Προς το περιεχόμενο

Τα χάλια των ελλήνων οδηγών

nemesiskp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω με μηχανακι μια φορα πηγα να τρακαρω..........Σε ενα στοπ εβγενα σιγα σιγα γιατι δεν ειχα ορατοτητα και την στιγμη που εβλεπα οτι δεν ερχοτανε κανενας πεταγετε σβιννννν ενα παπακι μεσα απο τα μαυρα σκοταδια και με σβηστα φωτα...........Δεν φοραγε και κρανος!!!!!Αμα ειχα βγει τον σκοτωνα ............

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ειμαι στο χαλανδρι σε στενακι. το στενακι βρισκει καθετα ενα αλλο, μικρο επισης, δρομο. προτεραιοτητα εχω εγω καθως στον καθετο δρομο υπαρχουν 3 τεραστια stop. η μονη "παραξενια" ειναι πως για η συνεχεια του δρομου στον οποιο βρισκομαι, μετα το καθετο στενο, ειναι λιγο πιο αριστερα. δηλαδη κανω ενα μικρο "ζικ-ζακ" για να συνεχισω. προχωραω σχετικα σιγα και βγαινω απλα πιο διστακτικα (ενω εχω προτεραιοτητα). τοτε βλεπω ενα γυρω στα 50-55, με τη μερτσεντα, να περναει το στοπ μπροστα μου. οταν του πατησα κορνα και τον κοιταξα αγριεμενα (αφου κοντεψε να με τρακαρει), μου ειπε με υφος "τι θες ρε μ...α δε βλεπεις οτι μιλαω στο κινητο?"

Δημοσ.

παντος εκτος απ τους οδηγους στην ελλαδα θα πρεπει να φτιαξουν και κανα δρομο

PS:καλα ειπε ο φιλος πιο πανω οτι χρειαζεται:

digiads_car_ads_86496_1.jpg

:P απλα θα περνουσες απο πανω του

Δημοσ.
Κυρίως σε μηχανάκια το συναντάω αυτό.

Γενικά με μηχανάκια τι έχουν δει τα μάτια μου... και να έχουν και τις οικογένειές τους απάνω, να πηγαίνουν τρικάβαλο.

Μου φαίνεται ότι είναι ένα περίεργο είδος "μαγκιάς" αυτό με τα σβηστά φώτα σε μηχανάκια, του στυλ "εγώ βλέπω και χωρίς φώτα γιατί είμαι σουπερ ντράιβερ".

Έχοντας εγκέφαλο πιθήκου όμως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ειδικά σε μηχανάκι πρέπει να σε βλέπουν οι άλλοι, όχι να βλέπεις εσύ.

Δημοσ.

Έχω πέσει πάνω σε μηχανάκι σε διασταύρωση πριν πολλά χρόνια ,δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μα#$%^ έκανε : Οδηγούσε διαβάζωντας εφημερίδα πάνω στο παπάκι του.Τρομάρα του ευτυχώς δεν πήγαινα με πολύ και τον χτύπησε ελαφρά ,το δικαστήριο με αθώωσε κιόλας + ότι δεν είχε ασφάλεια & δίπλωμα , αλλά αυτή που έφαγε θα την θυμάτε για πάντα .

Δημοσ.

γυναικα οδηγος...

γυναικα οδηγος+παρκαρισμα...

χωρις να θελω ν γινω σεξιστης....

• Moderators
Δημοσ.
Αυτός, ΞΕΡΕΙ.

Ο δεξιά καθρέφτης να χαϊδεύει τον γκρεμό που σηκώνεται δίπλα, η αριστερή ρόδα η μισή στο δρόμο και η άλλη μισή στον αέρα να κοιτάει το χάος από κάτω, τα κατσίκια να παραμονεύουνε πότε θα έρθεις να πεταχτούν και στην ευθεία να σκάει το αγροτικό των 200.000 κυβικών πατημένο κατά πάνω σου.

Τι είναι ο ταρίφας, η κοπελίτσα με το σμαρτ και ο κάγκουρας με το ΣΑΞΟ μπροστά σε αυτά.

Ω ναι, οδηγωντας στην Κρητη, τα μονα αυτοκινητα που με προσπερασαν ηταν κρητικοι ταριφες...

Εκει δεν εχουν απλα ταξι. Εχουν κατι Passat V6 TDI που αναθεμα κι αν τα πηγαινουν με κατω απο 120 ποτέ...

Επισης γνωστος μου στην "εθνικη" της κρητης ειχε τρακαρισμα με... γαϊδαρο :fear::fear:

Επισης ποτέ δε θα καταλαβω γιατι τα ορια στις ευθειες ειναι 60 και μολις πλησιαζει στροφη γινονται 90...

Με ολα αυτα που βλεπω εκει καθε χρονο, καθως και τη κατασταση των δρομων, πραγματα οπως το να χασει προσφυση το αυτοκινητο με 70 σε στροφη 15° ή με 10 σε στροφη 90° ή το να περνουν ακομα 5-6 αυτοκινητα με κοκκινο μου φαινονται συνηθισμενα...

Δημοσ.

Ο χειρότερός μου φόβος είναι κάτι νιάνιαρα με 50cc που πάνε με σβηστά φώτα στο σκοτάδι.

Πόσους από αυτούς έχω πάει να πάρω παραμάζωμα μέσα σε σκοτεινά στενά ούτε κι εγώ δε ξέρω. Και οδηγώ επίτηδες πολύ αργά σε τέτοιους δρόμους γιατί ΠΑΝΤΑ περιμένω το μαλ#κα με το παπάκι. Αλλά ακόμα και με 10 να πηγαίνεις, άμα δεν έχει φώτα ο άλλος στα τελευταία μέτρα θα τον δεις. Οι πιο πολλοί τρώνε ξέχεσμα κανονικότατο, μας ακούει όλη η γειτονιά. Με την ελπίδα να μένει κοντά μπας και ακούσει η μάνα του και του κλειδώσει το παπί στην αποθήκη.

Και για να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, πολύ που χέστηκα γι αυτούς. Δε με ενδιαφέρει τι θα πάθουν αν πέσουν πάνω μου. Με ενδιαφέρει που άμα χάσουν τη ζωούλα τους θα «περάσω καλά» εγώ μετά, επειδή ο άλλος είχε μυαλό σαρδέλας.

Δημοσ.

Εμενα, οι μονοι που με τρομαζουν ειναι οι ποδηλατες, οι οποιοι στο συνολο τους σχεδον δειχνουν πληρη αδιαφορια στον ΚΟΚ. Αναποδα σε μονοδρομο, παραβιαση φαναριων και σηματων, καθημερινα. Και με τρομαζουν περισσοτερο απο αλλα οχηματα, καθως δεν εχουν την επιταχυνση η τα φρενα μιας μοτοσυκλετας, που μπορει να γλυτωσει απο πολλες καταστασεις.

Επισης, ειναι και το θεμα του ανεπαρκους νομικου πλαισιου γυρω απο τα ποδηλατα, σχετικα με την ασφαλιση τους, και το κατα ποσον εμπλακομενος σε ατυχημα με αυτα μορεις να βρεις το δικιο σου, σε περιπτωση υπαιτιοτητας του ποδηλατη. Αν κανενας γνωριζει παραπανω, ας με διαφωτισει.

Δημοσ.
Εμενα, οι μονοι που με τρομαζουν ειναι οι ποδηλατες, οι οποιοι στο συνολο τους σχεδον δειχνουν πληρη αδιαφορια στον ΚΟΚ. Αναποδα σε μονοδρομο, παραβιαση φαναριων και σηματων, καθημερινα. Και με τρομαζουν περισσοτερο απο αλλα οχηματα, καθως δεν εχουν την επιταχυνση η τα φρενα μιας μοτοσυκλετας, που μπορει να γλυτωσει απο πολλες καταστασεις.

Επισης, ειναι και το θεμα του ανεπαρκους νομικου πλαισιου γυρω απο τα ποδηλατα, σχετικα με την ασφαλιση τους, και το κατα ποσον εμπλακομενος σε ατυχημα με αυτα μορεις να βρεις το δικιο σου, σε περιπτωση υπαιτιοτητας του ποδηλατη. Αν κανενας γνωριζει παραπανω, ας με διαφωτισει.

Δε λεω οτι και εμεις οι ποδηλατες προσεχουμε αλλα ειστε και μερικοι οδηγοι (γενικα μιλαω) που ουτε καν μας υπολογιζετε οτι ειμαστε στο δρομο...:-) Σε στενακι κοντα στο σπιτι μου κανοντας εντελος χαλαρα πεταλι με περιπου 10km/h περναω διπλα απο εναν παρακαρισμενο που του ηρθε να ξεπαρκαρει την ωρα που περναγα διπλα του και μιας και ειχε χωρο εβαλε απλα 1η και εστιψε το τιμονι.. ΚΑΙ ΔΩΩΩΣΕ πανω μου και ζηταγε και τα ρεστα...

Επισης νομιζω πως κανονικα θελουν αδεια και ασφαλεια απο οσο ξερω κατι που αν το εχει κανει καποιος πρεπει να ειναι 1 στους 1000...

Δημοσ.

Το θέμα παιδείας, οικογένειας κ.λπ. όμως αρκετοί από εμάς το παίχνουμε στην απ'έξω.

Προχτές στην Γερουλάνου στην Αργυρούπολη και στα γύρω στενά (όπου είναι αρκετά σκοτεινά τα βράδια) είδα δυο παιδία, δεν θα ήταν πάνω από 15, σε ένα όχημα που έμοιαζε με μηχανοκίνητο πατίνι... χωρίς φώτα.

Στην περιοχή μου της προάλλες είχα ποδηλάτη στα δεξιά (ανήλικο) και όπως είναι λογικό μείωσα ταχύτητα και ανοίχτηκα αρκετά αριστερά ώστε να τον προσπεράσω... και τι κάνει; Ενω βρισκόμουν αρκετά κοντά του και είχε δει οτι τον είχα δει κόβει καρφί αριστερά περνώντας στο μισό μέτρο μπροστά μου.

Στον άλιμο εδώ και μήνες κυκλοφορούν δυο δεκατριάχρονα με γουρούνα... κάνοντας τις απίστευτες μαλακίες. ΣΤΟΠ δεν υπάρχουν, προτεραιότητες στα @@ τους, ενώ μια φορά μπροστά μου πήγαν να προσπεράσουν αμάξι που πάρκαρε σε μονόδρομο ενώ αυτός ήδη είχε ανάψει αλάρμ και είχε ξεκινήσει την όπισθεν.

Πριν αρκετό καιρό στην παραλιακή στο ύψος του παλιού αεροδρομίου ένα μάτσο ανήλικοι με ποδήλατα κάνανε ταρζανιές μέσα στην κίνηση. Που να πάρουν και μηχανάκι.

ΑΥΤΟΙ, οταν μεγαλώσουν, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;

Να υποθέσω;

Θα κόβουν στροφή 90 μοιρών από την αριστερή της παραλιακής σε κάθετο δρόμο, προσπερνώντας επικίνδυνα τους πρώτους στην λωρίδα επιβράδυνσης απλά για να περάσουν το φανάρι νωρίτερα.

Θα κατεβαίνουν μονόδρομους ανάποδα πατημένοι και χωρίς αλάρμ (όχι οτι με αλάρμ δικαιολογείται αλλά τέσπα).

Θα σου κολλάνε σε απόσταση αναπνοής στον μονόδρομο και ενώ είσαι ήδη πάνω από το όριο.

Εγώ πια στον δρόμο απέναντι σε τέτοιους μαλάκες λειτουργώ με ένα και μόνο σκεπτικό: Αν ο ίδιος δεν σέβεται την περιουσία του και την ζωή του, εγώ δεν θα τη σεβαστώ.&-

Από το να κινδυνέψω να σκοτωθώ εγώ, χίλιες φορές να μείνω ψύχραιμος και νόμιμος, και άσε τον άλλον να τα βγάλει πέρα με τις μαλακίες του μόνος του.

Αν μπορεί. Αν δεν μπορεί, υπάρχουν και τα Darwin awards.

Οι μόνοι που μπορώ να σεβαστώ πλήρως και να ανεχτώ τις μαλακίες τους ακόμα και αν χρειαστεί να το ρίξω σε γκρεμό είναι οι πεζοί. Που trust me, κάνουν ανάλογες μαλακίες, σε ίδιο ποσοστό με τους οδηγούς.

Δημοσ.

Να υπενθυμίσω εδώ ότι Ελληνικό δικαστήριο δικαίωσε αγανακτισμένο πεζό, ο οποίος στην Κυψέλη περπάτησε πάνω από τζιπ (τζιπ στην Κυψέλη ρε φούστη μου;;; ) που ήταν παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο...

Δημοσ.
Να υπενθυμίσω εδώ ότι Ελληνικό δικαστήριο δικαίωσε αγανακτισμένο πεζό, ο οποίος στην Κυψέλη περπάτησε πάνω από τζιπ (τζιπ στην Κυψέλη ρε φούστη μου;;; ) που ήταν παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο...

4 φορές και Ι keep climbing.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...