Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με φορτιστη netbook

spid_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε καινουργιο netbook acer εφαγε ο σκυλος το καλωδιο της μπαταριας απο την μερια που παει στο netbook

Ο φορτιστης ειναι αυτος http://www.pchub.com/uph/laptop/46-40477-11145/LITE-ON-PA-1300-04-AC-Power-Adapter.html

Απο οτι ρωτησα μου ειπαν οτι δεν μπορει να αλλαξει μονο το καλωδιακι αλλα ολοκληρη η μπαταρια. τυπου 50 ευρω.

Επειδη δεν παιζει αυτη τη στιγμη να σκασω τοσα λεφτα πειτε μου αν γινεται να αλλαξω μονο καλωδιο. Επισης μπορω να χρησιμοποιησω φορτιστη απο παλαιοτερο laptop? Σε αυτη την περιπτωση τι πρεπει να προσεξω να ταιριαζει στα χαρακτηριστικα?

input 100-240V - 50-60hz 1.0A

output 19v (1,58A)

Δημοσ.

Ναι ειναι οκ. Απλα θελω να μου πει καποιος τι πρεπει να προσεξω για να παρω αν ειναι τον φορτιστη απο το παλιο λαπτοπ. Τιπρεπει να ταιριαζει?

Δημοσ.
Τιπρεπει να ταιριαζει?

Πρέπει να ταιριάζει το βύσμα σύνδεσης. Η τάση και το ρεύμα εξόδου πρέπει να είναι παρεμφερείς. Παράδειγμα αν το τροφοδοτικό από το παλιό netbook έχει χαρακτηριστικά εξόδου (τα γράφει επάνω στο τροφοδοτικό)

output 19v (1,58A)

(τάση 19V συνεχές και ρεύμα μέχρι 1,58Α)

και το βύσμα είναι ίδιο ...

το χρησιμοποιείς χωρίς φόβο.

Μια μικρή διόρθωση. Η μπαταρία είναι στο netbook. Το τούβλο που παρεμβάλεται ανάμεσα στην μπρίζα και τον υπολογιστή σου είναι ο μετασχηματιστής ;)

Δημοσ.
Πρέπει να ταιριάζει το βύσμα σύνδεσης. Η τάση και το ρεύμα εξόδου πρέπει να είναι παρεμφερείς. Παράδειγμα αν το τροφοδοτικό από το παλιό netbook έχει χαρακτηριστικά εξόδου (τα γράφει επάνω στο τροφοδοτικό)

output 19v (1,58A)

(τάση 19V συνεχές και ρεύμα μέχρι 1,58Α)

και το βύσμα είναι ίδιο ...

το χρησιμοποιείς χωρίς φόβο.

Μια μικρή διόρθωση. Η μπαταρία είναι στο netbook. Το τούβλο που παρεμβάλεται ανάμεσα στην μπρίζα και τον υπολογιστή σου είναι ο μετασχηματιστής ;)

δηλαδη κοιταω μονο το output?

το Input δεν παιζει ρολο?

Δημοσ.
δηλαδη κοιταω μονο το output?

το Input δεν παιζει ρολο?

Input είναι η πρίζα του σπιτιού σου, δηλαδή 220V εναλλασσόμενο στα 50Hz.

Δημοσ.

Δεν λεει μια διαφημιση ΟΧΙ σκουπιδια ΟΧΙ πλαστικα σε θαλασσες και ακτες. Να πω και εγω οχι σκυλακια οχι γατακια σε τροφοδοτικα και υπολογιστες....:lol:

Δημοσ.
Λοιπον εχω βρει αυτον http://www.pchub.com/uph/laptop/46-29742-2869/Li-Shin-LSE0110B20120-01-AC-Power-Adapter.html

εχει output 20V 6A

ενω ο προηγουμενος που ειχα 19V 1.58Α

μπορω να το χρησιμοποιησω?

Αν θες να κάνεις μπαρμπεκιου με τον υπολογιστή σου ... χρησιμοποίησε το. Spid είπαμε ότι τα χαρακτηριστικά εξόδου πρέπει να είναι σχεδόν ίδια.

Τι σχέση έχει το 1,58Α με το 6Α;

Δημοσ.

έφαγε και το βύσμα? η απλά έκοψε το καλώδιο σε κάποιο σημείο?

όχι ότι παίζει μεγάλο ρόλο μιας και το βύσμα βρίσκετε...

απλά αν έχει κοπεί μονο το καλώδιο και δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς, ο ηλεκτρονικός της γειτονιάς σου θα στο φτιάξει με ένα 10euro και μια κλέμα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...