Προς το περιεχόμενο

'Εργασια σε c++

bscyb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω να κάνω μια εργασία για την σχόλη μου η εργασία είναι σε c++

και η βοήθεια που θέλω είναι η εξείς ο καθηγητής μας είπε οτι χρειάζεται 5-6 κλάσεις αλλα εγώ έχω σκεφτεί μόνο 4 τήν εκφώνηση της εργασίας δεν θα την γράψω έδω

όποιος θέλει να με βοηθήσει ας με κάνει add στο msn

[email protected]

η ας μού στείλει pm νά του στείλω την εργασία

Δημοσ.

κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει?

---------- Προσθήκη στις 20:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:56 ----------

επείδη δεν βλέπω κάποιος να με βοήθησει θα κάνω post έδω την εργασιά

Σας ζητείται να γράψετε ένα πρόγγραμα διαχείρισης για ένα σταθμό αυτοκινήτων (parking).

Οι ιδιοκτητες επιθυμούν το πρόγγραμα να τους παρέχει τι δυνατότητα να καταγραφουν τις εξής πληροφορίες για κάθε αυτοκίνητο

η μηχανή που εισέρχεται στο σταθμό:

1. τον αριθμό κυκλοφορίας

2.τη μάρκα

3.to μοντέλο

4.το χρώμα

5.την ώρα εισόδου

6.tην ώρα εξόδου

Η διαδικασία που ακολουθείται από την έλευση ενός αυτοκινητου στο σταθμό έως την αποχώρηση του είναι η εξής:

1.καταγράφονται στο σύστημα τα παραπάνω στοιχεια (1-5)

2.Στη συνεχεια παρκάρει το αυτοκίνητο στην πρώτη ελεύθερη θέση

3.Όταν ο οδηγός του αυτοκινητου επιστρέψει ο υπάλληλος ρωτάει τον αριθμό αυτοκινητου και μέσο αυτού βρίσκει στο σύστημα

για ποιο αυτοκίνητο πρόκειται καταγράφεται η ώρα εξόδου και κόβεται η απόδειξη πληρωμής

4.ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο το οποιο αποχωρεί από το σταθμό

5.Στην περίπτωση δικυκλου, η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια με τη διαφορα πως ο ίδιος ο οδηγός παρκάρει

και ξεπαρκάρει το δίκυκλο στη θέση που θα του υπόδειξη ο υπάλληλος του σταθμού

Το σύστημα που θα υλοποιήσετε θα πρέπει να καλύπτει όλη την παραπάνω διαδικασία λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα στοιχεία:

1)O σταθμός διαθέτει 50 θέσεις αλλά πολές φορές σταθμέυονται περισσότερα αυτοκίνητα σε χώρους μεταξύ των θέσεων

(βραχυπρόθεσμη στάθμευση)

2)Η τρέχουσα χρεώση είναι 2 ΕURO η ώρα και 0,5 EURO για τα δίκυκλα

Δημοσ.

Δείξε μας την προσπάθεια σου και πες μας που κολλάς και θα σε βοηθίσουμε... Για παράδειγμα ποιες 4 κλάσεις έχεις σκεφτεί; Ο καθηγητής σου μπορεί να είπε 5-6 έτσι στον αέρα παντως...

Δημοσ.

όχι είπε ότι το λιγότερο που μπορεί να έχει ειναι 5-6

οι κλάσεις που έχω σκεφτεί ειναι οι εξείς

1)Vehicle (Base class) θά έχει σαν μεταβλήτες μέλοι τα 6 στοιχεία του αυτοκινήτου

2)Car (derived class)

3)Motorad (derived class)

4)CarBook σε αυτήν θα αποθηκεύονται όλα τα στοιχεία ενος αυτοκινίτου σε έναν vector,μέσω του οποιού όταν ο υπάλληλος θα δίνει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου θα επιστρέφει τον αριθμό του parking

και επίσεις αυτή η κλάσση θα υλοποιεί της συνάρτησης μέσω της οποίας θα υπολογίζεται η χρέωση

Δημοσ.
Μια επιπλέον κλάση θα μπορούσε να είναι η Time που αναπαριστά την ώρα (εισόδου/εξόδου).

Ναί σωστά .Αυτή η κλάση θα υλοποιεί την συνάρτηση που θα υπολογίζει την χρέωση?

και θα είναι derived class της Carbook?

επίσης οι κλάσεις Car kai Motorad που έχω σκεφτεί χρειάζεται να υπάρχουν? αφού όλα τα στοιχεία τους ορίζονται στην κλάση Vehicle

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...