Brisingr Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Τώρα που επιτέλους τελείωσαν οι παννελαδικές εξετάσεις έχω να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα... Έχω στο μυαλό μου τρεις σχολές (κατηγορίες βασικά αλλά τέλος πάντων) : ΗΜ/ΜΥ (κυρίως κρήτη λόγω έμφασης απ' όσο ξέρω στους Η/Υ) , Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής ( Ceid πάτρας ουσιαστικά αφού μόνο αυτή γνωρίζω) και σχολές καθαρά "Πληροφορικής". Αρχικά είχα βλέψεις για ασχολία με υλικό κυρίως και λογισμικό σε δεύτερη μοίρα, αλλά όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερο πιστεύω πως η μόνη ασχολία που μπορεί να έχει με υλικό κάποιος εδώ είναι τα δίκτυα σε καμιά επιχείρηση τηλεποικινωνιών , κάτι που δεν με ενθουσιάζει να πω την αλήθεια.Υπάρχουν αλλού ευκαιρίες στον τομέα αυτόν? Από την άλλη όλο και περισσότερο μου κοινεί το ενδιαφέρον ο προγραμματισμός και σκέφτομαι να ασχοληθώ με αυτόν, (και ο διαδικτυακός μου κινεί το ενδιαφέρον, αλλά κυρίως ο ... κλασσικός ).Η αγορά εργασίας είναι σε καλύτερη μοίρα σ'αυτόν τον τομέα σε σχέση με τον υλικού; Πια σχολή μπορεί να συνδιάσει σε καλό βαθμό υλικό και λογισμικό έτσι ώστε να δώσει γερές βάσεις (όσο γερές μπορεί να δώσει ένα δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο) ; Με βάση τα προγράμματα σπουδών είδα πως αυτό που τα συνδιάζει είναι κυρίως το ceid , ενώ τα τμήματα Ημ/Μυ συνδιάζουν αυτά και άλλα χίλια δυό... Όσες περισσότερες πληροφορίες και γνώμες ακουστούν τόσο το καλύτερο , ειδικά από άτομα που φοιτούν σε τέτοιες σχολές (i know you're out there ). Υ.Γ. Ας θεωρήσουμε οτι δεν τίθεται θέμα μορίων (ελπίζω) Συγγνώμη για το σεντονάκι
timekeeper Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Αν σου έλεγα ότι φοιτώ στο τμήμα Πληροφορικής του ΕΑΠ τι θα έλεγες; Πιθανότατα "σιγά το πανεπιστήμιο". Πολλοί το λένε. Αν τώρα σου πω ότι το ΕΑΠ έχει μέχρι στιγμής βγάλει μια απόφοιτο Φυσικό που δουλεύει πλέον στο CERN και έναν Πληροφορικό οικοδόμο στο επάγγελμα, ο οποίος όμως έχει ανακαλύψει ένα νέο μαθηματικό τύπο, που θα κατέληγες; Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι καμιά σχολή και καμιά υποδομή δεν θα υποκαθιστήσουν την δικιά σου πώρωση με το θέμα. Χωρίς να έχω σχετική εμπειρία από σχολές πληροφορικής συμβατικών πανεπιστημίων, θα σου πρότεινα να βρεις μια σχολή στην πόλη σου για να μην επιβαρύνεις τους δικούς και να δείξεις σε όλους ότι είσαι και θα ήσουν ο καλύτερος ανεξαρτήτως σχολής. Καλή σταδιοδρομία!
Brisingr Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Το ξέρω ότι δεν έχει τόση σημασια το πανεπιστήμιο. Γι'αυτό και το πρόβλημα μου δεν είναι στο συγεκριμένο πανεπιστήμιο το οποίο θα φιλοξενίσει την πόρωση μου αλλά στην σχολή, γιατί βλέπεις υπάρχουν οι προβληματισμοί-προβλήματα που περιέγραψα στο 1ο μήνυμα. Όσο για το να βρώ σχολή στην πόλη μου, μην με παρεξηγήσετε (δεν το λέω με κακία) αλλά ρε παιδιά σταματήστε να θεωρείτε ότι παντού είναι σαν τις μεγάλες πόλεις. Μένω στη Σύρο και η μόνη σχολή που έχουμε (και μοναδική στην Ελλάδα βέβαια) είναι αυτή του τμήματος σχεδίασης προϊόντων ,οπότε δεν υπάρχει καν λόγος συζήτησης.
zinas Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι καμιά σχολή και καμιά υποδομή δεν θα υποκαθιστήσουν την δικιά σου πώρωση με το θέμα. +1000000 Έχω τελείωσει Μηχανικός Η/Υ στην Πάτρα και μπορώ να σου πω 2-3 πραγματάκια για την σχολή. Σίγουρα θα σου δώσει τις ευκαιρίες να ασχοληθείς, εφόσον το θες. Μπορείς να δεις αρκετά πράγματα και να πάρεις τα ερεθίσματα που χρειάζεσαι. Δυστυχώς από το 97 που μπήκα εγώ στη σχολή, μέχρι σήμερα έχω δει το επίπεδο να πέφτει κατακόρυφα, αλλά κάποιος που θέλει να ασχοληθεί θα έχει πολλές ευκαιρίες στο ceid. Εφόσον έχεις τη δυνατότητα να φοιτήσεις εκεί, στο συνιστώ. Μπράβο για τη σύνταξη και την ορθογραφία των κειμένων σου. Δεν το συναντάς εύκολα αυτό πλέον σε παιδιά της ηλικίας σου.
anpetsalis Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 εγω ημουνα ΤΕΙ Καβαλας Βιομηχανικη πληροφορικη. Αν θες τερμα προγραμματισμο και extreme πραγματα μπορεις να πας εκει.. αν θες περισσοτερες πληροφοριες pm me...
margaritagr Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Η σχολη του zinas ειναι πολυ καλη οπως επισης και η http://www.di.uoa.gr/ Εγω αν ηθελα υπολογιστες κι ειχα τα μορια, θα πηγαινα σε μια απο τις 2! Την ΗΜ/ΜΥ δε θα στη συνιστουσα γιατι απ οτι μου χουν πει 2 παιδια που την τελειωσαν δεν ειναι τοσο για υπολογιστες.
Danny7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Γεια σας παιδια θα ηθελα και εγω την βοηθεια σας!Ειμαι λιγο ψιλοασχετος με το θεμα του προγραμματισμου!Γενικα στο μυαλο μου ειχα ολη την χρονια να ακολουθουσα τα ναυτιλιακα για καποιον αγνωστο λογο αλλα σιγα σιγα εβλεπα οτι το μαθημα που εχουμε στην τεχνολογικη κατ το ΑΕΠΠ μου αρεσε ολο και περισσοτερο!Μεχρι που εφτασα σε σημειο πλεον να το λατρευω !Θελω αμα μπορειτε να μου προτεινετε εσεις καποια σχολη που θα ασχολειτε με αυτο το αντικειμενο κυριως Αθηνα!Υπολογιζω να βγαλω στην χειροτερη 16000 και στην καλυτερη περιπου 17000+!Ευχαριστω εκ τον πρoτερων για τις απαντησεις σας θα με βοηθησουν αρκετα πιστευω
xtrmsnpr Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δίκτυα θα σου πρότεινα Brisingr .Αυτό σπουδάζω εδώ Θεσσαλονίκη.Τώρα γιατί αυτό και όχι άλλο..απλά έχει πολύ ψωμί,και έχει άκρες σε πολλές ειδικότητες . Προγραμματιστής όχι απλά θα πινάσεις...θα βρίζεις την ώρα και την στιγμή που το διάλεξες..Γιατί από την μία δεν παίρνουν λεφτά πολλά,και από την άλλη ελλάδα δεν πάει αυτό το άθλημα..Εκτός και είσαι καλός και γίνεις δάσκαλος,και μπεις σε κάποιο πανεπιστήμιο όταν με το καλό πάρεις πτυχίο. Και μην σκάτε,υπάρχουν και εναλλακτικές σχολές και τμήματα αν δεν μπείτε με τις πανελλήνιες.Υπάρχει και το έξω,όπως πήγα για ηλεκτρολόγος μηχανικός σε τηλεπικοινωνίες...αλλά γύρισα στα 2.5 χρόνια,τώρα τον φεβρουάριο(αν δεν μπορείς να γίνεις ένα,δεν μπορείς να δεις άσπρη μέρα) και έτσι είμαι σε ιεκ ξυνή τώρα.
Brisingr Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ακριβώς επειδή τώρα τα δίκτυα αργότερα κάτι άλλο αργότερα κάτι άλλο.. Ψάχνω να βρώ μια σχολή που να καλύπτει όσο ευρύτερο φάσμα γνώσεων είναι δυνατόν. Ποιες σχολές ασχολούνται τόσο με προγραμματισμό όσο και με υλικό; Και κάτι που κανένας δεν διάβασε μάλλον στο αρχικό μήνυμα : Υπάρχουν ευκαιρίες εργασίες (όσες μπορούν να υπάρξουν τέλος πάντων) σε υλικό στην ελλάδα άλλες εκτός των δικτύων;
zinas Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δίκτυα θα σου πρότεινα Brisingr .Αυτό σπουδάζω εδώ Θεσσαλονίκη.Τώρα γιατί αυτό και όχι άλλο..απλά έχει πολύ ψωμί,και έχει άκρες σε πολλές ειδικότητες . Προγραμματιστής όχι απλά θα πινάσεις...θα βρίζεις την ώρα και την στιγμή που το διάλεξες..Γιατί από την μία δεν παίρνουν λεφτά πολλά,και από την άλλη ελλάδα δεν πάει αυτό το άθλημα..Εκτός και είσαι καλός και γίνεις δάσκαλος,και μπεις σε κάποιο πανεπιστήμιο όταν με το καλό πάρεις πτυχίο. Φαντάζομαι ότι περισσότερο στηρίζεσαι σε αυτά που έχεις ακούσει και όχι σε προσωπικές εμπειρίες, αφού ακόμα σπουδάζεις όπως λες. Λοιπόν, σε πληροφορώ ότι είναι τεράστιο ψέμα όλο αυτό που σου έχουν πει. Ένας προγραμματιστής δεν πρόκειται να πεινάσει ποτέ. Δεν θα βγάλει τα τρελά λεφτά κατά πάσα πιθανότητα (εκτός και αν ασχοληθεί πολύ δυνατά και με το freelancing, αλλά τότε ξεχνάς την προσωπική ζωή), αλλά πάντα θα έχει μια αξιοπρεπή δουλειά και ένα μισθό για να του προσφέρει μια ποιοτική ζωή. Και χωρίς να είναι σκλάβος όπως ισχυρίζονται πολλοί. Αλλά μιλάω για σοβαρούς προγραμματιστές. Όχι άτομα που τελειώσαν μια σχολή έχοντας περάσει όλα τα μαθήματα με αντιγραφή ή πληρώνωντας για να τους κάνουν την εργασία και μετά γκρινιάζουν ότι δεν βρίσκουν δουλειά. Για τα δίκτυα που λες, δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά επειδή πρόσφατα έψαχνα δουλειά, οπότε από περιέργεια κοιτούσα όλες τις αγγελίες, δεν μπορώ να πω ότι υπήρχαν και τόσο πολλές όσες ισχυρίζεσαι. Βέβαια ίσως να μην καταλαβαίνω και τι εννοείς δίκτυα, γιατί είναι μεγάλος τομέας.
margaritagr Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 εγω παλι, επειδη εχουμε συγγενεις και φιλους σε ιδιωτικες εταιρειες, αυτο που ακουω ειναι οτι οι καλοι προγραμματιστες ειναι λιγοι, και χρειαζονται.
xtrmsnpr Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Φαντάζομαι ότι περισσότερο στηρίζεσαι σε αυτά που έχεις ακούσει και όχι σε προσωπικές εμπειρίες, αφού ακόμα σπουδάζεις όπως λες. Λοιπόν, σε πληροφορώ ότι είναι τεράστιο ψέμα όλο αυτό που σου έχουν πει. Ένας προγραμματιστής δεν πρόκειται να πεινάσει ποτέ. Δεν θα βγάλει τα τρελά λεφτά κατά πάσα πιθανότητα (εκτός και αν ασχοληθεί πολύ δυνατά και με το freelancing, αλλά τότε ξεχνάς την προσωπική ζωή), αλλά πάντα θα έχει μια αξιοπρεπή δουλειά και ένα μισθό για να του προσφέρει μια ποιοτική ζωή. Και χωρίς να είναι σκλάβος όπως ισχυρίζονται πολλοί. Αλλά μιλάω για σοβαρούς προγραμματιστές. Όχι άτομα που τελειώσαν μια σχολή έχοντας περάσει όλα τα μαθήματα με αντιγραφή ή πληρώνωντας για να τους κάνουν την εργασία και μετά γκρινιάζουν ότι δεν βρίσκουν δουλειά. Για τα δίκτυα που λες, δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά επειδή πρόσφατα έψαχνα δουλειά, οπότε από περιέργεια κοιτούσα όλες τις αγγελίες, δεν μπορώ να πω ότι υπήρχαν και τόσο πολλές όσες ισχυρίζεσαι. Βέβαια ίσως να μην καταλαβαίνω και τι εννοείς δίκτυα, γιατί είναι μεγάλος τομέας. έχεις δίκιο ναι .Αλλά όπως είπες,δεν πρόκειται να κάτσω να ζω για να δουλεύω.Για ελλάδα πάντως δεν ξέρω,τί δουλειά μπορεί να έχουν τόσοι προγραμματιστές που έχουν μαζευτεί.. Αλλά σαφώς δεν ξέρω περαιτέρω . Δίκτυα,τηλεπικοινωνίες,ότι έχει σχέση με αυτά,γιατί ακριβώς είσαι σε μεγάλο τομέα και όχι περιορισμένος.
capitan Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ακριβώς επειδή τώρα τα δίκτυα αργότερα κάτι άλλο αργότερα κάτι άλλο..Ψάχνω να βρώ μια σχολή που να καλύπτει όσο ευρύτερο φάσμα γνώσεων είναι δυνατόν. Ποιες σχολές ασχολούνται τόσο με προγραμματισμό όσο και με υλικό; Και κάτι που κανένας δεν διάβασε μάλλον στο αρχικό μήνυμα : Υπάρχουν ευκαιρίες εργασίες (όσες μπορούν να υπάρξουν τέλος πάντων) σε υλικό στην ελλάδα άλλες εκτός των δικτύων; εγώ είμαι στο HMMY κρήτης 4ο ετος (TUC) και μπορώ να σου πω ότι κάνουμε και software και hardware. Γενικά υπάρχουν 4 "τομείς" στο τμήμα: Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής-Hardware, Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιών που πιστεύω καλύπτουν πολύ ευρύ φάσμα γνώσεων. Δεν θα σου ζητήσουν να διαλέξεις τομέα, απλά ο κάθε ένας έχει δικά του μαθήματα και παίρνεις ότι θες ανάλογα με το τι σου αρέσει. Υπάρχουν φυσικά και τα βασικά μαθηματικά-φυσικές αρχικά. Από το 3ο εξάμηνο αρχίζεις και μπαίνεις λίγο στο νόημα. Γενικά γίνεται καλή δουλειά αλλά ετοιμάσου για πολλέεες εργασίες.
paulogiann Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Είμαι τελειόφοιτος στο ΤΜΗΥΠ στην Πάτρα και γενικά μπορώ να πω τα ακόλουθα. Σε πρώτη φάση μην αποκλείεις το υλικό. Ο "προγραμματιστής" είναι πολύ trendy έννοια τα τελευταία χρόνια αλλά: [1] Στην πράξη κάνεις κάτι παραπάνω απ το να προγραμματίζεις: σχεδιάζεις & υλοποιείς. Όταν ξεκινά το Project δεν πιάνεις πληκτρολόγιο, αλλά μολύβι και χαρτί. Τουλάχιστον στις σοβαρές περιπτώσεις (Για τις υπόλοιπες δες τα περί πείνας στο 3). [2] Σχεδιασμός & Υλοποίηση είναι η διαδικασία που απαιτεί και το hardware. Και εκεί προγραμματίζεις. Με διαφορετική λογική (στις περισσότερες περιπτώσεις). Αλλά προγραμμαίζεις. Γενικά μην αποκλείεις το hardware επειδή έχεις ελλειπή γνώση γι αυτό. [3] Το ότι γενικά οι προγραμματιστές πεινάνε είναι μύθος. Ο τομέας είναι στα πάνω του και προσελκύει πολύ κόσμο που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά με αποτέλεσμα να μην ασχολείται. Αν το κυνηγήσεις θα βρεις δουλειά. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αυτοί που δουλεύουν σοβαρά είναι περιζήτητοι. [4] Γενικολογώντας, το hardware θα σε πληρώνει καλύτερα απ το software. [5] Υπάρχει και ο τομέας computer science που είναι η θεωρητική πληροφορική (και αποτελεί σημαντικό μέρος του προγράμματος σπουδών στο ceid, και στην Κρήτη απ' όσο ξέρω). Αν θες να μπεις πολυτεχνείο, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να πήξεις κάμποσο. Αν το πήξημο γίνεται ευχάριστα, θα καραγουστάρεις. Αν απ την άλλη θεωρείς πως "τα βάσανά σου τέλειωσαν" με τις πανελλήνιες, προτίμισε κάποια σχολή πληροφορικής που θα σε βγάλει πιο ανόδυνα στην αγορά εργασίας, γρηγορότερα. Επίσης ενημερώσου γύρω από αυτό το θέμα πριν επιλέξεις σχολή. Τέλος, προτίνω να αποκλείσεις όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα στο μυαλό σου για τις ανάγκες της απόφασης. Αυτά τα 5 χρόνια έχω αλλάξει 45 απόψεις σχετικά με το τι μου αρέσε/ταιριάζει. Μπαίνοντας στο Πολυτεχνείο θα γνωρίσες έναν ενδιαφέροντα κόσμο που έχει πολλά να δώσει.
Brisingr Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 paulogian τέτοιες απόψεις ήθελα να ακούσω, σε ευχαριστώ. [4] Γενικολογώντας, το hardware θα σε πληρώνει καλύτερα απ το software. Τo πρόβλημα είναι πως ο μόνος τομέας hardware που έχω ακούσει αλλά και που έχει αναφερθεί εδώ είναι δίκτυα/τηλεπικοινωνίες... Σε ποιους άλλους τομείς όσον αφορά το υλικό μπορεί να εργαστεί κάποιος στην ελλάδα; σημ. Ανέκαθεν το υλικό μου προκαλούσε περισσότερο ενδιαφέρον από το λογισμικό. Αν θες να μπεις πολυτεχνείο, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να πήξεις κάμποσο. Αν το πήξημο γίνεται ευχάριστα, θα καραγουστάρεις. Αν απ την άλλη θεωρείς πως "τα βάσανά σου τέλειωσαν" με τις πανελλήνιες, προτίμισε κάποια σχολή πληροφορικής που θα σε βγάλει πιο ανόδυνα στην αγορά εργασίας, γρηγορότερα. Δεν έχω πρόβλημα να πασχίσω, αρκή να με ενδιαφέρει ο τομέας Τέλος, προτίνω να αποκλείσεις όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα στο μυαλό σου για τις ανάγκες της απόφασης. Αυτά τα 5 χρόνια έχω αλλάξει 45 απόψεις σχετικά με το τι μου αρέσε/ταιριάζει. Μπαίνοντας στο Πολυτεχνείο θα γνωρίσες έναν ενδιαφέροντα κόσμο που έχει πολλά να δώσει. Ένας από τους κύριους λόγους που έκανα αυτό το τόπικ είναι αυτός ακριβώς.Να βρώ μια σχολή που να καλύπτει hardware/software με το βέλτιστο δυνατό τρόπο γιατί έτσι αυξάνονται και οι ευκαιρίες εργασίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.