washcloud Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Επειδή ως συνήθως χαώθηκε κουβέντα (ας πούμε), δε ξεκαθαρίζουμε πρώτα ποιο είναι το ζήτημα που μας απασχολεί; Μας απασχολεί η λογοκρισία σε όποια μορφή μπορεί να υπάρξει; Αν είναι καλή ή κακή πότε και γιατί; Μας απασχολεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο επίσης σε όποια μορφή της μπορούμε να σκεφτούμε; Μας απασχολεί η δημοσιογραφική δεοντολογία; Οι εσωτερικοί κανόνες μιας ιδιωτικής εταιρίας που σου παρέχει βήμα να γίνεις μάνα μπλόγγερ; Μας απασχολεί αυτό το φθηνό κουτσομπολιό και το ξεκατίνιασμα που μολύνει και το (άλλοτε εναλλακτικό και αγαπημένο μας) ίντερνετ; Το πού πάει η κοινωνία και πώς θα την ταρακουνήσουμε; Ο καθείς το μακρύ του και η εξίσωση των πάντων. Να γράψω θέλω, έχω φτιάξει και καφέ, αμέ, αλλά δε ξέρω από που να πιαστώ, ένα χιντ πλιζ. Στο Τρωκτικό γράφονται (μάλλον κατά βάση, μιας και δεν τυχαίνει να παρακολουθώ ιδιαίτερα) πολλές μαλακίες. Στο Τρωκτικό γράφονται κι ενίοτε "ωραία πράμματα" (οικονομικοπολιτικά ξεσκεπάσματα διαφόρων, πράγμα που μας αφορά στην τελική - αν και δεν έχω ιδία άποψη περιπτώσεων). Το Τρωκτικό (φαίνεται) ως συνολική εικόνα φαίνεται να έχει πάρει μια ξεκατινιαστική/κουτσομπολιστική κατιούσα, κι αυτό κάνει μερικούς να το θεωρούν Ιστολέρα, πλέον, και ενώ πχ δεν θα ψήφιζαν κι όλας για την δίωξη και την επακόλουθη εξαφάνισή του από Ιστού, δε θα τους χάλαγε κι όλας, και για την ακρίβεια η προοπτική "ξεσκουλικιάσματος", τους κάνει ν' ανασαίνουν ανακουφιστικά. Κάποιοι πάλι θεωρούν πως η εν λόγω δίωξη, πιθανότατα αποτελεί μαγισσοκυνηγητό κι εναντιώνονται, ανεξάρτητα από την ποιότητα πληροφόρησης που παρέχει. Κάποιοι διατείνονται ότι καλώς να κλειστεί (ίσως και για παραδειγματικούς λόγους), γιατί και δυνητικά, αλλά και στην πράξη (πλέον), λασπολογεί - θολώνοντας έτσι μάλιστα το ειδησεογραφικό τοπίο. Κάποιοι τραβάνε επιπλέον ζόρι, με τη φάση "ανωνυμία" να προστίθεται στην προηγούμενη περίπτωση, θεωρώντας πως από 'κει ξεκινάει το κακό. Κάποιοι δε θέλουν να κλείσει πάνω -και ίσως μόνο για- απ' όλα για λόγους γενικότερης ελευθερίας έκφρασης. Κάποιοι ίσως δε θα χαιρόντουσαν με την προσπάθεια κλεισίματός του, αλλά...θα χαιρόντουσαν με το να πάψει να υπάρχει (αυτό και οι ενίοτε κουτσομπολοδημοσιεύσεις του, που έχουν γίνει η καθημερινότητά του). Pick one.
The_Judas Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Παρόλο που δεν παρακολουθώ πολύ το τροκτικό, νομίζω ότι πιο πολύ προσβάλλει την νοημοσύνη μας παρά οτιδήποτε άλλο. 8 στις 10 ειδήσεις είναι κουτσομπολίστικου χαρακτήρα ενώ στο ενδιάμεσο πετάνε και 1-2 πολιτικές ειδήσεις ή κάποιο βιντεο από την τηλεόραση. Ίσως βέβαια να μου έχει ξεφύγει και κάποια περίπτωση συκοφαντίας, αλλά επειδή όπως είπα δεν το παρακολουθώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
washcloud Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 ...αφού τα έγραψες και πιο πριν ρε, τί κωλοτρώγεσαι; Addendum θες να κάνεις;
liopyr Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 ...αφού τα έγραψες και πιο πριν ρε, τί κωλοτρώγεσαι; Addendum θες να κάνεις; ^^ αυτό βασικά, κάθε πρωί το έχω με τον καφέ, άνθρωπος δε μ'αντέχει.
Sorath Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Κλασικά θα πεταχτείτε οι μισοί και θα κατηγορήσετε και τους Αρβύλες όπως και τον Λαζόπουλο αλλά μιας και οι απόψεις ποικίλουν, εγώ συμφωνώ με το παρακάτω. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=4f4my0UfJ14&feature=player_embedded[/ame]
umaga Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Κλασικά θα πεταχτείτε οι μισοί και θα κατηγορήσετε και τους Αρβύλες όπως και τον Λαζόπουλο αλλά μιας και οι απόψεις ποικίλουν, εγώ συμφωνώ με το παρακάτω. http://www.youtube.com/watch?v=4f4my0UfJ14&feature=player_embedded συμφωνω κι εγω :-)
papahlamidas Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Εάν αρχίσουν να γίνονται επώνυμα τα blog μετά θα ζητήσουν επωνυμία και εγώ δεν ξέρω που. Το INTERNET πρέπει να παραμείνει ανώνυμο είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
kfyros Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Πάντως εγώ μια χαρά μπήκα στο τρωκτικό. Και μια χαρά βγήκα, αφού το συγκεκριμένο blog μου προκαλεί συνήθως εμετό με τις βλακείες που γράφει. Και το ηχογραφημένο του Σάββα με το Δουκάκο το κατέβασα από το rapidshare που το έχουν βάλει σε 1000 διαφορετικά Links. Στημένο μου φάνηκε πάντως (και καλά πρόχειρη ηχογράφηση από τη μεριά του δημοσιογράφου). Επίσης, πραγματικά χέστηκα για το αν κλείνουν τα blogs με εντολή εισαγγελέα. Αν κάνουν ότι τους καπνίσει, φυσικό είναι. Τα περί δημοκρατικών ελευθεριών είναι μπούρδες, αφού τις περισσότερες φορές ότι γράφεται είναι απίστευτη χαζομάρα που μας καίει τα εγκεφαλικά μας κύταρα.. Έτσι κι αλλιώς, ακολουθώντας την πεπατημένη των υπολοίπων μέσων, τα περισσότερα blogs είναι βήμα ηλίθιων νεοελλήνων και παλιοτελευταίων δημοσιογράφων της πλάκας, και αποδεικνύουν συνεχώς (διαβάζοντας και τα σχόλια στα άρθρα τους) πως ο μέσος έλληνας είναι τελείως μαλ...... και του αξίζουν αυτά που παθαίνει απόλυτα. Το πολύ ένα 20% να έχει μυαλό και όχι σκατ... μέσα στο κεφάλι του, και από αυτούς ένα 5% να είμαστε και αυτό που λέμε έξυπνοι.. Αλλά όλοι την πληρώνουμε σε μια κοινωνία που βασιλεύει η ηλιθιότητα και η κουτοπονηριά, και ο ρατσισμός απέναντι στην κοινή λογική. Δείτε τις χθεσινές αντιδράσεις για τον Καλλικράτη, όπου πραγματικά μπορείς να πεις ότι ισχύει 100% το "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ...... χτενίζεται".. Αυτός είναι ο μέσος έλληνας και αυτή είναι η εικόνα του και στο internet και παντού..
Praetorianos Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 @ paredwse δύο διευκρινίσεις που έψαξα λίγο καλύτερα και θα ήθελα να μου απαντήσεις αν μπορείς: 1) Σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλης φοιτήτριας της Νομικής και του πατέρα της που είναι δικηγόρος, αν ξέρεις ότι ο Χ δικηγόρος εκπροσωπεί τον Ψ, ακόμα κι αν είναι παντελώς άγνωστος σε σένα, μπορείς να στείλεις στον δικηγόρο εξώδικο και να του ζητάς εξηγήσεις. Μου είπε ότι μπορείς να το κάνεις ακόμα κι αν έχεις υποψίες, πόσο μάλλον αν το έχει δηλώσει ο ίδιος ότι εκπροσωπείται από τον τάδε. Δεν χρειάζεται ούτε όνομα το όνομα του πελάτη του να ξέρεις, ούτε να τον ξέρεις προσωπικά. Μου είπε και μερικές άλλες λεπτομέρειες και όρους, αλλά δεν τους συγκράτησα. Ισχύουν αυτά? Γιατί αν ισχύουν τότε κακώς με διόρθωσες καθώς όποιος θέλει μπορεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον του troktiko και δεν έχει λόγο ύπαρξης η όποια διαφωνία περί "ανωνυμίας". Αν δεν ισχύουν, θα την ξαναρωτήσω όποτε την πετύχω να μου αναφέρει συγκεκριμένα τους νόμους και τις διατάξεις που βασίστηκε. 2) Επίσης έγραψες: Εάν υφίσταται όντως νομοθετικό πάγωμα των προσλήψεων, θα ήθελα να δω το ακριβές κείμενό του πριν εκφέρω γνώμη. Εννοεί τις προσλήψεις από τούδε και στο εξής; Ή τις προσλήψεις ακόμη και για επιτυχόντες διαγωνισμών παρελθόντων ετών που απλώς έτυχε να μην έχουν διοριστεί μέχρι το 'πάγωμα'; Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει θέμα. Εάν δεν υφίσταται νομοθετική ρύθμιση και είναι απλώς έκφραση πολιτικής της Κυβέρνησης, τότε δεν βλέπω το πρόβλημα. Γιατί μπαίνω στη θέση του ανθρώπου που έχει πετύχει σε διαγωνισμό από το 2008, τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ τον Δεκέμβριο του 2009 και περιμένει να προσληφθεί σαν μην-πω-τι και έρχεται η Δημόσια Διοίκηση και, για καθαρά πολιτικούς λόγους, του δείχνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού και του εξηγεί τουτοιοτρόπως τι θα λάβει. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Κι όχι μόνο απαράδεκτο, σηκώνει και αγωγή κατά του Ελλ. Δημοσίου για αποζημίωση. Όμως εδώ διαβάζω αυτό που ζήτησες: Πάγωμα όλων των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για το 2010 προβλέπει το σχέδιο νόμου για την «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης». Οι επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που δεν έχουν ακόμα διοριστεί, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα, θα προσληφθούν με σειρά προτεραιότητας από το β’ εξάμηνο του 2010 μέχρι τις 31-12-2013. Άρα σε αυτό που με ρώτησες, υπάρχει σχέδιο νόμου που απαγόρευε τις προσλήψεις πριν το β' εξάμηνο του 2010 ακόμα κι αν έχουν εκδοθεί τα οριστικά τους αποτελέσματα. Δεν ήταν δηλαδή μόνο θέση της κυβέρνησης στον αέρα, ήταν σχέδιο νόμου. Δεν ξέρω τι ισχύ έχουν τα σχέδια νόμου αλλά φαντάζομαι ότι είναι κάτι παραπάνω από υποσχέσεις βουλευτών σε χαρτοπετσέτες. Άρα όντως υπάρχει σκάνδαλο αν προσελήφθησαν τότε, οπότε και πάλι κακώς με διόρθωσες. Είμαι σίγουρος ότι μου διαφεύγει κάτι σε τουλάχιστον ένα από τα δύο, γιατί δεν σε έχω για αεριτζή, αλλά αυτή τη στιγμή μου φαίνεται ότι στέκουν αρκετά αυτά που λέω για κάποιον που δεν ασχολείται με τα δικηγορικά.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 @ Praetorianos: Αν και έχουμε ξεφύγει από το κυρίως θέμα, για να μην αφήνω τίποτα αναπάντητο, ψάχνω το δεύτερο ερώτημά σου (για το θέμα των διορισμών) και επανέρχομαι συνολικά και για τα δύο.
timekeeper Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 συμφωνω κι εγω :-) Ποια είναι η συμφωνία, στο ότι το Internet είναι ένα ελεύθερο μέσο;;;;;;;;;;;
Evgenios1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Εάν αρχίσουν να γίνονται επώνυμα τα blog μετά θα ζητήσουν επωνυμία και εγώ δεν ξέρω που.Το INTERNET πρέπει να παραμείνει ανώνυμο είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Επωνυμια στα blog Δεν... Εκτος και αν τα "καμαρια" μας σκεφτονται να κανουν κατι σα τη Κινα. Σιγα μη μου ζητησουν να βαλω ΑΤ στο insomnia.com .
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Επωνυμια στα blog Δεν... Εκτος και αν τα "καμαρια" μας σκεφτονται να κανουν κατι σα τη Κινα. Σιγα μη μου ζητησουν να βαλω ΑΤ στο insomnia.com . Δεν είσαι admin στο insomnia για να δηλώσεις τα στοιχεία σου!
pournaras Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Επωνυμια στα blog Δεν... Εκτος και αν τα "καμαρια" μας σκεφτονται να κανουν κατι σα τη Κινα. Σιγα μη μου ζητησουν να βαλω ΑΤ στο insomnia.com . Το οτι αν εσυ πχ βρισεις καποιον και αυτος μεσω εισαγγελεα ζητησει απο το διαχειριστη του φορουμ την IP σου, και μεσω του provider βρει και ποιος εισαι το σκεφτηκες; Η ηπως θα κατακλυζουμε ολοι τα νετ καφε για ανωνυμια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.