Προς το περιεχόμενο

αναβάθμιση netbook

leventakas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε νομίζω πως θα κερδίσεις κάτι αξιόλογο από άποψη αυτονομίας. Τουλάχιστον κάτι συγκριτικά που χα δει στο παρελθόν σε παρόμοιο συμπέρασμα κατέληγαν.

edit: Εσύ ο αποπάνω. Εκνευριστικός γίνεσαι :P

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και σε αυτονομία να μην κερδίσει, θα κερδίσει πάρα πολύ σε επιδόσεις (το autocad χαλαρά θα ανοίγει στον μισό χρόνο)

Δημοσ.

Παιδες για τα 60-70ε που κανει ενας ssd της "σειρας" νομιζω κερδισμένος θα βγω,οπως και να χει,ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.

100€ δίσκος όμως για ένα netbook που δεν κοστίζει και τόοοσο περισσότερο και χωρίς προοπτική να τον περάσει σε άλλο σύστημα αργότερα (ή έστω με λίγες πιθανότητες) για ν' ανοίγει πιο γρήγορα το AutoCAD, πολλά μου φαίνονται.

Με SSD της σειράς έχω την εντύπωση πως δε θα κερδίσεις κάτι. Ας πει και κάποιος άλλος όμως.

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Apacer-A7201-Premium-32Gb-Ssd-2-5-SataII-AP32GS25SSD1-4-AP32GS25SSD1-4.htm

Για κατι τετοιο ελεγα...

Πάντως εφοσον λετε πως δε θα κερδισω τπτ στην αυτονομια,παω πασο...

Οσο για ταχυτητα εφαρμογων,ειναι δεδομενο πως θα γινει πιο γρηγορο το κουβαδακι,απο αυτο το ονειδος που εχει για δισκο.

Οποτε κατα τη γνωμη σας,θα πεταξω τα 66 αυτα ευρω.

Δημοσ.

Από άποψη επιδόσεων πολύ πιθανόν μιας κι έχει διπλάσιο κόστος αλλά από πλευράς αυτονομίας του netbook, που είναι ο κύριος στόχος, είναι μάλλον υπερβολή.

Μια απορία που έχω είναι αν αξίζουν τέτοιο δίσκοι γενικότερα για ένα netbook δεδομένου των πάναργων (συγκριτικά) atom επεξεργαστών που έχουν.

Δημοσ.

Συμφωνω.

Γιαυτο και μιλησα για εναν συγκεκριμμενο ssd,ο οποιος ειναι φθηνός πολυ.

Αντιθετα ο ανωθεν,ειναι υπερβολή για ένα νετμπουκ που ειναι ουσιαστικα 1.5 φορα ακριβοτερο απο αυτον.

Ισως να κανω το βημα,μιας και το πολυ πολυ να πεταξω 66ε,και 1 ωρα απτο χρονο μου για το φορματ.

Το οτι θα δουλεψει το νετμποκ ταχυτερα,θαναι ελαφρυτερο και λιγότερο ενεργοβορο(αγνωστο ποσο),ειανι δεδομενο,το ποσο ομως δε ξερουμε με σιγουρια.

Ακομα και στο κανονικο λαπτοπ που ειχα (επιδοσεις desktop) ο δισκος 5400 το "φρεναρει" σε θεμα επιδόσεων,πόσο μάλλον στα νετμπουκς.

Δημοσ.

Στο boot/shutdown και στο loading κάποιων εφαρμογών σίγουρα θα δεις κάποια διαφορά, σαν overall αίσθηση όμως δεν ξέρω κατά πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά, λόγω του Άτομου όπως είπε κι ο antonl.

Εδώ θα είμαστε όμως, θα μας πεις από πρώτο χέρι :-)

Δημοσ.

Για το θέμα της αυτονομίας, μπορείς να αγοράσεις μία μπαταρία. Το βάρος και οι διαστάσεις αυξάνουν (αν και δεν μου φαίνεται τόσο τραγικό αυτό), αλλά η αυτονομία εκτοξεύεται επίσης. Το advent μου από την 1 50' πήγε στα 6 45'!!!

Αυτές ας πούμε.

Δημοσ.

Βάλε άνθρωπε μου, έναν WD black scorpio στις 7200rpm και θα δεις σίγουρα διαφορά.

Εδώ στα desktop μας δεν έχουμε βάλει καλά καλά SSD θα βάλεις στο netbook?

Tώρα πού τα βρίσκουν τα λεφτά αρκετοί σε αυτό το φόρουμ δεν ξέρω.:-(

Να είναι καλά ο μπαμπάκας...:P

Δημοσ.
Βάλε άνθρωπε μου, έναν WD black scorpio στις 7200rpm και θα δεις σίγουρα διαφορά.

Εδώ στα desktop μας δεν έχουμε βάλει καλά καλά SSD θα βάλεις στο netbook?

Tώρα πού τα βρίσκουν τα λεφτά αρκετοί σε αυτό το φόρουμ δεν ξέρω.:-(

Να είναι καλά ο μπαμπάκας...:P

Οταν δεν διαβάζεις,προσεκτικα ολα τα ποστ,μην καταφευγεις σε απαντησεις,που μονο γραφικο μπορει να σε χαρακτηρισουν.

Πως ειναι δυνατον να προτεινεις ενα δισκο που κανει 52,00ε, οταν αυτος που σκεφτομαι κανει 66,00.

Δεν ειμαι φοιτητής να μου λειψουν τα 14,00...;)

Δημοσ.

O SSD είναι μία αναβάθμιση από τις λίγες που μπορεί κανείς να κάνει κανείς σε ένα netbook. Το netbook είναι για τους περισσότερους εργαλείο, οπότε, φαντάζομαι, η χωρητικότητα δεν είναι στις προτεταιότητες τους, αλλά περισσότερο η χρηστικότητα, κάτι που, κακά τα ψέματα, δεν το έχουν απόλυτα.

Εγώ ψιλοψήνομαι να τον βγάλω από το κεντρικό PC και να τον περάσω εκεί ή να πάρω και εγώ έναν ψιλοφτηνό, απλά περιμένω άλλους, πιο γενναίους (ή χουβαρντάδες!..), να δω αν αξίζει ο κόπος.

Τα 2Gb RAM πάντως στα XP δεν πολυάξιζαν σε σχέση με το 1. Ευτυχώς τα είχα πάρει όταν ήταν πάμφθηνα.

Δημοσ.

Σημερα θα τοποθετησω το ντιμ των 2 γκιγκα,μιας και το 1 ειναι τελικα πολυ λιγο.Και σε αλλο φορητο που εβαλα 2 αντι για 1 δουλεψε αριστα,αναζωογωνηθηκε ας πουμε,ειδικα σε βιστα.

Σε χρ προ, αμελητεα διαφορα.

(ας μη σχολιασω ποσο κανει το ντιμακι των 2γκιγκα...ελεος.Ευτυχως που βρηκα μτχ)

Θα μου πεις,νετμπουκ ειναι,αλλα αν εχεις συνηθισει σε γρηγορα desktops το νετμπουκ σου φαινεται καπως...στο θεμα μνήμης/δισκου.

Καλα,δε μιλάμε για τον ποστβιλ της υπογραφης σου,ιεροσυλια ειναι! μονο για δοκιμη,οκ...

Απλως κατι το οποιο μου δενει τα χέρια για την ωρα...δεν απαντηθηκε αρχικα.

Με το θεμα τριμ τι γινεται? σιγουρα οι δισκοι σσδ της σειρας (οπως αυτος στο λινκ) δεν υποστηριζουν τριμ,(απ'οτι ειδα).

Μηπως θα κανω μια τρυπα στο νερο χωρις την υπαρξη του τριμ? (δε ξερω αν παιζει ρολο,7 σταρτερ εχει το νετμπουκ...ουτε καν basic)

Δημοσ.
Οταν δεν διαβάζεις,προσεκτικα ολα τα ποστ,μην καταφευγεις σε απαντησεις,που μονο γραφικο μπορει να σε χαρακτηρισουν.

Πως ειναι δυνατον να προτεινεις ενα δισκο που κανει 52,00ε, οταν αυτος που σκεφτομαι κανει 66,00.

Δεν ειμαι φοιτητής να μου λειψουν τα 14,00...;)

Αχαριστε άνθρωπε, εμ σε συμβουλευω , με αποκαλείς και γραφικό κιόλας?

Με 52 euro αγοράζεις 160GB και με με 66...32GB ! Κανε αναλογία στα μαθηματικά και δες πόσο πληρώνεις το GB ...και όλα αυτά για ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο, τον χειρότερο δίσκο ssd της αγοράς και που δεν θα είναι ουσιαστικά πιο γρήγορος απο τον Scorpio.

Και αφού τον αγοράσεις θα καταλάβεις ότι βρέθηκες απλά με 128GB λιγότερο και τπτ ουσιαστικό δεν κέρδισες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...