Luciddream Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 πάντα είχα μια κλίση στην βιολογία και επειδή ελπίζω σύντομα (σε κανα χρόνο) να τελειώνω επιτέλους την σχολή μου μετά απο όλο αυτό που έχω τραβήξει, μπορεί να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο.. είμαι ανάμεσα σε αυτό και στην δημιουργία (προγραμματισμό) παιχνιδιών, τα δίκτυα και το web δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα είδα οτι υπάρχει ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εδώ.. http://itmb.di.uoa.gr/ έχει κανένας περισσότερες πληροφορίες..? αξίζει? έχει μέλλον??
johnny21a Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Αφου εχεις κλιση στην βιολογια τι το παιδευεις, πηγαινε εκει, να τελειωσεις γρηγορα, να χτυπησεις και ενα μεταπτυχιακο και διδακτορικο πριν τα 30 σου και θα εισαι μια χαρα. Πληροφορικη και ειδικα παιχνιδια τι περιμενεις να κανεις...
chigal Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Αν έχεις τη δυνατότητα, θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στις ΗΠΑ. Το επίπεδο σπουδών είναι υψηλότερο, θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις το συνδυασμό τομέων που σε ενδιαφέρει περισσότερο, και φυσικά θα έχεις και μεγαλύτερες πιθανότητες να βρείς δουλειά στον τομέα σου.
Luciddream Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 ευχαριστώ για τις απαντήσεις και σκέφτομαι σοβαρά την περίπτωση και για σπουδές αλλα και για δουλειά στο εξωτερικό... απλα θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά απο κάποιον που γνωρίζει..είτε για Ελλάδα είτε για έξω. όσο για το αν έχω την δυνατότητα νομίζω σχεδόν όλοι έχουμε, αρκεί να το θέλουμε πραγματικά...
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Ο "προγραμματισμός παιχνιδιών" είναι κάπως παρεξηγημένος. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων με μεγάλο πρακτικό αντίκρυσμα. Πχ. το collision detection, η υπολογιστική γεωμετρία, το animation εφαρμόζονται στις μηχανές γραφικών των παιχνιδιών. Ωστόσο χρησιμοποιούνται ευρέως και στην ρομποτική. Το ίδιο και η ανασύνθεση 3D αντικειμένων από 2D εικόνες (τεχνητή όραση & εικονική πραγματικότητα). Το morphing που χρησιμοποιείται στα πρόσωπα των χαρακτήρων στα παιχνίδια είναι αντικείμενο έρευνας για την αναγνώριση και προσομοίωση ομιλίας. Και οι physics engines χρησιμοποιούνται σε προγράμματα προσομοιώσεων. Επίσης, η υπολογιστική γεωμετρία σε λογισμικό GIS και GPS, και CAD/CAM, FEM/BEM. Για να μην πούμε για την ΑΙ και τις μηχανές ήχου... Και πολλά ακόμη, εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Όλα αυτά απλώς συναντώνται στον προγραμματισμό παιχνιδιών όπου χρησιμοποιούνται συνδυασμένα. Η απόδειξη είναι ότι πολλοί (καλοί) προγραμματιστές που γράφουν παιχνίδια και βιβλία γι' αυτά έχουν (ή είχαν) κύρια απασχόληση σε κάποιον άλλο ειδικό τομέα όπως οι παραπάνω. Συνοπτικά, αν ξέρεις πραγματικά να γράφεις παιχνίδια, τότε μπορείς να απασχοληθείς σε και πολλά άλλα πράγματα. Το θέμα είναι ότι αυτές οι τεχνικές δεν διδάσκονται συστηματικά πουθενά στην Ελλάδα. Αν και υπάρχουν πολλά καλογραμμένα βιβλία που τις καλύπτουν, θα πρέπει να διαβάσεις μόνος σου. Όμως τις βάσεις και το έναυσμα τα δίνουν οι σχολές και τα μεταπτυχιακά στον προγραμματισμό. Αν πας σε κάποιο μεταπτυχιακό που έχει σχέση με ιατρική και βιολογία, δεν θα κάνεις τίποτε απ' όλα αυτά, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Και μην αυταπατάσαι ότι θα τα μάθεις μόνος σου - πιθανότατα δεν θα έχεις την ποτέ ευκαιρία να ασχοληθείς συστηματικά για προφανείς λόγους. Ο προγραμματισμός στους παραπάνω τομείς (δηλ. γραφικά, ήχος, ΑΙ, physics, υπολογιστική γεωμετρία, κλπ) δεν είναι αντικείμενο σπουδών σε συνδυασμό με τη βιολογία. Μεταπτυχιακό με παρόμοιο τίτλο (ιατρική πληροφορική) υπάρχει (ή τουλάχιστον υπήρχε) και στο ΑΠΘ, διατμηματικό, που το κάνουν από κοινού οι ΗΜΜΥΥ και το τμήμα Πληροφορικής. Διάλεξε ανάλογα με το τι σου αρέσει περισσότερο. Καλή επιτυχία...
poscaman Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 πάντα είχα μια κλίση στην βιολογία και επειδή ελπίζω σύντομα (σε κανα χρόνο) να τελειώνω επιτέλους την σχολή μου μετά απο όλο αυτό που έχω τραβήξει, μπορεί να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο.. είμαι ανάμεσα σε αυτό και στην δημιουργία (προγραμματισμό) παιχνιδιών, τα δίκτυα και το web δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα είδα οτι υπάρχει ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εδώ.. http://itmb.di.uoa.gr/ έχει κανένας περισσότερες πληροφορίες..? αξίζει? έχει μέλλον?? ποια σχολη τελειώνεις;
Luciddream Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 ποια σχολη τελειώνεις; το τει αθήνας πληροφορικής.. είμαι μια ζωή εκει μέσα.. απλά τόσα χρόνια εργάζομαι σε αντικείμενο τελείως άσχετο με την πληροφορική.. γιατι δεν είναι το μόνο πράγμα που μου αρέσει η πληροφορική.. αλλα με πήραν τα χρόνια(25) και πρέπει να τελειώνω. V.I.Smirnov όλα αυτά που προανέφερες με ενδιαφέρουν ... θα μπορούσα να ασχοληθώ με αυτά, απλώς δεν με ενδιαφέρουν τα δίκτυα, το hardware και ο web προγραμματισμός (php κτλ) .. και όχι δεν περιμένω να σπουδάσω κάτι απο αυτά.. εννοώ δεν περιμένω οτι θα μάθω κάτι διαβάζοντας 2-3 βιβλία, απλά θα ήθελα να βρώ έναν τρόπο να εργαστώ σε εταιρία σχετική με αυτά.. και αυτός ο τρόπος λέγεται παίρνω ένα πτυχείο αρχικά... σωστά? δεν τα μπερδεύω καταννοώ την διαφορά τους απλά λέω οτι με ενδιαφέρουν και τα δύο...
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 V.I.Smirnov όλα αυτά που προανέφερες με ενδιαφέρουν ... θα μπορούσα να ασχοληθώ με αυτά, απλώς δεν με ενδιαφέρουν τα δίκτυα, το hardware και ο web προγραμματισμός (php κτλ) .. και όχι δεν περιμένω να σπουδάσω κάτι απο αυτά.. εννοώ δεν περιμένω οτι θα μάθω κάτι διαβάζοντας 2-3 βιβλία, απλά θα ήθελα να βρώ έναν τρόπο να εργαστώ σε εταιρία σχετική με αυτά.. και αυτός ο τρόπος λέγεται παίρνω ένα πτυχείο αρχικά... σωστά? δεν τα μπερδεύω καταννοώ την διαφορά τους απλά λέω οτι με ενδιαφέρουν και τα δύο... Αν διαβάσεις 2-3 βιβλία θα μάθεις πολλά, πιο πολλά απ' όσα φαντάζεσαι. Αυτό ισχύει όχι μόνον στον προγραμματισμό αλλά και σε άλλους κλάδους. Αναφερόμενοι στον προγραμματισμό των παραπάνω, είναι δυστυχώς απίθανο να το κάνεις αυτό (δηλ. να διαβάσεις πλήρως έστω 1 βιβλίο και άρα να μάθεις καλά κάτι από τα παραπάνω) για πολλούς λόγους όπως δεν το έκανες και μέχρι τώρα. Φοίτηση σε μια συγγενή σχολή παρέχει πιο πολλά εναύσματα και ευκαιρίες για να το κάνεις αυτό. Αν πας σε κάποιο μεταπτυχιακό που έχει σχέση με βιολογία, ξέχνα το, θα κάνεις άλλα πράγματα αλλά σίγουρα σχεδόν τίποτε από τα προηγούμενα. (Εδώ καλά καλά δεν τα κάνουν σε σχολές πληροφορικής...) Όσο για τα μεταπτυχιακά πληροφορικής και βιολογίας όπως το παραπάνω, πρόσεξε να μην απογοητευτείς. Πιθανόν αυτό που περιμένεις να δεις σχετικά με την βιολογία δεν θα είναι αυτό που φαντάζεσαι. Σε ένα τέτοιο μεταπτυχιακό θα είσαι κάπως "ξεκάρφωτος" και θα μάθεις αποσπασματικά πράγματα χωρίς να έχεις πραγματικό υπόβαθρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.