Προς το περιεχόμενο

loked or unloked

Bigdog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί Φίλοι

Διαβάζω στο βιβλιαράκι της motherboard του PC μου μιας QDI Kinetiz 7E/B."The most of processors have bus ratio locked.In this case it's not necessary to set the bus ratio by jumber setting.So only unlocked prosessors can adjust specified bus ratio throught hardware jumber setting."

Και επειδή είμαι ολίγον άσχετος περί τα τοιαύτα θέλω τα φώτα σας στα εξής: 1. Ο Athlon 1500+ που έχω ,είναι εργοστασιακά κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος; 2. Αν είναι κλειδωμένος οδηγήστε σε ένα site να μάθω πως ξεκλειδώνει. 3. Γιατί στην εκκίνηση του υπολογιστή αναφέρει τη motherboard σαν Kinetiz 7E/B ενώ σε μια ετικέτα πάνω στην ίδια γράφει 7Ε/Α;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εκείνων που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.

Δημοσ.

Λοιπόν ο ΧΡ1500+ είναι εργοστασιακά κλειδωμένος,η πραγματική του συχνότητα είναι 1333ΜΗz (133MHz FSB * 10 Multiplier).Mπορείς να τον ξεκλειδώσεις ενώνοντας τις L1 bridges για να γίνει όμως αυτό χρειάζεσαι αγώγιμο βερνίκι και να κλείσεις τις πολύ μικρές οπές που υπάρχουν μεταξύ των bridges.Δές εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες:

http://www4.tomshardware.com/column/20011124/index.html

Η μητρική σου είναι η QDI Kintetiz 7E-A μιας και έχει το ΚΤ133Α chipset που δέχεται Athlon XP,το 7Β έχει το ΚΤ133 που δεν τους δέχεται...

Δημοσ.

Gabe η μητρική είναι όντως η 7E-A αλλά και η 7Ε-Β το ΚΤ133Α φοράει, η διαφορά τους είναι στην ύπαρξη on-board audio στην 7Ε-Α. Εφόσον φοράνε το ίδιο BIOS στην εκκίνηση βγάζει μήνυμα για την 7Ε-Β.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...