Προς το περιεχόμενο

mini itx τουμπανο ή mac mini;

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος ήρθε και μου ζήτησε να του φτιάξω ένα pc που να μπορεί να το μεταφέρει σχετικά εύκολα από το σπίτι στο γραφείο για να το συνδέει σε 24άρα οθόνη στο γραφείο που θα είναι εκεί σταθερή και σε οθόνη και τηλεόραση στο σπίτι για να μπορεί και να συνεχίζει την εργασία του σπίτι αν χρειαστεί,και να δει και τις HD ταινίες του στην τηλεόραση και παράλληλα να μην αφήνει το pc στο γραφείο όλο το βράδυ.Εννοείται μηδενική χρήση παιχνιδιών.

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ένα atom pcάκι το οποίο όμως απορρίπτεται με τη μία λόγω χαμηλής επεξεργαστικής ισχύς.

Το επόμενο που σκέφτηκα ήταν ένα mac mini το οποίο μας κάνει και είναι και δοκιμασμένο.Αλλά βλέποντας τις τιμές τους αποφάσισα να προσπαθήσω να στήσω ένα mini itx πανίσχυρο σύστημα παρόμοιου μεγέθους με το mac mini αλλά πολύ δυνατότερο και πιο πλήρες.Κατέληξα στο παρακάτω.

case+psu Nox Mini ITX Case Black 56€

http://www.nox-xtreme.com/products_uk.php?cat=1&type=0&id=45

optical SONY OPTIARC BLU RAY slim 139€

mobo INTEL DH57JG s1156 120€

cpu i3-530 100€

ram 2x kingston 2gb 1333mhz 94€

SSD intel 40GB 99€

ΗDD 500gb WD Scorpion Blue 68€

Σύνολο 676€

Επειδή το pc μου φαίνεται πολύ ισχυρό για το μέγεθός του για να είναι αληθινό(και πιθανότατα να αναβαθμίζεται και σε quad του χρόνου) υπάρχει περίπτωση κάτι να μην σκέφτομαι σωστά και να φάμε κανένα τρελό πακέτο αν προχωρήσουμε;Από τροφοδοσία,από γραφικά,από οτιδήποτε μπορεί να μην έχω σκεφτεί;Να προχωρήσουμε ή να πάμε σε ένα mac mini που είναι σίγουρα δοκιμασμένο;

Παρακαλώ μην γίνει mac vs pc το thread.Δεν τον απασχολεί αν θα δουλεύει σε win 7 ή σε mac osX.Μόνο αυτό που ρωτάω πιο πάνω όσοι γνωρίζουν.

Δημοσ.

την μητρικη της zotac socket 775 με την 9400 δεν την σκεφτεσαι καθολου ? παλιο σοκετ αλλα φτηνο,μεταχειρισμενο cpu k φτηνες ραμ (μεταχειρισμενες κ αυτες ,μην παραξηγηθω)

Δημοσ.

Τι να παρεξηγηθείς ρε συ;Και επεξεργαστή;Δεν θα ανεβούμε και σε άλλα μετά και θα βγει πάνω κάτω στα ίδια;H μητρική που λες χτυπάει 150άρι ή μου φαίνεται;Οι ram εκεί που έχουν φτάσει όσο θα βρείς 4gb ddr2 βρίσκεις και 4gb ddr3.

Δημοσ.

Αν επιταχύνει HD video και δεν έχει προβλήματα θερμοκρασιών, μια χαρά θα είναι το mini itx. Α, και κάτι άλλο: σίγουρα χωράνε hdd και ssd (υπερβολή imo) στο κουτάκι;

Δημοσ.
Αν επιταχύνει HD video και δεν έχει προβλήματα θερμοκρασιών, μια χαρά θα είναι το mini itx. Α, και κάτι άλλο: σίγουρα χωράνε hdd και ssd (υπερβολή imo) στο κουτάκι;

Ε αυτά θέλω να σιγουρέψω και εγώ..

Για τον HDD+SSD χωράει έναν 3.5" μέσα οπότε λογικά θα μπει ο 2,5" και ο ssd.Αν δεν χωράει θα κοιτάξουμε για τον νέο υβριδικό της Seagate.Αυτο θα το σιγουρέψουμε μόλις κλειδώσουν όλα τα υπόλοιπα ότι θα είναι κομπλέ.

Δημοσ.

μην παρεξηγηθω γτ μονο τρελος προτεινει ddr2 τωρα σε καινουργιο μηχανημα .σε τι αλλα να ανεβεις δεν σε καταλαβα ? το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι προσεξε την αγορα κουτιου εχω κ εγω κ τετοιο κ μαλιστα ποιο μεγαλο απο αυτο κ παλι ζεστενεται μερικες φορες ο ατομ μου . πιστευω οτι σε τετοια συστηματα το case παιζει πολυ συμαντικο ρολο . οσο για το s775 σκεφτομουν κατι σε

1. e5200 ~35 ευρω

2.mhtρικη ειχα δει στο πλαισιο στοκ (δεν θυμαμαι ποσο)

3. 4gb 667mhz ~45 ευρω .

του χρειαζεται οντως τοσο δυνατο συστημα ?

edit or cpu E7X00

Δημοσ.

Ε γιαυτό δεν πάμε σε atom.;)

5 καρτέλες στον mozilla θα ανοίξει και θα τα παίξει που λέει ο λόγος.

Λες δηλαδή να φάμε πίκρα με το case;

E ναι του χρειάζεται.Το θέλει και για δουλειά.

Εdit:Οι σκληροί τελικά δεν χωράνε.Oπότε η αγοράζουμε τον 500άρη,βλέπουμε αν χωράει κάπου ένας ssd(και χύμα δηλαδή πάνω από τις ram να μπεί δεν υπάρχει prob τον στερεώνουμε κάπως και κυριλέ) και αν χωράει αγοράζει και τον ssd,αλλιώς ίσως πάμε για επίσημη πρώτη δοκιμή του υβριδικού της seagate και να βγει και 20€ φθηνότερο.:-D

Δημοσ.

Για το κομμάτι του hd video, μπορείς να βάλεις μια φτηνή low profile κάρτα γραφικών. Όσο για θερμοκρασία / θόρυβο, ρίξε μια ματιά σε ανάλογα συστήματα να πάρεις μια ιδέα.Ο anand έχει ένα review του συγκεκριμένου m/b, αλλά δε λέει τπτ γι' αυτά τα θέματα.

Δημοσ.

κοιτα εγω αυτο εχω σπιτι http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001513&id=C_00001515&name=Element+Q&ov=&ovid=&parent_cp= το ειχα παρει απο το pc1 45 γιουρια , με 220 τροφοδοτικο . χωραει hdd κ ssd . αλλα να φανταστω δεν κανει , λογω μεγεθους ?

Δημοσ.

Είναι ψιλομεγάλο.Ένα τικ πιο μεγάλο να ήταν για να χωρέσει σίγουρα και ο ssd καλά θα ήταν.Αυτό είναι 5 εκατοστά πιο ψηλό και 5 εκατοστά πιο πλατύ

Δημοσ.

Μια χαρά κάνει και το mac το θέμα είναι πως με 600€ παίρνεις ένα με c2d στα 2,26 2gb ram και 500gb σκληρό και αν του βάλεις άλλα 2gb ή 500άρη σκληρό ανεβαίνει η τιμή 150 150..προς τα πάνω..Φίλε S2Katana τα 4gb και τον 500άρη μόνος σου τα έβαλες ή τα πρόσθεσες στην παραγγελία;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...