Προς το περιεχόμενο

εφαρμογη επεξεργαστη σε μητρικη

geotri314

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια. εχω αγορασει μια μητρικη και εναν επεξεργαστη και σκoπευω μoνoς μoυ να τον εφαρμoσω στη μητρικη. η μονη μου απορια ειναι κατα ποσο επκινδυνη ειναι αυτη η διαδικασια. Συγκεκριμενα όσον αφορα την εφαρμογη της θερμοαγωγιμης παστας υπαρχει καπoια τεχνικη η καποιoς τροπος ωστε να ελαττωσεις καποια ζημια που μπορει να γινει?

Δημοσ.

Έχε κατά νου ότι ο επεξεργαστής μπαίνει μόνο μ' ένα τρόπο, οπότε δε γίνεται να το κάνεις λάθος αν είσαι λίγο παρατηρητικός.

Δημοσ.

το πρόβλημα μου δεν είναι η εφαρμογή τόσο του επεξεργαστή όσο τις pastas ανάμεσα στο ανεμιστηράκι και στον επεξεργαστή. ακόμα και στα video που είδα ο τύπος απλά αφήνει μια μικρή σταγόνα στο κέντρο και δεν την αλοιφή ενώ απ όσο ξέρω, παίζει να σου καεί ο επεξεργαστής αν σε κάποιο σημείο δεν υπάρχει θερμοαγώγιμη.

Δημοσ.

Εδώ παίζουν cpu χωρίς θερμοαγώγιμη (ναι, έχουν γίνει κι αυτά), σιγά μην καεί αν δεν έχει θερμοαγώγιμη σε όλη την επιφάνεια του καπακιού του.

Δημοσ.

ok οφείλω να ομολογήσω ότι οι απαντήσεις σας είναι καθησυχαστικές. μονο μια ερώτηση ακόμα. τι είναι χειρότερο να συμβαίνει (από άποψη μακροβιότητας των εξαρτημάτων όχι απόδοσης), να υπάρχει παραπάνω από το κανονικό ποσότητα θερμοαγώγιμης ή λιγότερη?

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να το κάνουμε επιστήμη το θέμα, μια-δυο φορές να βάλεις μόνος σου θα δεις ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι φαίνονται.

Δημοσ.
ok οφείλω να ομολογήσω ότι οι απαντήσεις σας είναι καθησυχαστικές. μονο μια ερώτηση ακόμα. τι είναι χειρότερο να συμβαίνει (από άποψη μακροβιότητας των εξαρτημάτων όχι απόδοσης), να υπάρχει παραπάνω από το κανονικό ποσότητα θερμοαγώγιμης ή λιγότερη?

Δεν υπαρχουν ποσοστα επικινδυνοτητας. :-D .Και η πολυυ λιγη δεν ειναι καλο, και αν βαλεις πολυ και ξεχειλισει με το που πατησει την ψυχτρα δεν ειναι καλο.Μην το πολυψαχνεις , βαλε οσο δειχνει και στο videακι,προσεχε μην σου σταξει σε καμμια μητρικη απο το σωληναριο και θα εισαι μια χαρα.Την επομενη φορα που θα το ξανακανεις (αν χρειαστει ) καθαρισε τον επεξεργαστη απο τα υπολλειματα της παλιας πρωτα και τελος.

---------- Προσθήκη στις 22:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:08 ----------

Και αν θες , και απο περιεργεια και μονο, τσεκαρε και την θερμοκρασια του cpu μετα με κανα everest.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...