Lucifer Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Όλα τα μη-ενδεχόμενα σε κάποιο δεδομένο χωροχρονικό σημείο. Ο μετεωρίτης στο δωμάτιό μου είναι ανύπαρκτος, η πεταλούδα στη μπριζόλα μου είναι ανύπαρκτη, ο slygeo μετά την αναστολή της εγκεφαλικής του δραστηριότητας είναι ανύπαρκτος.
Sellers Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ρε μπρο εικασίες κάνω. Καμία επιστημονική απάντηση κατά προσέγγιση παίζει; Το μόνο που γνωρίζω όσο αφορά τα επιστημονικά που αναφέρεις και κολλάει κάπως με το θέμα, είναι πως κβαντομηχανικά τουλάχιστον το απόλυτο κενό δεν υφίσταται γιατί έρχεται σε αντίθεση με την αρχή απροσδιοριστίας του Heisenberg. Με λίγα λόγια δεν μπορείς σε κάποιο μέρος του σύμπαντος να βρεις ένα ''κομμάτι'' του, το οποίο να μην έχει τίποτα μέσα.
pournaras Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Πως ηταν πριν γεννηθουμε? Θα το μαθεις οταν πεθανεις
slipknot Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Τι "υπάρχω για κάποιο λόγο"; Δεν γεννήθηκα για να εκπληρώσω κάποιο έργο, δεν έχω κάποιου είδους αποστολή, δεν είμαι τόσο ξεχωριστός όσο θέλω να πιστεύω. Θέμα τύχης είναι, θα μπορούσα να μην είμαι τόσο γρήγορος και στη θέση μου να ήταν η Α. που είναι και όμορφη. Μετά το θάνατο απλά παύεις να υπάρχεις. Κυριολεκτικά θες, δε λειτουργεί ο εγκέφαλος πια. Μεταφορικά, όσοι λένε "Θα τον θυμόμαστε για πάντα" λένε ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ. Αφού θα πεθάνετε κι εσείς ρε άθλιοι, πώς θα διατηρηθεί η μνήμη για πάντα; Γιατί ακόμα κι αν πείτε στα σκατόπαιδα και στα σκατοεγγόνια σας για μένα, πώς θα με θυμούνται αν δε με έχουν ζήσει; Εκτός κι αν κάνω κάτι και ξεχωρίσω από τη μάζα αλλά ταλέντο δεν έχω, ούτε τα κότσια-μέσα να σκοτώσω 6 εκατομμύρια. Αν όμως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο, παράδεισοι και ιστορίες θα απογοητευτώ αρκετά. Όχι γιατί θα έχω διαψευστεί αλλά γιατί θα πρέπει για μια αιωνιότητα -και όχι για 50-60 χρόνια- να ανέχομαι τις -ενισχυμένες αυτή τη φορά- υστερίες των άλλων και την καζούρα τους. Τουλάχιστον το παρήγορο είναι ότι εκεί που θα είμαι θα είναι συγκεντρωμένη και η αφρόκρεμα. Κάπως έτσι πρέπει να είναι.
PotirasK.O Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 PEACE Κατι ασχετο επιτελους μετα απο χρονια σε αυτον τον ξεφτηλισμενο διαγωνισμο πηγε ενας που δεν ειναι πουστρακι ρε παιδια!!!!ουτε ποτανα (ποτανα καλα το ειπα) ) για τον Αλκαιο λεω. οσο για τον απο πανω : μην τρελαινεσαι
washcloud Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Αυτό που με κάνει και αναρωτιέμαι δηλαδή, είναι πως θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε την κατάσταση μας αφού πεθάνουμε (οκ, αποσύνθεση του σώματος γνωστό σε όλους μας) αλλά και γενικά την ψυχή μας (αν υπάρχει), τη συνείδηση μας και τις αναμνήσεις μας σε όσα ζήσαμε. Εστω ότι παίρνουμε για παράδειγμα τη δημιουργία του σύμπαντος. Αρα έχουμε και λέμε με ένα γρήγορο μπακαλίστικο συμπέρασμα: ΜΠΑΜ, διαστολή, δημιουργία χώρου και χρόνου. Ανυπαρξία λοιπόν είναι μία κατάσταση κατά την οποία δεν υπάρχουν τα δύο που προανέφερα. ...αν πιάνω καλά τον προβληματισμό σου : Όπως καταλαβαίνουμε το Σύμπαν, χους ει και εις χουν απελεύσει. Το οποίο σημαίνει οι σωματάρες μας δεν θα πάψουν να υπάρχουν - απλά θα διασπαστούν στα εξ ων συνετέθημεν, θα τις ρουφήξει ο πλανήτης τεσπα. Κι εκεί, τίθεται θέμα ψυχής. Ε δεν είμαι βιολογομαθηματικοχημικοφυσικοφιλόσοφος, γι' αυτό και δεν ξέρω να πω αν υπάρχει ή όχι. Το κεφάλι μου όμως λέει, πως αυτό που αποκαλούμε ψυχή κλπ, δεν είναι παρά η έκφραση ιδιότητας αυτoύ που η βιολογία αποκαλεί ζωή. Δηλαδή η αυτογνωσία μας, οι σκέψεις μας, οι προσωπικότητές μας, οι συνειδήσεις μας, τα "εγώ" μας κτλκτλ, δεν είναι παρά εκφράσεις του πολυσύνθετου βιολογικού δημιουργήματος που λέγεται εγκέφαλος. Δεν υπάρχει (λέω 'γω τώρα χωρίς να ξέρω) κάτι περισσότερο "μέσα μας". Μ' άλλα λόγια, όσο ψυχή έχουν οι καταιγίδες, οι παλίρροιες, οι σεισμοί και τα ουράνια τόξα, άλλο τόσο έχουμε και 'μεις. Αν θες πες το όλο αυτό που ζει ο κάθε ένας από 'μας, μια ψευδαίσθηση, κάτι ανυπόστατο, κάτι ανύπαρκτο. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κάτι μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου, για να "χαθεί"/"έτσι στα καλά καθούμενα να πάψει να υπάρχει", με αποτέλεσμα εσύ να απορείς "πώς να θέσουμε τον ορίζοντα γεγονότων της ανυπαρξίας". [Απ' την άλλη, αν καθόσουν να μιλήσεις για Μπιγκ Μπανγκ στον μέσο τρωγλοδύτη πριν μόλις μερικές χιλιάδες χρόνια, απλά θα σου κοπάναγε μια με το ρόπαλο και θα σε άφηνε να σε φάνε οι ύαινες και το όρνεα, ενώ αυτός δε θα σε έβαζε με τίποτα στο στόμα του, φοβούμενος μη κολλήσει από την τρέλλα που κουβαλάς εσύ. Οπότε τί να λέμε πως "ξέρουμε" τί υπάρχει "εκεί έξω" : όσο μπορεί κανείς να πει "γιατί" οι συμπεριφορές των "θεμελιωδών δυνάμεων" είναι αυτές που είναι, άλλο τόσο μπορεί να πει με σιγουριά ότι πέραν από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως το γνωστό μας Σύμπαν" (η έκταση δηλαδή της υλοενέργειας εδώ καμμιά 20άρα δις χρονάκια απ' άκρου εις άκρον), είναι το παν, και πέραν αυτού γιοκ. Μπορεί και να μην μπορέσουμε ποτέ να αντιληφθούμε, να καταγράψουμε, να μετρήσουμε δυνάμεις πέραν τούτου - δυνάμεις που ίσως να υπόκεινται σε άλλου τύπου "φυσικούς νόμους", που αποτέλεσμά τους να είναι το "πρωταρχικό σημείο που έσκασε", και μέσα σε 20 δις χρόνους απλώθηκε τόσο, κι έχουμ' ολ' αυτά τα όμορφα που ξέρουμε γύρω μας (νετρόνια, εκρηκτικούς γαλαξίες, σκελετωμένα Αφρικανάκια, -273C, παγωτό καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο, το Δ.Ν.Τ., AIDS, τον ΠΑΟΚ ΑΓ. Ανδρέα Καβάλας, και πάει λέγοντας). Ε σ' αυτό το υποθετικό βασίλειο, ίσως να παγαίνουν οι περίφημες ψυχές μας, ίσως μάλιστα και να τις κάνει κουμάντο εκεί κάποιος - και ίσως πίσω κι απ' αυτόν τον κόσμο να υπάρχουν κι άλλοι ακόμα. Who knows] Ίσως πάλι, όπως εμείς οι homo sapiens καταλαβαίνουμε κάτι ως "κακό και καλό" ή "κρύο και ζεστό" "βαρύ ή ελαφρύ" (ενώ πρόκειται για απλά γεγονότα, τα οποία εμείς είμαστε που τα "χρωματίζουμε"), οι έννοια της ύπαρξης και συνεπώς και της ανυπαρξίας να είναι το ίδιο υποκειμενικές εντυπώσεις μας. Ίσως για παράδειγμα, ανυπαρξία να μην τίθεται.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 good lord ήταν και 6 το πρωΐ...
washcloud Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 ...για ορθογραφικά που βγάζαν μάτι λες ε. Σωστός.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 βασικά ήταν συνδιασμός topic + μεγέθους του post
washcloud Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 ...έχω χάσει τη φόρμα μου και το ξέρω. Κι εδώ σωστός.
sugata Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Με μια καλή προετοιμασία, πιστεύω θα είσαι πανέτοιμος για την ερχόμενη σεζόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.