panostuner Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Γεια σας! Θελω τη βοηθεια σας σε ενα ''προβλημα'' που μου προεκυψε!! Προσφατα αγορασα βιντεοκαμερα που τραβαει 1080P και δεν μπορω να τα επεξεργαστω με το προγραμμα που χρησιμοποιουσα εως τωρα (Vegas Pro 9.0 64-bit)!! Μπορειτε να μου πειτε μεροικα προγραμματα που κανουν επεξεργασια σε τετοια αρχεια αντιστοιχη με του Vegas Pro 9.0?? Επισης οταν παω να αλλαξω μορφη στα αρχεια αυτα απο avi που ειναι σε καποια αλλη μορφη καταστρεφονται η η αναλυσει ειναι καπως χαλια... Υπαρχει καποιο προγραμματακι που να μην το κανει αυτο στην μετατροπη??
micos000 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Πες μας και σε τι μορφή είναι τα βίντεο σου, τί κατάληξη έχουν ή τουλάχιστον ποιά είναι η κάμερα και συνεχίζουμε από εκεί. Με το media info μπορείς να δεις με λεπτομέρειες την μορφή των αρχείων βίντεο. Βάλε στο μενού Προβολή->Κείμενο (View->Text), και κάνε copy-paste τις πληροφορίες.
panostuner Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 τα αρχεια ειναι AVI και η καμερα μου ειναι η toshiba camileo s10
micos000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 ΕΔΩ βλέπω ότι ο χρήστης εισάγει το βίντεο κανονικά στο vegas και στο camstasia, αλλά είχε πρόβλημα με την εμφάνιση στο preview γιατί δεν είχε βάλει το aspect ratio σωστά (1.3333 HDV 1080). Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει. Φαντάζομαι κάνεις project->import media και επιλέγεις το avi αλλά σου βγάζει σφάλμα, έτσι; Τι σφάλμα; Προσπάθησες να ρίξεις το avi από την εξερεύνηση μέσα στο vegas;
panostuner Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Οπως και να εισάγω το βίντεο μέσα στο vegas δεν το παίζει!! Δεν μου βγάζει κάποιο σφάλμα αλλα στο preview λέει media offline!! Επίσης δεν μπορώ να κάνω κάτι με το βίντεο μέσα στο vegas η να το επεξεργαστώ!! Δηλαδή φταίει κάποια ρύθμιση γι αυτό??
vag3d Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Διάβασε εδώ Info και ίσως βοηθηθείς: AVCHD Video Editing (MTS, M2TS to Avi Conversion) - Canon Vixia HG21 Camcorder (Greek Article) Έχω αναφερθεί και σε κάποιο άλλο Thread για τον τρόπο Indexing. Άν δεν είναι mts τα αρχεία σου, τότε δοκίμασε να τα ανοίξεις και μετατρέψεις με το Blender (έχει ενσωματωμένο NLE Editor). Κάνοντας transcode σε άλλου είδους αρχείο, ίσως με την μετατροπη μπορέσεις να το εισάγεις στον editor της αρεσκείας σου.
micos000 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Θα κάνω μια δοκιμή με μια toshiba camileo s20 που έχει ένας φίλος και θα επανέλθω με νεότερα.
panostuner Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις πληροφορίες!!Το έψαξα λίγο το θέμα (με αυτά που μου είπατε) και βρήκα λύση κατα κάποιο τρόπο!!Το πρόβλημα ηταν οτι εκτός του οτι δεν δέχεται το vegas τα βίντεο από την κάμερά μου άμα προσπαθήσω να τα μετατρέψω για να τα περάσω στο vegas η καταστρέφεται εντελώς η ανάλυση η χαλάνε!!Τη λύση μου την έδωσε ArcSoft MediaConverter 4 που κάνει τη μετατροπή χωρίς να χαλάσει το αρχείο η την ποιότητά του η να αλλάξει την ανάλυση του βίντεο (όμως είναι δοκιμαστικό για 15 μέρες)!! Τώρα αν κάποιος βρεί άλλον τρόπο να περνάω τα βίντεο στο vegas η να τα μετατρέπω (free tool) ωστε να τα περάσω χωρίς να αλλάξει η ανάλυση και η ποιότητα θα βοηθούσε πάρα πολύ...!!!
micos000 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μπορείς να ανεβάσεις ένα μικρό δείγμα από τα βίντεο σου, ας πούμε 10 δευτερόλεπτα να τα δοκιμάσουμε; Τράβα ένα καινούργιο με ένα τοπίο και ανέβασέ το. Το http://www.megaupload.com ή το http://www.rapidshare.com είναι αρκετά καλοί server.
panostuner Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μόλις είδα το ποστ πήγα και τράβηξα οτι βρήκα μπροστά μου (κάτι πέυκα)!!15 δευτερόλεπτα είναι!!Απο θέμα και λήψη είναι άκυρο...Αλλά απ ότι κατάλαβα μόνο για δοκιμές το θέλετε οπότε κάνει!! ορίστε και το link: http://rapidshare.com/files/395934723/test_video.AVI.html
panostuner Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 έγινε τίποτα παιδιά??Βρίκατε άκρη η μπα??Τελειώνει το δοκιμαστικό του ArcSoft MediaConverter 4 και δεν έχω με τι να τα μετατρέπω για να μπορώ να τα επεξεργαστώ...Αν βρείτε λύση θα είμαι ευγνώμον!!
micos000 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Το δοκίμασα το κλιπ και στο vegas μου το παίρνει κανονικά. Έχω όμως και το ffdshow tryouts εγκατεστημένο, ίσως να βοηθάει. Μου το δείχνει όμως "κομμένο" στα δεξιά. Το πάνω είναι από το kmplayer και το κάτω από το mpc-hc. Την πάνω εικόνα βλέπω και στο vegas. Είναι σαν να είναι η εικόνα σε 4:3 αλλά το frame σε 16:9. Θα το ψάξω λίγο ακόμα, αλλά το vegas μου το παίρνει κανονικά. Δοκίμασε να βάλεις ffdshow και πες τι έγινε.
panostuner Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Το είχα περάσει και γω το ffdshow μπας και βοηθήσει αλλά τίποτα!!Μήπως χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι?? Εμένα μου το δείχνει κομμένο όταν πάω να το μετατρέψω για να το περάσω στο vegas!!Με το ArcSoft MediaConverter 4 δεν υπάρχει καποια παρενέργεια όμως...Γι αυτό ψάχνω κάποιο Converter που να κάνει σωστά τη δουλειά σαν τον ArcSoft MediaConverter 4!Αλλά τίποτα...Δεν έχω βρει κάτι!!
micos000 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Το video είναι ανάλυση 1440χ1080, και το ffdshow δεν θέλει καμιά ρύθμιση. Έχεις pm.
kurkosdr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ε λοιπόν, αυτη την στιγμη τα εχω δει ολα. Η.264 stream σε avi αρχειο απο συσκευη γνωστου κατασκευαστη! (μεχρι τωρα αυτην την πατεντα την ειχα δει μονο σε ενα βιντεακι της beyonce απο P2P) Περιττο να πω, το εβαλα κατευθειαν στον φακελο με τις ιστορικες παρακαταθηκες (οπου εχω και αλλα τετοια κουλά). Γενικα, γνωμη μου ειναι οτι οποιοσδηποτε κατασκευαστης φτιαχνει οποιοαδηποτε συσκευη με δυνατοτητα ληψης mpeg 4 avc/h.264 οπου γραφει σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο mp4, m2ts/mts και mkv, θελει κρεμασμα απο κλαδι μουριας. Η δικη μου συμβουλη: Περνα το απο το yamb, και σε λιγα δευτερολεπτα θα εχεις ενα πληρως συμβατο mp4 αρχειο, το οποιο θα το δεχθει το vegas 100% (απ οτι βλεπω στο δειγμα, προκειται για mpeg4 avc/h.264 stream και mpeg audio ηχος), χωρις να χρειαστει καμια απολυτως μετατροπη στον βιντεο και στον ηχο. Εναλλακτικα δοκιμασε με το MKVtoolnix. ΥΓ: Εδω αναφερει οτι η καμερα σου τραβαει σε MOV, ενα πολυ πιο νορμάλ αρχειο για mpeg 4 avc/h.264 streams απο το avi. Μηπως εχεις κανει καμια περιεργη ρυθμιση στο software; Πως ακριβως εκανες την μεταφορα απο την καμερα στο pc;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.