Προς το περιεχόμενο

Κεραία τηλεόρασης

sidisdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ο αέρας μου έσπασε την κεραία από την τv και έτσι πλέον ψάχνω νέα κεραία. Έχει κανείς ασχοληθεί ποτέ ; Είμαι επαρχία και το σήμα δεν είναι ότι καλύτερο , δεν υπάρχει ψηφιακό ακόμη και απλά θέλω μια δυνατή κεραία. Πια χαρακτηριστικά κοιτάμε; Την απολαβή; Καποια πρόταση; Δοκιμασα κάτι μαγνητικές στο παρελθόν αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Αυτές που είναι τριγωνάκια τριγωνάκια δες να πάρεις..Δεν ξέρω αν καταλάβες ποιές λέω, είναι κάπως έτσι >->->->-->>

Δημοσ.

Σκατζόχοιρους τις λένε.

(sidisdim, καλύτερα φάε το νταβατζιλίκι τοποθέτησης από τεχνικό, που θα βάλει την πιο κατάλληλη)

• Moderators
Δημοσ.

Θα παρεις μια με οσο περισσοτερα στοιχεια βρεις. Αυτο σημαινει μεγαλυτερη απολαβη (αυτο θα καθορισει το επιπεδο του σηματος που θα εχεις κατω στην TV). Να ξερεις ομως οτι οσο μακρυτερη η κατευθυντικη κεραια (αυτες λεγονται τυπου yagi) τοσο περισσοτερο κατευθυντικη ειναι, δηλαδη θα θελει καλυτερο "κεντραρισμα" προς τον στοχο. Αυτο βασικα ειναι ενα επιπλεον πλεονεκτημα γιατι με απλα λογια δεν πιανει σημα απο τα "πλαγια" οποτε δεν πιανεις ανακλασεις απο κοντινα η μακρινα κτιρια βουνα κλπ που σημαινει οτι δεν θα εχεις ειδωλα στα αναλογικα καναλια.

(Περα απο την απολαβη απλα σαν νουμερο καλο θα ειναι να γνωριζεις σε ποια καναλια ειναι κυριως οι σταθμοι στην περιοχη σου και να τσεκαρεις αν υπαρχει στα χαρτακια και η καμπυλη αποκρισης της κεραιας. (ειναι η απολαβη -gain- σε συναρτηση με την συχνοτητα/καναλι) Μπορει πχ στο καναλι 21 να εχει 14 dB απολαβη και στο 50 να εχει 18 dB. Αν τα καναλια σου ειναι χαμηλα πχ 21-25 τοτε θα εχεις 14 db και οχι 18 που εχει ψηλοτερα. Πολλες κεραιες εχουν βυθισεις σε καποιες περιοχες καναλιων.)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα ήθελα να την περάσω μόνος, καθώς πιάνουν τα χέρια μου και θέλω όπου μπορώ να έχω τον έλεγχο εγώ. Καλύτερα να μάθεις παρά να πληρώνεις απλά για ξένη γνώση.

Λίγο που έψαξα για την περιοχή λίγο που είδα γείτονες λίγο το Ίντερνετ + φυσικά και με τη βοήθεια σας είδα αυτά παρακάτω

http://www.toolsat.gr/index.php?act=viewProd&productId=94

Και το μοντέλο τις televes dat 75

Έχω οπτική επαφή αλλά είναι μεγάλες οι αποστάσεις. Είμαι ποτιδαια Χαλκιδικής καιδεν έχω βουνό παρά μόνο θάλασσα και ισιαδι. Είτε από πολυγυρο είτε από Κατερίνη που έχει πομπούς

Στη δεύτερη κεραία τα διαγράμματα απολαβής - συχνότητας νομίζω είναι ικανοποιητικά . Στην πρώτη δεν βρήκα καν..

Το πρώτο το βρήκα στα 50€ περίπου και το δεύτερο από 90€ και πάνω .

+ έναν ενυσχ. Γύρο στα 40€ και είμαι κομπλε νομίζω.

Θα ήθελα ξανά την αποψη σας αν δεν σας κουραζω!

Η διάφορα στην τιμή είναι μεγάλη... Η τιμή είναι όμως εντός μπατζετ.

Η αναζήτηση θα γίνει καλύτερα από pc με το καλό όταν γυρίσω θεσσαλονίκη .

Δημοσ.

Televes det HD στα 60€

Νέο μοντέλο televes με ενσωματωμένο ενυσχ. Στα 29db νομίζω αρχικά έξτρα ενυσχ. Είναι περιτός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...