Προς το περιεχόμενο

Κλείσανε το troktiko; Απόψεις για την ανωνυμία και την πληροφόρηση

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ γέλιο η είδηση με τον καραγκιόζη! Και στο troktiko μπορεί να την βάζανε αμα τους την στέλνανε, αλλά θα ανέβαινε λίγο διαφοροποιημένη:

"Σκάνδαλο στο υπουργείο πολιτισμού! Βρέθηκε ο σκελετός του καραγκιόζη μετά από έρευνες Τούρκων αρχαιολόγων! Τι κάνουν οι δικοί μας αρχαιολόγοι επιτέλους?"

• Απαντ. 530
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Για την ιστορία, το συγκεκριμένο θέμα το ανάρτησα εγώ με τίτλο: "Κλείσανε το Τρωκτικό???" και paredwse (Πολέμιος του, τυχαίο; ) το άλλαξε στον σημερινό τίτλο.

Απαντώ επειδή το μήνυμά σου αναφέρεται σε εμένα και περιέχει προσωπική αιχμή: Άνοιξες το παρόν thread επειδή κάποια στιγμή το proktiko είχε "πέσει". Όταν ξανα-ανέβηκε, συνεχίστηκε η κουβέντα γενικά για την ανωνυμία και τα blogs - άλλαξα λοιπόν τον τίτλο για να συνεχιστεί γενικότερη συζήτηση και να μην μείνει στο αρχικό ερώτημα το οποίο είχε καταστεί πλέον ανεπίκαιρο.

Πλην της εμπάθειας (για την οποία λυπάμαι πραγματικά - ιδίως από ένα μέλος που είχε δείξει άλλα δείγματα γραφής), δεν αντιλαμβάνομαι ποιο είναι το πρόβλημα με την αλλαγή του τίτλου και πού κολλάει το ότι είμαι υπέρ ή εναντίον του συγκεκριμένου είδους "πληροφόρησης". Εκτός αν είμαι κι εγώ μέσα στη... "συνωμοσία"...

Δημοσ.

Και όσον αφορά αυτό που υποστήριξες paredwse. Δε θα διαφωνήσω στο ελάχιστο σε αυτά που λες. Είναι όλα απολύτως λογικά και σωστά. Όμως πες μου τι το διαφορετικό βρίσκεις στα θέματα καταγγελιών για e-shop και Πλαίσιο, που έχουν αναπτυχθεί πολλές φορές στο insomnia και αν δεν κάνω λάθος για το e-shop είχαν μάλιστα συγκεντρωθεί σε ένα θέμα άπειρες κατηγορίες. Ποια είναι η διαφορά πέρα από το μέγεθος των χρηστών που τις διάβασαν και επηρεάστηκαν? Και θα προτιμούσες καλύτερα να μην έχουν δημοσιευτεί και να έμεναν ανενημέρωτοι οι υπόλοιποι χρήστες ή θα έδινες την ip του χρήστη αν σε έπαιρναν τηλέφωνο από το e-shop και λέγανε ότι θέλω να κάνω μήνυση στον "land_of_banania"?

Ο διάλογος μόνο θετικά λειτουργεί και το τροκτικό ήταν ένα μέρος ανάπτυξης απόψεων και μερικές φορές και διαλόγου. Και η κατάληξή του δείχνει πόσο ενόχλησε αυτό. Τώρα το ποιους είναι άλλο θέμα.

Paredwse θα ήθελα πολύ να μου απαντήσεις σε αυτό που είχα γράψει μερικά (πολλά) μηνύματα πριν. Με τη λογική του να δω πως το βλέπεις κι εσύ ως ένα από τα βασικά μέλη-συντελεστές του Insomnia και χωρίς καμιά διάθεση για "κόντρα".

Δημοσ.
Απαντώ επειδή το μήνυμά σου αναφέρεται σε εμένα και περιέχει προσωπική αιχμή: Άνοιξες το παρόν thread επειδή κάποια στιγμή το proktiko είχε "πέσει". Όταν ξανα-ανέβηκε, συνεχίστηκε η κουβέντα γενικά για την ανωνυμία και τα blogs - άλλαξα λοιπόν τον τίτλο για να συνεχιστεί γενικότερη συζήτηση και να μην μείνει στο αρχικό ερώτημα το οποίο είχε καταστεί πλέον ανεπίκαιρο.

Πλην της εμπάθειας (για την οποία λυπάμαι πραγματικά - ιδίως από ένα μέλος που είχε δείξει άλλα δείγματα γραφής), δεν αντιλαμβάνομαι ποιο είναι το πρόβλημα με την αλλαγή του τίτλου και πού κολλάει το ότι είμαι υπέρ ή εναντίον του συγκεκριμένου είδους "πληροφόρησης". Εκτός αν είμαι κι εγώ μέσα στη... "συνωμοσία"...

Δεν περιέχει καθόλου εμπάθεια. Τα γεγονότα έγραψα. Η παρένθεση είχε απλά μια δόση χιούμορ.

Έχω φτάσει στο αμήν με μέλη πυροτεχνήματα που μπαίνουν μόνο να μειώσουν το επίπεδο κάθε συζήτησης, φτάνοντας σε σημείο να μην σέβονται καν έναν άνθρωπο που έχασε την ζωή του...

Δημοσ.
Έχω φτάσει στο αμήν με μέλη πυροτεχνήματα

Που να μην υπηρχε απαγορευση για πολλαπλα accounts

από τους χρήστες

• Super Moderators
Δημοσ.
Paredwse θα ήθελα πολύ να μου απαντήσεις σε αυτό που είχα γράψει μερικά (πολλά) μηνύματα πριν. Με τη λογική του να δω πως το βλέπεις κι εσύ ως ένα από τα βασικά μέλη-συντελεστές του Insomnia και χωρίς καμιά διάθεση για "κόντρα".

Κατ'αρχήν να διευκρινήσω και σε εσένα αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα μέλη ότι, προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα για "κόντρα" - αρκεί να είναι κόντρα με επιχειρήματα και όχι με επιθέσεις ad hominem και μπουρδολογίες.

Όσον αφορά αυτό που έγραψες: η βασική διαφορά είναι ότι το παρόν forum είναι επώνυμο. O Hal9000 έχει ονοματεπώνυμο, αν κάποιο κατάστημα ή κάποια αρχή επιθυμεί να τον βρει δεν κρύβεται, το site είναι καταχωρημένο στο δικό του όνομα. Και, στο κάτω-κάτω, εδώ οι ΙΡ του κάθε μέλους καταγράφεται υποχρεωτικά, αν λοιπόν ο Χ προσβάλλεται από ένα μήνυμά σου, μπορεί να σου κάνει μήνυση και τα στοιχεία σου θα βρεθούν με ελάχιστο κόπο - αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, μπαίνεις από συγκεκριμένη διεύθυνση ΙΡ της otenet (όπως και εγώ άλλωστε).

Στο proktiko και στους άξιους συνεχιστές του δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος, κανείς αρθρογράφος, κανείς επώνυμος. Γι'αυτό έγραψα για λάσπη και λοιδωρία εκ του ασφαλούς. Στον ΔΟΛ ξέρω ποιοί είναι από πίσω και κρίνω ανάλογα. Στην Ελευθεροτυπία, στην Καθημερινή, στην Απογευματινή, στην Αυριανή το ίδιο.

Στο proktiko όχι. Όλα στο φλου, όλα ανέλεγκτα, όλα στον αέρα.

Δεν περιέχει καθόλου εμπάθεια. Τα γεγονότα έγραψα. Η παρένθεση είχε απλά μια δόση χιούμορ.

Έχω φτάσει στο αμήν με μέλη πυροτεχνήματα που μπαίνουν μόνο να μειώσουν το επίπεδο κάθε συζήτησης, φτάνοντας σε σημείο να μην σέβονται καν έναν άνθρωπο που έχασε την ζωή του...

Αντιπαρέρχομαι το προσωπικό σχόλιο για μένα, το οποίο έκανες στο προηγούμενό σου μήνυμα και το οποίο προσπαθείς να περάσεις ως "δόση χιούμορ".

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά όσα μέλη "μειώνουν το επίπεδο" (κατ' εσέ) επειδή γράφουν εναντίον του συγκεκριμένου site δεν έχω παρατηρήσει να επικροτούν τη δολοφονία ενός ανθρώπου - για το site γράφουν.

Από τη μεριά μου, βλέπω αντίστοιχα μέλη (ανεξαρτήτως αριθμού μηνυμάτων) που πετάγονται για να μου απαντήσουν "Δεν χρειάζεται να βγάζεις τόση χολή επειδή το site σου είναι 60+ και το τροκτικό 6ο...." - προφανώς αυτοί ανεβάζουν το επίπεδο...

Δημοσ.

ρε παιδιά γιατί αυτό το μίσος για τη συγκεκριμένη σελίδα;

δεν ήταν και 100% αξιόπιστη, από τη στιγμή που ο καθένας έστελνε ό,τι του κατέβαινε και αυτοί το δημοσιεύανε.

το είχαν ξεφτυλίσει λίγο. δε μου δώσανε απόδειξη, δε μου μιλήσαν στο πληθυντικό, ο καφές μου είχε 2 παγάκια αντί για 3.....

παρόλο αυτά μπορούσες να ενημερωθείς για αρκετά πράγματα μιας και είχε πολύ συχνές αναρτήσεις.

πραγματικά απορώ γιατί αυτό το μίσος

Δημοσ.
αν λοιπόν ο Χ προσβάλλεται από ένα μήνυμά σου, μπορεί να σου κάνει μήνυση και τα στοιχεία σου θα βρεθούν με ελάχιστο κόπο - αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, μπαίνεις από συγκεκριμένη διεύθυνση ΙΡ της otenet (όπως και εγώ άλλωστε).

Εσεις οι επωνυμοι παραχωρειτε λοιπον τοσο ευκολα δεδομενα των χρηστων, να ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε δηλαδη. Τον δικο μου ISP μην τον κοινοποιησεις please.

Στο proktiko και στους άξιους συνεχιστές του δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος, κανείς αρθρογράφος, κανείς επώνυμος.

Εισαι υποτιθεται διαχειριστης σε αυτο το forum και αυτος ο αχαρακτηριστος τροπος με τον οποιο χαρακτηριζεις ενα -κλειστο πλεον- blog το οποιο δεν μπορει να σου απαντησει, σε μια σοβαρη συζητηση σε κανει να μοιαζεις με παιδακι του δημοτκου.

Το blog λεγεται troktiko και ασε τον δαιμονα του πληκτρολογιου να ευθυνεται για τα λαθη αυτων που δεν εχουν εμπαθειες*.

*καλη ωρα τα δικα μου.

Δημοσ.

μην τα βάζετε με τον paredwse γιατι μπορεί να βρεθείτε με καμιά σφαίρα.

επίσης μην αντιμιλάτε στους Mod γιατι μεσω ip θα βρούν που μένετε και θα βρείτε τα λάστιχα ξεφουσκωμένα -ως προειδοποίηση-

paredwse εγω προσβάλλομαι με τον τρόπο που μιλάς και χαρακτηρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις, ειδικά απο την στιγμή που δεν μπορούν να σου απαντήσουν. να κάνω μύνηση η θα ας δώσεις τα στοιχεία σου απο τώρα μην μπαίνω σε διαδικασίες?

• Super Moderators
Δημοσ.
Εσεις οι επωνυμοι παραχωρειτε λοιπον τοσο ευκολα δεδομενα των χρηστων, να ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε δηλαδη. Τον δικο μου ISP μην τον κοινοποιησεις please.

Αν τελέσεις παράνομη πράξη και ζητηθούν τα στοιχεία σου από αρμόδια αρχή, η διαχείριση του forum έχει νομική υποχρέωση να τα δώσει. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, λυπάμαι, δεν φταίω εγώ.

Εισαι υποτιθεται διαχειριστης σε αυτο το forum και αυτος ο αχαρακτηριστος τροπος με τον οποιο χαρακτηριζεις ενα -κλειστο πλεον- blog το οποιο δεν μπορει να σου απαντησει, σε μια σοβαρη συζητηση σε κανει να μοιαζεις με παιδακι του δημοτκου.

Το blog λεγεται troktiko και ασε τον δαιμονα του πληκτρολογιου να ευθυνεται για τα λαθη αυτων που δεν εχουν εμπαθειες*.

*καλη ωρα τα δικα μου.

Τις υποδείξεις σου για το πώς θα γράφω κράτα τες για τον εαυτό σου και για αυτούς που στις ζητούν. :-)

Δημοσ.
Αν τελέσεις παράνομη πράξη και ζητηθούν τα στοιχεία σου από αρμόδια αρχή, η διαχείριση του forum έχει νομική υποχρέωση να τα δώσει. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, λυπάμαι, δεν φταίω εγώ.

Εξηγηση για αυτον που δεν καταλαβε:

ο isp του μελους panteraz ειναι η otenet.

ο isp του μελους bounty να μην γινει ποστ σε κανενα thread, ευχαριστω.

για οποιαδηποτε αλλη αποσαφηνιση εδω ειμαστε.

Δημοσ.

Αυτό το επιχείρημα <<μην κατηγορείς κάποιον που δεν μπορεί να σου απαντήσει>> νομίζω το εισήγαγε ο Χατζηνικολάου (πάντως το χρησιμοποίησε πολλάκις στο παρελθόν) ως ασπίδα του προφίλ που ήθελε να φτιάξει και των δημόσιων σχέσεων, και λιγότερο για λόγους δεοντολογίας.

Δηλαδή δεν μπορούμε να εκφράσουμε κακή γνώμη για ένα blog, επειδή έκλεισε;

Η υστεροφημία δεν είναι εξασφαλισμένη με συμβόλαιο για κανέναν και για τίποτα.

Δημοσ.

Στα παπαγαλάκια της καταιγιδας καναβουρι και υπνο.

_BASSstarlet_, φυσικα και μπορεις να κατηγορεις. Αν ομως σε μια συζητηση αρχιζω να σε προσφωνω πρωκτοstarlet θα ειμαι λιγο αστειος ετσι δεν ειναι; Αυτο ηθελα να πω, τιποτε αλλο. Κατα τα αλλα συμφωνω σε πολλα σημεια με τον paredwse.

Και οχι, δε θα ηθελα να διαγραφουν τα παραπανω. Υπαρχει και αξιοπρεπεια.

Ηδη ενα που μιλουσε για δημοκρατια διαγραφηκε. Δημοκρατικα.

Δημοσ.
Στα παπαγαλάκια της καταιγιδας καναβουρι και υπνο.

_BASSstarlet_, φυσικα και μπορεις να κατηγορεις. Αν ομως σε μια συζητηση αρχιζω να σε προσφωνω πρωκτοstarlet θα ειμαι λιγο αστειος ετσι δεν ειναι; Αυτο ηθελα να πω, τιποτε αλλο. Κατα τα αλλα συμφωνω σε πολλα σημεια με τον paredwse.

Και οχι, δε θα ηθελα να διαγραφουν τα παραπανω. Υπαρχει και αξιοπρεπεια.

Ηδη ενα που μιλουσε για δημοκρατια διαγραφηκε. Δημοκρατικα.

Δεν ειναι ομως μια λεξη που την εισηγαγε ο παρεδωσε. Ειναι μια προσφωνιση, ενα "παρατσουκλι" που κυκλοφορει εδω και πολυ καιρο σε παρα πολλα sites και blogs.

Δημοσ.
Δεν ειναι ομως μια λεξη που την εισηγαγε ο παρεδωσε. Ειναι μια προσφωνιση, ενα "παρατσουκλι" που κυκλοφορει εδω και πολυ καιρο σε παρα πολλα sites και blogs.

Δε νομιζω οτι αξιζει να τον υποτιμας τοσο. Δεν εχει το ακαταλογιστο του φερεφωνου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...