parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος συμφορουμίτης να βοηθήσει, κάνοντας copy paste εδώ, μέσα σε [noparse] > [/noparse] tags, την έξοδο που παίρνει δίνοντας σε τερματικό τις παρακάτω εντολές; >ping -c 1 -W 2000 8.8.8.8 >ping -c 1 -W 2000 nonexistentsite.com >traceroute -m 2 -q 1 8.8.8.8 >traceroute -m 2 -q 1 nonexistentsite.com Με ενδιαφέρει οποιαδήποτε κενή γραμμή, όπου κι αν βρίσκεται, γι' αυτό καλό θα ήταν στο copy-paste να συμπεριληφθεί και η γραμμή στην οποία δόθηκε η εντολή. Π.χ. σε Windows η ping αφήνει μία κενή γραμμή πριν αρχίσει το ωφέλιμο output: > C:\Users\parsifal>ping -n 1 -w 2000 www.google.gr Pinging www.l.google.com [74.125.43.106] with 32 bytes of data: Reply from 74.125.43.106: bytes=32 time=98ms TTL=52 Ping statistics for 74.125.43.106: Packets: Sent = 1, Received = 1, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 98ms, Maximum = 98ms, Average = 98ms C:\Users\parsifal> Επίσης ενδιαφέρουν και οι white characters, π.χ. διαδοχικά spaces (γι' αυτό και ανέφερα το CODE tag). Ο λόγος που ζητώ τα παραπάνω: Για να κάνω τις κατάλληλες αλλαγές/προσθήκες στον πηγαίο κώδικα του προγράμματος της υπογραφής μου, ώστε να δουλεύει σωστά σε Mac OS X. Επίσης (υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές αυτές θα είναι τελικά σωστές), αν κάποιος έχει τις γνώσεις και τον χρόνο να κάνει compile το project (πρόκειται για κώδικα Qt/C++ που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα compile από το γραφικό περιβάλλον του δωρεάν Qt Creator) στον Mac του και να παρέχει τα binaries που θα προκύψουν, ας αφήσει ένα σχετικό μήνυμα στο discussion thread του προγράμματος. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος συμφορουμίτης να βοηθήσει, κάνοντας copy paste εδώ, μέσα σε [noparse]> [/noparse] tags, την έξοδο που παίρνει δίνοντας σε τερματικό τις παρακάτω εντολές; >ping -c 1 -W 2000 8.8.8.8 >ping -c 1 -W 2000 nonexistentsite.com >traceroute -m 2 -q 1 8.8.8.8 >traceroute -m 2 -q 1 nonexistentsite.com Με ενδιαφέρει οποιαδήποτε κενή γραμμή, όπου κι αν βρίσκεται, γι' αυτό καλό θα ήταν στο copy-paste να συμπεριληφθεί και η γραμμή στην οποία δόθηκε η εντολή. Π.χ. σε Windows η ping αφήνει μία κενή γραμμή πριν αρχίσει το ωφέλιμο output: > C:\Users\parsifal>ping -n 1 -w 2000 www.google.gr Pinging www.l.google.com [74.125.43.106] with 32 bytes of data: Reply from 74.125.43.106: bytes=32 time=98ms TTL=52 Ping statistics for 74.125.43.106: Packets: Sent = 1, Received = 1, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 98ms, Maximum = 98ms, Average = 98ms C:\Users\parsifal> Επίσης ενδιαφέρουν και οι white characters, π.χ. διαδοχικά spaces (γι' αυτό και ανέφερα το CODE tag). Ο λόγος που ζητώ τα παραπάνω: Για να κάνω τις κατάλληλες αλλαγές/προσθήκες στον πηγαίο κώδικα του προγράμματος της υπογραφής μου, ώστε να δουλεύει σωστά σε Mac OS X. Επίσης (υπό την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές αυτές θα είναι τελικά σωστές), αν κάποιος έχει τις γνώσεις και τον χρόνο να κάνει compile το project (πρόκειται για κώδικα Qt/C++) στον Mac του και να παρέχει τα binaries που θα προκύψουν, ας αφήσει ένα σχετικό μήνυμα στο discussion thread του προγράμματος. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Ένας λόγος παραπάνω που είναι για Open Source εφαρμογή, να βοηθήσουμε παιδιά..!!! >Vags-Mac-Pro:~ vag$ ping -c 1 -W 2000 8.8.8.8 PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 data bytes --- 8.8.8.8 ping statistics --- 1 packets transmitted, 1 packets received, 0.0% packet loss, 1 packets out of wait time round-trip min/avg/max/stddev = 6928.316/6928.316/6928.316/0.000 ms Vags-Mac-Pro:~ vag$ >Vags-Mac-Pro:~ vag$ ping -c 1 -W 2000 www.google.com PING www.l.google.com (209.85.135.104): 56 data bytes --- www.l.google.com ping statistics --- 1 packets transmitted, 1 packets received, 0.0% packet loss, 1 packets out of wait time round-trip min/avg/max/stddev = 5016.900/5016.900/5016.900/0.000 ms Vags-Mac-Pro:~ vag$ >Vags-Mac-Pro:~ vag$ traceroute -m 2 -q 1 8.8.8.8 traceroute to 8.8.8.8 (8.8.8.8), 2 hops max, 52 byte packets 1 192.168.2.1 (192.168.2.1) 2505.768 ms 2 * Vags-Mac-Pro:~ vag$ >Vags-Mac-Pro:~ vag$ traceroute -m 2 -q 1 www.google.com traceroute to www.l.google.com (209.85.135.104), 2 hops max, 52 byte packets 1 192.168.2.1 (192.168.2.1) 0.742 ms 2 * Vags-Mac-Pro:~ vag$ Edit: Παραθέτω και τα αποτελέσματα των δυο εντολών ping και traceroute αντίστοιχα με site=nonexistentsite.com >Vags-Mac-Pro:~ vag$ ping -c 1 -W 2000 nonexistentsite.com ping: cannot resolve nonexistentsite.com: Unknown host Vags-Mac-Pro:~ vag$ >Vags-Mac-Pro:~ vag$ traceroute -m 2 -q 1 nonexistentsite.com traceroute: unknown host nonexistentsite.com Vags-Mac-Pro:~ vag$ PS: υπ' όψην ότι έχω ενεργοποιημένο το Little Snitch στον Mac μου και μου ζήτησε άδεια για να συνδεθεί το Terminal του OSX. Δεν ξέρω κατά πόσο επηρέασε τα αποτελέσματα αυτό (κυρίως στους χρόνους). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 vag3d, ευχαριστώ πολύ! Μπορείς να μου δώσεις σε παρακαλώ και το output των παρακάτω; >ping -c 1 -W 2000 nonexistentsite.com >traceroute -m 2 -q 1 nonexistentsite.com Ευχαριστώ και πάλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 vag3d, ευχαριστώ πολύ! Μπορείς να μου δώσεις σε παρακαλώ και το output των παρακάτω; >ping -c 1 -W 2000 nonexistentsite.com >traceroute -m 2 -q 1 nonexistentsite.com Ευχαριστώ και πάλι! You are welcome...!!! Έκανα edit το Post μου και τα προσέθεσα εκεί, για να είναι συμμαζεμένα σε ένα Post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ! Αν σε ενδιαφέρει το πρόγραμμα, πρόσθεσε ένα subscription γι' αυτό το thread ώστε να ενημερωθείς όταν γίνουν release binaries για Mac OS (μτφ: όταν βρεθεί μηλαράς που θα δεχτεί να τον αγγαρέψω για το compile)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ! Αν σε ενδιαφέρει το πρόγραμμα, πρόσθεσε ένα subscription γι' αυτό το thread ώστε να ενημερωθείς όταν γίνουν release binaries για Mac OS (μτφ: όταν βρεθεί μηλαράς που θα δεχτεί να τον αγγαρέψω για το compile)... Subscribed. Επίσης εάν σε ενδιαφέρει, επειδή τυχαίνει να έχω αγορασμένα και το Fussion 3 και το Crossover θα μπορούσα να κάνω και δοκιμή κάποια στιγμή στο αν τρέχει καλά μέσα σε αυτά (κυρίως στο Crossover βασικά αναφέρομαι - που βασίζεται και στο Wine που είναι και open source). Το θέμα με εμένα είναι κυρίως η έλλειψη ελεύθερου χρόνου...αλλιώς....!!! χιχιχι Α, επίσης αν χρειαστείς κάποια υλοποίηση σε 3D και γραφικά γενικότερα, πολύ ευχαρίστως να συμβάλω. (και πάλι όμως δεν υπόσχομαι στα σίγουρα, λόγω σοβαρής έλλειψης ελεύθερου χρόνου, αλλά υπάρχει όλη η καλή διάθεση - να ξέρεις). PS: προτείνω αν θέλεις να βάλεις το Link της υπογραφής σου και στο Thread που άνοιξες εδώ, έτσι ώστε σε ενδεχόμενη αλλαγή της υπογραφής σου στο μέλλον, να συνεχίσει να υπάρχει και στα Thread. ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Να ευχαριστήσω δημόσια τον vag3d που μου παραχώρησε τον χρόνο του και τον Mac Pro του μέσω ενός TeamViewer session, για να διορθωθεί το bug του κώδικα σε Mac OS X και τον greatst για το μέχρι τώρα testing! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Να ευχαριστήσω δημόσια τον vag3d που μου παραχώρησε τον χρόνο του και τον Mac Pro του μέσω ενός TeamViewer session, για να διορθωθεί το bug του κώδικα σε Mac OS X ... Μπράβο!!! Αυτά είναι "κόλπα"!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μπράβο!!! Αυτά είναι "κόλπα"!!! Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο, είναι η αλήθεια: ήταν αργό το Internet, ήταν χάλια το refresh rate του TeamViewer, άσχετος εγώ από Mac OS X αλλού πατούσα αλλού βρισκόμουν και άλλα τέτοια ωραία! Αλλά τελικά το φέραμε εις πέρας, να 'ναι καλά ο άνθρωπος. greatst, ελπίζω ο καινούργιος κώδικας που πόσταρα στο άλλο thread να σου δουλεύει τώρα σωστά. Περιμένω confirmation για να κάνω commit τον κώδικα στο SVN του SourceForge! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Θα έχουμε βελτιώσεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.