greatst Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Έχει ασχοληθεί κανείς σας με Oracle Application Express? Κάνω μια εισαγωγική μελέτη σχετικά αυτόν τον καιρό και θα με ενδιέφεραν οι προσωπικές εμπειρίες συμφορουμιτών που έχουν ασχοληθεί.
lefterhs Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Έχω φτιάξει μια εφαρμογή σε APEX. Θέλεις κάτι συγκεκριμένο να ρωτήσεις;
isavvopo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Έχει ασχοληθεί κανείς σας με Oracle Application Express? Κάνω μια εισαγωγική μελέτη σχετικά αυτόν τον καιρό και θα με ενδιέφεραν οι προσωπικές εμπειρίες συμφορουμιτών που έχουν ασχοληθεί. Πέμπτη και Παρασκευή (3&4/6/2010)ύπάρχει παρουσίαση για το Application Express στη Θεσσαλονίκη. Δωρεάν είναι η συμμετοχή. Θες περισσότερες πληροφορίες?
greatst Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Έχω φτιάξει μια εφαρμογή σε APEX.Θέλεις κάτι συγκεκριμένο να ρωτήσεις; Είναι εύκολη στη χρήση της; Τι (προαπαιτούμενες) γνώσεις χρειάζεται; Πέμπτη και Παρασκευή (3&4/6/2010)ύπάρχει παρουσίαση για το Application Express στη Θεσσαλονίκη. Δωρεάν είναι η συμμετοχή. Θες περισσότερες πληροφορίες? Είμαι ήδη ενήμερος (έχω λάβει σχετικό email) αλλά δυστυχώς μένω εκτός Θεσσαλονίκης και πέφτει σχετικά αργά!
lefterhs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Το βασικό είναι να διαβάσεις τα developer & administration guides πριν ξεκινήσεις και να καταλάβεις τις βασικές έννοιες του εργαλείου. Χρειάζεται να γνωρίζεις SQL και PL/SQL. Σίγουρα θα χρειαστεί να γράψεις τα queries στις φόρμες και τα reports και λίγο PL/SQL κώδικα. Αν δεν έχεις κάποιον να σου κάνει εγκατάσταση το RDBMS, θα χρειαστεί να ασχοληθείς και με αυτό, και σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις να σχεδιάσεις το schema, πάνω στο οποίο θα κάτσει η εφαρμογή σου. Μιας και είναι εργαλείο που παράγει HTML, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις javascript και AJAX για να προσθέσεις κάποια λειτουργικότητα στην εφαρμογή σου, που δε θα προσφέρεται από το εργαλείο. Πάντως, θα βρεις πολλή βοήθεια και έτοιμο κώδικα στο forum της oracle. Αν θελήσεις να βάλεις PDF, XLS κλπ εκτυπώσεις θα πρέπει να εγκαταστήσεις και Oracle BI Publisher. Τέλος, πολλά πράγματα που στην τωρινή έκδοση [3.2.1] πρέπει να χρησιμοποιήσεις AJAX για να τα φτιάξεις, θα ενσωματωθούν στην έκδοση 4 που είναι σε Early Adopter Phase αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν και βιβλία για το APEX, όπως: Beginning Oracle Application Express, Rick Greenwald Pro Oracle Application Express, John Edward Scott and Scott Spendolini
random Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Για ποιό λόγο ρωτάς όμως; ειναι στημένη καπου ηδη υποδομή, δεν αλλάζει, και σκεφτεσαι αν θα ασχοληθείς; (ή δεν εχεις επιλογή και θα ασχοληθεις θες, δε θές..). αν ετσι, ακου τον lefterhs ή ετοιμαζεται κατι νέο, και ερευνάς αν ειναι σωστη αυτη η επιλογή; (υπαρχουν εναλλακτικές; ..)
greatst Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Το βασικό είναι να διαβάσεις τα developer & administration guides πριν ξεκινήσεις και να καταλάβεις τις βασικές έννοιες του εργαλείου.Χρειάζεται να γνωρίζεις SQL και PL/SQL. Σίγουρα θα χρειαστεί να γράψεις τα queries στις φόρμες και τα reports και λίγο PL/SQL κώδικα. Αν δεν έχεις κάποιον να σου κάνει εγκατάσταση το RDBMS, θα χρειαστεί να ασχοληθείς και με αυτό, και σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις να σχεδιάσεις το schema, πάνω στο οποίο θα κάτσει η εφαρμογή σου. Μιας και είναι εργαλείο που παράγει HTML, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις javascript και AJAX για να προσθέσεις κάποια λειτουργικότητα στην εφαρμογή σου, που δε θα προσφέρεται από το εργαλείο. Πάντως, θα βρεις πολλή βοήθεια και έτοιμο κώδικα στο forum της oracle. Αν θελήσεις να βάλεις PDF, XLS κλπ εκτυπώσεις θα πρέπει να εγκαταστήσεις και Oracle BI Publisher. Τέλος, πολλά πράγματα που στην τωρινή έκδοση [3.2.1] πρέπει να χρησιμοποιήσεις AJAX για να τα φτιάξεις, θα ενσωματωθούν στην έκδοση 4 που είναι σε Early Adopter Phase αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν και βιβλία για το APEX, όπως: Beginning Oracle Application Express, Rick Greenwald Pro Oracle Application Express, John Edward Scott and Scott Spendolini Συμφορουμίτη είσαι κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ πολύ για τις εκτενέστατες πληροφορίες! Για ποιό λόγο ρωτάς όμως;ειναι στημένη καπου ηδη υποδομή, δεν αλλάζει, και σκεφτεσαι αν θα ασχοληθείς; (ή δεν εχεις επιλογή και θα ασχοληθεις θες, δε θές..). αν ετσι, ακου τον lefterhs ή ετοιμαζεται κατι νέο, και ερευνάς αν ειναι σωστη αυτη η επιλογή; (υπαρχουν εναλλακτικές; ..) Το δεύτερο! Ο σκοπός δεν είναι εμπορικός, αλλά τυχαία ενημερώθηκα για το APEX και από μια πρώτη ματιά που το έριξα μου φάνηκε ενδιαφέρον, οπότε σκέφτομαι το καλοκαίρι να το μελετήσω.
lefterhs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Πάντως, αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς με το APEX και παιδευτείς στην αρχή, στη συνέχεια θα μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα και γρήγορα web applications.
greatst Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Πάντως, αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς με το APEX και παιδευτείς στην αρχή, στη συνέχεια θα μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα και γρήγοραweb applications. Θα δείξει! Έχω ασχοληθεί αρκετά με LAMP. Java γνωρίζω αλλά με AJAX καθόλου (αν και έχω υπόψη μου τι είναι: απλά δεν το έχω δουλέψει στην πράξη). Για την ώρα από APEX είδα κάποια βίντεο και έκανα το 1ο tutorial και μου φαίνονται νορμάλ τα πράγματα. Πήρα και χώρο στο apex.oracle.com για να κάνω εκεί τις δοκιμές μου χωρίς να στήσω (για αρχή) τίποτα σε δικό μου μηχάνημα.
lefterhs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μιας και τώρα θα ξεκινήσεις να το μαθαίνεις, σου προτείνω να πας κατευθείαν στην έκδοση 4, έστω και αν δεν είναι final. Μέσα στο 2010, από όσο ξέρω, θα γίνει παραγωγική, οπότε πιστεύω καλύτερα να εξοικειωθείς κατευθείαν με την τελευταία έκδοση. Πήγαινε στο: http://tryapexnow.com για να σου δώσουν workspace για την 4.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.