Προς το περιεχόμενο

Total War: Shogun 2

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Το κουλό θα ήταν να έπεφτε από την στέγη όπως έλεγε ο damastes και το σπαθί μόνο του να έκανε το kill. :P

Αλλά θες ninja της προκοπής;

Βάλτε Kabamaru. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 309
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω το "χιούμορ" με τις γκάφες του νίντζα -δεν ταιριάζει καθόλου ούτε με τη μυθολογία των συγκεκριμένων ατόμων, ούτε με τη λογική ενός σοβαρού παιχνιδιού στρατηγικής, Αμερικανιά θα το έλεγα αν δεν άκουγα την προφορά του τύπου ο οποίος παρουσιάζει το βίντεο.

Όπως έγραψα και παραπάνω, το πιο θετικό για μένα από το -σύντομο ούτως ή άλλως- βίντεο είναι η μίνι-παρουσίαστη του χάρτη, με τις κερασιές και τους ορυζώνες -κάπου φαίνεται και μια γκέισα, ενώ πάρα πολύ όμορφη δουλειά έχει γίνει και στα unit cards, εξαιρετική αισθητική.

Μια ΑΙ της προκοπής να ετοιμάσουν και θα μείνει για πάντα στο σκληρό δίσκο...

Σιγουρα δεν ταιριαζει ουτε με τον χαρακτηρα των νιντζας ουτε με το ολο υφος του παιχνιδιου. Το εχει ξανακανει ομως αυτο στα videakia το TW. Πιστευω πως σκοπο εχει να δωσει ενα πιο χαλαρο κλιμα, δεν ειναι κακο. Αμερικανια ξε-αμερικανια αυτα παιζουμε, ας κανουν οι αλλοι καλυτερα games.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το 360ο view στο campaign map. Βεβαια αμα ειναι να βαρυνει περισσοτερο και "σερνετε" τι να το κανεις.:P

• Super Moderators

Αλλά θες ninja της προκοπής;

Βάλτε Kabamaru. :P

(με σπαραχτική-λιγωμένη φωνή): Μακαρονάδα!

Καλό θα είναι να υπάρχουν βίντεο ανά "επίπεδο" και όσο ικανότερος γίνεται ο agent να υπάρχουν πιο περίπλοκες κινήσεις, ούτως ή άλλως "flair" είναι, το θέμα βασικά είναι να υπάρχει η ΑΙ να το υποστηρίξει όλο αυτό.

Πραγματικά, όμως, δε χορταίνω να βλέπω το χάρτη.

Και μιας και μιλάμε για Shogun, ninjas και samurai, σε συνειρμικό offopic ένα διαμαντάκι στο παρακάτω link.

• Moderators
Καλό θα είναι να υπάρχουν βίντεο ανά "επίπεδο" και όσο ικανότερος γίνεται ο agent να υπάρχουν πιο περίπλοκες κινήσεις

Κι εγώ αυτό ελπίζω.

Θα είναι περίεργο να στέλνεις τον master ninja και να σκουντουφλάει τριγύρω.

δολοφόνοι/κατάσκοποι ήταν οι γκέισες στο πρώτο, αλλά πολύ καλύτερες απο τον απλό ninja. Ψάξε να βρείς τα βιντεακια απο τα kills τους, ήταν πολύ στυλάτες, με χορδες απο μουσικά όργανα κλπ

αστο το βρήκα :)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=ibAdi-q_EHA[/ame]

Αν θυμάμαι καλά η γκεισες είχαν 90% επιτυχία, σπάνια αποτυχαιναν. Επειδή κάτι έπαιζε ότι είναι γυναίκα, λόγω τιμής, αν την έπιαναν δεν την σκότωναν. Μόνο γκείσα μπορούσε να καθαρίσει γκείσα ή κανας ninja με μεγάλο lvl.

Για μένα κορυφαία μονάδα ήταν οι warrior monks, που κουβαλούσαν μαζί τους φορητό ναό και όταν καναν επίθεση ψελνανε. Μιλάμε υπό κατάλληλες συνθήκες δεν άφηναν τίποτα όρθιο.

sent from my HTC Magic using tapatalk

• Super Moderators

Μια καταπληκτική ιδέα από το πρώτο -η οποία όμως στην πράξη δεν εφαρμόστηκε- ήταν οι μονάδες που ανήκαν σε daimyo ο οποίος είχε ασπαστεί το Χριστιανισμό να μην έχουν morale penalty εναντίον των μοναχών. Είχα ρωτήσει στα fora και είχαν απαντήσει πως δεν εφαρμόστηκε.

Μια καταπληκτική ιδέα από το πρώτο -η οποία όμως στην πράξη δεν εφαρμόστηκε- ήταν οι μονάδες που ανήκαν σε daimyo ο οποίος είχε ασπαστεί το Χριστιανισμό να μην έχουν morale penalty εναντίον των μοναχών. Είχα ρωτήσει στα fora και είχαν απαντήσει πως δεν εφαρμόστηκε.

Δεν είναι άσχημη ιδέα αλλά όπως όλα τα πράμματα στην Ιαπωνία γινόντουσαν λίγο διαφορετικά. Μπορεί να ασπάζονταν το χριστιανισμό πχ αλλά παρέμεναν πιστοί στους κώδικες του Bushido που μέσα τους έχουν βαθιά χαραγμένο και τις παραδόσεις των προγόνων τους κλπ κλπ. Οπότε μου φαίνεται λογικό ο μέσος file and rank στρατιώτης ακόμα να τρομοκρατείται από τους μοναχούς.

• Super Moderators

Δεν το θέτω σε ιστορικό πλαίσιο, αλλά ως μηχανισμό παιχνιδιού. Πάντως, από ό,τι έχω διαβάσει, κάποιοι daimyos, "στριμωγμένοι" στη νότια Ιαπωνία, "ασπάστηκαν" το Χριστιανισμό ώστε να έχουν πρόσβαση στα όπλα των Δυτικών. Το κατά πόσο πίστεψαν πραγματικά, είναι ένα άλλο ζήτημα, πόσω μάλλον οι χωρικοί που στρατολογούνταν για να πολεμήσουν.

Δεν το θέτω σε ιστορικό πλαίσιο, αλλά ως μηχανισμό παιχνιδιού. Πάντως, από ό,τι έχω διαβάσει, κάποιοι daimyos, "στριμωγμένοι" στη νότια Ιαπωνία, "ασπάστηκαν" το Χριστιανισμό ώστε να έχουν πρόσβαση στα όπλα των Δυτικών. Το κατά πόσο πίστεψαν πραγματικά, είναι ένα άλλο ζήτημα, πόσω μάλλον οι χωρικοί που στρατολογούνταν για να πολεμήσουν.

Αμφιβάλλω αν πίστεψαν. Τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει. Γι'αυτό και δεν αντέδρασε κανένας ιδιαίτερα όταν ο Oda λίγα χρόνια μετά ως Shogun τους σταύρωσε όλους τους Χριστιανούς στις ακτές της Ιαπωνίας για να τους βλέπουν τα καράβια και να απομακρύνονται. (Μιλάμε για απομώνοτισμο).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators

Εκτενής συνέντευξη του Craig Laycock, στελέχους της CA. Αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζω τη δέσμευση του Mike Simpson, creative director της εταιρίας, πως το παιχνίδι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει έως ότου η AI είναι "άψογη".

Ρεαλιστικά, δε νομίζω πως πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο (κι άλλωστε πάντα βρίσκουμε κάτι να "γκρινιάξουμε") όμως στη βάση του N:TW και με δεδομένες τις διαμαρτυρίες μετά το φιάσκο του E:TW, νομίζω πως τουλάχιστον δείχνουν ότι έχουν συναίσθηση του προβλήματος που δημιούργησε η ανεπαρκέστατη ΑΙ στο Empire.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...