Προς το περιεχόμενο

50αρι χωρίς δίπλωμα

padelis14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ειμαι 16 και εγω και γω ενα 50αρι ... καλυτερα περιμενε 2 χρονια οπως ειπε καποιος , παρε ενα καλο ποδηλατο αρχικα[αυτο εκανα και γω] και στα 16 βγαζεις ενα διπλωμα για μοτοποδηλατο και παιρνεις ενα! Αν παλι θελεις πολυ μηχανακι θα σου προτεινα να παρεις ενα για χωμα και να το χεις μονο για χωμα και καθολου ασφαλτο .Αν νομιζεις πως μπορεις να εισαι συγκρατιμενος και να μη πατησεις καθολου ασφαλτο ...

και τι να το κάνω στα χώματα??

δεν κατάλαβα τι εννωείς

Δημοσ.
μα τι λες ρε umaga; Το βασικο πρόβλημα δεν είναι να τον γραψουν. Άμα τρακάρει και σπάσει κανενα ποδι, πέρα από τα εξοδα νοσηλείας ο άλλος οδηγος

-Δε θα πληρώσει τιποτα, φταει δε φταιει

-Θα κάνει μηνυση (και θα δικαιωθει) και μπορει να παρει χοντρη αποζημίωση

μα του ειπα πιο πριν να μην παρει καν αλλα αμα το θελει τοσο...

εχεις απολυτο δικιο σ αυτο που λες δεν διαφωνω :-)

Δημοσ.

Κανά μοτόποδήλατο; Ισα ίσα για το πανε έλα... Το ποτε θα βγεις και έκτος χωριού δεν θα το καταλάβεις!

Φιλε μου, μην ψαρώνεις... Μηχανάκι και γκομενες Περίμενε λίγο και στα 18 ότι θες... Αν και στις 4 ρόδες είναι πιο σίγουρα !

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.
και τι να το κάνω στα χώματα??

δεν κατάλαβα τι εννωείς

εννοεί να κινείσαι σε χωματόδρομους και να μην βγαίνεις σε κεντρικούς προφανώς....

όσο αναφορά για το ατύχημα αν πηγαίνεις με 20-40 στο χωριό δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αλλά άμα τύχει τπτ την έβαψες :P

από εμένα στα 16 και βλέπεις...

Δημοσ.
εννοεί να κινείσαι σε χωματόδρομους και να μην βγαίνεις σε κεντρικούς προφανώς....

όσο αναφορά για το ατύχημα αν πηγαίνεις με 20-40 στο χωριό δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αλλά άμα τύχει τπτ την έβαψες :P

από εμένα στα 16 και βλέπεις...

δεν φοβάμαι το ατύχημα....σε περίπτωση που με πιάσει η αστυνομία θέλω να ξέρω άμα θα την γλητώσω αυτό με απασχολεί....

Δημοσ.
εμένα το χωριό μου είναι το γεωργίτσι(λακωνια)

ΧΕΣΕ το παπί. Περπατώντας. Θα φτιάξεις κάτι πόδια τούμπανο από την ανάβαση.

Δημοσ.
καλησπέρα.....είμαι 14 χρονών και θέλω να πάρω ένα 50άρι για το χωριό μου....

θέλω να μου πείτε τι γίνεται αν με πιάσουν χωρίς δίπλωμα όμως όλα τα υπόλοιπα χαρτιά (ασφάλεια,άδεια κυκλοφορίας κτλ) είναι εντελώς νόμιμα....

τι μπορούν να μου κάνουν??

Μπορουν να σε κρεμασουν αναποδα.

Αλλά δεν θα το κανουν και θα κανουν οτι λεει ο νόμος, δηλαδη θα φας φυλακιση απο εναν εως τρεις μηνες και θα πληρωσεις τουλαχιστον 200 ευρω.

παντελή άσε τα μαγειρεματα και περιμενε δυο χρονια μεχρι να γινεις 16 και να παρεις μηχανάκι.

Οχι μεχρι να γινει 16, αλλά μεχρι να συμπληρωσει τα 16 του χρονια, μεχρι να γινει 17 δηλαδη.

Δημοσ.

μπορεις καλλιστα να πας σε ποδηλατο με ηλεκτρικη υποβοήθηση είτε ηλεκτρικό μόνο.. ψάξου λίγο παραπάνω για ποδήλατο. είναι κρίμα να εχεις μπλεξίματα

(ειδικά εφόσον διαβάζω ότι δεν σε τρώει ο κώλος σου να κάνεις βλακείες)

Δημοσ.
Οχι μεχρι να γινει 16, αλλά μεχρι να συμπληρωσει τα 16 του χρονια, μεχρι να γινει 17 δηλαδη.

Όταν συμπληρώσεις τα 16 χρόνια, σημαίνει ότι έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που γεννήθηκες, δηλαδή με άλλα λόγια όταν γίνεις 16, ναι 16. Όταν γίνει 17 θα έχει συμπληρώσει τα 17 του χρόνια και θα είναι 17. Σαν εκείνη τη βλακεία που σου απαντούν όταν ρωτάς "πόσο είσαι;" "έκλεισα τα 17 μπήκα στα 18" Δηλαδή έπαιζε να μπεις στα 42; 17 είσαι είτε σ αρέσει είτε όχι, αναμονή μέχρι τα 18.

Θέλω να καταλήξω προφανώς στο ότι ο Παντελής, γερός να ναι, με το που φυσήξει 16 κεριά πάνω στην τούρτα μπορεί άνετα να πάει στην τροχαία της περιοχής και να τσιμπήσει δίπλωμα για 50cc.

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι ασφάλεια χωρίς δίπλωμα δεν υφίσταται. Αν γίνει το παραμικρό ενώ οδηγούσες χωρίς δίπλωμα θα βρεις το μπελά σου άσχημα. Ακόμα και αν έφταιγε ο άλλος. Και μιας και είσαι ανήλικος θα την πληρώσει η μάνα σου. Εσύ μπορεί να είσαι συνετός στην οδήγηση και ώριμος (αν και στα 14 μάλλον αδύνατο) αλλά...

Απέφυγέ το. Ιδίως αν δεν είναι 101% ανάγκη να το πάρεις. Που βάση λογικής δεν είναι καν ανάγκη, απλά για την κά#λα το θες.

Δημοσ.
Λεωφορεία δεν έχει στο χωριό σου?

όχι δεν έχει λεωφορείο το χωριό μου....το μόνο λεωφορείο που έχει είναι εκεί που τελειώνει το χωριό που σε παίρνει από εκεί και σε πάει Σπάρτη......

Δημοσ.

Φίλε Παντελή Καλησπέρα.

Επειδή έχω χάσει δυο φίλους μου από μηχανάκια καταρχάς να φοράς πάντα κράνος. Σε παρακαλώ

Το δεύτερο που θα σου πω όπως και όλοι όσοι απάντησαν στο θέμα σου κάνε υπομονή δύο χρόνια και μετά νόμιμα οδήγα το μηχανάκι σου. Όταν και άμα σε πιάσουν να οδηγείς και είσαι παράνομος θα φοβηθείς και ενστικτωδώς θα προσπαθήσεις να φύγεις και οι πιθανότητες να πέσεις είναι περισσότερες.

Τέλος ο ενήλικος στον οποίο θα είναι γραμμένο το μηχανάκι θα έχει και αυτός μπλεξίματα με δικαστήρια. Καλά αν πέσεις μόνος σου, αν όμως χτυπήσεις κάποιον φταις δε φταις η ασφαλιστική εταιρία σου θα πληρώσει αλλά μετά δικαστικά θα απαιτήσει από εσένα να της δώσεις όλα τα χρήματα που θα έχει δώσει.

Συμπέρασμα λίγο ακόμα υπομονή φίλε μου καιρός είναι και θα περάσει.

Να είσαι καλά και βόλτες με προσοχή.....

Δημοσ.

Οταν ελεγα για χωμα εννοω να ασχοληθεις με κανα ψηλοφτερο ,εστω 50αρι για να σου μεινει οταν θα γινεις 16 και θα μπορεις να το βγαζεις και στο δρομο...Ειναι ακριβο αθλημα αλλα αν οντως σαρεσουν οι μηχανες και δε το θες μονο για μοστρα στο χωριο θα γουσταρεις πολυ! Αυτα απο εμενα...Δηλαδη μονο χωμα-πιστα μεχρι τα 16 και μετα διπλωμα και με προσοχη στους δρομους[-ζουγκλα] !

Δημοσ.

Και εγω παντως συμφωνω με τον poscaman για ποδηλατο με ηλεκτρικη υποβοηθηση.. νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση για την ηλικια σου ωστε να κανεις και την δουλεια σου και να εισαι και 100% νομιμος..

Η καλυτερη βεβαια λυση για την περιπτωση σου νομιζω οτι ειναι κατι τετοιο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/738004/ που εχει και την εμφανιση απο σκουτερακι (στην ουσια σκουτερακι ειναι) αλλα θεωρειται ποδηλατο και θα εισαι 100% νομιμος!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...