Haldol Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Η Seagate επιβεβαιώνοντας τις φήμες της περασμένης εβδομάδας, παρουσίασε ένα «υβριδικό» αποθηκευτικό μέσο που συνδυάζει την προσιτή τιμή των HDDs με την ταχύτητα των SSDs.Ο Momentus XT των 2,5" κυκλοφορεί σε εκδόσεις των 250GB, 320GB και 500GB και φέρει ένα chip 4GB SLC NAND Flash μνήμης. Κάνει χρήση του πρωτοκόλλου SATA2 ενώ λειτουργεί στις 7200 RPM. Ένας αλγόριθμος που λειτουργεί αυτόνομα στο δίσκο, χωρίς την ανάγκη υποστήριξής του από το λειτουργικό σύστημα και που η εταιρεία αποκαλεί "Adaptive Memory" επιτρέπει στο δίσκο να μετακινεί τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δεδομένα από τα μαγνητικά platters στη Flash μνήμη του, προσφέροντας έτσι στον χρήστη αυξημένες επιδόσεις. Παρόλο που ο δίσκος της Seagate δεν είναι τόσο ταχύς όσο οι περισσότεροι SSD της αγοράς, οι επιδόσεις του παραμένουν αξιοζήλευτες καθώς είναι στα επίπεδα της σειράς VelociRaptor της WD, πλεονεκτώντας όμως έναντί τους λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης και της πιο αθόρυβης λειτουργίας. Ο δίσκος είναι διαθέσιμος για προ-παραγγελία στο Amazon με την τιμή του να είναι 107, 115 και 137 USD για τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις του. Πηγή: http://www.techspot.com/news/39058-seagate-unwraps-momentus-xt-hdd-ssd-hybrid.html[/url]"]TechSpot Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2013 από Haldol
Nomedor Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δηλαδή χρησιμοποιεί το ssd των 4αρων gb σαν cache? Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου εγώ. Δεν θα ήταν πιο φτηνή η χρήση κανονικής RAM σε συνδυασμό με μια μπαταρία για έκτακτο drop της μνήμης στον δίσκο σε περίπτωση απότομου κλεισίματος; Τι είπα τώρα, εεεεεεεεεεεεεεε?
Haldol Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ. Αλλά η cache κρατάει τα δεδομένα προσωρινά μέχρι να γραφτούν στο δίσκο. Ενώ εδώ μένουν μόνιμα στη Flash μνήμη... απλά «διαλέγει» ποια δεδομένα διαβάζονται πιο συχνά ώστε να τα κρατήσει εκεί αντί στη μαγνητική επιφάνεια. ...άλλωστε έχει και cache.
Dante80 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Οι αλγόριθμοι της seagate πάντως φαίνεται να δουλεύουν μια χαρά. http://www.anandtech.com/show/3734/seagates-momentus-xt-review-finally-a-good-hybrid-hdd Δεν κακό, ειδικά για όσους θέλουν χωρητικότητα σε laptops με αξιοπρεπείς ταχύτητες...
Nik.K Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Εχει αναφερθει ηδη παιδες http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=335962&page=39
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 οι τιμές πάντως είναι αρκετά καλές Εχει αναφερθει ηδη παιδες http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=335962&page=39 το υπάρχον θέμα είναι είδηση, δεν έχει σημασία αν το ανέφερε κάποιος σε άλλο topic
Nik.K Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Ειδηση λεμε κατι την ιδια μερα της "Ειδησης" και οχι 2 μερες μετα, αλλα ενταξει αφου ειναι ειδηση παω πασο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 ας το έβαζες, δεν το απαγόρευσε κάποιος
Nik.K Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Οπως ειπα αναφερθηκε αλλου, οποτε γιατι να βαλω κατι που καποιος αλλος αναφερε πριν απο μενα ? Περα απο το οτι δεν καθομαι να ποσταρω τπτ σχετικο ( περα απο τοπικες διοργανωσεις ).
Haldol Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Βρήκα σε ένα site κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Διάβασα γι αυτό. Έψαξα σε 2-3 sites ακόμα κάποια πράγματα. Μετέφρασα το άρθρο του πρώτου από αυτά τα sites και προσθέτοντας κάποια πράγματα ακόμα το έβαλα ως είδηση στο forum. Εσύ, τι έκανες; Ήρθες να μου χαλάσεις το thread; Επειδή κάποιος-κάπου-κάποτε ανέφερε σε ένα από τα χιλιάδες posts το ίδιο προϊόν;
kostas Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Seagate , η πιο αξιοπιστη μαρκα δισκων,και πρωτη στις καινοτομιες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Seagate , η πιο αξιοπιστη μαρκα δισκων NOT όμως
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 @$*(@#$_@#($@#$)(@$ σε μισώ...
Nik.K Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Βρήκα σε ένα site κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Διάβασα γι αυτό. Έψαξα σε 2-3 sites ακόμα κάποια πράγματα. Μετέφρασα το άρθρο του πρώτου από αυτά τα sites και προσθέτοντας κάποια πράγματα ακόμα το έβαλα ως είδηση στο forum. Εσύ, τι έκανες; Ήρθες να μου χαλάσεις το thread; Επειδή κάποιος-κάπου-κάποτε ανέφερε σε ένα από τα χιλιάδες posts το ίδιο προϊόν; Ειδηση φιλε μου ειναι κατι που γινεται σημερα και το αναφερεις Σημερα και σιγουρα οχι 2 μερες μετα.... Συν τοις αλλοις μπορει να το ειδες (πολυ πιθανο εξαλλου) και οταν το αναφερε το αλλο παιδι στο θεμα που αναφερθηκε οποτε και αυτο δεν το καθιστα σωστο.... Οπως και να το δεις αυτο το θεμα Δεν ειναι ειδηση τοσο επειδη το ανοιξες δυο μερες μετα απο ολο το βουητο στο νετ και επειδη καποιος αναφερθηκε σε αυτο την ιδια μερα της ειδησης.... Ελπιζω να εγινα κατανοητος και σιγουρα να μην νομιζεις πως ηρθα να σου "χαλασω" το φοβερο θεμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα