Προς το περιεχόμενο

Κλείσανε το troktiko; Απόψεις για την ανωνυμία και την πληροφόρηση

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
>εχει ομως αλλη βαρυτητα να πεις οτι επεσε διοτι δε σηκωνε μυγα στο σπαθι του και τον εφαγαν γιατι θα εβγαζε αληθειες που θα εκαιγαν, κι αλλη βαρυτητα να πεις οτι εξυπηρετουσε συμφεροντα μιας ομαδας και τον εφαγε καποια αλλη, ή οτι ενω εκανε καποιο "συμβολαιο" με καποια ατομα τους το γυρισε μπουμεραγκ, οποτε τον εβγαλαν απ' τη μεση κλπ.

Εκεί.Δεν είναι θέση αυτό;

Τί προσπαθείς να δικαιολογήσεις;Διαφορετική βαρύτητα γιατί το άξιζε ό,τι έπαθε;

Μαθε να διαβαζεις. Αυτο ειναι θεση ως προς το τι μπορει να νιωθω εγω αναλογα με το ποιος τελικα ΜΠΟΡΕΙ να ειναι ο λογος μιας δολοφονιας. Δεν εγραψα πουθενα οτι "τον σκοτωσαν για τον ταδε λογο".

Εσυ εισαι αυτος που εγραψε "δεν ήταν εκτέλεση συμφερόντων,προς παραδειγματισμόν ήταν". Αν δεν εχεις αποδειξεις γιατι πετας ενα ακυρο, οτι ηταν προς παραδειγματισμο;

• Απαντ. 530
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αρκεί να τηρεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία και να δίνει Στοιχεία που αποδεικνύουν τα γραφόμενα.

Όπως η επίσκεψη του Ερντογάν,ας πούμε.:P

Στην υπόθεση του τρωκτικού, αυτό που με τσαντίζει ως πολίτη, δεν είναι το μπλογκ αυτό καθεαυτό (πιστεύω πως το ιντερνετ είναι το αποκούμπι του κάθε πικραμένου), αλλά η εμμονή των αναγνωστών του να κλείνουν τα μάτια τους στην παντελή έλλειψη στοιχείων. Δείχνει περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα, έλλειψη παιδείας και κριτικής σκέψης και διάφορα άλλα, που είναι ανησυχητικά στοιχεία για την κοινωνία.

Ποιό πολύ ανησυχία προσάπτει η αντίληψη που κυριαρχεί τελευταία,"καλά του κάνανε,τα ήθελε".

Δημοσ.
Όπως η επίσκεψη του Ερντογάν,ας πούμε.:P

Δεν κατανοώ το σχόλιο, δεν ξέρω τι εννοείς;

Ποιό πολύ ανησυχία προσάπτει η αντίληψη που κυριαρχεί τελευταία,"καλά του κάνανε,τα ήθελε".

Γράφω ολόκληρες προτάσεις διότι τις εκτιμώ. Ποιου; Ποιος; Τι του κάνανε;

Δημοσ.

...εχει ομως αλλη βαρυτητα να πεις οτι επεσε διοτι δε σηκωνε μυγα στο σπαθι του και τον εφαγαν γιατι θα εβγαζε αληθειες που θα εκαιγαν, κι αλλη βαρυτητα να πεις οτι εξυπηρετουσε συμφεροντα μιας ομαδας και τον εφαγε καποια αλλη, ή οτι ενω εκανε καποιο "συμβολαιο" με καποια ατομα τους το γυρισε μπουμεραγκ, οποτε τον εβγαλαν απ' τη μεση κλπ....

Μαθε να διαβαζεις. Αυτο ειναι θεση ως προς το τι μπορει να νιωθω εγω αναλογα με το ποιος τελικα ΜΠΟΡΕΙ να ειναι ο λογος μιας δολοφονιας. Δεν εγραψα πουθενα οτι "τον σκοτωσαν για τον ταδε λογο".

Πάλι σε χάνω.Εσύ δεν τα γράφεις αυτά;(τα ροζουλί)

Εσυ εισαι αυτος που εγραψε "δεν ήταν εκτέλεση συμφερόντων,προς παραδειγματισμόν ήταν". Αν δεν εχεις αποδειξεις γιατι πετας ενα ακυρο, οτι ηταν προς παραδειγματισμο;
Δεν έχω αποδείξεις ότι φαγώθηκε προς παραδειγματισμόν.Την άποψή εκφράζω.Σου επιτρέπω να τη σχολιάσεις,γι αυτό την καταθέτω δημόσια.B)

---------- Προσθήκη στις 13:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:00 ----------

Δεν κατανοώ το σχόλιο, δεν ξέρω τι εννοείς;
Πέρσυ ο οργανισμός Λαμπράκη έγραψε σε κάποια εφημερίδα ότι ήρθε ο Ερντογάν στην Ελλάδα και ήταν μάλιστα και ψυχρός με τον τότε πρωθυπουργό.

Δεν ήρθε όμως.:whistle:

Έτσι εννοείς τη δεοντολογία;

Γράφω ολόκληρες προτάσεις διότι τις εκτιμώ. Ποιου; Ποιος; Τι του κάνανε;

Tον εκτέλεσαν με 16 σφαίρες.:P

Δημοσ.
Μα με την ίδια λογική δεν κινούνται και οι αναγνώστες των εφημεριδών? 250.000 άτομα διαβάζουν Θέμα, καμιά 200.000 το Βήμα της Κυριακής, 170.000 την Καθημερινή κλπ κλπ! Δεν νομίζω όλοι αυτοί να μη γνωρίζουν ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κάθε εφημερίδα!

Αν ενημερώνεται κάποιος από μία μόνο πηγή (εφημερίδα/τηλεόραση/ραδιόφωνο) και παράλληλα γνωρίζει και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί το μέσο, προσωπικά τον κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με αυτούς που διάβαζαν τρωκτικό για τις αποκαλύψεις της Τζούλιας.

Τελειωμένα μυαλά που και το ελληνικό wikileaks να υπήρχε για τα σκάνδαλα, αυτοί κάθε απόγευμα με το τηλεκοντρολ στο χέρι θα ήταν, για την καθιερωμένη κατανάλωση σαβούρας.

Δε με ενδιαφέρει το τρωκτικό ή οποιοδήποτε άλλο ανώνυμο blog και δε θα είχα οποιαδήποτε ένσταση να υπάρχει και να δημοσιεύει, αρκεί να τηρεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία και να δίνει Στοιχεία που αποδεικνύουν τα γραφόμενα. Δε χρειάζομαι οτιδήποτε παραπάνω από αποδεικτικά στοιχεία. (Κάτι που ακόμα και το στρατευμένο ιντυμέντια κάνει, δίνει φωτογραφίες, βίντεο, ότι μπορεί).

Στην υπόθεση του τρωκτικού, αυτό που με τσαντίζει ως πολίτη, δεν είναι το μπλογκ αυτό καθεαυτό (πιστεύω πως το ιντερνετ είναι το αποκούμπι του κάθε πικραμένου), αλλά η εμμονή των αναγνωστών του να κλείνουν τα μάτια τους στην παντελή έλλειψη στοιχείων. Δείχνει περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα, έλλειψη παιδείας και κριτικής σκέψης και διάφορα άλλα, που είναι ανησυχητικά στοιχεία για την κοινωνία.

Δηλαδή αυτό το φαινόμενο πριν το troktiko δεν υπήρχε? Η mainstream ενημέρωση δεν είχε αυτά τα ελλατώματα? Η έλλειψη αντιληπτικής ικανότητας, παιδείας και κριτικής σκέψης είναι δυστυχώς χαρακτηριστικά μιας μεγάλης μάζας, που αν δεν υπήρχε το τρωκτικό θα κατευθύνονταν προς την εσπρέσσο.

Δηλαδή δεν φταίει το μέσο αυτό καθ' αυτό όπως γράφεις, αλλά οι αναγνώστες που το διαβάζουν. Η ανωνυμία στο ιντερνετ είναι πολύ δυνατό εργαλείο για να μπω στην διαδικασία να το κατακρίνω απλώς και μόνο επειδή υπάρχει το τρωκτικό και η ανθρώπινη βλακεία σε μεγάλες ποσότητες.

Δημοσ.

Ρώτησα και χθες το πρωί, δεν απάντησε κανένας

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει μία περίπτωση λάσπης χωρίς στοιχεία;

Απ'όσο θυμάμαι, όποτε μιλούσε για συγκεκριμένο πρόσωπο, είχε κάποια αποδεικτικά στοιχεία (έγγραφα, ηχητικά κοκ)

Νομίζω πως αν μια μέρα έβγαινε και έλεγε οτι "ο Χ πολιτικός είναι κλέφτης" χωρίς στοιχεία, θα είχε κλείσει το επόμενο λεπτό, έχει γίνει και με άλλα μπλογκς

Δημοσ.
...εχει ομως αλλη βαρυτητα να πεις οτι επεσε διοτι δε σηκωνε μυγα στο σπαθι του και τον εφαγαν γιατι θα εβγαζε αληθειες που θα εκαιγαν, κι αλλη βαρυτητα να πεις οτι εξυπηρετουσε συμφεροντα μιας ομαδας και τον εφαγε καποια αλλη, ή οτι ενω εκανε καποιο "συμβολαιο" με καποια ατομα τους το γυρισε μπουμεραγκ, οποτε τον εβγαλαν απ' τη μεση κλπ....

Πάλι σε χάνω.Εσύ δεν τα γράφεις αυτά;(τα ροζουλί)

Δεν έχω αποδείξεις ότι φαγώθηκε προς παραδειγματισμόν.Την άποψή εκφράζω.Σου επιτρέπω να τη σχολιάσεις,γι αυτό την καταθέτω δημόσια.B)

Μια τελευταια προσπαθεια.

Το ροζουλι ειναι ενα ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ οπου λεω οτι αλλη βαρυτητα μπορει να εχει το ενα (ειδες, βαζω τη λεξη "μπορει"), κι αλλη το αλλο. Οκ ως εδω;

Σε αυτο λοιπον το παραδειγμα, μου απαντας με το

"Ρε συ,δεν ήταν εκτέλεση συμφερόντων,προς παραδειγματισμόν ήταν."

Αυτη λοιπον η προταση, δεν εχει ουτε το "η αποψη μου", ουτε το "νομιζω", ουτε το "πιστευω", ουτε τιποτε, παρα μονο σαφη απαντηση στο οτι δεν ηταν εκτελεση συμφεροντων αλλα παραδειγματισμος.

Σε ρωταω αν εχεις αποδειξεις οτι ηταν παραδειγματισμος, και μου λες οχι (και ρωτας κιολας εμενα αν εχω αποδειξεις, για τι πραγμα... αγνωστο). Και καμποσα μηνυματα μετα μου λες "την αποψη μου εκφραζω".

Οταν λοιπον εκφραζεις την αποψη σου, να το δηλωνεις πιο σωστα ωστε να καταλαβαινουμε και οι υπολοιποι, διοτι αν πως εγω "αυριο θα πεσει η σελληνη στη γη", και με ρωτησεις αν εχω αποδειξεις, δεν μπορω με τα να σου πω "ε, αποδειξεις δεν εχω, αποψη εκφραζω, μπορει τελικα και να μην πεσει".

Δημοσ.

Ρε συ πατριώτη,εδώ μέσα ο καθένας μας λέει την άποψή του.

Πρέπει κάθε φορά να το τονίζω αυτό;

Για τη σελήνη και τη γη,δεν θέλω απαυτό,θα με χαλάσει,το βλέπω...

Δημοσ.

Μπερδεύεσαι. Δεν είναι το θέμα ο ΔΟΛ και δε με ενδιαφέρει τι έκανε, φαντάζομαι ότι στο επόμενο τεύχος ανέφεραν την είδηση στο ορθό όπως οφείλουν. Η δολοφονία του Γκόλια, μέχρι στιγμής δεν έχει συσχετισθεί με τις δραστηριότητες του τρωκτικού (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Το θέμα ορίζεται στον τίτλο: Κλείσανε το troktiko; Απόψεις για την ανωνυμία και την πληροφόρηση

Και πάνω σε αυτό έγραψα την άποψη μου. Η εμμονή ταυτοποίησης της ανώνυμης πληροφόρησης με το τρωκτικό είναι λανθασμένος τρόπος προσέγγισης. Το ανέφερα και πριν το παράδειγμα, το ανώνυμο ιντιμίντια έχει 1000 κακά, βλέπει παντού εχθρούς του "αμέτρητου" αναρχικού πλήθους, αλλά στα άρθρα του υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Όσο για τa mainstream ΜΜΕ, ξέρουμε τι πρεσβεύουν και ποια πολιτικά συμφέροντα προασπίζονται. Πολύ πρόσφατα για παράδειγμα βγήκαν πηχυαίοι τίτλοι για κάποια ατασθαλία υπουργού από εφημερίδες της αντιπολίτευσης, στα εσωτερικά φύλλα περιέγραφαν με λεπτομέρειες τα γεγονότα και στη συνέχεια τα σχολίαζαν. Δεν είπαν ψέμματα, παρουσίασαν γεγονότα με αποδείξεις και στη συνέχεια για δικούς τους λόγους σχολίασαν την είδηση. Οι ίδιες εφημερίδες όμως δεν αναφέρονται σε σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν ψεύδονται, δεν αναφέρουν οτιδήποτε, απλά κάνουν γενικόλογες τοποθετήσεις.

Είναι αυτό ορθή ενημέρωση; ΟΧΙ, δεν είναι. Αλλά δεν έχω δει και θέμα "Ανώνυμος αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑς υπερασπίζεται τα Τουρκικά συμφέροντα" (Υπερβολικός τίτλος χωρίς κομματική αναφορά). Επαναλαμβάνομαι το πρόβλημα του κάθε πρωκτικού είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αποδεικτικής διαδικασίας.

Ο πάρεδωσε έχει παρουσιάσει με στοιχεία για ένα παράδειγμα, το λιβελογραφικό τρόπο που το πρωκτικό παρουσίαζε "αποκαλύψεις".

Δημοσ.
Συγνώμη,νόμισα ότι ο τρόπος που έκλεισαν το τρωκτικό μέτραγε.

Μάλλον έκανα λάθος.

Συγνώμη.

Βρες τους και πεστους να το ξανανοίξουν.

Ο τροπος τους ηταν αποτομος θα μπορουσαν να το συνεχισουν αν δεν ειχαν λερωμενοι την φωλια τους και αν δεν το ειχαν στησει σε κιτρινα-χαρτινα κοντα ποδαρια.

Με αξιοπρεπεια λεγανε, ας κλανανε μεντες αξιοπρεπως, αλλα τα σίδερα της φυλακης είναι για παλληκαρια.:lol:

Δημοσ.
Α

Και ναι φυσικά και χέστηκαν γιατί αν ήταν όντως τόσο ανεξάρτητο και με στρατιές αρθρογράφων, δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα ακόμη και μετά από ένα τόσο τραγικό γεγονός!

Βέβαια γιατί η δικαιοσύνη είναι αλεξίσφαιρη στον πλανήτη happy :lol:

Δημοσ.
Ρώτησα και χθες το πρωί, δεν απάντησε κανένας

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει μία περίπτωση λάσπης χωρίς στοιχεία;

Απ'όσο θυμάμαι, όποτε μιλούσε για συγκεκριμένο πρόσωπο, είχε κάποια αποδεικτικά στοιχεία (έγγραφα, ηχητικά κοκ)

Νομίζω πως αν μια μέρα έβγαινε και έλεγε οτι "ο Χ πολιτικός είναι κλέφτης" χωρίς στοιχεία, θα είχε κλείσει το επόμενο λεπτό, έχει γίνει και με άλλα μπλογκς

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3375774&postcount=126

Όπως και για τον Κούλογλου που έγραφαν πως έχει συμβόλαιο 1 εκ. το χρόνο ενώ αυτό δεν ισχύει.

Όχι βέβαια ότι το troktiko είναι το μόνο μέσο που έριχνε λάσπη χωρίς ή με ψευδή στοιχεία. Από αυριανισμό, λασπολογία και κίτρινο τύπο έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια στην Ελλάδα.

Δημοσ.
Δεν σωζόμαστε με τίποτε όμως...:eek:
Aν εγω δεν μπορουσα να ζησω χωρις αυτο,το θεωρουσα απαραιτητο,αν δεν μπορουσα ψυχικα και συναισθηματικα να ενημερωνομαι από αλλο blog αναπαραγωγης ειδησεων θα εφτανα με ευκολια στο απονενοημενο διαβημα.Ναι αμε.:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...