tarantules Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Θα ταιριάξει η συγκεκριμένη ψύκτρα ή θα έχω προβλήματα? Φοβάμαι μην την πάρω και βρίσκει πουθενά στην ψύκτρα του chipset του mobo μιας και είναι πολύ κοντά στο socket του επεξεργαστή
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Πόσα διαθέτεις για ψύκτρα και ποιο κουτί έχεις; Το Thermaltake Junior VC3000;
SpirtouLisS Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 η kabuto μπορει να μπει στο socket με διαφορους προσανατολισμους. και απο τη στιγμη που ο ανεμιστηρας ειναι σε κατακορυφη λειτουργια (φυσαει δλδ προς τη μητρικη) ο προσανατολισμος δεν επηρεαζει τοσο τη λειτουργια της. οποτε αν με τον ενα προσανατολισμο βρισκουν τα heatpipes σε ραμ η σε chipset την μετατοπιζεις στον προσανατολισμο που βολευει την εκαστοτε μητρικη http://www.scythe-usa.com/product/cpu/042/sckbt1000_detail.html ''4-Way Mounting By orientating the fixing holes of the mounting clips in a square, users can mount the heatsink in four different ways'' αξιζει να την παρεις ειναι πολυ καλη ψυκτρα. εγω εχω την zipang βεβαια που ειναι πολυ παλια αλλα για την kabuto ακουγονται τα καλυτερα. και οπως παντα για scythe. εντελως αθορυβος ανεμιστηρας πρεπει μονο να μετρησεις αν στο υψος θα χωρεσει στο κουτι σου. αν θα κλεινει δλδ το πλαινο. η kabuto ειναι περιπου 14 εκατοστα στο υψος.
tarantules Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ναι το Armor Junior έχω.Από ύψος δεν έχω πρόβλημα.Τα γύρω-γύρω φοβάμαι.Την ψύκτρα του chipset κυρίως. Ο βασικός λόγος που θέλω να αλλάξω την stock είναι οτι μου έχει σπάσει τα νεύρα το φουρφούρι
SALIN Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, μιας και έχω και εγω το Thermaltake Junior VC3000 και ψάχνω για ψύκτρα για ελαφρό oc, ήμουν ανάμεσα στην Scythe Kabuto CPU Cooler και Xigmatek HDT-S1283 Cpu Cooler Ποιά θεωρείται καλύτερη? Βέβαια με ενδιαφέρει εγκατάσταση δίχως να βγάλω το mobo, οπότε με push clips φοβάμαι μήπως κρεμάσει η μητρική με το βάρος... Διαφορετικά πάω σε Scythe Shuriken Rev.B CPU Cooler.. Μπερδεύτηκα....
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Χωρίς να είμαι σίγουρος, δε νομίζω ότι θ' αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.
SALIN Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην Xigmatek HDT-S1283. Το πρόβλημα είναι οτι στο Thermaltake Junior VC3000, το πίσω ανεμιστήρι σύμφωνα με μετρήσεις που έκανα για τις εν λόγω διαστάσεις έρχεται οριακά από την ψύκτρα. Tarantules, μιας και οι διαστάσεις της kabuto είναι οι ίδιες απ΄οτι βλέπω, αν την πάρεις, πόσταρε αν χώρεσε στο case σου...
tarantules Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην Xigmatek HDT-S1283.Το πρόβλημα είναι οτι στο Thermaltake Junior VC3000, το πίσω ανεμιστήρι σύμφωνα με μετρήσεις που έκανα για τις εν λόγω διαστάσεις έρχεται οριακά από την ψύκτρα. Tarantules, μιας και οι διαστάσεις της kabuto είναι οι ίδιες απ΄οτι βλέπω, αν την πάρεις, πόσταρε αν χώρεσε στο case σου... Μήπως να πάρω μια άλλη ψύκτρα? Δεν με "κόβει" τόσο να πάρω τη συγκεκριμένη, απλά την προτίμησα επειδή έχει ανεμιστηράκι 12αρι και θα γυρνάει σε χαμηλές στροφές.Δεν έχω πρόβλημα θερμοκρασιών και με τη stock ψύκτρα (άλλωστε ένα core2Duo έχω και θερμοκρασίες 29-31 βαθμούς) αλλά με το θόρυβο. ---edit--- Έκανα μέτρηση πριν λίγο και απογοητεύτηκα.Δεν πρέπει να χωράει οποιαδήποτε ψύκτρα με 120αρι ανεμιστήρα απότι βλέπω... Να και μια φωτο από τη motherboard.Και το chipset είναι πολύ κοντά και το fan εξόδου (πορτοκαλί) http://img217.imageshack.us/img217/7415/cimg0212k.jpg
SALIN Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 tarantules, διαβάζοντας αρκετά reviews καθώς και το συγκριτικό εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=208044&garpg=7, (βέβαια με κατώτερη ψύκτρα η σύγκριση) κατέληξα στην xigmatek s1283, λόγω τιμής, και βάρους σε σύγκριση με σαφώς ανώτερες αλλά κ πιο ογκώδες ψύκτρες. Βασικά αν κοιτάξεις στην 7 page θα δείς πως είναι εγκατεστημένη στο case. Εχω την εντύπωση οτι θα πρέπει να χωράει τελικά. Δυστυχώς σήμερα πήγα στο πλαίσιο πειραιά και δεν την είχε.... p.s Είδα και την cabuto, αυτή όντως δεν χωράει με τίποτα....
tarantules Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μεταξύ Scythe NINJA 2 , Scythe Shuriken Rev.B και Akasa AK 920-2 Evo-120 v2 ποια πιστεύεις οτι μπορεί να ταιριάξει στη μητρική μου χωρίς να έχω προβλήματα από θέμα χώρου?
SALIN Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μεταξύ Scythe NINJA 2 , Scythe Shuriken Rev.B και Akasa AK 920-2 Evo-120 v2 ποια πιστεύεις οτι μπορεί να ταιριάξει στη μητρική μου χωρίς να έχω προβλήματα από θέμα χώρου? Νομίζω δεν τίθεται θέμα ανάμεσα στις 3 από θέμα χώρου. Κοινως η shuriken... Την έψαξα και εγώ αρκετά την συγκεκριμένη αλλά δυστυχώς δεν κάνει για oc. Αν είναι για απλή χρήση...πιστεύω ότι είναι από τις πολύ καλές..
tarantules Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δηλαδή κάνουν οι 3 που έβαλα παραπάνω? Δεν θα έχω πρόβλημα?
SALIN Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δηλαδή κάνουν οι 3 που έβαλα παραπάνω? Δεν θα έχω πρόβλημα? Χωρίς βέβαια να είμαι και μάγος, γιατί ανεξάρτητα απο το κουτί, παίζει ρόλο και η μητρική σου. Στην δική μου π.χ abit ab9 χωράει άνετα η suriken. Για αυτή εννοούσα ότι δεν θα χεις πρόβλημα. Τις άλλες 2 τις κόβω να παίζει στρίμωγμα..
tarantules Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Να πάρω λες τη suriken? Από τη φωτό που ανέβασα πως το βλέπεις θα χωρέσει ή θα βρίσκει στην ψύκτρα του chipset?
SALIN Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Βασικά αυτό που έκανα εγώ, έφτιαξα ένα πρόχειρο σχέδιο της μητρικής σε ένα χαρτί γύρω απο τη cpu και μέτρησα αποστάσεις απο σημεία που πιστεύω θα χω πρόβλημα με μεγάλη ψύκτρα. Με αυτό πήγα στο μαγαζί και βγάζοντας την απο το κουτί για να την δω πανω στο σχεδιάγραμμα απέρριψα αρκετές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.