Προς το περιεχόμενο

νεο pc (το φθηνοτερο του κοσμου)

warewolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειχα στο γραφειο ενα pc για κατεβαστηρι (24/7) αλλα δεν ξεκινα με το power button (δοκιμασα τα σχετικα αλλα μαλλον τα εφτυσε) θα κρατησω δισκους , περιφερειακα και παμε για αλλο.

Το παλιο λοιπον ηταν ενας athlon επανω στην kn8-e deluxe με τροφοδοτικο 500w.

θελω ενα νεο tower οπου θα κανει τα παρακατω:

κατεβαστηρι, word, και διαφορα ψιλα.

θελω να βγει οσον το δυνατον φθηνο, χωρις να με νοιαζει η ισχυς cpu κτλ,

μιας και το παλιο ετσι κι αλλιως με ενα giga μνημη και τον μονοπυρηνο γονατιζε με firefox, kaspersky, utorrent, αλλα δεν θελω κατι παραπανω. δεν με νοιαζει να ψιλοσερνεται.

ετσι κι αλλιως (ηταν 5ετιας) οτι και να βαλω τωρα το ιδιο ή καλυτερο θα ειναι και οχι χειροτερο. (απλα θα παω σε 2 giga μνημη τωρα)

θα συνδεθουν 3 sata δισκοι που εχω (οι 2 σε raid 0) και θελω να εχει στην main board ενσωματωμενες καρτες (γραφικων,ηχου) για ποιο οικονομια.

περιμενω επιλογες συνθεσης (οσον αφορα τουλαχιστον cpu,mainboard,τροφοδοτικο, μνημη) για να γινει η αγορα.

και ειπαμε ε....? το φθηνοτερο του κοσμου

Για οσους ενδιαφερονται για τα συμπτωματα του παλιου αναφερω:

1) Με reset, εκανε επανεκκινηση κανονικα, (αρα δουλευει το τροφοδοτικο)

2) Αν τον κλεισω με το power (η κοπει το ρευμα) δεν ξανα ανοιγει.

3) οταν πατουσα το power και δεν ανοιγε, (δεν δουλευε τιποτε, ουτε μπιπ) το πρασινο ledακι στην motherboard ηταν αναμμενο.

4) δοκιμασα να κανω τραμπα τα καλωδια του power button και του reset χωρις αποτελεσμα (αρα του κουμπι δουλευει.

5) τον εβγαλα απο το ρευμα και την μπαταρια για αρκετα λεπτα, αλλα δεν αλλαξε τιποτε.

6) αφου οπως εξηγησα ηταν παντα ανοιχτος (24/7) καποια στιγμη απο διακοπη ρευματος ανακαλυψα την βλαβη.

κανα δυο τρεις φορες μετα απο προσπαθεια (συνεχες ανοιγκλεισιμο ρευματος και power button) ξεκινουσε. τωρα, τιποτε πια.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τι parts έχεις για να ξέρουμε τί να επιλέξουμε,

δηλαδή ποια κομμάτια θα κρατήσεις?

---------- Προσθήκη στις 22:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:35 ----------

και απο πού προτείνεις να είναι τα κομμάτια?

Δημοσ.

δεν ξέρουμε ακόμα τι parts θέλει το παλικάρι, μπορεί να κρατήσει το κουτί και το τροφοδοτικό, ακόμα και τουσ σκληρούς, εγώ 200 βαριά λέω άμα δεν θέλει σκληρούς τροφοδοτικό και κουτί

---------- Προσθήκη στις 22:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:44 ----------

Για οσους ενδιαφερονται για τα συμπτωματα του παλιου αναφερω:

1) Με reset, εκανε επανεκκινηση κανονικα, (αρα δουλευει το τροφοδοτικο)

2) Αν τον κλεισω με το power (η κοπει το ρευμα) δεν ξανα ανοιγει.

3) οταν πατουσα το power και δεν ανοιγε, (δεν δουλευε τιποτε, ουτε μπιπ) το πρασινο ledακι στην motherboard ηταν αναμμενο.

4) δοκιμασα να κανω τραμπα τα καλωδια του power button και του reset χωρις αποτελεσμα (αρα του κουμπι δουλευει.

5) τον εβγαλα απο το ρευμα και την μπαταρια για αρκετα λεπτα, αλλα δεν αλλαξε τιποτε.

6) αφου οπως εξηγησα ηταν παντα ανοιχτος (24/7) καποια στιγμη απο διακοπη ρευματος ανακαλυψα την βλαβη.

κανα δυο τρεις φορες μετα απο προσπαθεια (συνεχες ανοιγκλεισιμο ρευματος και power button) ξεκινουσε. τωρα, τιποτε πια.

ολόιδιο πρόβλημα είχα και εγώ στο παλιό μου pc και στο τέλος το άνοιγε ζεσταίνοντας την μητρική με αυτό που στεγνώνουμε τα μαλλιά και άνοιγε,

Δημοσ.
τι parts έχεις για να ξέρουμε τί να επιλέξουμε,

δηλαδή ποια κομμάτια θα κρατήσεις?

---------- Προσθήκη στις 22:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:35 ----------

και απο πού προτείνεις να είναι τα κομμάτια?

θα κρατηθουν οι δισκοι, αλλα επειδη δεν μπορω να ξερω το ειδος της βλαβης δεν μπορω να ξερω αν το τροφοδοτικο εχει σαλεψει. καρτα γραφικων εχει agp, οποτε παμε για on board. επειδη δεν θελω να μπλεξω με συναρμολογηση παμε και για κουτι.

οι μνημη δεν θα κρατηθει, παμε για νεα.

ομως, τα parts που βλεπω πιο πανω ειναι πιο ακριβα απο ενα προχειρο υπολογισμο που εκανα στο e-shop.

απλα δεν εβρισκα εκει φθηνο motherboard και cpu (το ενα ηταν sam2 και το αλλο sam3.

για σεμπρον 140 δεν το βλεπετε να τσουλαει ?

Δημοσ.

αν βάλεις οτι έχει κ Psu ... there you go...αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να αυξήσουμε τις επιδόσεις,επειδή έκανα πρόσφατα την αλλαγή από Ρ4 σε φρέσκο dual,η διαφορά σε απλά πράγματα είναι τρομακτική,μιας κ πάει για κατεβαστήρι!βέβαια καλό είναι να μας πεί κ ένα μαξ ποσό αααν έχει στο μυαλό του!

με προλάβατε αλλά ας πω κατι ακόμα,για να μείνει το ποσό χαμηλά,καλό θα ήταν να δοκιμάσεις το psu κ να μην πάρεις κουτί...εκτός αν είδες πως σε παίρνει!

Δημοσ.

εφόσον θες από e-shop και συναρμολογημένο θα σου πρότεινα αυτό που βγαίνει στα 241.58 ευρώ

Κουτί και Τροφοδοτικό 39.90 €

INNOVATOR MIDI TOWER LC323-20 450W PSU BLACK SILVER

Επεξεργατής 56.88 €

AMD ATHLON II X2 245 2.9GHZ DUAL CORE BOX

ΡΑΜ 53.82 €

KINGSTON KVR1333D3N9/2G DDR3 2GB PC10666 1333MHZ VALUE RAM

Μητρική 90.98 €

ASUS M4A785TD-M EVO

και έχεις 2πιρινο επεξεργαστή, 2GB RAM DDR3 στα 1333, μητρική που έχει eSATA και κουτί μαζί με τροφοδοτικό. επιπλέον θα έχεις την δυνατότητα κάνεις και επέκταση την RAM

Δημοσ.

CPU http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559877 31.20 EURO

MOBO http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522768 90,98 ευρω με e-sata

RAM http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.556041 49.90 EURO

ολα αυτα μαζι 172,08 euro. τωρα αν δεν δουλεψει τελικα το τρφοδοτικο ασ παει σε αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806747 με αλλα 33 ευρω και εκλεισε πιστευω. συν κουτι αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663403 15,89 ευρω :-)

ολα μαζι 220,97 ευρω. απολυτα φθηνο και καλο. για μενα μια χαρα ειναι ο sempron μονοπυρηνος μεν δυνατος δε για την χρηση που τον θελεις.και εχει ψυκτρα πανω του μια χαρα.

Δημοσ.

κατ'αρχην δεν ξερω ποια cpu θα δουλευει utorrent, σερφαρισμα, κασπερσκυ χωρις να γονατιζει (κανει ο sempron 140 ή δεν αξιζει ? -εχει ομως χαμηλη καταναλωση.

επειδη θελω να παρω και νεο εξωτερικο δισκο με e-sata θα ηθελα να εχει και η mainboard ε-σατα υποστηριξη

και τελος, δεν καναμε αναφορα για ψυξη cpu (o athlon ειχε της μανας του τον ανεμιστηρα)

Δημοσ.

τώρα εγώ αν προτείνω πάλι atom θα γίνω γραφικός...; Μιλάμε για υπολογιστη 24/7 = καταναλωση ρευματος και χαμηλότατες απαιτησεις που τις υπερκαλύπτει. Προσωπικά με ΑΤΟΜ Ν280 για τετοιες χρήσεις ειμαι πληρως ευχαριστημένος (και ανοιγω πάνω απο 20 tabs στο chrome με ταυτοχρονα ανοιχτα msn, torrents & e-radio). Εδω του εχω φορτώσει και ArcGIS 9.3 και οποιος το αμφισβητεί μπορεί να εχει οτι αποδεικτικά θέλει (εκτός απο το licence key Μου :P)

Δημοσ.
τώρα εγώ αν προτείνω πάλι atom θα γίνω γραφικός...; Μιλάμε για υπολογιστη 24/7 = καταναλωση ρευματος και χαμηλότατες απαιτησεις που τις υπερκαλύπτει. Προσωπικά με ΑΤΟΜ Ν280 για τετοιες χρήσεις ειμαι πληρως ευχαριστημένος (και ανοιγω πάνω απο 20 tabs στο chrome με ταυτοχρονα ανοιχτα msn, torrents & e-radio). Εδω του εχω φορτώσει και ArcGIS 9.3 και οποιος το αμφισβητεί μπορεί να εχει οτι αποδεικτικά θέλει (εκτός απο το licence key Μου :P)

φίλε μου καλή η προτίμησή σου απλά το παλικάρι έχει 3 sata και ide για σύνδεση, το atom δεν έχει τόσες υποδοχές

Δημοσ.

ειπαμε... εχω 3 sata δισκους, και αυτη υποστηριζει μεχρι 2

επιπλεον χρειαζομαι και e-sata στην μητρικη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...