agelakos12 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Θέλω να ρωτήσω αν ενα PS3 παίζει αρχεία .mkv και μια ακομη απορια σύνδεσης με usb stick σε format NTFS γιατι΄δεν αναγνωρίζεται και με fat 32 αναγνωρίζεται!!!Και αν υποστηρίζονται υπότιτλοι .srt κτλ.!!!!!
Wintermute23 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Παίζει mkv αν τα μετατρέψεις σε m2ts ή φάκελο AVCHD TSmuxer λέγεται το πρόγραμμα που θες.Οδηγίες χρήσης θα βρεις στο Google. Βασικά κάνεις drag and drop το mkv και τους υπότιτλους επιλέγεις να χωρίσει το video σε 4GB και επιλέγεις AVCHD disk. Όταν τελειώσει η διαδικασία(το πολύ 2 λεπτά) τους δύο φακέλους που δημιουργούνται τους αντιγράφεις στο φάκελο AVCHD στο root του USB Stick. Εν συνεχεία ανοίγεις το πρόγραμμα AVCHDMe και από το Browse επιλέγεις το φάκελο BDMV μέσα στο φάκελο AVCHD στο root του USB Stick.Κάνεις click στο fix και τελείωσες. Απλά να γνωρίζεις ότι το PS3 υποστηρίζει μόνο τις επίσημες αναλύσεις του Blu-Ray (1280x720,1920x1080) με αποτέλεσμα τα MKV που είναι cropped(1280x544) στην αναπαραγωγή να βρίσκονται στην κορυφή της οθόνης και με μεγάλη μπάρα στο κάτω μέρος.Αυτό δυστυχώς χωρίς το χρονοβόρο re-encoding δεν διορθώνεται. Όσο για το NTFS,ήταν επιλογή της Sony να μην το υποστηριζει.Δεν σε απασχολεί όμως αυτό γιατί το video σου το σπας σε κομμάτια των 4GB. Σχετικά με τους υπότιλους srt,δεν τους υποστηρίζει όπως στο PC.Θα πρέπει είτε να τους ενσωματώσεις στο DivX,τα οποία παίζει το PS3 αρκεί να τα βάλεις στο φάκελο VIDEO στο root του USB,είτε όπως είπα πιο πάνω να φτιάξεις ένα AVCHD disk το οποίο έχει δομή σαν το Blu Ray.Το πρόγραμμα που χρειάζεσαι για τα DivX λέγεται AVIAddXSubs στο οποίο απλά επιλέγεις το αρχείο video και εφόσον οι υπότιτλοι έχουν ίδιο όνομα πατάς Start μετά από κανά λεπτό το αρχείο είναι έτοιμο.
agelakos12 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Επειδή δεν εχω ιδέα με αυτά γίνεται λιγο πιο παραστατικα,αναλυτικά!Και πως γίνεται να σπασω κάτι σε κομμάτι των 4gb για να το φορτώνω στο usb με fat32???
agelakos12 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Για να έχω ήχο πρέπει να εχω HDMI καλώδιο???
Wintermute23 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Αν και δεν νομίζω να τα έγραψα περίπλοκα,θεωρώντας ότι έχεις ανοιχτά τα προγράμματα που σου γράφω και βλέπεις αυτά που περιγράφω,υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες στο google. Όσο για τον ήχο,το HDMI δεν είναι απαραίτητο.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις RCΑ ή optical.
agelakos12 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Απλά το λέω επειδη είναι συνδεμένα με scart!!!!Και ένα ακόμη πρόβλημα είναι που δεν βγάζει υπότοιτλους!!!!Αν το έχω σε format NTFS και δεν χρησιμοποιήσω το tsMuxeR αλλα μόνο το AVCHDMe θα έχω πρόβλημα ή όχι!!!Περιμένω απαντήσεις!!!!!!
Xristaras12 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 σε ntfs ειπαμε δεν διαβαζει τιποτα,ξεχνα το ntfs για το ps3.Υποτιτλους srt δεν διαβαζει ναι.Εγω αυτο που κανω,μετατρεπω την ταινια σε avi και χρησιμοποιω το aviaddΧsubs και ενσωματωνει τους υποτιλους.Για ηχο δεν εχεις προβλημα και με scart(αν και χαραμιζεται με τετοια συνδεση βρε παιδι μου)θα εχεις ηχο και απο εκει
agelakos12 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Σκοπος όμως ειναι να έχει την ποιότητα .mkv καο όχι avi
Xristaras12 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 ναι σωστα φιλε μου ξεχασα να αναφερω οτι δεν γνωριζω πως λειτουργει το συγκεκριμενο προγραμμα παρα μονο αυτο που κανω εγω γραψε λαθος.Τα υπολοιπα ισχουν :-P
agelakos12 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Παρόλο που βρήκα πρόγραμμα για ενσωμάτωση subs και το πέτυχα μετά την χρησιμοποιήση του TSmuxer εξαφανίστηκαν μια βοήθεια απο κάποιον που ξέρει!!!!!!!!!!!!
gherudos Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Καταρχήν ο τίτλος σου είναι τελείως λάθος, Bluray είναι το σωστό και η ανάρτησή σου δεν έχει καμία σχέση με Bluray εφόσον αναφέρεσαι σε mkv. Υπότιτλους εξωτερικούς ή ενσωματωμένους(σε αρχεία mts m2ts) δεν μπορείς να παίξεις από φλασάκι. Για να μη χάσεις την ποιότητα και να έχεις υπότιτλους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμά μου,θα το βρείς στην υπογραφή μου. Μετατρέπει τα MKV σε AVCHD σε 3-5 λεπτά, κρατώντας το filesystem του Bluray,έτσι δεν γίνεται αλλοίωση της ποιότητας κι έχεις και υπότιτλους. Βέβαια και πάλι δεν μπορείς να το περάσεις σε φλασάκι αλλά μπορείς να το γράψεις σε ένα απλό DVD ή DVD-DL.
agelakos12 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Στο φλασάκι γιατι δεν μπορώ να το περάσω????/
katsikoula Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Στο φλασάκι γιατι δεν μπορώ να το περάσω????/ γιατι το φλασακι θα ειναι αναγκαστικα σε FAT32 για να το διαβαζει το PS3 και το FAT32 δεχεται αρχεια μεχρι 4GB οποτε θα πρεπει να σπασεις το mkv σε κομματια που δεν ξερω κατα ποσο γινεται
Wintermute23 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Όταν ζητάει κάνεις οδηγίες για κάτι σημαίνει πως λόγω άγνοιας εμπιστεύεται ως ένα βαθμό τις απαντήσεις που λαμβάνει.Τη διαδικασία που περιέγραψα την κάνω πολύ συχνά για να δω ταινίες στο PS3. Η διαδικασία με εικόνες είναι η παρακάτω: http://www.bitburners.com/articles/create-avchd-discs-with-subtitles-using-tsmuxer/4047/ Και ναι το MKV χωρίζεται σε κομμάτια =<4GB από το tab Split & Cut του TSMuxer Αφού τελειώσει η μετατροπή αντιγράφεις τους φακέλους BDMV και Certificate στο φάκελο AVCHD στο USB Flash και τρέχεις το AVCHDMe όπως είπα παραπάνω. Και είσαι έτοιμος.Δοκιμασέ το λοιπον και αν δεν δουλέψει μας ξαναρωτάς.
agelakos12 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Wintermute23 Ούτε ήχο έχω ούτε υποτιτλους.Τι συμβαίνει και δεν γινεται σωστά????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.