Haldol Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Είδηση φίλε μου είναι η πληροφορία για κάποιο γεγονός και μόνο. Εννοιολογικά δε περιορίζεται σε κάποιο διάστημα για το οποίο θα είναι «είδηση» και μετά «ιστορία». Με τη δικιά σου λογική λοιπόν δεν είναι είδηση, με την έννοια της λέξης βάση του λεξικού όμως... είναι. Τέλος πάντων. Καλή καρδιά, απλά μου έκανε τρομερή εντύπωση που ενοχλήθηκες από την... καθυστερημένη δημοσίευση. Ούτε φόνο να 'κανα.
parsifal Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Ένα thread δεν αποκλείεται από την ενότητα «Ειδήσεις» ή «Ειδήσεις-Lobby» του Insomnia επειδή η είδηση είναι μιας ή δύο ημερών, πού το είδατε αυτό; Ας σταματήσουν εδώ λοιπόν τα offtopic posts σχετικά με αυτό το θέμα. Όποιος πιστεύει ότι θίγονται οι γενικοί κανόνες του forum, οι ειδικοί κανόνες συγκεκριμένου subforum ή η κοινή λογική (όπως την αντιλαμβάνεται αυτός τουλάχιστον), υποβάλλει σχετικό report και αφήνει το θέμα να το χειριστεί η συντονιστική ομάδα, αθόρυβα και χωρίς αντιμαχίες, offtopic posts και λοιπές ασχήμιες...
Nik.K Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Εφοσον εισουν εσυ που το αναφερες στο αλλο θεμα δεν περιμενα να υπερασπιστεις αυτο αλλα οκ. Εγω απλα αναφερω για μενα εστω ( και πιστευω και για τον υπολοιπο κοσμο ) ποτε μια ειδηση ειναι ειδηση και οχι απλα κατι που εγινε.
parsifal Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Εφοσον εισουν εσυ που το αναφερες στο αλλο θεμα δεν περιμενα να υπερασπιστεις αυτο αλλα οκ. Γιατί; Θα έπρεπε να πληγωθεί ο εγωισμός μου ή να διεκδικήσω κάποιου είδους εύσημα που το ανέφερα πρώτος στο Insomnia; (μπορεί και να μην ισχύει καν αυτό, δεν είμαι σίγουρος, ούτε το έψαξα). Δεν είχα την όρεξη εκείνη τη στιγμή να κάτσω να ψάξω/μεταφράσω/συντάξω κατάλληλο κείμενο για υποβολή σωστού thread στην ενότητα των Ειδήσεων. Το έκανε άλλο μέλος, μπορεί να είδε το post μου μπορεί και όχι, όπως και να 'χει μπράβο του που το υπέβαλε ως είδηση, προχωράμε παρακάτω... Εγω απλα αναφερω για μενα εστω ( και πιστευω και για τον υπολοιπο κοσμο ) ποτε μια ειδηση ειναι ειδηση και οχι απλα κατι που εγινε. Ναι, έχω παρατηρήσει παρόμοιες παρεμβάσεις και σε άλλα threads, με επακόλουθο offtopic που ξεφεύγει από το εκάστοτε κυρίως θέμα που συζητείται, καλή ώρα όπως ακριβώς έγινε κι εδώ. Αν το λες προς υπεράσπισή σου, δε βοηθάει, σε διαβεβαιώ. Δε μου αρέσει να σβήνω posts και παρακαλώ θερμά από εδώ και κάτω να συνεχίσουμε μόνο ontopic.
yiannis_1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αυτή την τεχνολογία να συνδυάζεται με μερικούς απο τους ταχύτερους και πιο δημοφιλής HDD της αγοράς. Σκεφτείτε Spinpoint F3 - Seagate LP - Seagate 7200.12 - WD Velocyraptor σε συνδυασμό με διάφορες ποσότητες nand 2-4-8-16 slc ή mlc. Το review του Techspot καλό είναι αλλά έψαχνα να βρω access time για τον hybrid της seagate και δεν είδα πουθενά αναφορά. Γιατί άραγε? Μήπως δεν το επηρεάζει καθόλου? Το βασικό πρόβλημα των μηχανικών σκληρών εκεί βρίσκεται, ότι το access time σταμάτησε να μειώνεται μια πεντετία τώρα και βάλε στα 12-14 ms ενω στους ssd βρίσκεται σε επίπεδα 0.1 ms. Επίσης μου δημιουργούνται και απορίες σχετικά με την συντήρηση και λειτουργία των hybrid HDD-SSD. Όλοι πλέον γνωρίζουμε το degration στις μνήμες nand. Τι θα γίνεται με αυτούς τους hybrid θα θέλουν και θα εχουν trim και πως θα δουλεύει αυτό? Θα trimάρει μόνο το ssd κομμάτι του δίσκου ή και το μηχανικό με αποτέλεσμα το μηχάνημα να γρατζουνάει το δίσκο όλη την ώρα? Επίσης το ίδιο ισχύει για το defrag οι μηχανικοί χρειάζονται οι ssd όχι θα κάνουμε ή δε θα κάνουμε ρε αδερφέ? Γενικά λίγο franknstein μου φαίνεται το εγχείρημα αλλά αφού οι αλγόριθμοι της seagate δούλεψαν ελπίζω να συνεχιστούν οι προσπάθειες γιατί κακά τα ψέματα οι hdd θα μας κρατήσουν συντροφιά για καμιά δεκαετία τουλάχιστον... Θα προτιμούσα να πω την αμαρτία μου απλά να πέσει το κόστος ανα gigabyte των ssd. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2010 από yiannis_1
Haldol Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Access times δεν έχω δει πουθενά... αλλά έχει δημοσιεύσει το AnandTech 4K Random Read/Write και δυστυχώς δε τιμούν το δίσκο: Στην πράξη δε ξέρουμε πως είναι το feel στο λειτουργικό όμως. Το benhmark κοιτάει τυχαία αρχεία από δω κι από 'κει, ενώ το concept του δίσκου βασίζεται στο ότι χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα αρχεία συχνότερα από τα άλλα. Αυτά τα μετακινεί στη Flash μνήμη. Σε ένα εντελώς random access test λογικό είναι να είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα. Στην πράξη θα αλλάζει όμως (λογικά).
giannis00 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Αυτή η τεχνολογία δεν μοιάζει με το SuperFetch των Windows 7 αλλά σε Hardware υλοποίηση;Καθαρά σαν ιδέα εννοώ...
21century Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 To θέμα ειναι οτι για να διαπιστωσουμε τις επιδοσεις του συγκεκριμενου δισκου δεν εχουμε μετρησιμα αποτελεσματα για τις επιδοσεις...
Dimsk74 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Υπάρχει test στο YouTube είναι ποιο γρήγορος από έναν που είναι 10.000 rpm και λίγο ποιο αργός από έναν ssd Sent from my iPhone using Insomnia.app
el97639 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Αντε να εχει 2-3 χρονια ζωης το πολυ αυτη η κατηγορια. μετα θα ανεβουν τοσο πολυ οι οι χωρητικοτητες των SSD με αναλογη πτωση τιμων και θα εξαφανιστουν σαν τις κασετες. Παντως για λαπτοπ ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη.
karabouzouk... Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 ένας απλός δίσκος 2,5" υστερεί σε ταχύτητα από έναν 3,5" ή είναι περίπου τα ίδια...?
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 ένας απλός δίσκος 2,5" υστερεί σε ταχύτητα από έναν 3,5" ή είναι περίπου τα ίδια...? Άσκηση: Με δεδομένη γωνιακή ταχύτητα 7200 στροφές/λεπτό, πόσο % μεγαλύτερη γραμμική ταχύτητα έχει ένα platter 3.5 ιντσών στα εξωτερικά tracks του από ένα platter των 2.5 ιντσών... ;
yiannis_1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Χοντρικά ενα 40%. Το βίντεο της seagate και τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά, αλλά απορώ κατά πόσο αυτά που επιλέχτηκαν να τρέξουν είναι και τόσο random. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2010 από yiannis_1
Evgenios1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δλδ κατα καποιο τροπο εχει ενα "super" cache των 4gb. Πολυ καλο. Πιστευω θα εχει τρελες επιδοσεις . (Θα προτιμουσα να αντι για flash να ηταν ddr3 , αν και δε νομιζω να υποστηριζει τετιες ταχυτητες το sATA)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 (Θα προτιμουσα να αντι για flash να ηταν ddr3 ) με την τελική τιμή να διπλασιάζεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα