Προς το περιεχόμενο

Κλείσανε το troktiko; Απόψεις για την ανωνυμία και την πληροφόρηση

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι όσοι θέλουν να κλείσει το troktiko, δεν έχουν πρόβλημα να κλείσει κι οποιοδήποτε ανώνυμο blog υπάρχει και προφανώς το Indymedia είναι στην κορυφή της λίστας έτσι?

μπερδεύεις τις οδοντογλυφίδες με τις πευκοβελόνες...

καμμιά σχέση μεταξύ τους

το ένα είναι ένα site αναδημοσιεύσεων που το διαχειρίζονται κάποιοι με σκοπό την ενημέρωση του κοινού(που τους αντιπροσωπεύει)

το άλλο είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο κινηματικό διαδραστικό μέσο αντιπληροφόρησης...

• Απαντ. 530
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μπερδεύεις τις οδοντογλυφίδες με τις πευκοβελόνες...

καμμιά σχέση μεταξύ τους

το ένα είναι ένα site αναδημοσιεύσεων που το διαχειρίζονται κάποιοι με σκοπό την ενημέρωση του κοινού(που τους αντιπροσωπεύει)

το άλλο είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο κινηματικό διαδραστικό μέσο αντιπληροφόρησης...

Αν κάποιος δεν ήξερε τι αντιπροσωπεύεις δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει ποιο είναι ποιο με αυτά που γράφεις. Το ένα το διαχειρίζονται κάποιοι και το άλλο είναι αυτοδιαχειριζόμενο. Το ένα ενημερώνει και το άλλο αντιπληροφορεί. Το ένα αναδημοσιεύει και το άλλο είναι διαδραστικό. Ουάου. Τεράστιες και χαώδεις διαφορές.

Ειδικά αυτό το "αυτοδιαχειριζόμενο" αν μου εξηγούσες την διαφορά με το "διαχειρίζονται κάποιοι" θα ήμουν πολύ χαρούμενος.

Δημοσ.

Ειδικά αυτό το "αυτοδιαχειριζόμενο" αν μου εξηγούσες την διαφορά με το "διαχειρίζονται κάποιοι" θα ήμουν πολύ χαρούμενος.

ευκολάκι

η διαχείριση του indy , και η συντονιστική ομάδα του indy ,βγαίνουν από ανοικτή συνέλευση συλλογικοτήτων ...

δεν υπάρχει ιδιοκτησία σε αυτό το μέσο...

Δημοσ.
ευκολάκι

η διαχείριση του indy , και η συντονιστική ομάδα του indy ,βγαίνουν από ανοικτή συνέλευση συλλογικοτήτων ...

δεν υπάρχει ιδιοκτησία σε αυτό το μέσο...

Άστο,παρακαλώ,δεν τόχεις.

Αυτό ειδικά!:P

• Super Moderators
Δημοσ.
Για αυτό είμαστε νοήμον όντα για να κρίνουμε και να ξεχωρίζουμε αυτό που μας σερβίρουν. Συμφωνώ ότι στα 10 ποστ στο τροκτικό τα 9 είναι απλά για γέλια (και ίσως για κλάμματα), αλλά ως άνθρωπος που έχει επιλογή, επιλέγω να τα αγνοώ και να διαβάζω ότι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το πότε αερίσθει η Βίσση με αφήνει παγερά αδιάφορο, με ενδιαφέρει όμως απίστευτα το ότι ο Μαντέλης αυτή την στιγμή μπορεί να βρίσκεται εκτός χώρας..

Επίσης το τροκτικό έχει αποκτήσει μια άλλη διάσταση. Περπατάω στον δρόμο, βλέπω μια φωτιά κάπου στην θεσσαλονίκη, μπαίνω στο τροκτικό και μαθαίνω άμεσα τι έχει γίνει.

Πραγματικά θα ήθελα ένα σιτε σαν το τροκτικό χωρίς τα κουτσομπολίστικα. Πείτε μου ΕΝΑ και δεν θα ξαναμπώ.

Άσχετα με όλα αυτά που έχει το τροκτικό, πρέπει να μείνει ανοιχτό και όποιος θέλει ας μπαίνει και ας διαβάζει ότι θέλει.

Το τροκτικό σαν τροκτικό δεν είναι τίποτα. Είναι όμως ένα φαινόμενο που έχει "ξεφύγει" (με την καλή έννοια) και οι άνθρωποι πλέον στρέφονται σε άλλα μέσα για την ενημέρωση τους. Και αυτό δεν αρέσει στους ακριβοδίκαιους και αντικειμενικούς Μεγαλόδημοσιογράφους αυτής της κατακαημένης χώρας. Ούτε στους συμπορέυοντες με αυτούς, πολιτικούς της..

Δεν διαφωνώ για την κατακεραύνωση των ήδη υπάρχοντων μέσων ενημέρωσης ούτε για τον περίεργο ρόλο που αυτά παίζουν ούτε για την ανάγκη να υπάρχει μία διαφορετικού είδους ενημέρωση. Αυτά όμως δεν δικαιολογούν την ύπαρξη και την άνοδο στη δόξα ανώνυμων λιβελογράφων που μπορούν να γράφουν χωρίς έλεγχο και χωρίς αιδώ.

Δεν είναι αυτό που μας ταιριάζει ούτε ως ύφος ούτε ως ήθος.

Όταν θα μπορείτε να πείτε με σιγουριά ότι τα επώνυμα ΜΜΕ δεν κρύβουν ειδήσεις τότε να πείτε και για το τρωκτικό.

Ελπίζω να μην απευθύνεσαι σε εμένα. Γιατί προσωπικά δεν εξανίσταμαι επειδή το proktiko δήθεν "καλύπτει" αλλά για άλλους λόγους... ;)

[...]

δεν είμαι στα bold,αλλά θα σου απαντήσω στο red,

η αστική δικαιοσύνη σου,

θα κάνεις κατά αγνώστων μια μήνυση και θα περιμένεις...

εκτός αν θες μόνο να αποκατασταθείς ηθικά

γιατί αστικά ,μπορεί ο διαχειριστής να είναι και επώνυμος και μπατίρης και να μην πάρεις τίποτα,

ηθικά θα αποκατασταθείς με μία ανάρτηση σε άλλο site ή με μια πληρωμένη καταχώριση σε άλλα έντυπα...

Σε μία αστική δημοκρατία, διατηρώ ακόμη μία κάποια εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη. :-)

Έγραψα ότι, χωρίς να μπορώ αυτή τη στιγμή να διασταυρώσω στοιχεία μιας και δεν είμαι δικαστικός/δικηγόρος, οι δημιουργοί του troktiko έχουν δώσει όνομα δικηγόρου (Μιχάλης Δημητρακόπουλος) για να απευθύνεται όποιος επιθυμεί να δηλώσει το οτιδήποτε σε σχέση με το troktiko ή επιθυμεί να καταγγείλει κάτι.

Οπότε πριν θέσετε ερωτήματα, διαβάζετε καλύτερα παρακαλώ αυτά που γράφω ή πείτε μου ότι το όνομα δικηγόρου δεν ισχύει ή πείτε μου ότι μόνο με το όνομα δικηγόρου δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί δικαστικά. Μην συνεχίσετε όμως να ρωτάτε πράγματα που έχω απαντήσει για δημιουργία εντυπώσεων.

Δεν μου αρκεί. Δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον Μ. Δημητρακόπουλο, όσο καλός δικηγόρος κι αν είναι (και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι είναι). Ακόμη κι ελάχιστα να γνωρίζεις, θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι αγωγή δεν κάνεις στον δικηγόρο, κάνεις σε αυτόν που σε συκοφαντεί ή σε βλάπτει. Οπότε τα περί δημιουργίας εντυπώσεων είναι άνευ αντικειμένου και στα επιστρέφω. :-)

Και στο κάτω-κάτω, ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από την Καθημερινή. Ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ. Ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από την Ελευθεροτυπία. Ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από τον Ελεύθερο Τύπο.

Δεν ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από το proktiko. Δεν είναι φυσιολογικό να θέλω να μάθω; Εκτός αν οι ανώνυμοι ιδιοκτήτες και συντάκτες του έχουν λόγους να παραμένουν ανώνυμοι.

Το περιεχόμενο οποιουδήποτε blog με οποιοδήποτε θέμα (εκτός περιπτώσεων παιδοφιλίας κτλ μην αναλωνόμαστε σε βλακείες τώρα) είναι παντελώς άσχετο με το αν θα του επιτρέπεται ή όχι να συνεχίσει τη λειτουργία του. Και για τα μπουτάκια της Καλομοίρας να γράφει ένα blog από το πρωί ως το βράδυ, πάλι θα βγω να υπερασπιστώ την ύπαρξη του, χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι γουστάρω να διαβάζω (και όχι να βλέπω μόνο) για τα μπουτάκια της Καλομοίρας, ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό. Δεν θα έπρεπε για κανένα λόγο, ειδικά σαν δικηγόρος, να συνδέεις αυτά που λέω, με το περιεχόμενο αυτών που υπερασπίζομαι.

Προφανώς σου διέφυγε η αρχική πρόταση του μηνύματος. Διευκρίνησα ρητά ότι δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας ούτε υπέρ του κλεισίματος του οποιουδήποτε site.

Απλό.

Άλλο αυτό κι άλλο η αγιοποίηση του συγκεκριμένου site.

ΥΓ: Για τα του δήθεν "σκανδάλου", νομίζω ότι τα πραγματικά περιστατικά μιλούν από μόνα τους: τα αποτελέσματα οριστικοποιήθηκαν τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2009 και η υπουργική απόφαση βγήκε 2-3 μήνες μετά, στις 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010. Δεν βλέπω πουθενά το πρόβλημα, όλοι γνωρίζουμε τους ρυθμούς χελώνας με τους οποίους 'τρέχει' το Δημόσιο. Παρεμπιπτόντως, δεν γνωρίζω να ισχύει επίσημα "πάγωμα" των προσλήψεων όπως διατύνεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Πώς προκύπτει κάτι τέτοιο;

ΥΓ2: Να διευκρινήσω ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση των εν λόγω διορισμών. Ούτε κανείς συγγενής μου ούτε κανείς φίλος μου ούτε κανείς γνωστός μου. Τυχαίο το παράδειγμα, το βρήκα μπροστά μου.

Δημοσ.
Δεν μου αρκεί. Δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον Μ. Δημητρακόπουλο, όσο καλός δικηγόρος κι αν είναι (και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι είναι). Ακόμη κι ελάχιστα να γνωρίζεις, θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι αγωγή δεν κάνεις στον δικηγόρο, κάνεις σε αυτόν που σε συκοφαντεί ή σε βλάπτει. Οπότε τα περί δημιουργίας εντυπώσεων είναι άνευ αντικειμένου και στα επιστρέφω

Ευκολάκι,που λέει κι η αναρχοέτσι:

Ρώτα τους φρίτσηδες πως τρέχανε το δικηγόρο Ραλφ Πόλε...

Εγώ θυμάμαι και έτρεχα γι αυτό,εσύ;

Δημοσ.

Σε μία αστική δημοκρατία, διατηρώ ακόμη μία κάποια εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη. :-)

τώρα τι να σου πω...!!!

μόνο αυτό:την πρακτική του troktiko μπορεί να την πολεμάω, αλλά στα ίσια και όχι με "ιδιώνυμα" όπως θέλει η "σου"...

κοίτα και την κατσίκα του γείτονα λίγο ,γιατί έμαθα πως ανεβαίνουν και σε επισκεψιμότητα τα forum :devil::P

---------- Προσθήκη στις 16:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:17 ----------

Άστο,παρακαλώ,δεν τόχεις.

Αυτό ειδικά!:P

για πες μου τότε εσύ που τόχεις αυτό ειδικά ...

αυγουλάκι θες;
Δημοσ.
Δεν μου αρκεί. Δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον Μ. Δημητρακόπουλο, όσο καλός δικηγόρος κι αν είναι (και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι είναι). Ακόμη κι ελάχιστα να γνωρίζεις, θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι αγωγή δεν κάνεις στον δικηγόρο, κάνεις σε αυτόν που σε συκοφαντεί ή σε βλάπτει. Οπότε τα περί δημιουργίας εντυπώσεων είναι άνευ αντικειμένου και στα επιστρέφω. :-)

Δηλαδή αν κάποιος επικοινωνήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και του ζητήσει να κάνει μήνυση στον πελάτη που εκπροσωπεί, ο δικηγόρος θα αρνηθεί και το δικαστήριο θα πει "ναι μεν είναι εκπρόσωπος, αλλά αν δεν μου πεις το όνομα του πελάτη του δεν μπορώ να κάνω τίποτα"? Δηλαδή οι μηνύσεις κατά αγνώστων που είναι ακόμα πιο φλου κατάσταση είναι άκυρες?

Και στο κάτω-κάτω, ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από την Καθημερινή. Ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ. Ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από την Ελευθεροτυπία. Ξέρω ποιός βρίσκεται πίσω από τον Ελεύθερο Τύπο.

Δεν ξέρεις ποιος κρύβεται πίσω από το indymedia και το otinanaiblogspot.com όμως, θα ήθελες να κλείσουν?

Εκτός αν οι ανώνυμοι ιδιοκτήτες και συντάκτες του έχουν λόγους να παραμένουν ανώνυμοι.

Φυσικά έχουν λόγο. Εσύ λες ότι είναι ο Α, εγώ λέω ότι είναι ο Β.

Προφανώς σου διέφυγε η αρχική πρόταση του μηνύματος. Διευκρίνησα ρητά ότι δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας ούτε υπέρ του κλεισίματος του οποιουδήποτε site.

Ναι αλλά το να γράφεις "να βλέπω σοβαρά κατά τ' άλλα άτομα να υπερασπίζονται ένα κουτσομπολίστικο site" χτυπάει πολύ άσχημα, τουλάχιστον σ' εμένα. Και εκτός αυτού ή είσαι υπερ του να κλείσει ή είσαι κατά. Δεν υπάρχει η θέση ναι μεν αλλά γιατί αυτή βολεύει πάντα. Κι αν απαντήσεις σ' αυτό απάντησε μου plz και στο δεύτερο quote.

Δημοσ.

"Ενημερώνομαι από το troktiko" όπως λέμε "Ενημερώνομαι από την Athens Voice".

Γιατί υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ρώτα τους φρίτσηδες πως τρέχανε το δικηγόρο Ραλφ Πόλε...

Εγώ θυμάμαι και έτρεχα γι αυτό,εσύ;

Δεν βλέπω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Ο Ρολφ Πόλε κατηγορήθηκε (δικαίως) για ποινικό αδίκημα που διέπραξε Ο ΙΔΙΟΣ. Όχι πελάτης του. Εδώ με συμβουλεύουν να 'κυνηγήσω' τον δικηγόρο του proktiko για αδίκημα που τελεί το proktiko. ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό.

Παρεμπιπτόντως, ήμουν λίγο μικρός για να τρέχω για τον Ρολφ Πόλε, το 1977 αποφασίστηκε η έκδοσή του.

Δημοσ.
Δεν βλέπω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Ο Ρολφ Πόλε κατηγορήθηκε (δικαίως) για ποινικό αδίκημα που διέπραξε Ο ΙΔΙΟΣ.
το δικαίως από που πηγάζει;
Δημοσ.
Για τα του δήθεν "σκανδάλου", νομίζω ότι τα πραγματικά περιστατικά μιλούν από μόνα τους: τα αποτελέσματα οριστικοποιήθηκαν τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2009 και η υπουργική απόφαση βγήκε 2-3 μήνες μετά, στις 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010. Δεν βλέπω πουθενά το πρόβλημα, όλοι γνωρίζουμε τους ρυθμούς χελώνας με τους οποίους 'τρέχει' το Δημόσιο. Παρεμπιπτόντως, δεν γνωρίζω να ισχύει επίσημα "πάγωμα" των προσλήψεων όπως διατύνεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Πώς προκύπτει κάτι τέτοιο;

Από εδώ:

Πάγωμα προσλήψεων που αποφασίστηκαν μετά την προκήρυξη των εκλογών και εντελώς νέα διαδικασία εισόδου στο Δημόσιο, με κατάργηση της συνέντευξης αλλά και της μοριοδότησης, με παράλληλη αντικατάσταση των συμβάσεων έργου από συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μέχρι τότε και αναδρομικά από 4 Οκτωβρίου (ημέρα διεξαγωγής των εκλογών) παγώνουν όλες οι προσλήψεις σε Δημόσιο (υπουργεία, Οργανισμούς και ΟΤΑ), καθώς και η έκδοση νέων προκηρύξεων από φορείς ή ΑΣΕΠ. Στόχος, μέσα στον Νοέμβριο να καταρτιστεί ένας νέος νόμος που θα διέπει συνολικά τις προσλήψεις, θα ανοίγει τις πόρτες των δημόσιων υπηρεσιών ισότιμα σε όλους και θα δίνει το εισιτήριο του διορισμού στους καλύτερους, εφαρμόζοντας αυστηρή μοριοδότηση τόσο σε προσόντα όσο και σε κοινωνικά κριτήρια.

Πηγή

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ των προσλήψεων στο Δημόσιο για φέτος (2010)(με εξαίρεση την Υγεία, την Παιδεία και την Ασφάλεια) και εφαρμογή του κανόνα μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το 2011 και μετά, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η κυβέρνηση, όσοι περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού τους θα απορροφηθούν σταδιακά από το Δημόσιο τα επόμενα έτη με αντίστοιχη παράταση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ που εκδόθηκαν ή επίκειται η έκδοσή τους.

Πηγή

Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.

Εδώ με συμβουλεύουν να 'κυνηγήσω' τον δικηγόρο του proktiko για αδίκημα που τελεί το proktiko. ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό.

Οι του troktiko έχουν δηλώσει ότι τους εκπροσωπεί ο κύριος αυτός, λογικά με την συγκατάθεση του. Εφόσον είναι εκπρόσωπος δεν μπορώ να του κάνω τίποτα αν δεν ξέρω το όνομα?

• Super Moderators
Δημοσ.
Δηλαδή αν κάποιος επικοινωνήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και του ζητήσει να κάνει μήνυση στον πελάτη που εκπροσωπεί, ο δικηγόρος θα αρνηθεί και το δικαστήριο θα πει "ναι μεν είναι εκπρόσωπος, αλλά αν δεν μου πεις το όνομα του πελάτη του δεν μπορώ να κάνω τίποτα"? Δηλαδή οι μηνύσεις κατά αγνώστων που είναι ακόμα πιο φλου κατάσταση είναι άκυρες?

Ελπίζω τα ερωτήματα που θέτεις να είναι χάριν αστεϊσμού.

1. Προφανώς και δεν έχει υποχρέωση ο δικηγόρος να πει "ναι ρε παιδιά, κάντε μήνυση στον Μήτσο, αυτός είναι ο ιδιοκτήτης πίσω από το proktiko".

2. Προφανώς δεν μπορώ να πάω στο δικαστήριο αν δεν γνωρίζω το όνομα του υπεύθυνου και έχοντας κάνει μήνυση/αγωγή στον δικηγόρο.

Αν ήταν έτσι, όλοι οι δικηγόροι θα ήταν φυλακή για λογαριασμό των πελατών τους.

[not a bad idea, now that I think about it...]

3. Οι μηνύσεις κατά αγνώστων είναι πολύ φλου.

Αγωγές κατά αγνώστων ΔΕΝ υφίστανται.

Δεν ξέρεις ποιος κρύβεται πίσω από το indymedia και το otinanaiblogspot.com όμως, θα ήθελες να κλείσουν?

Επαναλαμβάνω, δεν ζητάω να κλείσει κανείς. Είναι τόσο δυσνόητο αυτό; Γιατί δυσκολεύεσαι να το αντιληφθείς;

Ναι αλλά το να γράφεις "να βλέπω σοβαρά κατά τ' άλλα άτομα να υπερασπίζονται ένα κουτσομπολίστικο site" χτυπάει πολύ άσχημα, τουλάχιστον σ' εμένα. Και εκτός αυτού ή είσαι υπερ του να κλείσει ή είσαι κατά. Δεν υπάρχει η θέση ναι μεν αλλά γιατί αυτή βολεύει πάντα. Κι αν απαντήσεις σ' αυτό απάντησε μου plz και στο δεύτερο quote.

Λυπάμαι αν χτυπάει πολύ άσχημα αυτό που γράφω. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα, υπερασπίζεσαι με τόσο πάθος ένα ανώνυμο λιβελογραφείο (αδόκιμος ο όρος, το ξέρω).

Επαναλαμβάνω: Δεν είμαι υπέρ του να κλείσει τίποτα.

Απλό.

Επειδή φαίνεται ότι εσύ ανέλαβες την υπεράσπιση της τιμής του εν λόγω site, θα μου απαντήσεις στο δικό μου ερώτημα; :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...