Προς το περιεχόμενο

Fan Controller

kostas2142

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω ένα fan controller, αλλά αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι να μπορώ να απενεργοποιώ τελείως τους ανεμιστήρες. Έχω δει πολλά fan controller αλλά δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Μόνο ένα βρήκα αυτό το οποίο έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί τους ανεμιστήρες σε δύο ζώνες, (από 4 σε κάθε ζώνη). Έχει κανένας κάποιο fan controller που να έχει αυτή τη δυνατότητα;

Δημοσ.

μεχρι ποσα λευτα θες και μεχρι ποσους ανεμιστηρες να χειριζετε...θες να ειναι lcd panel η αναλογικο οπως αυτο που εδειξες?

Δημοσ.
Θέλω να πάρω ένα fan controller, αλλά αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι να μπορώ να απενεργοποιώ τελείως τους ανεμιστήρες. Έχω δει πολλά fan controller αλλά δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Μόνο ένα βρήκα αυτό το οποίο έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί τους ανεμιστήρες σε δύο ζώνες, (από 4 σε κάθε ζώνη). Έχει κανένας κάποιο fan controller που να έχει αυτή τη δυνατότητα;

το εχει φιλος μου αυτο το ειχε παρει απο το multirama στο πειραια (δεν ξερω αν το δειχνουν στο site τους , δε νομιζω, αλλα το εχουν στο μαγαζι ) στα λεφτα περιπου που βλεπεις στο λινκ που εβαλες

ειναι πολυ καλο γιατι μπορει να παρει μεχρι 8 ανεμιστηρες κατι που δεν κανουν τα περισσοτερα fc και γιατι μπορει να απενεργοποιει σε 2 ζωνες οπως ειπες κατι που ειναι σημαντικο αν θες ησυχια οταν δεν κανεις κατι απαιτητικο

αν εχεις πολλους ανεμιστηρες μην το σκεφτεσαι καν ;) δουλευει μια χαρα με ολους τους ανεμιστηρες

αν φοβασαι οτι μπορει να ξεχασεις τι κανει ο καθε διακοπτης κολλα αυτοκολλητακια πανω :P

ΥΓ αν εχεις κανα κουτι με tool free σκηνικα (εμεις το βαλαμε σε haf) να ξερεις οτι τα tool free δεν πολυδουλευουν , πρεπει να τα βγαλεις τα σχετικα "πιαστρακια" να το πω ετσι (κατι που δεν ηταν ευκολο στο haf , αλλα το καταφεραμε) και να βαλεις παραδοσιακες βιδες :lol:

Δημοσ.

εν εχει μεχρι 4 ανεμιστηρες υπαρχει και αυτο βεβαιο σε προσφορα, το οποιο φαινεται αρκετα οικονομικο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809430

δεν εχει βεβαια τη ρυθμισιμοτητα του αλλου, αλλα ειναι φθηνο

το εψηνα να το παρω, αλλα εχω πλεον συνηθισει τη slip stream να γυρναει στο max :-D

Δημοσ.
μεχρι ποσα λευτα θες και μεχρι ποσους ανεμιστηρες να χειριζετε...θες να ειναι lcd panel η αναλογικο οπως αυτο που εδειξες?

Εντάξει δεν έχω θέμα και να είναι λίγο ακριβό αρκεί να βρω ένα που δουλέυει όπως θέλω. Θα προτιμούσα να δείχνει και στροφές αλλά δεν είναι και αναγκαίο γιατί βλέπω δεν υπάρχει και μεγάλη δυνατότητα επιλογής. Ξέρει κανένας κανένα άλλο εκτός από αυτό που έδειξα;

Δημοσ.

αν το θες για την ησυχια δε σε νοιαζουν οι στροφες, αλλα αυτο που ακους σε συναρτηση με τις θερμοκρασιες που βλεπεις

Δημοσ.

εγω πηρα το nzxt sentry 2..μεχρι 5 ανεμιστηρες 5 θερμοκρασιες και απενεργοποιεις και τους 5 αν θες....με 38 ευρω οθονη αφης...πολυ ωραιο...http://www.eworld.com.gr/front/details/607 μπες και youtube να δεις πως δουλευει και αν σου αρεσει...

Δημοσ.
εγω πηρα το nzxt sentry 2..μεχρι 5 ανεμιστηρες 5 θερμοκρασιες και απενεργοποιεις και τους 5 αν θες....με 38 ευρω οθονη αφης...πολυ ωραιο...http://www.eworld.com.gr/front/details/607 μπες και youtube να δεις πως δουλευει και αν σου αρεσει...

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τον κάθε ένα ανεμιστήρα ξεχωριστά ή μόνο και τους πέντε μαζί; Αυτό με ενδιαφέρει, λογικά άμα το κάνει το sentry 2 θα το κάνει και το sentry lx που είναι και πιο ακριβό.

Δημοσ.

Τελικα πηρα το sentry 2. Ωραιο ειναι μια χαρά και πολυ πρακτικο. Μονο μια απορια εχω αυτοι οι αισθητητρες θερμοκρασιας πως μπαινουν; Αν θέλω να βαλω εναν αισθητηρα για να μετραω τη θερμοκρασια του επεξεργαστη πως θα τον βαλω;

Δημοσ.
Τελικα πηρα το sentry 2. Ωραιο ειναι μια χαρά και πολυ πρακτικο. Μονο μια απορια εχω αυτοι οι αισθητητρες θερμοκρασιας πως μπαινουν; Αν θέλω να βαλω εναν αισθητηρα για να μετραω τη θερμοκρασια του επεξεργαστη πως θα τον βαλω;

Έχει μέσα στη συσκευασία τα καλωδιάκια με τους αιθητήρες και αυτοκολλητάκια για να τους κολλήσεις εκεί που επιθυμείς να κάνεις monitoring.

Πάντως απο όσο ξέρω και απο το δικό μου fan controller δεν μπορείς (δεν πρέπει) να βάλεις τον αισθητήρα στον cpu (προκειμένου να βλέπεις τις θερμοκρασίες), διότι για να γίνει αυτό θα έπρεπε ο αιθητήρας να παρεμβάλλεται μεταξύ του cpu και της ψύκτρας, κάτι που φυσικά δεν ενδείκνυται σε καμμιά περίπτωση. (μη τυχόν και κάνεις κάτι τέτοιο... :X).

Εγώ τους αισθητήρες που είχε ο scythe kaze master 5.25, τους έβαλα περισσότερο για τη φάση παρά για το πραγματικό monitoring των θερμοκρασιών (αφού αυτό το ελέγχεις με ακρίβεια μέσω των γνωστών προγραμμάτων και απο τη μητρική). Έβαλα λοιπόν 2 στα pcb των καρτών γραφικών, ένα στην βάση της ψύκτρας (απο πάνω) του cpu και το τέταρτο στην ψύκτρα του northbridge της μητρικής. Εννοείται ότι καμμιά απο αυτές τις θερμοκρασίες δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα και φυσικά δεν στηρίζομαι σε αυτές. Το έκανα όπως σου είπα για την φάση (να δείχνει κάτι).

Οι αισθητήρες που έρχονται με τον controller είναι για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των σκληρών δίσκων περισσότερο, όπου και έχουν περισσότερο ακριβείς ενδείξεις. Τους κολλάς δηλαδή έναν-έναν στους σκληρούς που έχεις για να ελέγχεις τη θερμοκρασία τους σε πραγματικό χρόνο. Μπορείς να βάλεις και έναν μέσα στο case για να ελέγχεις το airflow του εσωτερικού του κουτιού για παραδειγμα, υποθέτω.... :-)

Δημοσ.

ναι ουτε εγω τους εχω βαλει....γιατι οπως ειπε και ο lionheart75 θελει αφαιρεση ψυκτρας τοποθετηση πανω στην cpu...οποτε...αλλα εχω δει σε ενα vid στο youtube οτι το εβαλε ενας η διπλα στο cpu η πανω και δεν ειχε προβλημα....με μαμησια ψυκτρα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...