τα παιχνίδια που μπορώ με τον επεξεργαστή που έχω(συνίσταται δλδ), 06 ή κανα 07. Δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια που για να τα παίξω πρέπει να έχω κατεβάσει την ανάλυση πλήρως(τότε δεν αξίζει). Πολύ απλά για να το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ, θέλω μία κάρτα γραφικών που να συνεργάζεται πλήρως με τον επεξεργαστή μου και να δουλεύει όταν το θελήσω όσο πιο ψηλά γίνεται χωρίς κολλήματα, εάν αυτό δεν γίνεται είτε γιατί δεν μπορώ να βρω παλιές κάρτες γραφικών που είναι πιο συνεργάσιμες(λόγω ίδιας χρονολογίας) είτε γιατί οι καινούργιές είναι απαιτητικές σε επεξεργαστική ισχύς και δεν μπορώ να τις αξιοποιήσω πλήρως είναι άλλο θέμα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΤΗΜΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ. Δηλαδή όποια κάρτα γραφικών από τις τρεις επιλέξω Gt220, 4650 και 4670 στο 100% ξεπερνούν τις δυνατότητες του επεξεργαστή μου και θα πρέπει να ανεβάσω λίγο την cpu για να μπορώ να πω ότι είναι αξιοποιήσιμες, σωστά.....;

Δημοσ.
Με συγχωρείς, αλλά δεν καταλαβαίνω τί εννοείς.....Μου αναφέρεις ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές με λιγότερα χρήματα και μου δίνεις το link όπου δείχνει την 4670 σε διάφορες τιμές(είτε χαμηλότερες είτε ψηλότερες) και παραλαγές. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως η συγκεκριμένη κάρτα αποτελεί την καλύτερη επιλογή αλλά για να αξιοποιήθει 100% από το σύστημα μου θα πρέπει να ανεβάσω την cpu και εγώ δεν το έχω ξαναεπιχειρήσει το συγκεκριμενο πράγμα. Οπότε η κοιτάω για μία ελαφρώς υποδιέστερη που να αξιοποιείται 100% ή πείτε μου με αναλυτικές οδηγίες πώς ανεβάζω την cpu για να μην ψάχνω αργότερα για καινούργια.......!!!!!

+++++++++++++++++++++++++

Δημοσ.

το καλητερο για μενα ειναι να βρεις απο αγγελιες καμια μεταχειρισμενη 20-30 ευρω

και κατι ακομη πριν 4 χρονια που πηρες το pc δλδ 2006 πως σου εκατσε και εβαλες αυτην την μητρικη με μνημες DDR1 :rolleyes:

Δημοσ.

Τι δε μπορείς να καταλάβεις ακριβώς;

Το 2006 έπαιζε το s939 και το s775. Τότε άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι C2D. Τι να έβαζε δηλαδή;

Δημοσ.
Τι δε μπορείς να καταλάβεις ακριβώς;

Το 2006 έπαιζε το s939 και το s775. Τότε άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι C2D. Τι να έβαζε δηλαδή;

ddr2........

Δημοσ.

Το DDR2 ήταν συμβατό μόνο με την ΑΜ2 πλατφόρμα από πλευράς AMD εκείνη την εποχή (αργότερα δηλαδή), το s939 έπαιζε αποκλειστικά με DDR.

Το s775 απ' την άλλη είχε ξεκινήσει να δέχεται DDR2 αλλά δε σύμφερε να στήσεις μηχάνημα στο s775 εκείνη την εποχή.

Αργότερα που εμφανίστηκαν οι C2D άλλαξε φυσικά η κατάσταση.

Δημοσ.

Φίλε Πάνο, όντως εξαιρετική σ' αυτά τα λεφτά......

Υπάρχει ένα αλλά, θυμήθηκα έναν φίλο μου που είχε παραπλήσιο μηχάνημα με το δικό μου και του είχε καεί η κάρτα γραφικών οπότε χρειάστηκε να βάλει μετά μία άλλη (σημερινής εποχής να το πούμε έτσι) η οποία όμως παρόλο που είχε καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτήν που του κάηκε είχε χαμηλότερη απόδοση στο σύστημα του. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις, το να σκάσω δλδ περίπου 60 ευρώ να είναι καλύτερη η κάρτα από αυτήν που είχα αλλά λόγω μη πλήρης συμβατότητας να έχει χαμηλότερη απόδοση και να κλαίω τα λεφτά μου....Βρήκα κάποιες μεταχειρισμένες τις οποίες δείχνω παρακάτω και περιμένω την άποψη σας. Να πω ότι με χάλασε η ψηλή τιμή τους κατά την δική μου άποψη...

http://www.e-shop.gr/show_used.phtml?id=PER.513296&oem=79C0AI435268

και αυτήν

http://www.e-shop.gr/show_used.phtml?id=PER.514192&oem=602-V076-06SB0612122144

είχα βάλει στο μάτι μία 8800 gts 320mb στα 320 bit στα 55 ευρώ....Δεν ξέρω από πλευράς αξιοποιστίας τί παίζει και η σελίδα είναι http://www.e-shop.gr/stockhouse.phtml

Δημοσ.

Φίλε koser μην τις κοιτάς καθόλου αυτές δεν αξίζει,πάρε αυτή που σου πρότεινα πολύ καλή τιμή και προπάντων ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ με 3 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.
Φίλε koser μην τις κοιτάς καθόλου αυτές δεν αξίζει,πάρε αυτή που σου πρότεινα πολύ καλή τιμή και προπάντων ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ με 3 χρόνια εγγύηση.

Φίλε μου οι περισσότεροι εδώ μέσα μου προτείναν να ανεβάσω τον επεξεργαστή (για καλύτερη εκμετάλευση) εάν βάλω πάνω κάτω τέτοιου είδους κάρτες κι εγώ με τον επεξεργαστή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ οπότε γι' αυτό κοιτάω τις μεταχειρισμένες που θεωρώ ότι είναι πιο συμβατές, τί να πω....

Δημοσ.

Να σε ρωτησω κατι?

Μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε καρτα γραφικων μεταξυ NVIDIA και ATI?

Δεν παιζει προβλημα με το nforce 4?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...