Προς το περιεχόμενο

Κλείσανε το troktiko; Απόψεις για την ανωνυμία και την πληροφόρηση

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 530
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σε ποιον; Αυτο ειναι βρε που κουβεντιαζουμε, και οχι το να κλεισει :-)

Κοίτα γενικά παρατήρησα ότι αυτοί που είναι κατά του troktiko αλλά δεν θέλουν να κλείσει κιόλας (κατά της φίμωσης), παίζουν εκ του ασφαλούς. Τι εννοώ?

Προφανώς και δεν είμαι χαζός να υποστηρίζω την ανωνυμία του τρωκτικό επειδή έτσι, το ερώτημα δεν είναι να διαλέξεις μεταξύ ανωνυμίας ή όχι, το ερώτημα είναι να διαλέξεις μεταξύ ανωνυμίας και ύπαρξης του ή επωνυμίας και κλειδώματος του.

Δεν νομίζω κανείς να έχει την ψευδαίσθηση ότι αν από αύριο μαθευτούν οι ιδιοκτήτες του ότι το τρωκτικό θα μείνει στη θέση του και θα κατέβουν μόνο οι ψευδείς ειδήσεις έτσι? Εξού και η αντίρρηση μου από την αρχή και η διαφωνία μου με την ανωνυμία των αρθρογράφων που παρεξηγήθηκε ως υπεράσπιση της λασπολογίας.

Ναι είναι ετεροχρονισμένο το μήνυμα αλλά ήμουν για ούζα. :-)

Δημοσ.
Κοίτα γενικά παρατήρησα ότι αυτοί που είναι κατά του troktiko αλλά δεν θέλουν να κλείσει κιόλας (κατά της φίμωσης), παίζουν εκ του ασφαλούς. Τι εννοώ?

Προφανώς και δεν είμαι χαζός να υποστηρίζω την ανωνυμία του τρωκτικό επειδή έτσι, το ερώτημα δεν είναι να διαλέξεις μεταξύ ανωνυμίας ή όχι, το ερώτημα είναι να διαλέξεις μεταξύ ανωνυμίας και ύπαρξης του ή επωνυμίας και κλειδώματος του.

Δεν νομίζω κανείς να έχει την ψευδαίσθηση ότι αν από αύριο μαθευτούν οι ιδιοκτήτες του ότι το τρωκτικό θα μείνει στη θέση του και θα κατέβουν μόνο οι ψευδείς ειδήσεις έτσι? Εξού και η αντίρρηση μου από την αρχή και η διαφωνία μου με την ανωνυμία των αρθρογράφων που παρεξηγήθηκε ως υπεράσπιση της λασπολογίας.

Ναι είναι ετεροχρονισμένο το μήνυμα αλλά ήμουν για ούζα. :-)

Συμφωνω διαφωνωντας

κι εγω απο κατι μπυρες ειμαι, οποτε βαλε με το νου σου...

Συμφωνω στο οτι για το συγκεκριμενο, αν εφαρμοστει η εννοια της επωνυμιας θα κοπουν πολλα, και ισως να πεσει και οριστικο κλεισιμο. Ακομη ομως κι εδω, μπορει να βρεθει λυση, και θα εξηγηθω παρακατω.

Διαφωνω ομως στη γενικη λογικη της ανωνυμιας των blogs διοτι η ιστορια εχει δειξει οτι ο ανθρωπος σαν ον, δεν ειναι και το καλυτερο ον πανω στη γη. Και εξηγουμαι:

Οταν αυτη την ανωνυμια τη δωσεις στο ταδε Χ τυχαρπαστο blog μιας μικρης πολης (βαλε Γιαννενα, Τρικαλα, Αρτα κλπ), οπου το 70% των θεματων ειναι τοπικου ενδιαφεροντος και 70% αντιγραφη απο τα μεγαλα αθηναικα, εχουμε το εξης προβλημα, τα θεματα που υπαρχουν να ειναι πολυ λιγα, με αποτελεσμα να πεφτουν στο τραπεζι πολλα κουτσομπολια απο τα οποια η πλειονοτητα ειναι απλα κουβεντες του καφενειου. Κι εδω ερχεται η ερωτηση που κανει συνεχεια ο δικηγορος του διαολου. Μια γυναικα πχ, που για τον α' η β' λογο της βγει το ονοματακι (χωρις να φταιει στο παραμικρο), πως αποκαθιστα το ονομα της, και δη σε μια μικρη κοινωνια οπου ειναι δεκαδες φορες πιο δυσκολο;

Διοτι δεν ειναι μονο το τρωκτικο, αυτο ειναι απλα το εμφανες του παγοβουνου, και αν θελεις η αφορμη για να συζητηθουν αρκετα πραγματα (μιας και στο τρωκτικο που εχει τη μεγαλυτερη επισκεψιμοτητα θα φανουν πρωτα τα καλα αλλα και τα κακα). Ειναι το συνολο των blogs και ο τροπος λειτουργιας τους ως τωρα, που τους δινει μια απειρη ελευθερια οπου οποτε γουσταρουν μπορουν να την κανουν ασυδοσια χωρις να εχουν ουτε μια επιπτωση.

Και κατι πιο διευκρινιστικο (που το ειπε κι ο παρεδωσε πιο πανω).

Δε ζητας απο τον αρθρογραφο να ειναι επωνυμος, δε σε νοιαζει αυτος οσο αρθρογραφει σωστα, αλλα ζητας μια υποτυπωδη επωνυμια ως προς την ιδιοκτησια, ωστε να δεις κι εδω τελικα το ποσο αντικειμενα ειναι τα πραγμα ή οχι, και μια απαιτηση απο την ιδιοκτησια να γνωριζει αυτη και οχι εσυ τον καθε αρθρογραφο ωστε αν ω μη γενετω χρειαστεις το ονομα του αρθρογραφου να στο δωσει ο ιδιοκτητης επειτα απο εισαγγελικη αιτηση. Απλα και ομορφα, οπως γινεται ηδη και στα τηλεφωνα, και στο ιντερνετ, και παντου, παραμενεις ανωνυμος οσο εισαι σωστος, αν δεν εισαι θα το κρινει ο εισαγγελεας, αλλα για να το κρινει, πρεπει να μπορει. (Να λοιπον μια καλη λυση και για το τρωκτικο, και για ολα)

Δημοσ.
Δε ζητας απο τον αρθρογραφο να ειναι επωνυμος, δε σε νοιαζει αυτος οσο αρθρογραφει σωστα, αλλα ζητας μια υποτυπωδη επωνυμια ως προς την ιδιοκτησια

Μα για μένα είναι το ίδιο πράγμα, προφανώς και το troktiko δεν έχει αρθρογράφους, πηγές έχει (ίσως, μπορεί και απλά να κλέβει) που συνδέονται απευθείας με την ιδιοκτησία, οπότε αν μαθευτεί η επωνυμία αυτής είναι σαν να μαθαίνεται και ποιος γράφει το blog, δεν μπορείς να τα διαχωρίσεις, οπότε πέφτει μαζικό λουκέτο.

Συνεχίζω να μην τους θεωρώ επαναστάτες και υπερασπιστές της διαφάνειας, αλλά έγραψα ότι δεν λυπάμαι γι' αυτό, δεν το παρακολουθώ, λυπάμαι για τα άλλα τα μικρότερα που είναι σαφώς πιο άγνωστα και έχουν σαφώς μικρότερη "δύναμη" στο blogging. Αν πάρει τα μεγάλα η μπάλα, τα μικρά θα τα πάρει ο διάολος.

Εξάλλου μην ξεχνάς ότι σε παρόμοιο επίπεδο κινείται και το wikileaks. Ναι δεν έχει κουτσομπολιά μέσα, ναι δεν κάνει ρεπορτάζ αλλά θα ήταν τραγικό να ζητάει κανείς να γίνει επώνυμο, μην τυχόν και πετάξει λάσπη, γιατί θα ήταν σαν να ζητάει να κλείσει.

Ίσως μάλιστα θα ήταν καλύτερο να μετατραπεί σε κάτι τέτοιο και το troktiko, χωρίς βλακείες, χωρίς σάλτσες, χωρίς κουτσομπολιά. Έγγραφα στον αέρα και άσε τον χρήστη να κρίνει. Πράγμα που θέλει χρήστες με εγκέφαλο βεβαίως και έλεγχο της πηγής που στέλνει, αλλά ποιος ξέρει σε 10 χρόνια μπορεί :P

Δημοσ.

Η ανωνυμία περισσότερο καλό παρά κακό κάνει.

Ναι μεν μπορεί να συνοδεύεται από λάσπη γιατί δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτος έλεγχος αλλά δίνει τη δυνατότητα να αποκαλύπτονται πράγματα που επώνυμα δεν θα γίνονταν, όχι γιατί είναι ψέματα, αλλά γιατί αν το τολμήσει κάποιος θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα.

Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε γιατί είναι πολύ σοβαρό.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε και με τι κριτήρια να κλείσει ο βόθρος του τρωκτικού, αλλά μπράβο του.

Δημοσ.

με ανωνυμια ή χωρις εβγαλε κατι που δεν αληθευε?

το ιντερνετ πριν χρονια δεν ειχε καν κανονες και ολα πηγαιναν καλα.

αυτοι που κραζουν ενα απλο blog χωρις καν διαφημισεις μπορειτε να μου πειτε απο που ενημερωνεστε?

οι τροκτικοι ειναι μαλκες γιατι μας πρηξαν τα @@ με τον μακη τους.δεν υπηρχε βδομαδα να μην πω μερα που να μην τον κραζαν.ακομη και δικιο να χαν ηταν βαρετο το θεμα.

εγω ξερω οτι απο την ολη ιστορια ο μακης τους ανοιξε site με διαφημισεις+εχει ακομη τις 2 εκπομπες με τα χαμηλα νουμερα+εφημεριδα!

Δημοσ.

Μα δεν είναι ενημέρωση αυτή που παρέχει το τρωκτικό, για τον απλό λόγο πως ικανοποιεί την κουτσομπολιστικη και καταγγελτική διάθεση όλων μας που πια αποκτήσαμε ένα βήμα.

Και υπάρχουν δεκάδες μηνύματα που μπορώ να σου βρω ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις, ήδη μία κραυγαλέα περίπτωση συζητήθηκε σε προηγούμενες σελίδες.

Προσωπικά, προτιμώ να προσπαθήσω να διαβάσω το κωλόχαρτο ωσάν να ναι γραμμένο σε μπράιχ, παρά να διαβάσω το τρωκτικό και ο κύριος λόγος (συν αυτούς που αναφέρω παραπάνω) είναι πως δεν υπάρχει οτιδήποτε διασταυρωμένο ή με πραγματικά στοιχεία και συστηματικά διαστρεβλώνονται γεγονότα για να είναι ελκυστικότερα στις αιμο- και σπερματοδιψείς μάζες..

Δημοσ.

Άρα η λύση είναι τα κλείσουμε όλα και γυρίσουμε πίσω στην αξιόπιστη και επώνυμη τηλεόραση, γιατί μόνο εκεί βλέπουμε ποιότητα και μόνο αυτοί θέλουν το καλό μας.

Από όπου και να το πιάσεις βρομάει.

Δημοσ.

εδω βγαινουν ολοκληρες εφημεριδες και τν με παρομοια "λαθη" και κραζετε τους τυπους που δεν βγαζουν και μια?(τουλ.φανερα:P)

ο αναγνωστης-τηλεθεατης θα πρεπει να ξυπνησει και να φιλτραρει τις ειδησεις κτλ..

-----

για το τεχνλογικο κοματι..

θα κλεισει η google το μοναδικο blog της που εχει περασει κολοσους στο alexa.com?

δηλ. θα ειναι τραγικοι να δυσφημουν το προιον τους

αν κ απ οτι διαβασα η επισημη απαντηση ηταν οτι το κατεβασαν για τεχνικους λογους+εβγαλαν καποια λινκς

Δημοσ.
.

Και εξηγουμαι, οταν καθε μερα βομβαρδιζεσαι απο Χ μαλακιες, θελει καμποσα κιλα κριτικης ικανοτητας για να επεξεγαστεις αυτες τις μαλακιες και να βρεις την αληθεια. Η συντριπτικη πλειοψηφια της κοινωνιας μας (δεν βγαζω τον εαυτο μου εκτος) δεν μπορει να το κανει αυτο και γι'αυτο βλεπουμε αυτην την αδυναμια να φτιαξουμε τη χωρα. Και ομως, αγαπαμε αυτην την ελευθερια να πεταει ο καθενας οτι μαλακια θελει και να βρισκονται χαζοι να τον πιστευουν. Σαφως και ειμαι υπερ της ελευθεριας του λογου (και αυτο παει σε καποιους που δεν ξερουν να διαβαζουν :-() αλλα στη παρουσα φαση προτιμω την λογοκρισια γιατι με αυτην θα ταρακουνηθει ο κοσμος και μπορει να δουμε και κατι καλο.

Και αυτο δεν ειναι σεναριο, ειναι επιστημη. :P

Βγαλε το μεσο καθ'αυτο απο το μυαλο σου. Δεν μιλησα καθολου γι'αυτο (οτι και να λεει, ειτε ειναι βαλτο ειτε οχι) αλλα για το αποτελεσμα που εχει στην κοινωνια. Αρα, δεν με ενδιαφερει τι σκοπο εξυπηρετει το τροκτικο και τι σκοπο εξυπηρετουν αυτοι που θελουν να το κλεισουν. Αλλου επικεντρωθηκα.

Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις ρε. Πες το αλλη μια, οσο πιο απλοικα μπορεις.

Ειμαι και νηφαλιος γαμωτο.

το υποκείμενό σου είναι η κοινωνία,δηλ.ο άνθρωπος

το διακύβευμά ποιό είναι;

αν κλείσει (και κλείσει με νομοθετική ρύθμιση)ποιό θα είναι το αποτέλεσμα στο υποκείμενο;

αυτό έγραψα παραπάνω

αν αξιολογείς πως η φασίζουσα ρητορική του είναι σημαντικότερη από την φασιστική πρακτική κλεισίματός του για το υποκείμενο που σε ενδιαφέρει το διακύβευμά του ...

καλημέρα :-)

---------- Προσθήκη στις 07:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:44 ----------

αλλά ποιος ξέρει σε 10 χρόνια μπορεί :P
αυτορύθμιση... αυτό είναι...:-)
Δημοσ.
Ρε παιδιά τι τσακώνεστε. Ανάμεσα στην ποικιλία που απαρτίζει την Ελληνική κοινωνία υπάρχουν και άτομα που διαβάζουν την επικαιρότητα από το http://xryshaygh.wordpress.com/'>http://xryshaygh.wordpress.com/ και άλλοι που μαθαίνουν για τα νέα μέτρα του Δ.Ν.Τ. από το paok.gr . Επίσης υπάρχουν δημοσιοκάφροι που χάνουν την δουλεία τους από το troktiko και το κάθε troktiko.

Όταν αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν και λένε με περίσσια χάρη: "κρίμα που δεν έκλεισε" και άλλα τέτοια απλά τους προσπερνάς και δεν τους δίνεις σημασία, όπως σε κάθε τι ασήμαντο.

στο http://xryshaygh.wordpress.com/ οπως και στο http://www.stoxos.gr εχω ριξει απιστευτο τρολαρισμα.ελπιζω να μην τα κλεισουν ποτε :lol:

Μπιπ,μπιπ..σε προσπερναω φιλος.

Δημοσ.

Επειδή ως συνήθως χαώθηκε κουβέντα (ας πούμε), δε ξεκαθαρίζουμε πρώτα ποιο είναι το ζήτημα που μας απασχολεί;

Μας απασχολεί η λογοκρισία σε όποια μορφή μπορεί να υπάρξει;

Αν είναι καλή ή κακή πότε και γιατί;

Μας απασχολεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο επίσης σε όποια μορφή της μπορούμε να σκεφτούμε;

Μας απασχολεί η δημοσιογραφική δεοντολογία;

Οι εσωτερικοί κανόνες μιας ιδιωτικής εταιρίας που σου παρέχει βήμα να γίνεις μάνα μπλόγγερ;

Μας απασχολεί αυτό το φθηνό κουτσομπολιό και το ξεκατίνιασμα που μολύνει και το (άλλοτε εναλλακτικό και αγαπημένο μας) ίντερνετ;

Το πού πάει η κοινωνία και πώς θα την ταρακουνήσουμε;

Ο καθείς το μακρύ του και η εξίσωση των πάντων.

Να γράψω θέλω, έχω φτιάξει και καφέ, αμέ, αλλά δε ξέρω από που να πιαστώ, ένα χιντ πλιζ.

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτοι που κραζουν ενα απλο blog χωρις καν διαφημισεις μπορειτε να μου πειτε απο που ενημερωνεστε?

Το ότι δεν έχει διαφημίσεις δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι δεν έχει ...έσοδα!

Το ότι έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ και χρησιμοποιείς το troktiko για να ενμερώνεσαι, είναι σα να βρίσκεσαι μέσα σε μια βιβλιοθήκη και να επιλέγεις να διαβάζεις το ίδιο βιβλίο κάθε μέρα...

B)

Δημοσ.
Αν διαβασεις τις 2-3 προηγουμενες σελιδες, θα δεις οτι εκει ειναι το προβλημα. Και ειδικα σε ενα blog στημενο στο google τι θα κανεις, θα πας να κανεις μηνυση στο google; Οχι βεβαια. Τι μπορεις να κανεις; Απλα να κανεις καταγγελια στο google ωστε να "κατεβασει" το κακο blog. Αυτο ομως οπως ολοι τελικα συμφωνουμε δεν ειναι λυση, πρωτον διοτι δεν κανει να κλεισεις ακομη κι ενα κακο μεσο, και δευτερον γιατι ακομη και να κλεισει, εσυ τη ρετσινια θα την εχεις λαβει, και πολυ δυσκολα θα σου φυγει απο πανω.

Καλά όλα αυτά... αλλά όταν κάποιος κάνει εγγραφή σε μια υπηρεσία (φόρουμ-μπλογκ κλπ) δεν διαβάζει τους όρους?

Οι όροι εγγραφής δεν είναι "κάνω ότι θέλω χωρίς επιπτώσεις" έτσι δεν είναι;

Αν διαβάσεις τους όρους εγγραφής στο blogger της google έχει και όρο για αποζημίωση της google για οποιαδήποτε έξοδα ή αξιώσεις προκύψουν από δικαστικές διαμάχες ή διεκδικήσεις τρίτων ενάντια στο blog!!!

Επίσης υπάρχει όρος που λέει ότι η google μπορεί όποτε θέλει να αναστείλει την λειτουργία του blog.

Αν διαφωνεί κάποιος... αγοράζει δικό του domain και είναι αυτός με την σειρά του υπεύθυνος της λειτουργίας της ιστοσελίδας του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...