Septum Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Καλησπερα προκειται να φτιαξω ενα καινουργιο pc και χρειαζομαι βοηθεια.Θα το χρησιμοποιω για ελαφρια πραγματα οπως παιχνιδια,μουσικη,ταινιες,καποια προγραμματα(καποια απο αυτα παραλληλα ανοιχτα).Και οι ερωτησεις:Με ενα 4πυρηνο ειμαι καλυμμενος η θα χρειαστω κατι αλλο?Για καρτα γραφικων μου ειπαν οτι δεν εχει σχεση η μνημη αλλα τι καρτα ειναι,ισχυει?Επισης μου ειπαν να βαλω ddr3 μνημες απλα κοιτωντας για mobo δε βρηκα συμβατοτητα με 4πυρηνο και dd3 παραλληλα,δεν υπαρχει η δεν εψαξα καλα?Ακομη οτι για τις μνημες αν ειναι πανω απο 4gb πρεπει να ειναι 64bit το συστημα για να τις βλεπει ολες.Τι ισχυει απο αυτα και τι προτεινετε με ena budget τα 800Ε χωρις σκληρο,οθονη,mouse,keyboard.
vocals_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 1ον) Ναι για αυτά που λες ο 4πύρηνος θα σε καλύψει. 2ον)Ναι περισσότερο ρόλο παίζει τι κάρτα είναι, αν και έχει και κάποια σημασία η μνήμη της, πάντως όχι την πρωτεύουσα. 3ον)Υπάρχουν συνδoιασμοί με dd3, μητρική και επεξεργαστή, απλά δεν έψαξες καλά. 4ον)Όταν το λειτουργικό είναι 32bit τότε αναγνωρίζει μέχρι και 3,25GB αν θυμάμαι καλά(υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να βρει λιγότερη ραμ π.χ. 2,93GB γι'αυτό υπογράμμισα το μέχρι και), ενώ στα 64bit και 16GB να του βάλεις θα τα δει. 5ον) Πες μας τι ανάλυση έχει η οθόνη σου και τι παιχνίδια παίζεις για να σου φτιάξω μια σύνθεση. Πάντως, και μόνος άμα κοιτάξεις στο φόρουμ θα βρεις κάμποσα θέματα με νέο pc γύρω στα 800 ευρώ. edit : Σου έφτιαξα μια σύνθεση με την οποία είσαι Α-Ρ-Χ-Ο-Ν-Τ-Α-Σ και είσαι και υπερκαλυμμένος για παιχνίδια απ'την κάρτα γραφικών σε ανάλυση 1920χ1080. Σου έβαλα και σκληρό γιατί δεν μας λες τι έχεις (μπορεί να έχεις κανέναν 70gb γι'αυτό) αλλά άμα δεν θες τον βγάζουμε..
Septum Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 1ον) Ναι για αυτά που λες ο 4πύρηνος θα σε καλύψει.2ον)Ναι περισσότερο ρόλο παίζει τι κάρτα είναι, αν και έχει και κάποια σημασία η μνήμη της, πάντως όχι την πρωτεύουσα. 3ον)Υπάρχουν συνδoιασμοί με dd3, μητρική και επεξεργαστή, απλά δεν έψαξες καλά. 4ον)Όταν το λειτουργικό είναι 32bit τότε αναγνωρίζει μέχρι και 3,25GB αν θυμάμαι καλά(υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να βρει λιγότερη ραμ π.χ. 2,93GB), στα 64bit και 16GB να του βάλεις θα τα δει. 5ον) Πες μας τι ανάλυση έχει η οθόνη σου και τι παιχνίδια παίζεις για να σου φτιάξω μια σύνθεση. Πάντως, και μόνος άμα κοιτάξεις στο φόρουμ θα βρεις κάμποσα θέματα με νέο pc γύρω στα 800 ευρώ. δυστυχως δεν ξερω που βλεπω την αναλυση αλλα αν βοηθαει η οθονη ειναι μια samsung syncmaster T220.Αν ειναι απο properties το τρεχω σε 1680χ1050. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=380649 Απο αλλων που ειδα μου φενεται καλο αυτο το παιδιου.Τι λες?
vocals_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 δυστυχως δεν ξερω που βλεπω την αναλυση αλλα αν βοηθαει η οθονη ειναι μια samsung syncmaster T220.Αν ειναι απο properties το τρεχω σε 1680χ1050.http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=380649 Απο αλλων που ειδα μου φενεται καλο αυτο το παιδιου.Τι λες? Η σύνθεση του 1ου ποστ είναι βασισμένη σε επεξεργαστή intel, που αν δεν κάνω λάθος βγαίνει και πιο ακριβά. Γενικότερα η σύνθεση αυτή έχει κάμποσα λαθάκια κατά τη γνώμη μου(π.χ. η gtx 275).. Το pc που σου έφτιαξα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτό του άλλου και δεν έχει διαφορά. Θα σε βολέψει χαλαρά ενώ έχει και πολύ καλό value for money. Η οθόνη που έχεις είναι ναι σε 1680χ1050, άρα με την 5770 που σου έβαλα θα τρέχεις ό,τι παιχνίδι θες απροβλημάτιστα. Τελικά σκληρό δεν μου είπες τι έχεις..
Septum Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=380060 Σ αυτη την κουβεντα ριξε μια ματια στη συνθεση του Dropsreef αν θες και πες μου λιγο διαφορες με τη δικια σου,γιατι ειδα κατι σε μητρικη.Σκληρο εχω ενα WD 250gb.Σευχαριστω για το χρονο σου.
vocals_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=380060Σ αυτη την κουβεντα ριξε μια ματια στη συνθεση του Dropsreef αν θες και πες μου λιγο διαφορες με τη δικια σου,γιατι ειδα κατι σε μητρικη.Σκληρο εχω ενα WD 250gb.Σευχαριστω για το χρονο σου. Σε επιδόσεις ίδια είναι και τα 2 pc. Τώρα όσο για τη μητρική, καλή παρατήρηση, γιατί αυτή η asus έχει καλύτερα χαρακτηριστικά αν και να σου πω την αλήθεια, στην ίδια τιμή σχεδόν όλες ίδιες είναι. Γιατί και ντάξει όταν λέω καλύτερα χαρακτηριστικά (εκτός από κάποια έτσι εξεζητημένα που έχει η asus και δε νομίζω να τα χρειαστείς) εννοώ για παράδειγμα τις περισσότερες θύρες usb και το ότι είναι usb 3.0 τα οποία δεν κάνουν και τόοσο μεγάλη διαφορά, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερο απ'το άλλο. Αυτά από 'μένα. Βάλε αυτή τη μητρική στο αποπάνω pc, κράτα και τον σκληρό που σου ΄βαλα γιατί νομίζω πως θα τον χρειαστείς τον χώρο άμα κατεβάζεις και ταινίες κλπ και είσαι κομπλέ σε όλα. Τώρα αν θέλει κάποιος συμφορουμίτης να πει τη γνώμη του για κάτι εδώ είμαστε εμείς.. Σύνολο με τη νέα μητρική είναι 778,04€. Το παραγγέλνεις, στο φέρνουν έτοιμο και καλορίζικο να είναι. Πάντως άμα θες με λιγότερα λεφτά ακόμη μπορούμε να μειώσουμε απ'το κουτί για παράδειγμα.. edit : Και κάτι τελευταίο για να σιγουρευτούμε και μην πάνε τσάμπα τα λεφτά.. Τι ακριβώς παιχνίδια παίζεις ; Γιατί άμα είναι μόνο ένα pro τότε η 5770 δε σου χρειάζεται...
Septum Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Σε επιδόσεις ίδια είναι και τα 2 pc. Τώρα όσο για τη μητρική, καλή παρατήρηση, γιατί αυτή η asus έχει καλύτερα χαρακτηριστικά αν και να σου πω την αλήθεια, στην ίδια τιμή σχεδόν όλες ίδιες είναι. Γιατί και ντάξει όταν λέω καλύτερα χαρακτηριστικά (εκτός από κάποια έτσι εξεζητημένα που έχει η asus και δε νομίζω να τα χρειαστείς) εννοώ για παράδειγμα τις περισσότερες θύρες usb και το ότι είναι usb 3.0 τα οποία δεν κάνουν και τόοσο μεγάλη διαφορά, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερο απ'το άλλο. Αυτά από 'μένα. Βάλε αυτή τη μητρική στο αποπάνω pc, κράτα και τον σκληρό που σου ΄βαλα γιατί νομίζω πως θα τον χρειαστείς τον χώρο άμα κατεβάζεις και ταινίες κλπ και είσαι κομπλέ σε όλα. Τώρα αν θέλει κάποιος συμφορουμίτης να πει τη γνώμη του για κάτι εδώ είμαστε εμείς.. Σύνολο με τη νέα μητρική είναι 778,04€. Το παραγγέλνεις, στο φέρνουν έτοιμο και καλορίζικο να είναι. Πάντως άμα θες με λιγότερα λεφτά ακόμη μπορούμε να μειώσουμε απ'το κουτί για παράδειγμα.. edit : Και κάτι τελευταίο για να σιγουρευτούμε και μην πάνε τσάμπα τα λεφτά.. Τι ακριβώς παιχνίδια παίζεις ; Γιατί άμα είναι μόνο ένα pro τότε η 5770 δε σου χρειάζεται... Η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να το παραγειλω ετοιμο λογω οτι μ αρεσει να το συναρμολογησω μονος μου με τη βοηθεια απο ενα εγχειριδιο που εχω.Οσον αφορα τα παιχνιδια παιζω (online rpg) αλλα γιαυτο παιρνω το καινουργιο pc ωστε να παιξω καποια τυπου assasins creed κλπ.Επισης επειδη το παιρνω πρακτικα χωρις το φπα μιας και θα κοψω τιμολογιο και παει κοντα στα 600Ε.Σκεφτομουν μηπως επερνα τα κομματια μεταχειρισμενα?Αλλα αφου ειναι και η εκπτωση του τιμολογιου στη μεση ελεγα μηπως δεν αξιζει για 100-200Ε(να κανει κατω απο 400Ε μεταχειρισμενο?)να ρισκαρω εγγυηση κλπ.Τι λες? ~Ο επεξεργαστης ειναι 64bitos ετσι?
vocals_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να το παραγειλω ετοιμο λογω οτι μ αρεσει να το συναρμολογησω μονος μου με τη βοηθεια απο ενα εγχειριδιο που εχω.Οσον αφορα τα παιχνιδια παιζω (online rpg) αλλα γιαυτο παιρνω το καινουργιο pc ωστε να παιξω καποια τυπου assasins creed κλπ.Επισης επειδη το παιρνω πρακτικα χωρις το φπα μιας και θα κοψω τιμολογιο και παει κοντα στα 600Ε.Σκεφτομουν μηπως επερνα τα κομματια μεταχειρισμενα?Αλλα αφου ειναι και η εκπτωση του τιμολογιου στη μεση ελεγα μηπως δεν αξιζει για 100-200Ε(να κανει κατω απο 400Ε μεταχειρισμενο?)να ρισκαρω εγγυηση κλπ.Τι λες?~Ο επεξεργαστης ειναι 64bitos ετσι? Εγώ προσωπικά θα τα αγόραζα τα κομμάτια.. Τώρα άμα έχεις το κουράγιο να ψάχνεις να βρεις καλά μεταχειρισμένα κομμάτια που να έχουν και εγγύηση τι να σου πω κάν'το.. Όσο για τη συναρμολόγηση, μπορείς να τους πεις να μην τα φτιάξουνε και να στα φέρουνε κομμάτι-κομμάτι. Καλύτερα έτσι κατά τη γνώμη μου, απλά ελπίζω να ξέρεις τι να κάνεις. Υ.Γ. Ναι ο cpu είναι 64bit. Κάτι άλλο.. Το κουτάκι σ'αρέσει; Γιατί είναι μια χαρά από ποιότητα κλπ, πολύ καλό, απλά επειδή υπάρχουν και άλλες παρόμοιες προτάσεις καλό θα ήταν να κοιτάξεις και τι σου αρέσει εμφανισιακά. Έτσι κι αλλιώς θες δε θες θα το τρως στη μάπα συνέχεια, και παίζει ρόλο αυτό.
Dropsreef Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 case:NZXT Gamma Pure Black Case 45.70€ τροφοδοτικο:CORSAIR CMPSU-550VX 550W 75,91€ Επεξεργαστής:AMD Phenom II X4 955 144,90 Μητρικη:Asrock 880 G XTREME 3 105€ Μνήμες:CORSAIR XMS3 DHX DDR3 4GB (2x2GB) 1600MHz 98,42€ Σκληρος:Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 68,47€ DVD-RW:Asus 24B1ST DVD-RW 22€ Κάρτα γραφικών:GIGABYTE ATI RADEON HD5850 1GB 259€ Σύνολο 819€ Υ.Γ:Στην αναλυση που εισαι (1680Χ1050) η Sapphire 5770 SVGA 150€ είναι μια χαρα κάρτα!Για Gaming pc ομως γενικότερα η 5850 ειναι εξαιρετική καρτα ακόμα και για έναν απαιτητικο χρήστη και σε υψηλότερες αναλύσεις(1920Χ1080)!Αν τελικά αποφασίσεις την 5770 χτύπησε και αυτον τον μικρό ssd Intel Postville X25-V 40GB SSD 99.35 με συνολικό κόστος 810€(απο την παραπάνω σύνθεση αφαιρείς την 5850 και βάζεις 5770+ssd)
vocals_ Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 case:NZXT Gamma Pure Black Case 45.70€ τροφοδοτικο:CORSAIR CMPSU-550VX 550W 75,91€ Επεξεργαστής:AMD Phenom II X4 955 144,90 Μητρικη:Asrock 880 G XTREME 3 105€ Μνήμες:CORSAIR XMS3 DHX DDR3 4GB (2x2GB) 1600MHz 98,42€ Σκληρος:Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 68,47€ DVD-RW:Asus 24B1ST DVD-RW 22€ Κάρτα γραφικών:GIGABYTE ATI RADEON HD5850 1GB 259€ Σύνολο 819€ Υ.Γ:Στην αναλυση που εισαι (1680Χ1050) η Sapphire 5770 SVGA 150€ είναι μία χαρα κάρτα!Για Gaming pc ομως η 5850 ειναι εξαιρετική καρτα ακόμα και για έναν απαιτητικο χρήστη ακόμα και σε υψηλότερες αναλύσεις(1920Χ1080)!Αν τελικά αποφασίσεις την 5770 χτύπησε και αυτον τον μικρό ssd Intel Postville X25-V 40GB SSD 99.35 με συνολικό κόστος 810€(απο την παραπάνω σύνθεση αφαιρείς την 5850 και βάζεις 5770+ssd) Wow, septum αγόρασέ τα έτσι όπως στα λέει ο dropsreef, αφού έτσι κι αλλιώς μόνος σου θα το συναρμολογήσεις, γλιτώνεις κάμποσα λεφτά. Ωραίος dropsreef. Πάντως καλύτερα θα έλεγα να μαζέψει άλλα λίγα λεφτά και να πάρει τον 80άρη postville, αν πρόκειται να πάρει ποτέ ssd..
Septum Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Αν βαλω την 5850 θα αποδιδει με την οθονη που εχω η θα πρεπει να την αλλαξω?Αν ειναι να αποδιδει εστω εν μερη να την βαλω.
Dropsreef Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Αν βαλω την 5850 θα αποδιδει με την οθονη που εχω η θα πρεπει να την αλλαξω?Αν ειναι να αποδιδει εστω εν μερη να την βαλω. Γιατι να αλλαξεις οθονη ρε? Αν καποια στιγμη αλλαξεις και πας σε υψηλότερη ανάλυση απο αυτην που εχεις τωρα η 5850 θα σε καλυπτει 100%.Με την 5770 θα πρεπει να κάνεις καποιες υποχωρήσεις! Και εννοεται οτι αν συγκρινουμε τις δυο καρτες η 5850 ειναι much better than 5770!Εδω σου λεμε οτι στην αναλυση που εισαι η 5770 σε καλυπτει,δεν θα σε καλυπτει η ακομα καλυτερη 5850?
Septum Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Γιατι να αλλαξεις οθονη ρε?Αν καποια στιγμη αλλαξεις και πας σε υψηλότερη ανάλυση απο αυτην που εχεις τωρα η 5850 θα σε καλυπτει 100%.Με την 5770 θα πρεπει να κάνεις καποιες υποχωρήσεις! Και εννοεται οτι αν συγκρινουμε τις δυο καρτες η 5850 ειναι much better than 5770!Εδω σου λεμε οτι στην αναλυση που εισαι η 5770 σε καλυπτει,δεν θα σε καλυπτει η ακομα καλυτερη 5850? Ενοοω οτι αν τωρα με την οθονη 1680χ1050 βαλω 5850 θα δω διαφορα απο την 5770 η θα πρεπει να αλλαξω οθονη(που να υποστηριζει μεγαλυτερη αναλυση)για να δω τη διαφορα.
Dropsreef Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ενοοω οτι αν τωρα με την οθονη 1680χ1050 βαλω 5850 θα δω διαφορα απο την 5770 η θα πρεπει να αλλαξω οθονη(που να υποστηριζει μεγαλυτερη αναλυση)για να δω τη διαφορα. Διαφορες θα δεις!οχι τεράστιες αλλα θα δεις!Ειδικα σε περιπτώσεις που έχεις κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις στα settings των παιχνιδιων!Η "αποσταση" μεταξυ των δυο καρτων αυξανεται ομως οσο αυξάνεται και η ανάλυση της οθόνης! Αφου χωραει στο budget που εθεσες χτυπα την 5850 κατα την αποψη μου
vocals_ Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Wait wait παιδιά μια χαρά τα λέει ο dropsreef αλλά πολύ αγάπη για την 5850 βλέπω έτσι ξαφνικά.. Ο septum έχει οθόνη με 1680χ1050, και η 5770 δεν θα κωλώνει πουθενά, και αφού δεν πρόκειται να αλλάξει οθόνη γιατί να πάρει 5850 ; Για να έχει 65fps αντί για 50 που θα είχε με την 5770 ; Πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. Επίσης dropsreef λες ότι σε 1920χ1080 με την 5770 θα κάνει υποχωρήσεις. Αυτό δεν είναι αλήθεια, αφού από προσωπική μου εμπειρία βλέπω ότι μέχρι και η 4770 είναι σκυλί και τα βάζω όλα στο τέρμα σε κάθε παιχνίδι που πιάνουν τα χέρια μου (εκτός από κανένα crysis για παράδειγμα). Και πίστεψε με, έχω παίξει ένα μεγάλο ποσοστό των νέων παιχνιδιών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.