Προς το περιεχόμενο

Αναγνωρίζονται τα πτυχία των κολεγίων

alan2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άκουσα ότι τα bachelor των κολλεγίων θα αναγνωρίζονται σε επίπεδο 6 (Unesco) , όταν των ΤΕΙ είναι σε 5.

Επίσης τα master των κολλεγίων σε 7 .

Δλδ εμένα ως απόφοιτο ΤΕΙ με θάψανε :cry:

Αυτά ισχύουν μόνο για το δημόσιο. Αν πας σε εργοδότη εκτός δημοσίου τα έχει χεσμένα. Μη σου πω θα σου πεί να "κρύψεις" το πτυχίο σου για να σε προσλάβει ως ανειδίκευτο. Ξεκολλάτε ρε τα πτυχία τετραετίας είναι μόνο για να στολίζουν τον τοίχο. Ότι θα είναι σε λίγο και τα μεταπτυχιακά πορδές που έχει γεμίσει ο τόπος. Το θέμα είναι να μπορείς να βρεις τη δουλειά που σου αξίζει και σε κράτος με @@... Όχι σε @@ κράτος. Ξεκολλάτε από την ελλαδάρα να δούμε καλό. Ένα επίσης καλό που βλέπω από το μέτρο είναι ότι το Κράτος εν Κράτη των πανεπιστημιακών ΘΑ ανασκουμπωθεί και θα πετάξει επιτέλους μερικά σάπια μήλα από το σύνολό του μπας κι ανέβει το επίπεδο τώρα που θα χάνουν φοιτητές από ΑΕΙ-ΤΕΙ, γιατί ποιός θα προτιμήσει σπουδές σε ιδρύματα έρμαια της κάθε κομματικής παράταξης που αποφασίζει και διατάσσει καταλήψεις κ συναφή, από το να πάει κ να τελειώνει σε ένα της επιλογής του, χωρίς διακοπές στη φοίτησή του, ακόμη πολλά πελατειακά ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΕΙ που λειτουργούν μόνο κ μόνο για να ξεκληρίζουν το οικογενειακό εισόδημα κ να βοηθούν στην κονόμα του εκάστοτε μπαστουνόβλαχου που νοικιάζει κοτέτσια αντί για σπίτια. Πρέπει αν σφίξουν οι κώλοι γερά ,μπας και αποκτήσουν πάλι αξία οι σπουδές.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kαι τι έγινε δηλαδή που αναγνωριστήκανε; Μη μας φάνε τις θέσεις στο δημόσιο; Στον ιδιωτικό τομέα δε μετράει μόνο από ποιά σχολή είσαι, μετράνε και άλλα πράγματα , προυπηρεσία, γενικότερα η επιμόρφωση στο αντικείμενο, η προσωπικότητα και σαφώς και τα κοννέ. Για χρήση Η/Υ και ξένες γλώσσες δεν αναφέρω γιατί θεωρούνται αυτονόητα πλέον ακόμα και για αποφοίτους λυκείου.

Στο κάτω κάτω εμείς των ΤΕΙ το ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε και Master αλλά για τις θέσεις entry level δεν έχω δει να ζητάνε απαραιτήτως Master ή να είσαι βαθμίδας 6 και πάνω. Δε καταλαβαίνω γιατί πολλοί συμφοιτητές μου έχουν λυσσάξει με το που τελειώσουν το ΤΕΙ, χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ τους, χωρίς να ξέρουν που θέλουν να εξειδικευτούν να κάνουν παντού αιτήσεις για μεταπτυχιακά, να σκάνε δίδακτρα ( οι γονείς τους για την ακρίβεια) και να είναι πρόθυμοι να πάνε σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό ακόμα και το πιο χάλια μεταπτυχιακό να είναι .

Για να προλάβουν να πιάσουν κάποια θέση στο δημόσιο το κάνουν ( ποιές θέσεις;!), για να παρατείνουν τη φοιτητική ζωή, για να πουλάνε μούρη ότι έχουν Master, γιατί αυτή η λύσσα;

Δημοσ.
οφ τοπικ

ακουσα οτι απο τα ιεκ θα μπορεις να πηγαινεις σε τει δινοντας εξετασεις

ξερει κανεις τιποτα?

αυτό μας το λένε στον ξυνη..Ότι περιμένουν να δουν τί θα γίνει,και αν θα μπορούμε με την βαθμολόγια μας,να μπούμε σε αει ή τει.

oooh crap... not again

και όπως αντέδρασε ο παππούλης σούλης :lol:, έτσι είπε και η μητέρα μου όταν της το είπα.Ότι από τα χρόνια της ακουγόταν αυτό..

----

Στο θέμα μου.Δηλαδή εαν πάμε στο Mediterranean College εδώ.θα είμαστε οκ,όχι άλλες ταλαιπωρίες με αναγνωρίσεις;:-D:-D

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω αυτούς που εκνευρίζονται με την αναγνώριση των κολλεγίων, έχετε ιδέα πόσοι τουρίστες, πόσα κομματόσκυλα έχουν βγει από δημόσια πανεπιστήμια, χωρίς να πατάνε σε εξεταστικές, έχουν κάνει και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και κυκλοφορούν.

Η αναγνώριση των πτυχιων των κολλεγίων θα μας πειράξει? Εδώ που έχουμε φτάσει το πτυχίο μας χαρτί υγείας είναι. Ε, μαζεύτηκαν και άλλα χαρτιά υγείας στο σωρό.

Το εάν ξέρεις και μπορείς να κάνεις μια δουλειά παίζει ρόλο, και δυστυχώς τα χαρτιά που έχουμε αποκτήσει - είτε από δημόσια, είτε από ιδιωτικά πανεπιστήμια - δεν μπορούν να αποδείξουν την ικανότητα σου.

Δημοσ.

τι σκεπτικο ειναι αυτο οτι επειδη εχει μαπες ολος κοσμος πρεπει να εχει και η ελλαδα?

Αν αυτα τα παραρτηματα ελεχθουν ας τα αναγνωριζουν , αλλα αυτα τα κολλεγια ειναι κατω του μετριου.

Εμεις στα ΤΕΙ στεφ, ειμαστε μαμακες που για να παρεις 5-6 πρεπει να ριξεις σοβαρο διαβασμα και για να παρεις 9-10 πρεπει να περασεις μερονυχτα πανω απο τα βιβλια?

Δημοσ.

Στην προηγούμενη σελίδα έγραψα ότι αυτοί που δεν θέλουν να αναγνωριστούν τα κολέγια είναι αυτοί που θέλουν "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα"..

Το θέμα είναι να μην παίρνεις αποφάσεις με το συναίσθημα, αλλά τη λογική και το ρεαλισμό.

τι σκεπτικο ειναι αυτο οτι επειδη εχει μαπες ολος κοσμος πρεπει να εχει και η ελλαδα?

Αν αυτα τα παραρτηματα ελεχθουν ας τα αναγνωριζουν , αλλα αυτα τα κολλεγια ειναι κατω του μετριου.

Εμεις στα ΤΕΙ στεφ, ειμαστε μαμακες που για να παρεις 5-6 πρεπει να ριξεις σοβαρο διαβασμα και για να παρεις 9-10 πρεπει να περασεις μερονυχτα πανω απο τα βιβλια?

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

εγω ρε παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο...!

τα κολλεγια λενε οτι δινουν πτυχιο ιδιο με το πανεπιστημιο που συνεργαζοντε και οτι δεν εχει καμια διαφορα..!!

περνω εγω το μαστερ απο το city για παραδειγμα και λεω στον εργοδοτιμου η στο ελληνικο δημοσιο οτι το πειρα απο το sheffield εκανα ενα χρονο στην αγγλια ενω εχω κανει στην θεσσαλονικη στο city τι γινετε τοτε??:/

Δημοσ.

Μερικα καλου επιπεδου να αναγνωριζονται.Δεν τρεχει κατι πιστευω.Καλα εκαναν μηπως αναγκασουν κ τα δημοσια να την δουν λιγο πιο ανταγωνιστικα την φαση που μου το παιζουν στην Ελλαδα εγω ειμαι κ κανενας αλλος.Που πας φιλαρακι?θα βρεις λεμε.

Δημοσ.

Μερικα καλου επιπεδου να αναγνωριζονται.Δεν τρεχει κατι πιστευω.Καλα εκαναν μηπως αναγκασουν κ τα δημοσια να την δουν λιγο πιο ανταγωνιστικα την φαση που μου το παιζουν στην Ελλαδα εγω ειμαι κ κανενας αλλος.Που πας φιλαρακι?θα βρεις λεμε.

Για να την δουν τα δημοσια πανεπιστημια πιο ανταγωνιστικα, πρεπει να χασουν τη σιγουρια τους οι καθηγητες κλπ. Δηλαδη να εχουν το φοβο οτι αν οι σπουδαστες προτιμησουν τα κολλεγια, τοτε μπορει να κλεισει ενα ΤΕΙ/ΑΕΙ και να μεινουν στο δρομο.

Αυτη τη στιγμη τα πανεπιστημια και χωρις σπουδαστες να μεινουν (που δεν θα μεινουν ποτε), δε θα σταματησουν να λειτουργουν. Αρα μη σου πω οτι τους βολευει κιολας η αναγνωριση των ιδιωτικων κολλεγιων, λογω πιθανης υποθετικης "αποσυμφορησης" στο δικο τους χωρο.

Κατα τ'αλλα επι του θεματος γενικοτερα, στην Ελλαδα δεν μετρα καλα καλα το μεταπτυχιακο για εναν που βγαινει στην αγορα εργασιας (ιδιωτικος τομεας), το πτυχιο απο τα κολλεγια μας στεναχωρει? Εξαλλου στον ιδιωτικο τομεα ειναι στη διακριτικη ευχερεια του εργοδοτη, το ποιο πτυχιο και απο ποια σχολη θα αναγνωρισει. Μπορει το μεταπτυχιακο καποιου πανεπιστημιου να το θεωρει ανουσιο, ενω το πτυχιο ενος μη αναγωνιρσμενου κολλλεγιου να το θεωρησει πολυ ουσιαστικο, δικαιωμα του ειναι. Αρα τι αναγνωριση-τι οχι, ενα και το αυτο.

Οσο για το δημοσιο--> προσληψεις last year, αρα τι αναγνωριση-τι οχι, επισης ενα και το αυτο.

Το πολυ πολυ να εχουμε ακομα πιο απογοητευτικα στοιχεια ανεργων πτυχιουχων. Χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι, στην πραξη δε θα αλλαξει και τιποτα, απλα καποιοι ιδιοκτητες κολλεγιων θα βγαλουν κανα φραγκο παραπανω απο τον μονιμως αφελη λαουτζικο...

ΥΓ. Ειδα καποιους να μιλουν για αγορασμενο πτυχιο απτα κολλεγια. Στα δημοσια πανεπιστημια υπαρχει αξιοκρατια ? Εγω προσωπικα δινω παραπανω πιθανοτητες σε ενα ιδιωτικο κολλεγιο να ειναι αξιοκρατικο. Οσο για το οικονομικο, τα ιδια λεφτα και παραπανω ξοδευεις και στο δημοσιο πανεπιστημιο αν περασεις εκτος της πολης σου (το μεγαλυτερο ποσοστο φοιτητων δηλαδη).

ΥΓ2. Οντας πτυχιουχος ΤΕΙ, πραγματικα με νοιαζει απειροελαχιστα η υποθεση "αναγνωρισμενα πτυχια" μιας και ειδα ποση "αξια" εχει και το δικο μου πτυχιο στην πραξη...Μηδενικη περιπου. Ε ας πω λοιπον στους σπουδαστες κολλεγιων welcome στο club των αναγνωρισμενων χαρτιων, καλα να περασουν.

Δημοσ.

Ισως σου ζητήσουν χαρτιά που να αποδεικνύουν πόυ έγιναν οι σπουδές σου.

μα δεν νομιζω να ειναι κατι πιο αξιοπιστο απο ενα πτυχιο γνησιο....!!και νομιζω ειναι πολυ δυσκολο αυτο ολοι το πτυχιο θα δειχνουν και ολα καλα θα λεει ο εργοδοτης..!!

Δημοσ.

Το οτι θα αρκεί μόνο ενα τετοιο πτυχίο για τον εργοδότη, πολύ αμφιβάλω.Η αγορά εργασίας είναι απαιτητική πλέον, ούτε με πτυχίο απο ΑΕΙ δεν εξασφαλίζει επιτυχία.

Δημοσ.

Αν και το πτυχίο / μαστερ μου ειναι απο κρατικό πανεπιστήμιο θεωρώ θετικό οτιδήποτε:

1)Θα βοηθήσει τους νέους να επιλέγουν σχολή αντί να "περνάνε κάπου"

2)Θα δώσει σε περισσότερο κόσμο την δυνατότητα να σπουδάσει.

3)Θα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και ενεργοποιημένοι.

Καλώς λοιπόν να αναγνωριστούν τα κολέγια η whatever. Προσωπικά δεν νιώθω κάποια απειλή εργασιακά από τους κολεγιοπτυχιούχους όπως δεν νιώθω από άλλους συναδέλφους με πτυχίο / μαστερ απο κρατικό πανεπιστήμιο. Το πτυχίο μπορεί να είναι ένα χαρτί χωρίς νόημα ή ένα μονοπάτι που σε οδηγεί σε μέρη που δεν φαντάζονται οι καθηγητές στα πανεπιστήμια.

Είναι θέμα ατόμου όχι χαρτιού.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ερώτηση που δεν μου είχε απαντηθεί πέρσυ .. Εαν πάω στο Mediterranean College να κάνω bachelor ή master θα είναι σαν να το πήρα από την Αγγλία..

(btw ημουν Αγγλία και σπούδαζα).. Τώρα είμαι στα ΙΕΚ Ξυνη...το πτυχίο αυτό με πόσο αναγνωρίζεται ;;

http://www.medcollege.edu.gr/Inner.aspx?LangID=69&FolderID=98706116-00c7-4e7b-a514-5e8dbe726d8d&CityID=7dfa4e65-eed4-4691-b653-890ff0991a93

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...