Προς το περιεχόμενο

πρόγραμμα μετατροπής jpg σε avi.

tech37

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια. Έχω ένα αρχείο φωτογραφιών τοπίου από μία κάμερα σε διαφορετικές ώρες τις μέρας. Μετατρέποντας σε avi με το img2avi το αποτέλεσμα από άποψη ποιότητας είναι καλό αλλά καθώς πχ ο ουρανός είναι διαφορετικός κάθε φορά η μετάβαση από το ένα jpg στο άλλο είναι "τραχειά". Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να το κάνει αυτό (για όλες τις φωτογραφίες μαζί) πιο βαθμιαία ώστε να δοθεί η αίσθηση "video";

Δημοσ.

Μάλλον θα πρέπει να μπεις στην διαδικασία του video editing.

Θα βάλεις τις εικόνες με την σειρά, θα ορίσεις την διάρκεια που θέλεις και θα βάλεις ένα crossfade ενδιάμεσα.

Μπορείς και να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα που μετατρέπει εικόνες σε dvd όπως το vso photo dvd.

Θα βάλεις τις εικόνες και θα πας options-imaging και θα βάλεις 0% στο cutting, amplitude, zoom factor και στο τελευταίο στάδιο θα του πεις να στο κάνει σε hard disk folder, οπότε θα στο αφήσει στον δίσκο σε μορφή dvd.

Γίνεται και με το ffmpeg και φαντάζομαι και με το avisynth, αλλά ας πει και ο parsifal ή όποιος ξέρει, τον τρόπο να φορτώνει τις εικόνες, να ορίζεις την διάρκεια και να βάζεις crosfade ενδιάμεσα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ micos000. Θα δοκιμάσω την trial version από το πρόγραμμα που συνιστάς. Δεδομένου ότι θα έχω αρκετές εικόνες ανα δευτερόλεπτο το crossfade θα προλάβει να κάνει κάτι;

Η κάμερα είχε το ίδιο πλάνο κάθε φορά και το πιο ενοχλητικό στις μέχρι στιγμής δοκιμές ακόμη και με 10 jpg/sec (χωρίς crossfade) ήταν η απότομη αλλαγή του χρώματος του ουρανού.

Δημοσ.

Το fade το ορίζεις εσύ καθώς και τον χρόνο εμφάνισης της κάθε εικόνας.

Μπορείς να βάλεις και να παίζει και μουσική αν θέλεις.

Είχα κάνει και εγώ time lapse φωτογράφηση παλιότερα για ένα σποτάκι, αλλά εγώ τα ένωσα στο premiere γιατί ήθελα να προσθέσω και άλλα πράγματα (κείμενο και βίντεο).

Για απλά πράγματα όμως το photodvd είναι αρκετό.

Αν ψάξεις για time lapse θα βρεις πολλά πράγματα.

Ένα δείγμα είναι το παρακάτω:

Δημοσ.
...απότομη αλλαγή του χρώματος του ουρανού.

Για το παραπάνω πιθανότατα φταίει το γεγονός ότι δεν έχεις αρκετά πυκνά (χρονικά) δείγματα. Αυτό δε διορθώνεται αποτελεσματικά με crossfade. Και σίγουρα όχι παίζοντας με τον αριθμό JPEG που προβάλεις ανά sec, καθώς αυτό επηρεάζει μόνο τον παράγοντα επιτάχυνσης του timelapse (και ως παρεπόμενο, τον χρόνο στον οποίο θα ολοκληρώνεται η αναπαραγωγή του τελικού video).

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να ανεβάσεις κάπου ένα ικανό υποσύνολο των JPEG, για να δούμε περί τίνος πρόκειται και να προτείνουμε πιο συγκεκριμένες λύσεις... ;

Δημοσ.
Για το παραπάνω πιθανότατα φταίει το γεγονός ότι δεν έχεις αρκετά πυκνά (χρονικά) δείγματα. Αυτό δε διορθώνεται αποτελεσματικά με crossfade. Και σίγουρα όχι παίζοντας με τον αριθμό JPEG που προβάλεις ανά sec, καθώς αυτό επηρεάζει μόνο τον παράγοντα επιτάχυνσης του timelapse (και ως παρεπόμενο, τον χρόνο στον οποίο θα ολοκληρώνεται η αναπαραγωγή του τελικού video).;

Όχι, τα χρονικά διαστήματα δεν είναι πυκνά. Γιαυτό έχω άλλοτε γαλάζιο ουρανό κι άλλοτε γκρίζο ή υπερφωτισμένο λευκό.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να ανεβάσεις κάπου ένα ικανό υποσύνολο των JPEG, για να δούμε περί τίνος πρόκειται και να προτείνουμε πιο συγκεκριμένες λύσεις...

Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω υλικό. Σκέφτομαι πιθανή παράλειψη υλικού άλλα αυτό σημαίνει διαλογή μία-μία τις φωτογραφίες...

Ευχαριστώ και οποιαδήποτε άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους. Το vso photo dvd που πρότεινε ο micos000 έκανε την δουλειά αρκετά καλά. Δεν μπορώ να φθάσω τα επίπεδα του παραπάνω Time Lapse γιατί δεν έχω τόσο πυκνά δείγματα αλλά σε σχέση με την απλή διαδοχή jpg είδα αισθητή διαφορά πειραματιζόμενος με τους χρόνους crossfade

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...