Προς το περιεχόμενο

τελικα....turbo on η off βρε παιδια????

bi171184

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!διαβαζοντας διαφορους οδηγους απο ξενα sites,μου δημιουργηθηκε η εξης απορια: για overclocking,μπορουμε να εχουμε το turbo ενεργοποιημενο η οχι???δεν μιλαω για την διαδικασια oc οπου ολοι συστηνουν να την απενεργοποιουμε,ουτε και για τα ορια του επεξεργαστη (4.0-4.2ghz) αλλα αφοτου εχουμε υπερχρονισει και για το υπολοιπο ευρος τιμων!

συγκεκριμενα,στο συστημα της υπογραφης μου,θα ηθελα να ανεβασω λιγο την συχνοτητα του επεξεργαστη απο 3.33 σε 3.66-3.80..μπορω να ανεβασω απλα το bckl στο 183 με turbo off αλλα εχω ενα θεματακι με τις συχνοτητες των μνημων(ανεβαινουν πανω απο 1333 και δεν θελω να μπλεξω με ρευματα μνημων)...

το θεμα ειναι:μπορω να κρατησω το turbo ενεργοποιημενο και με πολλαπλασιαστη 21 να ανεβασω το bckl στο 175 για να φτασω τις ιδιες ταχυτητες???

ρωταω γιατι για παραδειγμα εδω: http://www.tomshardware.com/reviews/overclock-core-i7,2268-4.html λεει οτι το turbo on δεν ειναι αξιοπιστο πανω απο τα 3.33ghz για λογους ρευματος/σταθεροτητας , ενω εδω: http://www.overclock.net/intel-cpus/538439-guide-overclocking-core-i7-920-930-a.html λεει οτι καλυτερα ειναι ο επεξεργαστης να λειτουργει με χ21 πολλαπλασιαστη απ'οτι με χ20 για λογους σταθεροτητας!!:-(

τελικα τι ισχυει ρε παιδια και τι μου προτεινετε????????:-(

Δημοσ.

Η μόνη αξιόπιστη διαδικασία είναι το trial and error.... οποτε δοκιμάζεις αυτο που λες τρέχεις κανενα occt linpack για τσεκάρισμα σταθερότητας και αν δεν σου βγάλει πρόβλημα τότε είσαι άρχοντας...

Ελπιζω το ρεύμα του επεξεργαστή να μην το έχεις στο AUTO εεε??

Αν απο την άλλη θέλεις να κρατήσεις το turbo off τοτε μπορείς να παίξεις με τον διαιρέτη των μνημών και να τις κρατήσεις χαμηλότερα... ώστε να έχει περισσότερο headroom για o/c...

Επίσης πολύ πιθανό οι μνημούλες σου να αντεχουν να δουλέψουν σταθερά λιγό παραπάνω από τα 1333 χωρίς να πειράξεις ρεύματα ... οποτε δεν έχεις τπτ να χασεις να το δοκιμάσεις.. πάλι εννοειται με έλεγχο σταθερότητας με linpack.

Δημοσ.
Η μόνη αξιόπιστη διαδικασία είναι το trial and error.... οποτε δοκιμάζεις αυτο που λες τρέχεις κανενα occt linpack για τσεκάρισμα σταθερότητας και αν δεν σου βγάλει πρόβλημα τότε είσαι άρχοντας...

Ελπιζω το ρεύμα του επεξεργαστή να μην το έχεις στο AUTO εεε??

Αν απο την άλλη θέλεις να κρατήσεις το turbo off τοτε μπορείς να παίξεις με τον διαιρέτη των μνημών και να τις κρατήσεις χαμηλότερα... ώστε να έχει περισσότερο headroom για o/c...

Επίσης πολύ πιθανό οι μνημούλες σου να αντεχουν να δουλέψουν σταθερά λιγό παραπάνω από τα 1333 χωρίς να πειράξεις ρεύματα ... οποτε δεν έχεις τπτ να χασεις να το δοκιμάσεις.. πάλι εννοειται με έλεγχο σταθερότητας με linpack.

συνηθως χρησιμοποιω 4-5 ωρες prime95 και επειτα μια ωρα occt cpu για σταθεροτητα..το ρευμα φυσικα κ δεν ειναι στο auto!ειμαι σε load στα 1.232v αλλα μαλλον θα πρεπει να ανεβω λιγο παραπανω για να πιασω τα 3.6-3.8ghz

για την δευτερη περιπτωση τωρα,αν κρατησω το turbo off,εχω δυο επιλογες με τους διαιρετες μνημων(και uncore αντιστοιχα):

1)κατεβαινω στα 1028mhz (καπου εκει..και 2056 αντιστοιχα για uncore),πραγμα το οποιο ομως δεν θελω αφου τωρα λειτουργω στα 1333 και δεδομενου οτι ειναι μονο 3gb,δεν αξιζει

2)ανεβαινω στα 1444(καπου εκει παλι..και 2888 αντιστοιχα για uncore),πραγμα που σημαινει οτι μπορει να δουλεψουν με stock ρευμα,μπορει ομως κ οχι.ειναι καθαρα θεμα δοκιμης αν κ δεν θα ηθελα ν μπλεξω και με ρευματα μνημων εκ των προτερων!

για την πρωτη περιπτωση τωρα...ασχετα με το θεματακι που εχω με τις μνημες,γενικοτερα μιλωντας,συστηνεται η οχι η χρηση του turbo στις συχνοτητες που επιζητω??? κ αυτο γιατι μπερδευτηκα με τα λεγομενα των διαφορων οδηγων απο μεγαλα sites που λενε αλλοι ναι,αλλοι οχι!

οπως και να εχει,ολα τα ζητουμενα λυνονται με δοκιμες και μονο..απλα ηλπιζα οτι θα υπηρχε ξεκαθαρη απαντηση οσον αφορα στο θεμα της ενεργοποιησης του turbo...;)

Δημοσ.

Δυστυχώς οχι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση... εγώ πχ σε αυτά τα ευρη συχνοτήτων που λές το χρησιμοποιω χωρις προβλήματα και αστάθειες...

αλλοι παλι όχι...

ο γενικός κανόνας πάντως είναι ότι όσο ανεβαίνεις συχνότητες τόσο περισσότερη αστάθεια έχεις από το turbo... αλλά τώρα σε πιο σημείο ΄γινεται αυτό προβλημα εξερτάται απο τον καθε κομμάτι (επεξεργαστή)

Δημοσ.

σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου φιλε μου...οποτε η βαση ολων ειναι το κομματι του επεξεργαστη στον οποιο εχεις πεσει...ο δικος μου ειναι(καλως η κακως) C0 revision,οποτε μια σειρα δοκιμων θα μου λυσει τις αποριες!!ισως με turbo on να παιζω στα 3.5(και με turbo στα 3.6) και να ειναι καλυτερα απ'οτι με απενεργοποιημενο το turbo και στα 3.6 σταθερα,ισως παλι και το αντιθετο....ιδωμεν!:-)

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλα και εγω με C0 ξεκίνησα έπεσα σε εντελώς μπανανοκομμάτι, μετα τα 3,6 Ghz ήθελε τρελό ρεύμα είχε και άθλιο memory controller... ασταααααα. Οπότε μετα ψάχτηκα για πολύ καλο D0 και ησύχασα!!

Δημοσ.

ενταξει,δεν αγχωνομαι...ετσι κ αλλιως πανω απο 3.6 δεν ειχα ποτε σκοπω να παω..μου φτανουν και μου περισσευουν!:-)

Δημοσ.

Ασεχετο... αλλα τι θερμοκρασιες εχεις σε full load... και με τι ψύκτρα??

Δημοσ.
Ασεχετο... αλλα τι θερμοκρασιες εχεις σε full load... και με τι ψύκτρα??

ετσι οπως ειμαι τωρα με το συστημα της υπογραφης μου,σε full load εχω 59-62 βαθμους με την scythe mugen 2

Δημοσ.

Εγω με 1,3 V ρευματακι γιατι χτυπάω 80αρες με την true black ρε γμτ??

Αναρωτιέμαι τι είναι στραβο... το καπακι του επεξεργαστή ή η βαση της black?? I am in need of lapping... αλλα βαριεεεεμαι!!!

Δημοσ.
Εγω με 1,3 V ρευματακι γιατι χτυπάω 80αρες με την true black ρε γμτ??

Αναρωτιέμαι τι είναι στραβο... το καπακι του επεξεργαστή ή η βαση της black?? I am in need of lapping... αλλα βαριεεεεμαι!!!

εγω εχω αυτες τις θερμοκρασιες με 1.232v αλλα ειμαι και στα 3.33(με turbo on)..μεχρι τα 4.0 που εισαι εσυ,η διαφορα ειναι μερα με νυχτα!δοκιμασες να αλλαξεις ρευμα??μπορει να φταιει και η θερμοαγωγιμη παστα...κ τιποτα απο τα δυο να μην ειναι,τα 4.0ghz ειναι το οριο των επεξεργαστων(κ πολλοι απο αυτους δεν το φτανουν καν!)

Δημοσ.

Σε αυτά τα ρεύματα ειμαι σταθερος εκεί... παστα ΠΑΝΤΑ Artic Silver 5 ή Ceramique... ασχολούμε πολύ καιρο με το άθλημα για να μην έχω προ΄σεξει αυτες τις λεπτομέριες!!! ;-)

Ψιλιάζομαι οτι είναι καθαρά θέμα ψύκτρας ... πρέπει να είνια λιγο στραβή η βάση της.... το είχαν αυτο μερικες black δυστυχώς!

Δημοσ.
...πρέπει να είνια λιγο στραβή η βάση της...

+1, ειδικά αν βλέπεις και σημαντικές διαφορές μεταξύ cores ;)

Δημοσ.
+1, ειδικά αν βλέπεις και σημαντικές διαφορές μεταξύ cores ;)

Ανα δυο πανε τα cores ... δυο παιζουν στους 77 -78 και οι αλλοι δύο στους 81 - 82

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...