Προς το περιεχόμενο

freddo capuccino

ALdaperan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας ... πρόσφατα αγόρασα αυτη τη μηχανη http://www.skroutz.gr/s/18457/Krups-XP-2000.html και προσπαθώ να κάνω freddo capuccino αλλα οι προσπαθειες μου δε πετυχαινουν πολυ :-)

θα ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας!!

καταρχην ας αρχίσουμε απο τα βασικα : τι καφε πρεπει να αγορασω? εγω αγορασα espresso μηπως θέλει capuccino καφε?

επειτα μηπως ξερετε που μπορω να βρω αυτο το σιροπι που χρησιμοποιουν στις καφετεριες αντι για τη ζαχαρη? :-)

περιμενω τις οδηγιες σας για να φτιαξω ενα καλο freddo capuccino :-)

ευχαριστω εκ των προτερων

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν υπαρχει καπουτσίνο καφε... Υπαρχουν διαφορα σκευασματα που τους βαζεις νερο και σου κανουν κατι σαν καπουτσινο...

Ο καπουτσινο ειναι εσπρεσσο με αφρόγαλα..

Αφου θελεις λοιπον φρεντο, θα φτιαξεις κανονικα το εσπρεσακι (ζεστο), θα το χτυπήσεις μετά με παγακια για να κρυωσει και θα προσθεσεις αφρογαλα και ζαχαρη.

Ο,τιδηποτε αλλο δεν ειναι καφες και αν προτιμας τετοιο (φρεντοτσινο, μυτοτσινο κλπ) έκανες κακή αγορά...

Δημοσ.

ok τοτε κανενα tip για να τον πετυχω σαν στις καφετέριες εχετε?

το σιροπι αυτο που θα το βρω πως θα το ζητησω? :-)

Δημοσ.

χρησιμοποίησε το search του forum , υπάρχει ένα τεράστιο θέμα που απαντάει στις ερωτήσεις σου.

Δημοσ.
ok τοτε κανενα tip για να τον πετυχω σαν στις καφετέριες εχετε?

το σιροπι αυτο που θα το βρω πως θα το ζητησω? :-)

βασικά το σιρόπι το φτιάχνεις και αυτό..

είναι ζάχαρη με νερό. δοσολογία λίγο δύσκολο να σου πω δεν ξέρω αλλά νομίζω με χτύπημα βγαίνει το σιρόπι..

Δημοσ.

Κάνεις κανονικά με τη μηχανή ένα esspreso. Μετά σε ένα shaker βάζεις 1-2 παγάκια και όση ζάχαρη θέλεις. Ρίχνεις τον esspreso στο shaker και χτυπάς το μείγμα στη frappeδιέρα.

Σε ένα ποτήρι βάζεις τριμένο πάγο και ρίχνεις το χτυπημένο μείγμα. Τώρα έχεις ένα freddo esspreso. Για να γίνει freddo capuchino χρειάζεσαι και αφρόγαλα. Για να το κάνεις βάλε γάλα πλήρες στο shaker και 1-2 παγάκια και το χτυπάς μέχρι να γίνει κρέμα. Τα παγάκια δεν είναι απαραίτητα, απλά βοηθούν στο να πήξει πιο γρήγορα το γάλα. Ρίχνεις το αφρόγαλα και είσαι έτοιμος.

Τώρα όσον αφορά τον καφέ που πρέπει να αγοράσεις. Το καλύτερο, αλλά συγχρόνως το πιο ακριβό, είναι να πάρεις ένα μύλο και καφέ σε κόκκους και να αλλέθεις μόνο σου τον καφέ και όση ποσότητα χρειάζεσαι. Αυτό γιατί ο έτοιμος αλλεσμένος καφές esspreso που πουλάνε τα super markets χαλάει πολύ γρήγορα και χάνει πολύ γρήγορα μεγάλο ποσοστό του αρώματός του και της γεύσης του.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Guys έχω πρόβλημα και εγώ έτσι τον κάνω όπως λέει το παλικάρι παραπάνω αλλα μου βγαίνει νερωμένος ενώ εγώ τον θέλω δυνατό.

τι μπορεί να φταίει?

βάζω 2 παγάκια για χτύπημα και μετά στο ποτήρι 4 παγάκια για να διατηρείται κριoς , η δόση του καφέ φυσικά είναι διπλή.

Δημοσ.

ναι σύνολο 6.

δεν γίνετε να κάνω νερωμένο τον espresso από τι στιγμή που η ποσότητα x2 είναι στάνταρ ,

ο ζεστός γίνετε πολύ ωραίος και φυσικά πολύ δυνατός , το πρόβλημα μου είναι όταν θέλω να τον κάνω κρύο...

Δημοσ.

δηλαδή χτυπάς με 2 παγκάκια και μετά στο ποτήρι δεν βάζεις κιάλα ?

βγαίνει αρκετά καυτός από την μηχανή και δεν κρυώνει με 2 παγκάκια μονο

Δημοσ.
δηλαδή χτυπάς με 2 παγκάκια και μετά στο ποτήρι δεν βάζεις κιάλα ?

βγαίνει αρκετά καυτός από την μηχανή και δεν κρυώνει με 2 παγκάκια μονο

Καλύτερα είναι να κρυώσει λίγο ο καφές προτού φτιάξεις τον φρέντο-εσπρέσο. Δυστυχώς τέτοιοι καφέδες έχουν χρονοβόρη διαδικασία.

Γι'αυτό και εγώ ακόμη και το καλοκαίρι πίνω ζεστό καπουτσίνο :P

Δημοσ.

στην καφετερια που δουλευω τον καφε τον χτυπανε σε ενα σεικερ χωρις παγο και μετα προσθετουν στο ποτηρι παγο , τον καφε και μετα αφρογαλα. παιδια οτι και να κανετε θελει πολυ δουλεια για να μαθεισ να φτιαχνεις καφε. σωστο καφε

Δημοσ.

χμμ άρα βρήκαμε τι φταίει,ότι χτυπάω με πάγο τον καφέ , ενώ προφανώς θέλει χωρίς πάγο.

σκέφτηκα το άλλο , αλλα δεν ξέρω αν θα είναι ωραίος ο καφές, είπα να κάνω σε μια κανατα 5-6 καφέδες διπλούς και να την έχω πάντα στο ψυγείο έτσι λοιπόν ο καφές είναι πάντα κρύος και το μονο που μένει είναι να βάζω τα παγάκια στο ποτήρι και έτοιμος .τι λέτε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...