GothicCrusader Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2003 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2003 georgeadams said: Για σκέψου και τις οθόνες με σύνδεση DVI. Εκεί, το DAC (Digital To Analog Converter) της κάρτας γραφικών και το ADC της οθόνης παρακάμπτονται και το ψηφιακό σήμα της κάρτας γραφικών πάει κατευθείαν στην οθόνη. Γι αυτές, τί λέει η θεωρεία σου για τα Hz? με τα πολλά χάθηκα και εγώ και δεν απάντησα... Το θέμα είναι ότι οι συχνότητες του αναλογικού σήματος δεν έχουν καθοριστική σχέση με τις συχνότητες ανανέωσης της οθόνης όπως και δεν έχει σχέση με το αν το σήμα είναι ψηφιακό ή όχι. Βέβαια περιορίζεσαι πάντα από τον χαμηλότερο περιορισμό που σου θέτει η κάρτα γραφικών και ο adc. Με άλλα λόγια ακόμα και αν το σήμα είναι μόνο ψηφιακό, στην οθόνη πάλι θα έχεις «συχνότητες ανανέωσης» αν το κύκλωμα δεν τροφοδοτεί τα τρανζίστορς πραγματικά παράλληλα. Νομίζω (πολύ επιφυλακτικά) ότι οι tft δεν έχουν πραγματικά παράλληλο τρόπο τροφοδοσίας. Αυτό που δεν ξέρω όμως είναι αν στην οθόνη ανανεώνονται όλα τα τρανζίστορ ή μόνο αυτά τα οποία αντιστοιχούν σε μεταβολές του χρώματος. Γιατί στην τελευταία περίπτωση δεν θα ορίζεται «συχνότητα ανανέωσης» αφού μόνο ένα μέρος της οθόνης θα τροποποιείται κάθε φορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.