jim3pap Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Καλησπέρα, Έχω ένα πρόβλημα όσον αφορά το corpmail που μου παρέχει η Οτενετ. Είμαι στο Τόκιο, χρησιμοποιώ Outlook και ενώ ο POP3 (mail.otenet.gr) δουλεύει κανονικά ο SMTP (mailgate.otenet.gr) δεν στέλνει τα μηνύματά. Έχει κάνεις κάποια ιδέα για το ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και αν υπάρχει λύση;
kwstas_pap Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 για να δουλέψει το stmp πρέπει να συνδέεσαι με τον provider που στο παρέχει.. δηλαδή να έχεις μπει με λογαριασμό internet σύνδεσης (πχ adsl) της otenet.. μάλλον αυτό δε γίνεται από το Τόκιο. Άλλαξε το smtp με το smtp του Provider που συνδέεσαι (θα πρέπει να έχεις και τα αντίστοιχα user /pass νομίζω).
jim3pap Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 για να δουλέψει το stmp πρέπει να συνδέεσαι με τον provider που στο παρέχει.. δηλαδή να έχεις μπει με λογαριασμό internet σύνδεσης (πχ adsl) της otenet.. μάλλον αυτό δε γίνεται από το Τόκιο.Άλλαξε το smtp με το smtp του Provider που συνδέεσαι (θα πρέπει να έχεις και τα αντίστοιχα user /pass νομίζω). Και εγώ αυτό σκέφτηκα, αλλά τα user/pass πρέπει να είναι αυτά που έχω αλλιώς δεν θα μπορώ να κάνω login στον λογαριασμό μου. Η Οτενετ βεβαια πέρα βρέχει, είμαι καi bussiness client υποτιθεται....
isay Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 για να δουλέψει το stmp πρέπει να συνδέεσαι με τον provider που στο παρέχει.. δηλαδή να έχεις μπει με λογαριασμό internet σύνδεσης (πχ adsl) της otenet.. μάλλον αυτό δε γίνεται από το Τόκιο.Άλλαξε το smtp με το smtp του Provider που συνδέεσαι (θα πρέπει να έχεις και τα αντίστοιχα user /pass νομίζω). Ορθά τα λέει ο Κώστας. Στις ρυθμίσεις του outlook, στο διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας, πρέπει να βάλεις τον smtp server του εκάστοτε παροχού internet. Δε νομίζω να χρειαστείς να βάλεις user/pass ΕΚΤΟΣ αν η σύνδεση με τον smtp είναι μόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης. Υπάρχει και λύση χρήσης του gmail, αλλά είναι πιο περίπλοκο. Δοκίμασε την αλλαγή του smtp Και αν δεν βγάλεις άκρη, βλεπουμε
macabre_sunsets Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 για να δουλέψει το stmp πρέπει να συνδέεσαι με τον provider που στο παρέχε... Δεν ισχύει αυτό. Στις ρυθμίσεις του outlook, στο διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας, πρέπει να βάλεις τον smtp server του εκάστοτε παροχού internet Απλά βάζεις το mailgate.otenet.gr όπως έχει ειπωθεί παραπάνω. Δε νομίζω να χρειαστείς να βάλεις user/pass ΕΚΤΟΣ αν η σύνδεση με τον smtp είναι μόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης Χρειάζεται να βάλεις user/pass και πρέπει να επιλέξεις το "My outgoing server (SMTP) requires authentication". Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Όλα τα παραπάνω δοκιμασμένα με Otenet και σύνδεση εκτός δικτύου Otenet. Μήπως το πρόβλημα υπάρχει αλλού, όπως κομμένες πόρτες;
jim3pap Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δεν ισχύει αυτό. Απλά βάζεις το mailgate.otenet.gr όπως έχει ειπωθεί παραπάνω. Χρειάζεται να βάλεις user/pass και πρέπει να επιλέξεις το "My outgoing server (SMTP) requires authentication". Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Όλα τα παραπάνω δοκιμασμένα με Otenet και σύνδεση εκτός δικτύου Otenet. Μήπως το πρόβλημα υπάρχει αλλού, όπως κομμένες πόρτες; Και εγώ αυτό ξέρω, Μανίλα , Σιγκαπούρη, Λονδίνο κομπλέ είμαι πάντα. Αλλά Τόκιο πρώτη φορά. Θα το ψάξω με τα παλικάρια εδώ στο ξενοδοχείο μπας και βρώ άκρη.
isay Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δεν ισχύει αυτό. Απλά βάζεις το mailgate.otenet.gr όπως έχει ειπωθεί παραπάνω. Χρειάζεται να βάλεις user/pass και πρέπει να επιλέξεις το "My outgoing server (SMTP) requires authentication". Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Όλα τα παραπάνω δοκιμασμένα με Otenet και σύνδεση εκτός δικτύου Otenet. Μήπως το πρόβλημα υπάρχει αλλού, όπως κομμένες πόρτες; Κάποιοι internet providers δεν επιτρέπουν χρήση άλλης smtp πέρα από τη δική τους (η οποία δεν είναι αναγκαία στην θύρα 25) για λόγους spamming. Ομοίως κάποιοι email providers επιτρέπουν την χρήση της smtp τους μόνο εντός του δικού τους δικτύου. Ο γενικός κανόνας που στατιστικά έχει τις περισσότερες πιθανότητες να "παίξει", είναι να βάζεις (γενικά) τον smtp server του Internet provider που έχεις. Με αυτό τον κανόνα ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.