xalia Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Έχω dual boot mac/win σε ένα macbook. Μήπως αυτός ο δίσκος είναι ακατάλληλη επιλογή διότι κάθε φορά που θα αλλάζω λειτουργικό θα μεταφέρει από το solid state στο hard drive δεδομένα καθώς αλλάζουν τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα; Έτσι θα είαν ιδώρο άδωρο διότι μετά από boot στο mac θα πάνε αρχεία του λειτουργικού του mac στο SSD και μπαίνονται στα win θα φορτώνουν από σκληρό όπου αν κάτσω αρκετή ώρα θα μετακινηθούν στο solid state μόνο και μόνο ώστε όταν ξανακάνω boot από το mac να είναι πάλι αργό; έχω και εγώ την ίδια απορία, σε dual boot με windows 7 και snow leopard πως θα γίνει...?
lizardking Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 το interface του sata είναι ίδιο με το 3.5"? η χρειάζεται κάποιον adaptor για να μπει σε desktop?
Haldol Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Ίδιο interface έχουν, ναι. Αλλά θα χρειαστείς adaptor λόγω του διαφορετικού μεγέθους. Σε 3,5" bay ο συγκεκριμένος θα... «πλέει». Όσο για το dual boot, για το δίσκο δεν αλλάζει κάτι. Κοιτάει απλά τι χρησιμοποιείς πιο συχνά. Αν μπαίνεις κάθε μέρα και στα δύο OS θα τα περάσει και τα δύο στη Flash μνήμη. Αν μπαίνεις μια φορά το μήνα στο δεύτερο... θα το αφήσει στο δίσκο.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Πώς δεν αλλάζει κάτι;; 4 GB έχει μόνο, αν είναι να μπαίνεις και στα δύο λειτουργικά καθημερινά και να έχει και τα δύο στη flash τότε θα έχεις 2GB για κάθε λειτουργικό και η απόδοση μπορεί να περιορίζεται πάρα πολύ αφού όλο το μυστικό της λειτουργίας του είναι αυτά τα 4 GB οπότε και να μην αξίζει. Αν πάλι η αλλαγή του ποια δεδομένα είναι μέσα είναι πιο γρήγορη ακόμα τότε κάθε φορά που κάνεις reboot με άλλο λειτουργικό θα κάνει αλλαγές και κλάψτα πλεονκέκτημα. Βασικά, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι σε dual boot ΔΕ θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, το ερώτημα είναι πόση διαφορά όμως...
alex_000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) και γιατι οχι http://www.amazon.com/Seagate-Barracuda-7200RPM-Internal-ST3500418AS-Bare/dp/B001VKYA5E/ref=sr_1_18?ie=UTF8&s=pc&qid=1275235869&sr=1-18 + http://www.pcconnectionexpress.com/IPA/Shop/Product/Detail.htm?sku=11265661&cac=Result αντι http://www.amazon.com/Seagate-Momentus-7200RPM-Hybrid-ST95005620AS-Bare/dp/B003NSBF32/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1275236207&sr=8-1-catcorr διαφορα 15$... Επεξ/σία 30 Μαΐου 2010 από alex_000
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 o SSD είναι IDE...
alex_000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 χανεις το νοημα της ερωτησης τυχαιο ηταν το λινκ δεν προσεξα οτι ηταν ide (υπαρχουν SSD ide??) ok αυτο τοτε http://www.pcconnectionexpress.com/IPA/Shop/Product/Detail.htm?sku=11265661&cac=Result same price η με 16ρι πιο 15$ πιο φτηνα http://www.pcconnectionexpress.com/IPA/Shop/Product/Detail.htm?sku=10819693&cac=Result θα κανω edit το post πανω μην παραπλανηθει και κανας αλλος
nikos21aek Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Γιατί στην μια περίπτωση έχεις έναν αρκετά γρήγορο σκληρό για τα πάντα μαζί και τα παιχνίδια και στη δεύτερη έχεις έναν ακόμη πιο γρήγορο για λειτουργικό και εφαρμογές και έναν αργό σχετικά για τα παιχνίδια.Προφανώς στη φάση που βρισκόμαστε τώρα μπορεί κάποιος να επιλέξει την επιλογή του SSD+HDD με λίγα λεφτά παραπάνω το θέμα όμως έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με την εξέλιξη των υβριδικών.Πόσο ακόμη μπορούν να βελτιωθούν,πόσο μπορεί να πέσει η τιμή κτλ κτλ..
alex_000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Οκ δεκτο αλλα ο 32gb χωραει λειτουργικο + 2 games της αρεσκειας σου που παιζεις συχνοτερα. Συμφωνα με το αρθρο ο νεος δισκος αλλαζει δυναμικα τα δεδομενα γραμμενα στην flash μνημη. Μετα απο ποσο usariσμα των δεδομενων γινεται αυτο? Δουλευουν πρακτικα ολα τα συνηθισμενα games και προγραμματα με την ιδια ταχυτητα η κυριως πανε γρηγορα τα windows που η προσπελαση ειναι συχνοτερη? πρεπει να διαβασω τα reviews λιγο πιο προσεκτικα και βαριεμαι αλλα κατα πασα πιθανοτητα εγω θα επελεγα τον 32GB που βαζω μεσα το λειτουργικο και το 1-2 games που θελω + ενα κλασικο 7200. Το θεμα εχει οντως πολυ ενδιαφερον. Νομιζω οτι αυτη η κινηση της seagate εχει προσωρινό χαρακτηρα ~3ετιας που οι SSD ειναι ακριβη ακομα τεχνολογια, να πιασει το market segment που ζηταει σκληρο προτιμαει SSD αλλα δεν εχει το μαλλι. Μπορει βεβαια η ολη ιστορια να εξελιχτει παραπανω θα δουμε. Η ιδεα ειναι καλη παντως.
yiannis_1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ο σκληρός εχει κυκλοφορήσει πάντως Ελλάδα. http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=momentus+xt Για να δούμε ποιός απο δω θα τον πάρει 1ος για να έχουμε και μια ακόμα ιδέα για το τι ψάρια πιάνει.
Voodooman Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Ψήνομαι να βάλω έναν τέτοιο στο netbook. Από την άλλη η ταχύτητα, το βάρος, η κατανάλωση, η ησυχία και η αντικραδασμική προστασία των SSD είναι ακαταμάχητη. Για την ώρα στο netbook χρησιμοποιώ 50GB, οπότε δεν βλέπω να ξεπερνάω τα 80 στο ορατό μέλλον. Αλλά και να δώσει κανείς €200 σε σκληρό για ένα μηχάνημα που όλο μαζί κόστισε 320, υπερβολή είναι. Και πρέπει να του περάσω και τα 7άρια λόγω trim, δεν είναι και ό,τι καλύτερο τα 7άρια σε netbook. Δεν ξέρω.
egw_eimai_re Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Τα 7αρια ειναι καλυτερα απο xp και vista αν και τα 2000 πετανε ειναι η αληθεια..
Haldol Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Και τα Win 98 πετάνε ακόμα πιο πολύ... και Linux-core χωρίς DE ακόμα πιο πολύ... πιο το νόημα; Όσο πιο λιτό είναι ένα λειτουργικό τόσο πιο γρήγορο θα είναι φυσικά.
kostas-k Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Εγώ πάντως με netbook και 7άρια είμαι μια χαρά. Και αν τύχει και βρω πουθενά σε stock τον δίσκο αυτόν, θα τον πάρω αμέσως. Οι SSD έχουν μεγάλες τιμές με μικρές χωρητικότητες, εγώ που στο netbbok θέλω και χωρητικότητα και ταχύτητα και με λίγο κόστος, αυτός ο δίσκος είναι ότι πρέπει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα