Tilemaxx Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δεν θα μου λείψει καθόλου, πραγματικά. Το θεωρούσα ως μία από τις τοπ πηγές παραπληροφόρησης στο ελληνικό internet αφού μεταξύ άλλων είχε διαστρεβλώσει ακόμα και την έννοια της λέξης "blog" -τη γνώμη μου την έχω γράψει στο blog μου. Τελικά οι 16 σφαίρες φαίνεται πως έπιασαν τόπο... Το να προσπαθείς σε κάθε ποστ σου να κάνεις spam (το ομολογουμένως κακοφτιαγμένο gaming site σου) είναι θεμιτό. Το να λες όμως οτι 16 σφαίρες έπιασαν τόπο πάνω σε έναν άνθρωπο (οτι και να έκανε, δεν νομίζω οτι ήταν τόσο μεγάλος εγκληματίας), είναι κατάπτυστο. Blogάδες μου εσείς, σωτήρες και υπέρμαχοι της σωστής πληροφόρησης...
Land_Of_Banania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Κι επειδή έκανα μια ερώτηση και δεν απάντησε κανείς μέχρι τώρα, μπορεί να μας αναλύσει κάποιος τη διαφορά μεταξύ αυτής της "καταγγελίας" http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=388994&highlight=e-shop και των αντίστοιχων καταγγελιών που δημοσιεύονταν στο τροκτικό? Μπορώ να πω εγώ ότι το insomnia είναι πηγή παραπληροφόρησης με την ίδια λογική ή όχι? (Το topic είναι τυχαίο, το πρώτο που βρήκα με search e-shop)
liopyr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Κι επειδή έκανα μια ερώτηση και δεν απάντησε κανείς μέχρι τώρα, μπορεί να μας αναλύσει κάποιος τη διαφορά μεταξύ αυτής της "καταγγελίας" http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=388994&highlight=e-shop και των αντίστοιχων καταγγελιών που δημοσιεύονταν στο τροκτικό? Μπορώ να πω εγώ ότι το insomnia είναι πηγή παραπληροφόρησης με την ίδια λογική ή όχι? (Το topic είναι τυχαίο, το πρώτο που βρήκα με search e-shop) Ναι. Η αλήθεια είναι πως αν είχες αφιερώσει τα τελευταία 4 χρόνια δύο λεπτά από τον χρόνο σου να διαβάσεις τους όρους χρήσης του φόρουμ, θα είχες υπ'όψη σου πως ο πρώτος από αυτούς αναφέρει ξεκάθαρα: 1. Τα μηνύματα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του forum, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της συντονιστικής ομάδας. Από εκεί και πέρα, ο κάθε υπεύθυνος καταστήματος που θεωρεί πως θίγεται είναι ελεύθερος οποιαδήποτε στιγμή να απαντήσει προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, κάτι που έχει γίνει πολλές φορές, (για την ακρίβεια μόνο από το eshop δε θυμάμαι ποτέ επίσημη απάντηση). Τέλος, αν δεν αντιλαμβάνεσαι την διαφορά ανάμεσα στο: "ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΙΑΖΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ" και στο: "Απαράδεκτη εξυπηρέτηση στο service του τάδε καταστήματος". λυπάμαι, δε μπορώ να το εξηγήσω παραπάνω. Με την ίδια λογική δηλαδή, να μην υπάρχουν και αξιολογήσεις καταστημάτων στο skroutz.gr ...
pournaras Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Ποιες εικασίες? Δεν έχουν γίνει κατά καιρούς μηνύσεις εναντίον του τροκτικού? Δεν έγραψαν οι ίδιοι που ποστάρουν στο τροκτικό το λόγο που το κλείνουν ή έγινε τυχαία μόλις τον σκότωσαν? Τι αυθαιρεσίες και κουραφέξαλα μας γράφεις? Έλεος με το υφάκι του κάθε εξυπνάκια πια. Όσο για το γιατί τον σκότωσαν, αυτό μπορεί να το ξέρουν μόνο οι ηθικοί αυτουργοί. Ίσως ούτε οι δολοφόνοι να μη γνωρίζουν. Τι απάντηση περιμένεις να πάρεις δηλαδή από εδώ? Και ποιον ακριβως λογο υπαινισσονται; Γιατι εγω μονο κατι δακρυβρεχτα "δεν μπορουμε χωρις εσενα" βλεπω.
Land_Of_Banania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Ναι.Η αλήθεια είναι πως αν είχες αφιερώσει τα τελευταία 4 χρόνια δύο λεπτά από τον χρόνο σου να διαβάσεις τους όρους χρήσης του φόρουμ, θα είχες υπ'όψη σου πως ο πρώτος από αυτούς αναφέρει ξεκάθαρα: Από εκεί και πέρα, ο κάθε υπεύθυνος καταστήματος που θεωρεί πως θίγεται είναι ελεύθερος οποιαδήποτε στιγμή να απαντήσει προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, κάτι που έχει γίνει πολλές φορές, (για την ακρίβεια μόνο από το eshop δε θυμάμαι ποτέ επίσημη απάντηση). Τέλος, αν δεν αντιλαμβάνεσαι την διαφορά ανάμεσα στο: "ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΙΑΖΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ" και στο: "Απαράδεκτη εξυπηρέτηση στο service του τάδε καταστήματος". λυπάμαι, δε μπορώ να το εξηγήσω παραπάνω. Με την ίδια λογική δηλαδή, να μην υπάρχουν και αξιολογήσεις καταστημάτων στο skroutz.gr ... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επισήμανση, αλλά άσε με να ξέρω καλύτερα από εσένα αν έχω διαβάσει τους όρους χρήσης ή όχι. Τη συμβουλή σου και σε αυτό το ύφος δε τη χρειάζομαι. Και επί της ουσίας, στο τροκτικό όταν από κάτω γράφει "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ" με κεφαλαία γράμματα ποιανού τη θέση νομίζεις εσύ ότι εκφράζουν, του Γκιόλια? Αυτό καταλαβαίνεις? Όσον αφορά την απάντηση στο τροκτικό, δεν απαντούσαν όσες επιχειρήσεις θίγονταν από αναρτήσεις? Τους απαγόρευε κανείς? Λίγες ήταν οι απαντήσεις? ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ βλέπεις εσύ μεταξύ στη λειτουργία του ενός και του άλλου site-blog-whatever?? Δεν ξέρω επίσης που είδες ότι πολιτικός βίαζε ελέφαντες αλλά εγώ έχω δει ανάρτηση που στοχοποιούσε συγκεκριμένο πολιτικό του Πασοκ και μπήκε και απάντησε ο ίδιος (ή Λαλιώτης ήταν ή Σκανδαλίδης, δε θυμάμαι). Όταν η θεματολογία του Insomnia περιστρέφεται γύρω από υπολογιστές και τεχνολογία γενικότερα, τότε οι καταγγελίες που θα γίνουν θα είναι αντίστοιχες. Στο τροκτικό έβλεπες να γράφουν για λυγμένα γιαούρτια και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Δεν το βρίσκεις λογικό να είναι ανάλογες και οι αντιδράσεις που θα προκαλέσει η κάθε καταγγελία? Το ίδιο δικαίωμα σου δίνει να απαντήσεις με το Insomnia όμως και να αντικρούσεις την καταγγελία. Και μάλιστα χωρίς την παρεμβολή 10-20 άλλων που έχουμε δει τι κάνουνε στα topics και τα λουκέτα στα οποία τα οδηγούν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δε σε καταλαβαίνω εγώ. Είναι στο ότι είτε έχεις άποψη για το τροκτικό χωρίς να το έχεις παρακολουθήσει είτε στο ότι απλά δεν μπορείς για τον Α ή Β λόγο να καταλάβεις εσύ.
kgkatzi Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μάλλον πρέπει να αναλύσουμε πρώτα τι είναι η δημοσιογραφία και ποιες είναι οι αρχές ενός δημοσιογράφου πριν πάμε στα υπόλοιπα... Από http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1 Δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών, και η διάδοση τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών. Η δημοσιογραφία εμπεριέχει την υποκειμενική άποψη αυτού που την ασκεί, από τον τρόπο διαμόρφωσης ή παρουσίασης των συγκεντρωμένων πληροφοριών, μέχρι τον άμεσο σχολιασμό αυτών. Όποιος ασκεί τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα υπόκειται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ένωσης συντακτών στην οποία ανήκει. Από το παραπάνω ορισμό δημοσιογράφος είναι και ο Χατζηνικολάου και η Τρέμη και ο Πρετεντέρης και η Λαμπίρη και το troktiko....Κι εγώ δε το εκτιμούσα ιδιαίτερα ως blog αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την γνώμη του όσο ηλίθια και να μου φαίνεται!
Land_Of_Banania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Και ποιον ακριβως λογο υπαινισσονται; Γιατι εγω μονο κατι δακρυβρεχτα "δεν μπορουμε χωρις εσενα" βλεπω. Δεν μπορώ να ξέρω τον ακριβή λόγο αν με ρωτάς προσωπικά. Ακόμα και το δακρύβρεχτο "δεν μπορώ χωρίς εσένα" μου φτάνει. Μπορεί να σημαίνει δεν μπορώ γιατί εσύ έκανες όλη τη δουλειά ή δεν μπορώ γιατί είμαι ράκος μετά το θάνατό σου. Δεν μου φαίνεται αξιοπερίεργο κανένα από τα δύο. Το νόημα είναι ότι κλείνουμε γιατί πέθανες. Και είναι πολύ βαρύ άμα είσαι δεμένος με κάποιον να τον χάνεις έτσι. αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την γνώμη του όσο ηλίθια και να μου φαίνεται! Αυτή η φράση είναι το πιο σημαντικό που έχει γραφτεί εδώ μέσα.
liopyr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επισήμανση, αλλά άσε με να ξέρω καλύτερα από εσένα αν έχω διαβάσει τους όρους χρήσης ή όχι. Τη συμβουλή σου και σε αυτό το ύφος δε τη χρειάζομαι. Όροι Χρήσης του ιστοτόπου http://www.insomnia.gr'>http://www.insomnia.gr έχω δει ανάρτηση που στοχοποιούσε συγκεκριμένο πολιτικό του Πασοκ και μπήκε και απάντησε ο ίδιος (ή Λαλιώτης ήταν ή Σκανδαλίδης, δε θυμάμαι). Όροι Χρήσης του ιστοτόπου http://www.insomnia.gr Να παραμένουν εντός του θέματος του forum, των ενοτήτων και των θεμάτων - απαγορεύονται τα αμιγώς πολιτικά θέματα. Κάτι μου λέει πως την χρειάζεσαι. Εγώ έκανα την προσπάθειά μου, next..
Land_Of_Banania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Εμένα κάτι μου λέει πως χρειάζεσαι επιχειρήματα για να μπορείς να απαντάς πιο εύστοχα. Ή καλύτερα κάποιον να σου εξηγήσει του όρους που τόσο πολύ χαίρεσαι που έχεις διαβάσει και τελικά δεν έχεις καταλάβει γρι. Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου, τέλος.
liopyr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Eντάξει Land_Of_Banania, συγνώμη που σε απασχόλησα.
Land_Of_Banania Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Ε με συγχωρείς αλλά όταν απαντάς με τη μια παράθεση όρων χρήσης μετά την άλλη λες και απευθύνεσαι σε κανέναν τελείως αδαή δε δείχνεις και ιδιαίτερη διάθεση για συζήτηση.
PaNtErAz Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Κάποιος κάποτε είπε: "Μη ρωτάς για ποιόν χτυπάει η καμπάνα, η καμπάνα χτυπάει πάντα για σένα". Ασχολούμαστε αν το τρωκτικό ήταν καλό και έγκυρο ή κακό και εμετικό. Who cares!!! Το θέμα είναι ότι πρσπάθησαν να το κλείσουν με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Και όταν όλες οι "νόμιμες" (και άρα "ηθικές"???) μέθοδοι απέτυχαν, φύτεψαν 16 σφαίρες σε έναν άνθρωπο και τελικά το κατάφεραν. Δεν με ενδιαφέρει αν αφορά το τρωκτικό, το idnymedia, το portal του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το site του Καρατζαφέρη ή η προσωπική σελίδα του θεού του ίδιου. Κάποιοι δεν ήθελαν να λέγονται κάποια πράγματα (δίκαια ή άδικα) και επέβαλαν να πάψουν να λέγονται. Ξεκίνησαν με πιέσεις, με νομικίστικα τεχνάσματα και όταν δεν τα κατάφεραν κατέφυγαν στην εκτέλεση του "αντιφρονούντα". Είναι πέρα για πέρα φασιστικό και δε με ενδιαφέρει αν οι δράστες δηλώνουν επαναστάτες, αριστεροί, νοικοκυραίοι ή ό,τι άλλη ταμπέλα θέλουν να κρεμμάνε στο πέτο τους. Το θέμα είναι πως ανάλογα με τα γούστα μας έχουμε φτάσει να δικαιολογούμε το φασισμό επειδή το "θύμα" του αυτή τη φορά δεν ήταν του ΓΟΥΣΤΟΥ μας, λες και όλοι μας εδώ είμαστε οι Κωστέτσοι της κουλτούρας και της υψηλής διανόησης. Όμως η καμπάνα χτυπάει για όλους μας. Άυριο μπορεί να είναι το indymedia (το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου, το ψήνουν καιρό), μετά το insomnia επειδή έχει θέματα για Mac Users ενώ η πατρίδα μας (ω! πατρίδα) έχει συμφωνήσει με τη Microsoft, μετά εσύ, μετά εγώ (θα μείνω τελευταίος γιατί έχω μέσον ;-) ). Είτε το θέλουμε είτε όχι, η υπόθεση τρωκτικό-Γκιόλιας είναι η αρχή (δε μπορώ να θυμηθώ ανάλογη περίπτωση στα λίγα χρόνια που βαδίζω στον μάταιο τούτο κόσμο). Το αν θα το καταπιούμε αμάσητο ή αν θα το φτύσουμε, δυστυχώς θα επηρεάσει το πως θα αντιμετοπιστεί ο επόμενος "ενοχλητικός". Και καλά θα είναι άμα επόμενος είναι κάποιος άλλος. Όμως οι άλλοι κάποια στιγμή τελειώνουν και έρχεται η σειρά σου. Όμως το ποιά τύχη θα έχεις ΤΟΤΕ, θα το έχεις επιλέξει με τις πράξεις σου από ΤΩΡΑ. Καλό καλοκαίρι και καλή ενημέρωση από τους ποιοτικούς-επώνυμους τηλε-φάρους, ευεργέτες της θερινής μας (και όχι μόνο) ραστώνης. Εξάλλου ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει... Αλήθεια ποιός "άλλος" πιστεύετε ότι για τις πράξεις του του αξίζουν 16 σφαίρες? Θα ήταν ενδιαφέρον ένα poll νομίζω... σορρυ για τα ψήγματα ειρωνίας που μου ξεφεύγουν που και που, αλλά τα γεγονότα τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίζει να με αποσυντονίζουν και να με ανησυχούν ιδιαίτερα. Ελπίζω να είναι μόνο η ιδέα μου Πόσο λίγο μυαλό θέλει για να καταλάβεις το παραπάνω κείμενο, πόσοι λίγοι όμως το έχουν... Εδώ έχουμε 2 άτομα που χάρηκαν με τις σφαίρες. Προφανώς είναι 15άχρονα παιδάκια που νομίζουν ότι η ζωή είναι Call of duty αλλά και πάλι για την κατάντια τους φταίει κάποιος.
Sir Pretender Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μισό λεπτό γιατί εδώ έχει υπάρξει παρανόηση: Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι η δολοφονία του συγχωρεμένου του Γκιόλια δεν έπαιξε κανέναν μα κανέναν ρόλο στο κλείσιμο του troktiko; Εγώ βλέπω ότι μόλις σκότωσαν τον εμπνευστή της ιστορίας, οι υπόλοιποι μέσα σε μια βδομάδα έκλεισαν το μαγαζί. Το γιατί το έκαναν, προφανώς είναι δικιά τους υπόθεση. Μπορεί να αποδείξει κάποιος ότι δεν θορυβήθηκαν; Επίσης, με ποιο σκεπτικό υποστήριξαν κάποιοι ότι νιώθω ευχαρίστηση με μια δολοφονία; Δηλαδή για όνομα του Θεού, τόσο πολύ βαράει η ζέστη; Αυτοί που τον "έφαγαν" τον Γκιόλια, ήξεραν τι έκαναν και ιδού τα αποτελέσματα: έκλεισε το troktiko. Αυτό που δεν κατάφεραν τόσοι και τόσοι τόσα χρόνια, το κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο. Κατακριτέος 1000%, δεν το συζητάμε καν ρε παιδιά αλλά έχουμε γεγονός και συνέπειες. Απλά πράγματα. Τώρα, αν ορισμένοι θεωρούν ότι με αυτή την παραδοχή μου χαίρομαι κι εγώ και χοροπηδάω απ' τη χαρά μου, τι να πω... βοήθειά τους. Η άποψή μου για το troktiko δεν αλλάζει: μέσα σε όλα τα άλλα πέρασε έναν εντελώς λανθασμένο ορισμό για τη λέξη "blog". Με την ίδια λογική μπορώ να ανοίξω κι εγώ ένα blog και στο όνομα της δημοκρατίας να αρχίζω να κράζω τον από πάνω, τον από κάτω, τον από δίπλα κλπ ότι είναι κλέφτες, απατεώνες κλπ κλπ. Δεν λέω ότι δεν έβγαλε πράγματα στη φόρα. Έβγαλε, αλλά η παραπληροφόρηση πήγαινε σύννεφο. Έχω ένα περίπτερο και ο απέναντι περιπτεράς μου παίρνει όλη την πελατεία. Κάνω μια ανώνυμη καταγγελία στο troktiko ότι πήρα μια σοκολάτα που είχε λήξει απ' τον απέναντι και όταν του την πήγα πίσω δεν μου την άλλαξε. Την ανεβάζουν στο "blog" και τατάααν. Παράδειγμα φέρνω. Το να διατηρείς ένα blog για να γράφεις σκέψεις, ιδέες, εμπειρίες, με γεια σου και χαρά σου. Όταν όμως το παίζεις προστάτης των αδυνάτων, καταγγέλεις κλπ, καν' το αλλά επώνυμα, να σε παραδεχτώ.
labros1988 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Για να δούμε πόσο αντικειμενικό ήταν το τροκτικό με τον Κούλογλου: http://tvxs.gr/news/%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84-%CE%BC%CE%BC%CE%B5/%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85 Και εδώ μερικές "ειδήσεις" που μας πρόσφερε το τροκτικό όλο αυτόν τον καιρό http://les-malakies.blogspot.com/search/label/Troktiko ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ MΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΡΑ(:lol:) Κρίμα για τον άνθρωπο και για την οικογένειά του γιατί κανείς δεν αξίζει να πεθάνει έτσι, αλλά με αυτά που διαβάζω δεν πρέπει να διέφερε και πολύ από κάποιους σαν τον Μάκη. Πάντως το troktiko σίγουρα δεν θα μου λείψει(ΟΚ, ίσως μόνο οι κοτσάνες που έγραφε συνέχεια)
htps Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Kαλα εκαναν κ το εκλεισαν.Εμενα μου εσπαγε τα νευρα εντελως!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.