Προς το περιεχόμενο

USB -> UTP 20 μέτρα wireless? RJ45 LAN προέκταση

frieck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, δίκιο έχεις, είναι για απόσταση, απλά ο φίλος ανέφερε κάτι για ταράτσα, γι'αυτό πήγε εκεί το μυαλό μου.

Βασικά νομίζω ότι ο φίλος θέλει να "εκμεταλευτεί" κάποιο ξεκλείδωτο router...:-D

Δημοσ.

Μάγκες, μια χαρά είμαι και τώρα με το στικάκι μου. Πιάνω δυό δύκτια (το ένα ευρυζωνικό και το άλλο ελεύθερο) με απόδοση 3 στα 5 και 4 στα 5 αντίστοιχα. Πολύ καλά δηλαδή. Απλά δεν είναι άσχημο να την ψάξω και λίγο παραέξω...

Άρα καλά κάνετε και παραθέτετε απόψεις. Αυτός ο διάλογος είναι αν μη τι άλλο, διαφωτιστικότατος!

Δημοσ.
Έχω ένα USB LAN, το συνδέω στο λάπτοπ μου και μπαίνω στο ίντερνετ μέσω αυτού.

Επίσης έχω και ένα καλώδιο UTP εικοσάμετρο (με τους γνωστούς ακροδέκτες RJ45) το οποίο δεν το χρησιμοποιώ πουθενά.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αν, με έναν απλό αντάπτορα που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο, συνδέσω το USB LAN με την μια άκρη του UTP χρησιμοποιώντας το UTP ως προέκταση και αντίστοιχα συνδέσω τον άλλο ακροδέκτη του UTP στην Ethernet θύρα του λάπτοπ, θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να μπαίνω σε δίκτυο όπως και πριν?

Όχι, θα χρειαστείς ένα αντίστοιχο αντάπτορα γιά να το ξαναμετατρέψεις σε USB και

ένα μικρό καλώδιο usb γιά να συνδεθείς σε θύρα usb του υπολογιστή.

Το ίδιο κόλπο χρησιμοποιούν πολλοί γιά επέκταση usb συνδέσεων, επειδή έχουν μικρό

όριο μήκους καλωδίου.

Άρα αυτό που λες γιά ταράτσα είναι εφικτό, αν και επειδή το wifi stick θα είναι

εκτεθειμένο, ίσως θα είναι καλό απλά να το πλησιάσεις σε κάποιο σημείο που θα έχεις

καλύτερο σήμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...