Προς το περιεχόμενο

Κλείσανε το troktiko; Απόψεις για την ανωνυμία και την πληροφόρηση

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 530
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πρόσεξε όμως μια λεπτομέρεια που σου διαφεύγει! Όποιος παρακολουθεί ειδήσεις στο Mega ή επιλέγει να διαβάσει την τάδε εφημερίδα, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη "γραμμή" που ακολουθούν τα συγκεκριμένα μέσα! Με απλά λόγια επιλέγει να τα παρακολουθεί γιατί έτσι ...γουστάρει, γνωρίζοντας τα αφεντικά που βρίσκονται από πίσω!

Αμφιβάλλω σοβαρά αν αυτοί που παρακολουθούν ελληνική τηλεόραση γνωρίζουν απόλυτα τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας :eek:

Γιατί αν γνωρίζουν, αλλά συνεχίζουν να τα παρακολουθούν και να τα διαβάζουν μιλάμε για σχιζοφρένεια (ηλιθιότητα). Αν δηλαδή ξέρω ότι ο Πρετεντέρης λέει βλακείες, αλλά συνεχίζω να τον παρακολουθώ γιατί γουστάρω, προσωπικά θα με χαρακτήριζα μαλάκα.

Και απορώ πως μερικοί έβλεπαν το troktiko ως μια "ελεύθερη", αντικειμενική και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης! Sorry αλλά κάτι δεν πάει καλά...

Δεν βλέπω το troktiko έτσι, μετά από μια συζήτηση που είχα με τον paredwse κατάλαβα ότι ακόμα και στα σοβαρά θέματα ήταν αναξιόπιστο, έτσι κι αλλιώς είχα διαλέξει αρκετό καιρό πριν από που θα ενημερώνομαι.

Όμως δεν μπορείς να λες ότι δίνει γραμμή και εξυπηρετεί συμφέροντα το τρωκτικό ενώ 5 λεπτά από τα ελληνικά κανάλια να δεις θα αναγουλιάσεις. Furthermore το έχω γράψει κι αλλού, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν έγραφε το blog αν περάσει η γραμμή "άλλαξε μυαλά, αλλιώς πάπαλα", ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ κι αν είναι ο λόγος, τελειώσαμε.

Να μου για το τρωκτικό, για τα υπόλοιπα φοβάμαι. Επίσης περιττό να αναφέρω πόσο στρεβλή είναι η λογική "βλακείες έγραφε/δεν μου άρεσε, άρα καλά έκαναν και το 'κλεισαν".

Δημοσ.
παει ο τρωκτικοοοοος.σνιφ κλαψ λυγμ.δεν πειραζει.μερικοι ρουφιανοι λιγοτεροι :D

Ναι όταν εσύ κλέβεις και σε καταγγέλω ως κλέφτη, φταίω εγώ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ που σε κατήγγειλα και όχι εσύ που έκλεψες.

...

Δημοσ.

Για καταγγελία κλοπής, πας στο πληρέστερο αστυνομικό τμήμα ή στον εισαγγελέα, καταθέτεις τα αποδεικτικά στοιχεία και η δικαιοσύνη αναλαμβάνει.

Το μη εμπεριστατωμένο ξεφωνητό βασισμένο σε γενικές εντυπώσεις είναι συκοφαντία και λίβελος που δημιουργεί μόνο εντυπώσεις και διώκεται.

Δημοσ.

και ειδικα οταν με καταγγελεις χωρις στοιχεια ή μαλλον με ψευτικα στοιχεια εισαι τρελος ρουφ...

εδιτ :με προλαβε ο ινσομνιακ.

Δημοσ.
Για καταγγελία κλοπής, πας στο πληρέστερο αστυνομικό τμήμα ή στον εισαγγελέα, καταθέτεις τα αποδεικτικά στοιχεία και η δικαιοσύνη αναλαμβάνει.

Το μη εμπεριστατωμένο ξεφωνητό βασισμένο σε γενικές εντυπώσεις είναι συκοφαντία και λίβελος που δημιουργεί μόνο εντυπώσεις και διώκεται.

Ναι ρε συ, το καταλαβαίνω αυτό που λέτε περί ανωνυμίας και αναιτιολόγητου μπαρουτιού. Αλλά στην ενημέρωση δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.

Για παράδειγμα, όταν τα ΜΜΕ περνάνε συγκεκριμένες γραμμές και προβάλλουν συγκεκριμένες ειδήσεις όσο θέλουν, αντικειμενικά δεν κάνουν τίποτα το επιλήψιμο. Δεν μπορώ να πάω στη δικαιοσύνη, δεν μπορώ να μαζέψω αποδεικτικά για κάτι.

Όμως αν το τρωκτικό γνώρισε τέτοια δημοφιλία λόγω ανωνυμίας, τότε κάποιοι άλλοι με περισσότερο μυαλό και τσίπα ίσως φτιάξουν κάτι καλύτερο που θα περιέχει και τον όρο "δεοντολογία" που αναφέρθηκε.

Δημοσ.
...τότε κάποιοι άλλοι με περισσότερο μυαλό και τσίπα ίσως φτιάξουν κάτι καλύτερο που θα περιέχει και τον όρο "δεοντολογία" που αναφέρθηκε.

Εξαρτάται πόσο στοιχίζει αυτή η "δεοντολογία".:P

Δημοσ.
Ρε συ,δεν ήταν εκτέλεση συμφερόντων,προς παραδειγματισμόν ήταν.:P

Φάγανε με 16 σφαίρες (εκ των οποίων δύο απ' αυτές ήταν οι "χαριστικές") κάποιον.Τί συμφέροντα,τί αντίπαλες ομάδες,τί μπούμεραγκ μου λες ρε συ.

Δικαιολογείτε την εκτέλεση;Δεν σας "πιάνω" πια.:eek:

Εχεις αποδειξεις για ποιο λογο ακριβως τον φαγανε;

Όχι.

Εσύ;

Λες οτι ηταν προς παραδειγματισμο, σε ρωταω αν εχεις αποδειξεις και μου λες οχι, εσυ;

Τι ακριβως περιμενεις να σου απαντησω; ειδες πουθενα να παιρνω καποια θεση ως προς τον ακριβη λογο της δολοφονιας;

Δημοσ.

>εχει ομως αλλη βαρυτητα να πεις οτι επεσε διοτι δε σηκωνε μυγα στο σπαθι του και τον εφαγαν γιατι θα εβγαζε αληθειες που θα εκαιγαν, κι αλλη βαρυτητα να πεις οτι εξυπηρετουσε συμφεροντα μιας ομαδας και τον εφαγε καποια αλλη, ή οτι ενω εκανε καποιο "συμβολαιο" με καποια ατομα τους το γυρισε μπουμεραγκ, οποτε τον εβγαλαν απ' τη μεση κλπ.

Εκεί.Δεν είναι θέση αυτό;

Τί προσπαθείς να δικαιολογήσεις;Διαφορετική βαρύτητα γιατί το άξιζε ό,τι έπαθε;

• Super Moderators
Δημοσ.
Πόσο ανώδυνες είναι για σένα και για την ελευθερία της έκφρασης,16 σφαίρες;

Θελεις να πεις ότι έφταιγε ο Γκιόλιας που "δεν άκουγε" και γι αυτό τον φάγανε;

Λογικό δεν είναι να τους πιάσει κρύος ιδρώτας μετά απ' την παραδειγματική εκτέλεση/εξόντωση του ιδρυτή;

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κόσμος που αισθάνεται όμορφα που εκτέλεσαν έναν bloger.

Καταρχήν δεν αισθάνεται κανείς όμορφα όταν δολοφονείται ένας άνθρωπος! Από κει και πέρα δεν με κατάλαβες πλήρως! Αυτό που λέω είναι πως δεν πιστεύω πως το troktiko έκλεισε επειδή φοβήθηκαν από τη δολοφονία του Γκιόλια, αλλά επείδη φοβήθηκαν γενικότερα τις έρευνες που θα ακολουθήσουν σχετικά με την ταυτότητα των "αρθρογράφων". Και αν ισχύει αυτό που διαβάζω ότι αρχίζουν να εξαφανίζονται πολλά άρθρα του παρελθόντος, είναι λίγο ύποπτο όπως θα συμφωνήσεις και εσύ!

Αμφιβάλλω σοβαρά αν αυτοί που παρακολουθούν ελληνική τηλεόραση γνωρίζουν απόλυτα τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας :eek:

Γιατί αν γνωρίζουν, αλλά συνεχίζουν να τα παρακολουθούν και να τα διαβάζουν μιλάμε για σχιζοφρένεια (ηλιθιότητα). Αν δηλαδή ξέρω ότι ο Πρετεντέρης λέει βλακείες, αλλά συνεχίζω να τον παρακολουθώ γιατί γουστάρω, προσωπικά θα με χαρακτήριζα μαλάκα.

Δεν βλέπω το troktiko έτσι, μετά από μια συζήτηση που είχα με τον paredwse κατάλαβα ότι ακόμα και στα σοβαρά θέματα ήταν αναξιόπιστο, έτσι κι αλλιώς είχα διαλέξει αρκετό καιρό πριν από που θα ενημερώνομαι.

Όμως δεν μπορείς να λες ότι δίνει γραμμή και εξυπηρετεί συμφέροντα το τρωκτικό ενώ 5 λεπτά από τα ελληνικά κανάλια να δεις θα αναγουλιάσεις. Furthermore το έχω γράψει κι αλλού, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν έγραφε το blog αν περάσει η γραμμή "άλλαξε μυαλά, αλλιώς πάπαλα", ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ κι αν είναι ο λόγος, τελειώσαμε.

Να μου για το τρωκτικό, για τα υπόλοιπα φοβάμαι. Επίσης περιττό να αναφέρω πόσο στρεβλή είναι η λογική "βλακείες έγραφε/δεν μου άρεσε, άρα καλά έκαναν και το 'κλεισαν".

Μα με την ίδια λογική δεν κινούνται και οι αναγνώστες των εφημεριδών? 250.000 άτομα διαβάζουν Θέμα, καμιά 200.000 το Βήμα της Κυριακής, 170.000 την Καθημερινή κλπ κλπ! Δεν νομίζω όλοι αυτοί να μη γνωρίζουν ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κάθε εφημερίδα!

Ναι ρε συ, το καταλαβαίνω αυτό που λέτε περί ανωνυμίας και αναιτιολόγητου μπαρουτιού. Αλλά στην ενημέρωση δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.

Για παράδειγμα, όταν τα ΜΜΕ περνάνε συγκεκριμένες γραμμές και προβάλλουν συγκεκριμένες ειδήσεις όσο θέλουν, αντικειμενικά δεν κάνουν τίποτα το επιλήψιμο. Δεν μπορώ να πάω στη δικαιοσύνη, δεν μπορώ να μαζέψω αποδεικτικά για κάτι.

Όμως αν το τρωκτικό γνώρισε τέτοια δημοφιλία λόγω ανωνυμίας, τότε κάποιοι άλλοι με περισσότερο μυαλό και τσίπα ίσως φτιάξουν κάτι καλύτερο που θα περιέχει και τον όρο "δεοντολογία" που αναφέρθηκε.

Αυτό θα ήταν το ιδανικό αλλά θα δεις πως και παλι τίποτα δεν θα γίνει!

Επίσης δεν είμαι ακόμη σίγουρος αν όλοι αυτοί οι αναγνώστες του blog το παρακολουθούσαν για τις πραγματικές αποκαλύψεις ή για τις ειδήσεις της ...κλειδαρότρυπας!

B)

Δημοσ.

Δε με ενδιαφέρει το τρωκτικό ή οποιοδήποτε άλλο ανώνυμο blog και δε θα είχα οποιαδήποτε ένσταση να υπάρχει και να δημοσιεύει, αρκεί να τηρεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία και να δίνει Στοιχεία που αποδεικνύουν τα γραφόμενα. Δε χρειάζομαι οτιδήποτε παραπάνω από αποδεικτικά στοιχεία. (Κάτι που ακόμα και το στρατευμένο ιντυμέντια κάνει, δίνει φωτογραφίες, βίντεο, ότι μπορεί).

Στην υπόθεση του τρωκτικού, αυτό που με τσαντίζει ως πολίτη, δεν είναι το μπλογκ αυτό καθεαυτό (πιστεύω πως το ιντερνετ είναι το αποκούμπι του κάθε πικραμένου), αλλά η εμμονή των αναγνωστών του να κλείνουν τα μάτια τους στην παντελή έλλειψη στοιχείων. Δείχνει περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα, έλλειψη παιδείας και κριτικής σκέψης και διάφορα άλλα, που είναι ανησυχητικά στοιχεία για την κοινωνία.

Δημοσ.

Διαβασα ολα τα πσοτ και εμεινα με μια απορια μονο. Γιατι δεν σεβεστε τη προτιμησεις των διπλανων σας;

edti Πχ

Μα με την ίδια λογική δεν κινούνται και οι αναγνώστες των εφημεριδών? 250.000 άτομα διαβάζουν Θέμα, καμιά 200.000 το Βήμα της Κυριακής, 170.000 την Καθημερινή κλπ κλπ! Δεν νομίζω όλοι αυτοί να μη γνωρίζουν ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κάθε εφημερίδα!

Ειναι απαντιση αυτη; Τους γνωριζεις προσοωπικα ολους αυτους και λες οτι δεν ξερουν τη διαβαζουν;

Δημοσ.
Καταρχήν δεν αισθάνεται κανείς όμορφα όταν δολοφονείται ένας άνθρωπος!

Προς στιγμήν νόμισα ότι υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται με τον θάνατο του άλλου.:P

Πάλι καλά...:mrgreen:

Δημοσ.

Τα blogs δημιουργήθηκαν για να λέει ο απλός κοσμάκης τα δικά του,δεν φτιάχτηκαν για να μπορούν δημοσιογράφοι να γράφουν ανώνυμα αυτά που δεν μπορούν επώνυμα

κρίμα πάντως για τον άνθρωπο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...