Προς το περιεχόμενο

USB -> UTP 20 μέτρα wireless? RJ45 LAN προέκταση

frieck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα USB LAN, το συνδέω στο λάπτοπ μου και μπαίνω στο ίντερνετ μέσω αυτού.

Επίσης έχω και ένα καλώδιο UTP εικοσάμετρο (με τους γνωστούς ακροδέκτες RJ45) το οποίο δεν το χρησιμοποιώ πουθενά.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αν, με έναν απλό αντάπτορα που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο, συνδέσω το USB LAN με την μια άκρη του UTP χρησιμοποιώντας το UTP ως προέκταση και αντίστοιχα συνδέσω τον άλλο ακροδέκτη του UTP στην Ethernet θύρα του λάπτοπ, θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να μπαίνω σε δίκτυο όπως και πριν?

Δημοσ.

Και το USB βύσμα του USB Ethernet adapter να συνδέεται σε ποια USB θύρα, αν όχι του laptop;

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αυτήν τη στιγμή είσαι με το ακόλουθο setup:

>
[uSB θύρα laptop] --- [uSB LAN adapter] --- [uTP μικρού μήκους] --- [??? (router/άλλο PC/whatever που σε βγάζει στο Internet)]

Και θέλεις το παρακάτω;

>
[Ethernet θύρα laptop] --- [uTP 20m] --- [uSB LAN adapter] --- [???]

Στη θέση των ερωτηματικών, τί... ;

Δημοσ.

Για να γίνω πιο κατανοητός, αυτή την στιγμή το USB στικάκι μου το οποίο πιάνει wireless, συνδέεται απευθείας σε μια USB θύρα του υπολογιστή μου.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω το στικάκι μου στην μια άκρη του εικοσάμετρου UTP καλωδίου. Για να το κάνω αυτό θα χρησιμοποιήσω έναν σχετικό αντάπτορα USB->RJ45 (όπου RJ45 είναι οι αντίστοιχοι ακροδέκτες των UTP καλωδίων) και την άλλη άκρη του καλωδίου θα την συνδέσω στην αντίστοιχη θύρα RJ45 ethernet (όχι USB) του υπολογιστή μου.

Αυτό που θέλω να γνωρίζω πριν το κάνω, είναι αν θα δουλέψει αυτή η προέκταση.

Αν όντως υπάρχει περίπτωση να δουλεύει, θα ήθελα να γνωρίζω αν θα χρησιμοποιώ τα ίδια drivers (δηλαδή το ίδιο wifi radar) που χρησιμοποιώ για το USB LAN στικάκι μου ή αν θα πρέπει να προβώ σε κάποια άλλη ρύθμιση προκειμένου να συνδεθώ σε κάποιο δύκτιο.

Δημοσ.

Α, είναι USB WiFi stick, όχι USB LAN adapter! Τώρα μάλιστα, βγάζει νόημα.

Αυτό που σχεδιάζεις κατά πάσα πιθανότητα δε θα δουλέψει. Το hardware του stick είναι σχεδιασμένο να επικοινωνεί άμεσα με έναν USB host adapter κάποιου PC/laptop, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί και οι απαραίτητοι drivers. Για να το πω πιο απλοϊκά: Ο αντάπτορας USB->RJ45 που σκέπτεσαι να αγοράσεις (αυτό που νόμιζα αρχικά ότι είχες) δεν είναι ένα πλήρες υπολογιστικό σύστημα στο οποίο μπορείς να εγκαταστήσεις τους σχετικούς drivers για να συνεργαστεί με το USB WiFi stick.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι συσκευές είναι απλώς "ενισχυτές" διάφανες προς το σύστημα και πως όλη η διάταξη θα δουλέψει. Το σύστημα δεν τα αναγνωρίζει σαν usb συσκευές. Για κάτι σαν το παρακάτω.

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19087&cat=541&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19088&cat=541&page=1

Δεν ξέρω βέβαια τι απώλειες θα έχει σε ταχύτητα.

Δημοσ.

firewalker, αυτά που δείχνεις στα links είναι όντως extenders, όχι USB->RJ45 adapters. Κάτι τέτοιο ίσως όντως να δουλέψει, εν είδει USB-over-Ethernet.

Δημοσ.

Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω καθόλου το στικάκι μου και επιθυμώ να χρησιμοποιήσω μόνο το εικοσάμετρο UTP έχοντας την μια άκρη του στην ethernet θύρα του pc μου και την άλλη στην ταράτσα που είναι ακριβώς από πάνω μου, τι επιλογές έχω όσον αφορά κάποια extra συσκευή που χρειάζεται ώστε να συνδεθώ σε δύκτιο?

Δηλαδή θα πρέπει να συνδέσω στην άλλη άκρη του UTP (που βρίσκεται στην ταράτσα) κάποιο access point ή έχω και άλλες επιλογές? Κάντε μου προτάσεις.

Δημοσ.

Χρειάζεσαι έναν wireless router ή access point, το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει σε client mode. Προσοχή! Δεν το κάνουν όλα, θέλει σωστή έρευνα αγοράς!

• Super Moderators
Δημοσ.
Χρειάζεσαι έναν wireless router ή access point, το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει σε client mode.

είδος υπό εξαφάνιση :-(

Δημοσ.

Ίσως έχεις δίκιο ThReSh. Έπρεπε να γράψω μάλλον αντί για «δεν το κάνουν όλα» -> «το κάνουν λίγα» ή «πολύ λίγα». Αλλά δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες. Δηλαδή πριν ένα ή δύο χρόνια ας πούμε, έβρισκες πιο εύκολα τέτοια μοντέλα... ;

• Super Moderators
Δημοσ.

και τότε ήταν λίγα αν θυμάμαι καλά...

γκρίνιαζω και εγώ γιατί δεν έβρισκα :-(

Δημοσ.

Πάντως, απ' ότι βλέπω τα περισσότερα AP της TP-LINK το υποστηρίζουν out-of-the-box. Την αναφέρω, επειδή έχει φτηνά προϊόντα. Κι επειδή κάπου εδώ θα πεταχτεί ο poulinos να γκρινιάξει για το πόσο του πεταματού είναι τα TP-LINK :P, θα προσθέσω ότι γίνεται και σε πολλούς άλλους routers με custom firmware, όπως π.χ. το DD-WRT που υποστηρίζει client mode και μπορεί να φλασαριστεί σε πάρα πολλά δημοφιλή (και μη) μοντέλα routers.

• Super Moderators
Δημοσ.

κάτι ξέρει ο poulinos που θα πεταχτεί :P

εν το μεταξύ νόμιζα ότι μιλάμε για modem/router :-(

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μου, επειδή νομίζω κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις να σου πω πως έχουν τα πράγματα.

Αρχικά να σου πώ (χωρίς παρεξήγηση πάντα!) ότι ο τρόπος που περιγράφεις είναι λίγο "μπακάλικος".Η γενική ιδέα όμως είναι αυτή που περιγράφεις.

Για να γίνει σωστά η δουλειά που θες θα χρειαστείς εξοπλισμό, ο οποιος θα σου κοστίσει γύρω στα 150~200 ευρά.

Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος, λέγοντας τι θα χρειαστείς:

(1)

Έναν "δέκτη" του σήματος (wifi), δηλαδή μια κεραία με ικανοποιητική ισχύ.

Το στικάκι που περιγράφεις δεν έχει αρκετή ισχύ, άντε να φτάνει τα 2~2.5 dB,ενώ χρειάζεσαι από 14 έως και 20, ανάλογα το περιβάλλον (ανοιχτός-κλειστός χώρος, απόσταση,ένταση σήματος κλπ).

(2)

Ειδικό καλώδιο από την κεραία έως το AP, όσο πιο μικρό γίνεται γιατί παίζουν τρελές απώλειες, που σημαίνει ότι το ΑΡ θα βρίσκεται στην ταράτσα σου, κοντά στην κεραία.

(3)

Φυσικά ένα AP που να παίζει σαν client όπως είπε και ο φίλος παραπάνω.

(4)

Κάποια περιφερειακά: καλώδιο ethernet utp cat5, ίσως ένα ζευγάρι PoE για την τροφοδοσία του AP μέσω του καλωδίου ethernet.

Αυτά σε γενικές γραμμές, αν κατάλαβα σωστά και θέλεις να κάνεις αυτήν την δουλεια και χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε να το συζητήσουμε.:-D

Δημοσ.

Το setup που περιγράφεις με το κόστος που συνεπάγεται και ενδεικτικά ανέφερες, παραπέμπει σε ασύρματα links μεγάλων αποστάσεων. Είσαι σίγουρος ότι είναι αυτή η περίπτωση του topic starter; Μη μπαίνει τσάμπα σε έξοδα ο άνθρωπος, αν το μόνο που θέλει να κάνει είναι να αυξήσει την ποιότητα σύνδεσής του με κάποιο hotspot από π.χ. 0.5/5 ή 1/5 «γραμμές» που έχει τώρα σε κάτι καλύτερο... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...