Alchemist` Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Άλλαξα κουτι στον υπολογιστή και ενώ έκανα μερικές δοκιμές εν ώρα λειτουργίας (πόσες φορές είπα ότι δεν θα το ξανακάνω, god dammit :/ ) το κατσαβίδι καταλάθος ακούμπησε στο ανεμιστηράκι της ψύκτρας του επεξεργαστή... Προς στιγμήν σταμάτησε, και αφού έβγαλα το κατσαβίδι πάλι έμεινε σταματημένο (ενώ έτρεχε το Unigine) φοβήθηκα πως θα το κάψω, ευτηχώς όμως 20 δευτερα αργότερα ξαναξεκίνησε μόνο του... Έκλεισα τα πάντα, η θερμοκρασία μια χαρά (35 idle, 42 στο 100%), αλλά η ψύκτρα απέκτησε ένα κουσούρι... Ακούγεται πολύ πιο δυνατά από πριν... Σημείωση: Οι θερμοκρασίες που δίνω παραπάνω είναι αυτές του core temp, στο BIOS βλέπω 44 σε idle. Τι είναι σωστό??? ΓΙα να το διορθώσω ενεργοποίησα το cool & quite, οπότε πέφτουν στο idle οι στροφές και κάτι γίνεται, αλλά ανέβηκε αρκετά η μέση θερμοκρασία λειτουργίας... Τι να κάνω??? Έχω ένα spray σιλικόνης για το αυτοκίνητο που το βάζω για να λιπαίνω πόρτες και λοιπούς μεντεσέδες, ενώ κάνει και για ηλεκτρικά κυκλώματα (το χρησιμοποιώ κατά της υγρασίας για τα μπουζί)... Θα κάνει δουλειά αν βάλω κάτι τέτοιο στην ψύκτρα ή υπάρχει κίνδυνος? Αν κάνει, σε πιο σημείο θα πρέπει να το ρίξω? (κάτω ακριβώς από το κυκλικό κέντρο, ή πρέπει να ξεβιδώσω κάτι?) Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
profi Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 δεν θα κάνει τίποτα το σπρει...το ρουλεμαν είναι κάτω από το αυτοκόλλητο στην βάση του ανεμιστήρα!το πιθανότερο είναι να χάλασες την "ζυγοστάθμιση" του ανεμιστήρα κ το φαινόμενο εντείνεται στις υψηλές στροφές!οπότε ... αν δεν έχει κουνηθεί κάτι εμφανές...@@!! το οτι ξεκίνησε μόνο του έγινε επειδή ανέβασε θερμοκρασία,κ η μητρική έδωσε ρευμα για παραπάνω στροφές,λογικό,ένας ανεμηστήρας μπορεί να δουλεύει στα 5ν όταν έχει ήδη κάποια ταχύτητα,αλλά να μην ξεκινάει με 5ν!
Alchemist` Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 δεν θα κάνει τίποτα το σπρει...το ρουλεμαν είναι κάτω από το αυτοκόλλητο στην βάση του ανεμιστήρα!το πιθανότερο είναι να χάλασες την "ζυγοστάθμιση" του ανεμιστήρα κ το φαινόμενο εντείνεται στις υψηλές στροφές!οπότε ... αν δεν έχει κουνηθεί κάτι εμφανές...@@!!το οτι ξεκίνησε μόνο του έγινε επειδή ανέβασε θερμοκρασία,κ η μητρική έδωσε ρευμα για παραπάνω στροφές,λογικό,ένας ανεμηστήρας μπορεί να δουλεύει στα 5ν όταν έχει ήδη κάποια ταχύτητα,αλλά να μην ξεκινάει με 5ν! Προφανώς επειδή ακριβώς χάλασε η "ζυγοστάθμιση" κάπου υπάρχει τριβή, γ αυτό και ακούγεται... Το σπρέϊ δεν θα βοηθούσε σε αυτή την περίπτωση??? Κατά πάσα πιθανότητα πάω για αλλαγή ψύκτρας ε? :/ EDIT: την default ψύκτρα έχω αλλά κάνει τρομερή δουλειά (42C δεν είναι τίποτε, θα βοηθούσε αν μου λύνατε την απορία αν δείχνει σωστά το BIOS ή το Core Temp, γτ αν είναι σωστό το BIOS αλλάζουν τα πράγματα...) οπότε δεν θέλω να την αλλάξω άσκοπα...
profi Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 κ εμένα παραπάνω λέει στο Bios αλλά δεν ξέρω να σου απαντήσω σίγουρα,κάποιος άλλος?πες κ ποιά μητρική είναι! τριβή ναι,αλλά λόγω δονήσεων κ όχι λόγο φυσιολογικής επαφής!κ αυτές προκαλούν κυρίως τον θόρυβο!κ αν είναι κ λεπτό το σπρέι θα ακούγεται κ σφύριγμα έντονο από το ρουλεμάν...λεπτός κ εκνευριστικός ήχος!
Alchemist` Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 κ εμένα παραπάνω λέει στο Bios αλλά δεν ξέρω να σου απαντήσω σίγουρα,κάποιος άλλος?πες κ ποιά μητρική είναι!τριβή ναι,αλλά λόγω δονήσεων κ όχι λόγο φυσιολογικής επαφής!κ αυτές προκαλούν κυρίως τον θόρυβο!κ αν είναι κ λεπτό το σπρέι θα ακούγεται κ σφύριγμα έντονο από το ρουλεμάν...λεπτός κ εκνευριστικός ήχος! Μητρική: ASUS M4A785D-M Pro Επεξεργαστής: AMD Phenom II X4 810, stock ψύκτρα Περιμένω μερικές απαντήσεις ακόμη λοιπόν και βλέπουμε... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!
profi Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 όλο κ κάποιο aftermarket ανεμιστήρα θα μπορείς να βάλεις...ή να βρείς έναν ίδιο από κάποιον που χρησιμοποιεί άλλη ψύκτρα!
bluesattack Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 EDIT: την default ψύκτρα έχω αλλά κάνει τρομερή δουλειά (42C δεν είναι τίποτε, θα βοηθούσε αν μου λύνατε την απορία αν δείχνει σωστά το BIOS ή το Core Temp, γτ αν είναι σωστό το BIOS αλλάζουν τα πράγματα...) οπότε δεν θέλω να την αλλάξω άσκοπα... Για ριξε μια ματια εδω για αυτη την διαφορα θερμοκρασιας. Δεν θα εχεις προβλημα, το θεμα του θορυβου ειναι τωρα.Η προσπαθεις να την φερεις στα 'ισα' (αν ειναι αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω ) ειτε οπως ειναι προσεκτικα , ειτε βγαζοντας την πρωτα ,η αν δεν βλεπεις βελτιωση και εξακολουθει να σε ενοχλει παιρνεις μια aftermarket.
tmjuju Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Έχω αλλάξει ανεμιστήρα σε default amd , θα βρεις με λιγότερο από 7 ευρώ. Στην περίπτωση μου είχα βάλει Arctic Cooling (~5ευρώ από μαγαζί – όχι Internet) μια χαρά με βόλεψε και δεν ήταν πιο θορυβώδης. Απλά πρέπει να βρεις 7cm ανεμιστήρα που δεν έχουν όλοι. Εναλλακτικά κάνε μια βόλτα στο κομπιουτεράδικο της γειτονιάς σου, και ζήτα του ψήκτρα που του έχει ξεμένει από σύστημα όπου βάζει custom. Πάντα μιλάμε για οικονομική λύση έτσι!!!
Alchemist` Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Έχω αλλάξει ανεμιστήρα σε default amd , θα βρεις με λιγότερο από 7 ευρώ. Στην περίπτωση μου είχα βάλει Arctic Cooling (~5ευρώ από μαγαζί – όχι Internet) μια χαρά με βόλεψε και δεν ήταν πιο θορυβώδης. Απλά πρέπει να βρεις 7cm ανεμιστήρα που δεν έχουν όλοι.Εναλλακτικά κάνε μια βόλτα στο κομπιουτεράδικο της γειτονιάς σου, και ζήτα του ψήκτρα που του έχει ξεμένει από σύστημα όπου βάζει custom. Πάντα μιλάμε για οικονομική λύση έτσι!!! Αυτή μου φαίνεται η καλύτερη ιδέα... Αλλά έβλεπα μερικές ψύκτρες πλαισίου, και νταξ, τα 15-25 ευρώ δεν είναι κάνα τρελό ποσό... Σκεφτόμουν κάτι από αυτά τα 3: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Apache-CAC-D9IA0-U01.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Shuriken-Rev-B-CPU-Cooler.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-TX3-Cpu-Cooler-RR-910-HTX3-GP.htm Ή αν έχετε να προτείνετε εσείς κάτι καλύτερο... Ως κύριο χαρακτηριστηκό θέτω να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη...
benign Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Η πρωτη ειναι θορυβωδης,η δευτερη ειναι μετριας αξιας,η τριτη και με θεμα κοστους/αποδοσης ειναι καπως καλυτερη, και αυτη ειναι η καλυτερη στα λεφτα της. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm
tmjuju Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μια χαρά είναι η δεύτερη (Scythe Shuriken Rev.B CPU Cooler) και χωράει και σε μικρά cases – βασικά για μικρά κουτιά προορίζεται. Thn tx3 δε την έχω χρησιμοποιήσει Η Hyper 212 Βεβαιώσου ότι θα χωράει στο κουτί σου.
panchociv Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Εάν θέλεις να δώσεις τόσα χρήματα, μπορείς να πάρεις αυτή : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm η οποία μάλλον είναι η καλύτερη από όλες τις προαναφερθείσες και συνολικά μια πολύ τίμια πρόταση με άριστο value for money
benign Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Συμφωνω εξαλλου αυτο του ειχα προτεινει κι εγω πριν τεσσερα ποστς.
Alchemist` Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Συμφωνω εξαλλου αυτο του ειχα προτεινει κι εγω πριν τεσσερα ποστς. Παίδες αυτή την αποκλείω γιατί είναι τεράστια, και έχει βάρος 700γραμμάρια!!! Έχω αποφασίσει να αγοράσω την Scythe Shuriken Rev.B CPU Cooler που είναι πολύ ελάφρύτερη , και σίγουρα δεν θα ενοχλεί τα υπόπόλοιπα πράγματα στο κουτί μου... Απλώς λόγω εργασιακού φόρτου της τελευταίες μέρες δεν έχω πάει ακόμη στο Πλαίσιο... Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.