Προς το περιεχόμενο

Ψαχνω προγραμμα για backup

Achillf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θελω να κανω ενα backup τον υπολογιστη μου οπως ακριβως ειναι με τα προγραμματα τις ρυθμισεις , τα παντα και να το βαλω σε εναν αλλο υπολογιστη ε και κατα καποιο τροπο να ειναι ο ιδιος υπολογιστης.. Μπορειτε να μου πειτε ενα προγραμμα free και απλο να κανω τη δουλεια μου ??

Δημοσ.

Παιδιά η αλήθεια είναι ότι έχω και εγώ αυτή την απορία σχετικά με τα backups και τόσο η παραπάνω παραπομπή σε άλλο topic του forum όσο και οι τυχόν δημοσκοσπήσεις ως προς το εάν είναι καλύτερο το ghost ή το acronis δε με διαφώτισαν και πολύ..Ο φίλος που άνοιξε ξανά το θέμα του backup νομίζω ότι είναι σαφής και έχω και εγώ τις ίδιες απορίες.Εάν χρησιμοποιήσω ένα από τα δύο αυτά προγράμματα που προτείνονται:

1)Γίνονται backup ΟΛΑ τα αρχεία και οι φάκελοι του partition που έγινε backup;(π.χ. μουσική, ταινίες, έγγραφα κ.ά.)

1)Γίνονται backup ΟΛΑ ΤΑ εγκατεστημένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/drivers και ξαναλειτουργούν τέλεια (όπως δηλαδή λειτουργούσαν);

2) Γίνονται backup ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ του υπολογιστή και των windows και επαναφέρονται στο ακέραιο;Για μένα είναι ίσως και το ποιο σημαντικό αυτό καθώς μετά από ένα format περισότερη ώρα ξοδεύω σε αυτές τις ρυθμίσεις (π.χ. internet, ρυθμίσεις ποντικιού/φακέλων, γονικός έλεγχος, outlook, συμβατότητα με το κινητό, εικονίδια/συντομεύσεις, ρυθμίσεις ενέργειας κ.ά. πολλά) παρά στην εγκατάσταση προγραμμάτων.

Όποιος μπορεί να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτά παρακαλώ ας το κάνει γιατί ενδεχομένως κάποιοι να μην προτίθενται να πειραματιστούν σε τέτοια χρονοβόρα ζητήματα και με όποιο πρόγραμμα τύχει.Από κει και πέρα κάθε πρόταση για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σεβαστή.Εγώ έχω προσωπικά το acronis και θέλω να ξακαθαρίσω τα παραπάνω ζητήματα προτού το χρησιμοποιήσω

Δημοσ.

Βασικά εμένα με ενδιαφέρει ένα πρόγραμμα που να πληροί όλα όσα ανέφερα και να τα επαναφέρει τέλεια.Εάν γίνεται αυτό ας πει κάποιος:

Με backup θα γίνει αυτό ή με κλώνο;

Με ποιο πρόγραμμα;

Δημοσ.

Το link αυτό μπαίνει αυτόματα οποτεδήποτε κάποιος γράφει την φράση «Με ποιο πρόγραμμα» (ή γενικά τον τίτλο ενός άρθρου από το Wiki). Δεν στο πρότεινε κάποιος επί τούτου! :-)

Δημοσ.

Θα το εκτιμούσα πάντως πραγματικά parsifal εάν μπορούσαν να μου απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσα σχετικά με το backup.Εάν γνωρίζεις σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσες για τα προγράμματα cloning είναι αντίστοιχα:

1. Ναι

2+3. (είναι το ίδιο πράγμα, απορώ γιατί τα διαχώρισες) Ναι

Αντιθέτως, τα παραδοσιακά προγράμματα backup δε δουλεύουν σε τόσο χαμηλό επίπεδο (disk/partition sectors), αλλά σε επίπεδο αρχείων/filesystem, οπότε δε μπορούν να κάνουν τα 2 και 3. Συνήθως όμως προσφέρουν περισσότερες ευκολίες όσον αφορά το 1.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ parsifal για τις διευκρινίσεις σου και ζητώ και από τον achillf συγγνώμη για την παρέμβασή μου στο topic του.Εγώ λέω να πειραματιστώ τελικά με το acronis true image home 2010.Μου το πρότεινε αντί του ghost ένας τεχνικός υπολογιστών της DELL.Είχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια στο επάγγελμα και ειδικά σε "recoveries".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...