Προς το περιεχόμενο

freddo capuccino


ALdaperan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
σκέφτηκα το άλλο , αλλα δεν ξέρω αν θα είναι ωραίος ο καφές, είπα να κάνω σε μια κανατα 5-6 καφέδες διπλούς και να την έχω πάντα στο ψυγείο έτσι λοιπόν ο καφές είναι πάντα κρύος και το μονο που μένει είναι να βάζω τα παγάκια στο ποτήρι και έτοιμος .τι λέτε?

Καλά ρε, αγόρασες μηχανή για να πίνεις ωραίο καφέ, ο άλλος σου προτείνει να αγοράσεις μύλο για ακόμα καλύτερη εμπειρία κι εσύ σκέφτεσαι να πατεντάρεις τον κατεψυγμένο καφέ?

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλά ρε, αγόρασες μηχανή για να πίνεις ωραίο καφέ, ο άλλος σου προτείνει να αγοράσεις μύλο για ακόμα καλύτερη εμπειρία κι εσύ σκέφτεσαι να πατεντάρεις τον κατεψυγμένο καφέ?

 

αν κατάλαβες , δεν θέλω να κάνω πατέντες στον καφέ , θέλω να είναι κρυος στο ποτήρι χωρίς να γίνετε νερό από τα παγάκια....

Δημοσ.
χμμ άρα βρήκαμε τι φταίει,ότι χτυπάω με πάγο τον καφέ , ενώ προφανώς θέλει χωρίς πάγο.

Εγώ βάζω ένα παγάκι και χτυπάω τον εσπρέσο. Μετά στο ποτήρι βάζω θρυμματισμένο (από 2 παγάκια) και ένα παγάκι ολόκληρο. Έτσι ο καφές παγώνει πιο γρήγορα χάρη στον θρυμματισμένο πάγο, χωρίς να τον νερώνει, και ταυτόχρονα το ολόκληρο παγάκι τον διατηρεί κρύο για όση ώρα χρειάζεται μέχρι να τον πιω. Σύνολο 4 παγάκια. Αρκεί να λάβουμε υπόψιν οτι ο παγωμένος εσπρέσο δεν είναι φράπα που πίνεται σε μισόλιτρο ποτήρι :P

 

σκέφτηκα το άλλο , αλλα δεν ξέρω αν θα είναι ωραίος ο καφές, είπα να κάνω σε μια κανατα 5-6 καφέδες διπλούς και να την έχω πάντα στο ψυγείο έτσι λοιπόν ο καφές είναι πάντα κρύος και το μονο που μένει είναι να βάζω τα παγάκια στο ποτήρι και έτοιμος .τι λέτε?

 

Το ψυγείο αλλοιώνει την γεύση και το άρωμα του καφέ και μετά από λίγη ώρα αποκτά μια ενοχλητική πίκρα.

Δημοσ.

Λοιπόν, υπάρχουν παγάκια ΠΛΑΣΤΙΚΑ που χρησιμοποιείς ξανά και ξανά αφού τα πλύνεις.

Τέτοια στο μπρίκι με ζάχαρη, κανονικά στο ποτήρι. Βγάζεις γκαφέ (στη σωστή ποσότητα και με φειδώ, αλλιώς νερομπουλιάζει) στο μπρίκι (μέταλλο και θερμοαγωγιμότητα) με αυτά, βαράς αφρόγαλα (το CalciPlus κάνει το καλύτερο) ρίχνεις τον καφέ στο ποτήρι με τα παγάκια, ο οποίος έχει κρυώσει, ρίχνεις αφρόγαλα, βάζεις καλαμάκι και στην υγειά μου.

 

Επικαλούμαι γιν και γκαρνέλα για την ποιοτική αξιολόγηση.

Δημοσ.
Αρκεί να λάβουμε υπόψιν οτι ο παγωμένος εσπρέσο δεν είναι φράπα που πίνεται σε μισόλιτρο ποτήρι :P

Σε τι ποτήρι μπαίνει;

Δημοσ.

Γιατί πλαστικά παγάκια; Εγώ βάζω κανονικά και στο μπρίκι, μιας που με πιάνει μια υποχονδριότητα και μετά νομίζω ότι ο καφές βρωμάει πλαστικό. Αλλά με ενοχλεί και η μυρωδιά από το ξυλάκι-αναδευτήρι σε ζεστό καφέ...

 

Θα ρθούμε σπίτι σου να μας φήσεις καφέ και να σε αξιολογήσουμε μανίτσα!! =ρ

Δημοσ.
Λοιπόν, υπάρχουν παγάκια ΠΛΑΣΤΙΚΑ που χρησιμοποιείς ξανά και ξανά αφού τα πλύνεις.

Τέτοια στο μπρίκι με ζάχαρη, κανονικά στο ποτήρι. Βγάζεις γκαφέ (στη σωστή ποσότητα και με φειδώ, αλλιώς νερομπουλιάζει) στο μπρίκι (μέταλλο και θερμοαγωγιμότητα) με αυτά, βαράς αφρόγαλα (το CalciPlus κάνει το καλύτερο) ρίχνεις τον καφέ στο ποτήρι με τα παγάκια, ο οποίος έχει κρυώσει, ρίχνεις αφρόγαλα, βάζεις καλαμάκι και στην υγειά μου.

 

Επικαλούμαι γιν και γκαρνέλα για την ποιοτική αξιολόγηση.

 

P8016174.jpg

 

P8016176.jpg

 

P8016180.jpg

 

P8016182.jpg

 

P8016185.jpg

 

Γιατί πλαστικά παγάκια; Εγώ βάζω κανονικά και στο μπρίκι, μιας που με πιάνει μια υποχονδριότητα και μετά νομίζω ότι ο καφές βρωμάει πλαστικό. Αλλά με ενοχλεί και η μυρωδιά από το ξυλάκι-αναδευτήρι σε ζεστό καφέ...

 

Θα ρθούμε σπίτι σου να μας φήσεις καφέ και να σε αξιολογήσουμε μανίτσα!! =ρ

 

Για να μη νερώνει ντε.

Κατά τα άλλα, ψηθείτε, έχω και δυόσμο, τέρμα οι επιδρομές σε κήπους αστών στο Μαρούσι.

Δημοσ.
Σε τι ποτήρι μπαίνει;

Σε μικρότερο ποτήρι. Άλλωστε μια δόση εσπρέσο βγάζει 30ml καφέ. Η διπλή (που συνήθως χρησιμοποιείται για Freddo) είναι 60ml που με τα παγάκια γεμίζει ένα ποτήρι ~200ml. Για Freddo espresso 250ml φτάνουν και περισσεύουν.

Δημοσ.

Ε βάζεις λιγότερα μετά στο ποτήρι, και γλιτώνεις και από τη γκρίνια των υποχόνδριων.

Εξαιρετικά, μόλις οργανωθεί η άφιξη στη μπρωτεύουσα θα πέσει σύρμα!

Δημοσ.
αν κατάλαβες , δεν θέλω να κάνω πατέντες στον καφέ , θέλω να είναι κρυος στο ποτήρι χωρίς να γίνετε νερό από τα παγάκια....

Παρεξήγησις, φυσικά και κατάλαβα. Αλλά δεν βλέπεις κι εσύ το ειρωνικό του πράγματος?

 

Anyway ο panagos σου είπε το λόγο, ο Lucifer σου έφτιαξε λεπτομερέστατο tutorial, καλές ρουφηξιές.

Δημοσ.
Λοιπόν, υπάρχουν παγάκια ΠΛΑΣΤΙΚΑ που χρησιμοποιείς ξανά και ξανά αφού τα πλύνεις.

Τέτοια στο μπρίκι με ζάχαρη, κανονικά στο ποτήρι. Βγάζεις γκαφέ (στη σωστή ποσότητα και με φειδώ, αλλιώς νερομπουλιάζει) στο μπρίκι (μέταλλο και θερμοαγωγιμότητα) με αυτά, βαράς αφρόγαλα (το CalciPlus κάνει το καλύτερο) ρίχνεις τον καφέ στο ποτήρι με τα παγάκια, ο οποίος έχει κρυώσει, ρίχνεις αφρόγαλα, βάζεις καλαμάκι και στην υγειά μου.

 

Επικαλούμαι γιν και γκαρνέλα για την ποιοτική αξιολόγηση.

 

πολύ καλή λύση αυτό με τα πλαστικά παγάκια , αλλα που τα βρίσκω και πως τα ζητάω ?:P πχ στο super market? γεια σας παρακαλώ θέλω παγάκια πλαστικά ? πωπω βλέπω να με μουτζώνει χαχαχαχα

 

---------- Προσθήκη στις 14:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:22 ----------

 

Παρεξήγησις, φυσικά και κατάλαβα. Αλλά δεν βλέπεις κι εσύ το ειρωνικό του πράγματος?

 

Anyway ο panagos σου είπε το λόγο, ο Lucifer σου έφτιαξε λεπτομερέστατο tutorial, καλές ρουφηξιές.

 

sorry δεν το καταλαβα :o

Δημοσ.
Πότε το υπολογίζεις, να ξέρω και αν θα 'μαι εγώ εδώ.

 

Μετά το 15αύγουστο λογικά, περί τις 17-20.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...