Praetorianos Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Λυπάμαι αν χτυπάει πολύ άσχημα αυτό που γράφω. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα, υπερασπίζεσαι με τόσο πάθος ένα ανώνυμο λιβελογραφείο Δεν υπερασπίζομαι το troktiko ούτε την τιμή του (το θεωρώ προσβλητικό αυτό, αν θέλεις μην αναφέρεσαι έτσι για τα post μου στο μέλλον), υπερασπίζομαι το δικαίωμα του troktiko να υπάρχει. Λέμε δηλαδή τελικά τα ίδια πράγματα (εφόσον θέλεις να παραμείνεις ανοιχτό κι εσύ), απλά εσύ κολλάς επειδή είναι κουτσομπολίστικο ενώ εγώ το αφήνω αυτό στην άκρη σαν να μην υπάρχει. Με την ίδια λογική που αν έρθει αύριο στο δικαστήριο ένας φασίστας για φόνο δεν θα τον κρίνεις ανάλογα με τις πεποιθήσεις του αλλά ανάλογα με το τι έκανε και τι προβλέπει ο νόμος. Επειδή φαίνεται ότι εσύ ανέλαβες την υπεράσπιση της τιμής του εν λόγω site, θα μου απαντήσεις στο δικό μου ερώτημα; Η οποία ποια ήταν γιατί έχω χάσει την μπάλα πλέον?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δεν υπερασπίζομαι το troktiko ούτε την τιμή του (το θεωρώ προσβλητικό αυτό, αν θέλεις μην αναφέρεσαι έτσι στο μέλλον), υπερασπίζομαι το δικαίωμα του troktiko να υπάρχει. Λέμε δηλαδή τελικά τα ίδια πράγματα (εφόσον θέλεις να παραμείνεις ανοιχτό κι εσύ), απλά εσύ κολλάς επειδή είναι κουτσομπολίστικο ενώ εγώ το αφήνω αυτό στην άκρη σαν να μην υπάρχει. Αλίμονο, όλοι έχουν δικαίωμα να υπάρχουν. Και αυτοί με τους οποίους συμφωνώ και αυτοί με τους οποίους διαφωνώ. Άλλωστε το ρητό που έχω πάντα στο μυαλό μου είναι "Η ελευθερία του λόγου υπάρχει όχι για την άποψη με την οποία συμφωνώ αλλά για την άποψη την οποία σιχαίνομαι". Kολλάω επειδή είναι ανώνυμο και ως εκ τούτου δεν ελέγχεται για το τι γράφει. Έτσι μπορεί να πετάει λάσπη ανενόχλητο και να δημιουργεί εντυπώσεις εκ του ασφαλούς. Με την ίδια λογική που αν έρθει αύριο στο δικαστήριο ένας φασίστας για φόνο δεν θα τον κρίνεις ανάλογα με τις πεποιθήσεις του αλλά ανάλογα με το τι έκανε και τι προβλέπει ο νόμος. Προφανέστατα. Δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία κάποιου μόνο εάν τέλεσε και πώς τέλεσε ένα αδίκημα. Η οποία ποια ήταν γιατί έχω χάσει την μπάλα πλέον? Να στην θυμίσω: Ποιός θα με προστατέψει όταν αύριο κάποιος ανώνυμος κακόβουλος (η πρώην σύζυγός μου, ο κακός γείτονας, ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω διαφορές) γράψει ότι τα παίρνω ή ότι έχω δισεκατομμύρια 'μαύρα' και τα βγάζω στην Ελβετία ή ότι διαθέτω Cayenne και δεν την έχω δηλώσει ή ότι το βράδυ κάνω πιάτσα στη Συγγρού; Σε ποιόν θα στείλω το εξώδικο, την αγωγή ή την μήνυση; Ποιός θα ανασκευάσει την εντύπωση που θα δημιουργηθεί για το πρόσωπό μου σε χιλιάδες κόσμου, μεταξύ των οποίων συνάδελφοί μου, φίλοι, γνωστοί; Να περιμένω απάντηση;
Praetorianos Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Kολλάω επειδή είναι ανώνυμο και ως εκ τούτου δεν ελέγχεται για το τι γράφει. Έτσι μπορεί να πετάει λάσπη ανενόχλητο και να δημιουργεί εντυπώσεις εκ του ασφαλούς. Χμ δεν καταλήγουμε τότε Εγώ θεωρώ ότι καλώς κάνει και μένει ανώνυμο για Χ λόγους, όπως καλώς κάνει και μένει το indymedia ανώνυμο για τους επίσης Χ λόγους, εσύ νομίζεις ότι δεν ισχύουν αυτά, άρα θέλεις να άρουν την ανωνυμία του. Δεκτόν, απόψεις είναι αυτές. Ποιός θα με προστατέψει όταν αύριο κάποιος ανώνυμος κακόβουλος (η πρώην σύζυγός μου, ο κακός γείτονας, ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω διαφορές) γράψει ότι τα παίρνω ή ότι έχω δισεκατομμύρια 'μαύρα' και τα βγάζω στην Ελβετία ή ότι διαθέτω Cayenne και δεν την έχω δηλώσει ή ότι το βράδυ κάνω πιάτσα στη Συγγρού; Σε ποιόν θα στείλω το εξώδικο, την αγωγή ή την μήνυση; Ποιός θα ανασκευάσει την εντύπωση που θα δημιουργηθεί για το πρόσωπό μου σε χιλιάδες κόσμου, μεταξύ των οποίων συνάδελφοί μου, φίλοι, γνωστοί; Φυσικά. Νόμιζα ότι αν ο παρεδώσε πει ότι εγώ εκπροσωπώ το insomnia σε ό,τι ειπωθεί και ό,τι γραφεί εκεί μέσα, εγώ αν γραφτεί ότι ο Praetorianos τα παίρνει, θα μπορέσω να σε τρέξω εφόσον έχεις δηλώσει εκπρόσωπος, χωρίς να πρέπει να τρέξω να βρω το ονοματεπώνυμο του Hal (ασχέτως αν μπορώ ή όχι). Εσύ μου λες ότι αυτό δεν ισχύει, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, υποθέτω μήνυση κατά αγνώστων. Θα μου απαντήσεις κι εσύ τώρα για τις προσλήψεις?
@@sos@@ Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Kολλάω επειδή είναι ανώνυμο και ως εκ τούτου δεν ελέγχεται για το τι γράφει. Έτσι μπορεί να πετάει λάσπη ανενόχλητο και να δημιουργεί εντυπώσεις εκ του ασφαλούς. αυτό είναι από τα Άγραφα...ΟΛΟ το διαδίκτυο έχει αυτό το χαρακτηριστικό : την ανωνυμία !!! ουσιαστικά βάλλεις ενάντια στο διαδίκτυο αφού ασκείς πολεμική σε χαρακτηριστικό που είχε το διαδίκτυο από την γέννησή του...
wizzy Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 αυτό είναι από τα Άγραφα...ΟΛΟ το διαδίκτυο έχει αυτό το χαρακτηριστικό : την ανωνυμία !!! ουσιαστικά βάλλεις ενάντια στο διαδίκτυο αφού ασκείς πολεμική σε χαρακτηριστικό που είχε το διαδίκτυο από την γέννησή του... Για το bold πόσο σίγουρος είσαι;
tsakonas Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 αυτό είναι από τα Άγραφα...ΟΛΟ το διαδίκτυο έχει αυτό το χαρακτηριστικό : την ανωνυμία !!! ουσιαστικά βάλλεις ενάντια στο διαδίκτυο αφού ασκείς πολεμική σε χαρακτηριστικό που είχε το διαδίκτυο από την γέννησή του... Ποια ανωνυμία? Ο ISP σου ξέρει όλα τα στοιχεια σου όπως επίσης και όλα τα site που έχεις επισκεφτεί και όλα τα αρχεία που έχεις κατεβάσει
slipknot Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μα τι λέτε ρε παιδιά, εγώ τις προκηρύξεις τις έστελνα όχι με το όνομα μου αλλά με nick Bakunin1989.
Lucifer Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Λοιπόν, ό,τι λέει ο πδ. Είναι εύκολο να φρικάρει κανείς και να πει "δηλαδή πρέπει όποτε κάνω ποστ να γράφω Λούσυ Σατανοπούλου της Μαρίας και του Ιωσήφ;" αλλά προφανώς άλλο η δημοσίευση ή αναπαραγωγή απόψεων ("πιστεύω πως ο πραιτοριανός τον έχει βόα" "όλοι οι δικηγόροι με iphone θα καούν στην κόλαση") και άλλο η αυτοπαρουσίαση κάποιου ως δημοσιογραφικό/ενημερωτικό παράγοντα. Είναι ακριβώς αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ άποψης και πληροφορίας που πρέπει να καθιστά τον κομιστή της τελευταίας επώνυμο. Αν δεν έχει τα @@ να υπογράφει ο κάθε "πληροφορητής", ακόμα και 1000 δίκια να έχει, λουκέτο, φίμωμα, σαπούνι.
Praetorianos Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Αν δεν έχει τα @@ να υπογράφει ο κάθε "πληροφορητής", ακόμα και 1000 δίκια να έχει, λουκέτο, φίμωμα, σαπούνι. Για να κάνω τον paredwse του Lucifer πάντως, δεν γράφει πουθενά το troktiko ότι είναι δημοσιογραφικό κανάλι ή έγκυρο ΜΜΕ, απλά λέει "ενημέρωση" με αξιοπρέπεια και σάτιρα. Ντάξει για το αξιοπρέπεια, ποιος την έχασε στην Ελλάδα για να την βρουν οι ίδιοι, ωστόσο πιάνεις το point μου. Κι επειδή μάλλον ο paredwse δεν είναι τριγύρω αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος άλλος (ίσως ένας από αυτούς που τον ψήφισαν) να μου εξηγήσει γιατί είναι λάθος αυτό με τους διορισμούς? Τι μου διαφεύγει? Με παραξενεύει όμως που αυτοί που θέλουν να κλείσουν το troktiko δεν είναι θιγόμενοι ιδιώτες αλλά κατά κύριο λόγο πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι. Μην με βγάλεις κι εσύ υπερασπιστή του Λαμπιροtroktikou θα δέσω καμιά πέτρα ε?
nas Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Για να κάνω τον paredwse του Lucifer πάντως, δεν γράφει πουθενά το troktiko ότι είναι δημοσιογραφικό κανάλι ή έγκυρο ΜΜΕ, απλά λέει "ενημέρωση" με αξιοπρέπεια και σάτιρα. Ντάξει για το αξιοπρέπεια, ποιος την έχασε στην Ελλάδα για να την βρουν οι ίδιοι, ωστόσο πιάνεις το point μου. Κι επειδή μάλλον ο paredwse δεν είναι τριγύρω αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος άλλος (ίσως ένας από αυτούς που τον ψήφισαν) να μου εξηγήσει γιατί είναι λάθος αυτό με τους διορισμούς? Τι μου διαφεύγει? Με παραξενεύει όμως που αυτοί που θέλουν να κλείσουν το troktiko δεν είναι θιγόμενοι ιδιώτες αλλά κατά κύριο λόγο πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι. Μην με βγάλεις κι εσύ υπερασπιστή του Λαμπιροtroktikou θα δέσω καμιά πέτρα ε? Ναι, λέει και κάτι ακόμα όμως που ξέχασες να γράψεις "ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ" Παράλογο ? Δεν απαντάει
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Χμ δεν καταλήγουμε τότε Εγώ θεωρώ ότι καλώς κάνει και μένει ανώνυμο για Χ λόγους, όπως καλώς κάνει και μένει το indymedia ανώνυμο για τους επίσης Χ λόγους, εσύ νομίζεις ότι δεν ισχύουν αυτά, άρα θέλεις να άρουν την ανωνυμία του. Δεκτόν, απόψεις είναι αυτές. Καταλαβαίνω τους Χ λόγους για τους οποίους ένα site 'καταγγελιών' πρέπει να διατηρεί την ανωνυμία των συντακτών. Όπως καταλαβαίνω και την αντίστοιχη ανωνυμία στο indymedia. Αλλά αφού το συγκεκριμένο site 'την έχει δει' ο Ζορρό του ελληνικού Internet και αφού ανεμίζει την σημαία της διαφάνειας και της 'αντικειμενικότητας' στην ενημέρωση, νομίζω ότι θα συμφωνήσεις ότι οφείλει να έχει μία άλφα υπευθυνότητα. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δημοσιοποιεί ποιός είναι ο διευθυντής ή ο υπεύθυνος (για να μπορώ κι εγώ να κρίνω τι συμφέροντα έχει αυτός, όπως μπορώ και κρίνω τι συμφέροντα έχει ο Αλαφούζος, ο ΔΟΛ κι ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας κι η Μάνια Τεγοπούλου) και να υφίσταται κι ένας έλεγχος των κατά καιρούς καταγγελόμενων πριν προβούν στη δημοσίευση, όχι άκριτη δημοσιοποίηση φημών και διαφόρων κουτσομπολιών κατωτάτου επιπέδου. [...] Εσύ μου λες ότι αυτό δεν ισχύει, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, υποθέτω μήνυση κατά αγνώστων. Πιάσ' τ'αυγό και κούρευ' το δηλαδή. Ή αλλιώς shit high and gaze. Θα μου απαντήσεις κι εσύ τώρα για τις προσλήψεις? Ευχαρίστως. Εάν υφίσταται όντως νομοθετικό πάγωμα των προσλήψεων, θα ήθελα να δω το ακριβές κείμενό του πριν εκφέρω γνώμη. Εννοεί τις προσλήψεις από τούδε και στο εξής; Ή τις προσλήψεις ακόμη και για επιτυχόντες διαγωνισμών παρελθόντων ετών που απλώς έτυχε να μην έχουν διοριστεί μέχρι το 'πάγωμα'; Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει θέμα. Εάν δεν υφίσταται νομοθετική ρύθμιση και είναι απλώς έκφραση πολιτικής της Κυβέρνησης, τότε δεν βλέπω το πρόβλημα. Γιατί μπαίνω στη θέση του ανθρώπου που έχει πετύχει σε διαγωνισμό από το 2008, τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ τον Δεκέμβριο του 2009 και περιμένει να προσληφθεί σαν μην-πω-τι και έρχεται η Δημόσια Διοίκηση και, για καθαρά πολιτικούς λόγους, του δείχνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού και του εξηγεί τουτοιοτρόπως τι θα λάβει. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Κι όχι μόνο απαράδεκτο, σηκώνει και αγωγή κατά του Ελλ. Δημοσίου για αποζημίωση. ΥΓ: Επέστρεψα, ήμουν καθ' οδόν για το σπίτι γι'αυτό και άργησα να σου απαντήσω.
Praetorianos Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Καταλαβαίνω τους Χ λόγους για τους οποίους ένα site 'καταγγελιών' πρέπει να διατηρεί την ανωνυμία των συντακτών. Όπως καταλαβαίνω και την αντίστοιχη ανωνυμία στο indymedia. Αλλά αφού το συγκεκριμένο site 'την έχει δει' ο Ζορρό του ελληνικού Internet και αφού ανεμίζει την σημαία της διαφάνειας και της 'αντικειμενικότητας' στην ενημέρωση, νομίζω ότι θα συμφωνήσεις ότι οφείλει να έχει μία άλφα υπευθυνότητα. Μα προφανώς και συμφωνώ, αν όμως έχω να διαλέξω μεταξύ της ανωνυμίας μιας πηγής που δημοσιεύει 100 αρλούμπες μέσα σε 1 σοβαρή -έστω και αμφισβητούμενη- είδηση και της κατάστασης των ΜΜΕ όπως ήταν πριν από 5 χρόνια (πριν δηλαδή την εξάπλωση των blogs), εγώ διαλέγω το πρώτο. Όπως επίσης εγώ, που προσωπικά δεν ενημερώνομαι από το troktiko γιατί βαριέμαι το ξεσκαρτάρισμα και το διπλοτσεκάρισμα των ειδήσεων που δημοσιεύει, αλλά από άλλα blogs που ασχολούνται αποκλειστικά με σκάνδαλα κομμάτων και εταιριών, "φοβάμαι" ότι αν πέσει λογοκρισία σε ένα τόσο δυνατό blog, μετά δεν μου εγγυάται κανείς ότι δεν θα πέσει και στα υπόλοιπα με την δικαιολογία της "προστασίας". Δεν υπερασπίζομαι δηλαδή το troktiko αυτό καθ' αυτό, αλλά το δικαίωμα των υπόλοιπων blogs να γράφουν αυτά που γράφουν. Όπου φυσικά δεν περιμένω το Mega/Ant1/Alpha/Star να μου μιλήσουν για μίζες κομμάτων και το που βρίσκονται τώρα οι υπεύθυνοι του Βατοπεδίου και της Siemens. Για το άλλο που είπες λυπάμαι δεν έχω το χρόνο, ούτε τις γνώσεις μάλλον να κάθομαι να ψάχνω δημοσιεύματα και νόμους, αποδέχομαι αυτό που γράφουν δεκάδες πηγές (όχι τύπου troktiko) στο διαδίκτυο, ότι οι προσλήψεις έχουν παγώσει, το συνδέω με τις προσλήψεις που έγιναν και προσωπικά δεν βλέπω το λάθος. Εφόσον ούτε εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι εγώ είμαι λάθος (μιας που οι ημερομηνίες που linkαρα στηρίζουν αυτό που έγραψα) μένουμε σε θολό τοπίο. Εν τω μεταξύ συμφωνούμε ότι πρέπει να μείνει ανοικτό, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να έχει μια ανωνυμία, αλλά τα χαλάμε στη συνέχεια, πως γίνεν αυτό Ναι, λέει και κάτι ακόμα όμως που ξέχασες να γράψεις"ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ" Ποιους θεωρείς ότι προστατεύει?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 ίσχύει για τους κυβερνώντες πρωτίστως... αυτοί ξέρεις που έχουν το μαχαίρι και ψάχνουν για καρπούζια Θα μου επιτρέψεις όμως να γνωρίζω πως υπάρχουν και καρπούζια που ...παρακαλάνε να τα μαχαιρώσεις! μπερδεύεις τις οδοντογλυφίδες με τις πευκοβελόνες... καμμιά σχέση μεταξύ τους το ένα είναι ένα site αναδημοσιεύσεων που το διαχειρίζονται κάποιοι με σκοπό την ενημέρωση του κοινού(που τους αντιπροσωπεύει) το άλλο είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο κινηματικό διαδραστικό μέσο αντιπληροφόρησης... Ανέκαθεν μου άρεσαν τα παιχνίδια με τις λέξεις!
BaLsAmoMenos Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Το τροκτικο λεει μαλακιες οι οποιες δεν προσφερουν σε κανεναν τιποτα. Αρα, προτιμοτερο ειναι να το κλεισουν ετσι ωστε να υπαρξει μια αντιδραση και μια δυσανασχετηση παρα να το αφησουν ελευθερο και να χαιρονται καθησυχασμενα τα προβατα οτι εχουμε ελευθερια λογου. Μπροστα στην ανια και την ηρεμια, η ανησυχια φαινεται πιο διασκεδαστικη (και εποικοδομητικη).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.