ScarletK Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Εμένα πάλι με την τακτική του υαλοκαθαριστήρα που ακολουθεί η σειρά, μου φαίνεται ότι πέφτει το επίπεδο αργά και σταθερά και δεν το πολυκαταλάβαινουμε. Αδύναμες ιστορίες, recycle των παλιών κύκλων. Μόνο το επεισόδιο του Bobby ήταν καλό, και αυτό πιστεύω ότι μάλλον είχε μείνει σε κάνα συρτάρι από τις προηγούμενες σεζόν. Το χιούμορ είναι γενικά στα κάτω του, ο Dean φαίνεται όχι απλά χαζοκυνικός αλλά ψιλοστόκος με αδύναμες ατάκες. Μιλάει για αχίλλειο πτέρνα της οικογένειας και μετά προσπαθεί να φέρει τον αδερφό πάλι πίσω πχ. Ίσως αν δεν έμπαζε τόσο η σεζόν να το δεχόμουν. Γενικά νομίζω ότι ακολουθούμε τα χνάρια του lost-heroes (λίγη υπερβολή για τα εφέ ). Γενικά δεν με πείθει καθόλου. Ότι γίνεται και στο Dexter καλή ώρα. Βλέπεται προφανώς, αλλά η ποιότητα είναι σαφώς χαμηλότερη.
marantonis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Το ξενερωμα της σεζον για μενα ειναι αυτο που ειπε ο Kaizersoze μπολικα ποστς πριν: Δεν εχει το Supernatural feeling στο οποιο ειχαμε εθιστει τις προηγουμενες χρονιες. Προφανως, ακριβως επειδη λειπει ο δημιουργος της σειρας. Μη μιλησω ειδικα για τις σεναριακες αδυναμιες... Στο επεισοδιο τωρα: Μου αρεσε αρκετα, μαλλον το καλυτερο της 6ης, μαζι με το αφιερωμενο στον Bobby που ηταν ενα γαματο filler. Δε τον χαλασαν τον Death ευτυχως. Ομως μια απορια: ο Θανατος ειπε στον Dean οτι θα γινοταν Αυτος για μια μερα. Αυτος, λοιπον, εχει μπολικους απλους rippers για να κανουν τη δουλεια του, να παιρνουν δηλαδη οσους ειναι να πεθανουν απ' ολο τον κοσμο. Πώς γινεται λοιπον ο μεγαλος και τρανος Death να κανει τις ιδιες χαμαλοδουλειες (ανακοπες απο πιτσα και λοιπα) με τα τσιρακια/εργατες rippers? Δε νομιζω οτι ο Dean εγινε Death στη θεση του Death, αλλα υπαλληλος του Death. Βεβαια αλλα λεγαν στη σειρα... Ελιωσα με την "everything is dust in the wind" ατακα :lol: @ScarletK Το Dexter προφανως εχει πεσει σε σχεση με τα προηγουμενα, αλλα πιστευω οτι κρατιεται καλυτερα απο το Supernatural.
bnvdarklord Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Ομως μια απορια: ο Θανατος ειπε στον Dean οτι θα γινοταν Αυτος για μια μερα. Αυτος, λοιπον, εχει μπολικους απλους rippers για να κανουν τη δουλεια του, να παιρνουν δηλαδη οσους ειναι να πεθανουν απ' ολο τον κοσμο. Πώς γινεται λοιπον ο μεγαλος και τρανος Death να κανει τις ιδιες χαμαλοδουλειες (ανακοπες απο πιτσα και λοιπα) με τα τσιρακια/εργατες rippers? Δε νομιζω οτι ο Dean εγινε Death στη θεση του Death, αλλα υπαλληλος του Death. Βεβαια αλλα λεγαν στη σειρα... Μα οι reapers δεν μπορούν να σκοτωνουν τους ανθρωπους, απλά τους περνουν. Πρεπει να τους αγγιξει ο death πρωτα.
marantonis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μα οι reapers δεν μπορούν να σκοτωνουν τους ανθρωπους, απλά τους περνουν. Πρεπει να τους αγγιξει ο death πρωτα. πραγματι, ξεχαστηκα/μπερδευτηκα. Μαλιστα. Δηλαδη ο Death πρεπει να βρισκεται καθε δευτερολεπτο του δευτερολεπτου σε οποιοδηποτε ανθρωπο πεθαινει στη γη. Σαν τον Θεο ενα πραγμα που υποθεται πως βρισκεται παντα παντου και ακουει τα παντα.
bnvdarklord Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 πραγματι, ξεχαστηκα/μπερδευτηκα. Μαλιστα. Δηλαδη ο Death πρεπει να βρισκεται καθε δευτερολεπτο του δευτερολεπτου σε οποιοδηποτε ανθρωπο πεθαινει στη γη. Σαν τον Θεο ενα πραγμα που υποθεται πως βρισκεται παντα παντου και ακουει τα παντα. Καλα ναι αυτό το σκεφτηκα και γω. Ισως(υποθετοντας οτι το ειχαν σκεφτει) ο Death να εδωσε στον Dean ενα μερος της δυναμης του απλά για μερικά ατομα, και τα υπολοιπα να τα σκοτωνε ο ιδιος ο Death. Εξαλλου τοσο καιρο εκανε την δουλεια του χωρις το δαχτυλιδι.
KaizerSoze Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 ακριβως και εγω αυτο πιστεω, οτι το δαχτυλιδι σου δινει τη δυναμη αλλα δεν ειναι σαν τον Green Lantern, χωρις το δαχτυλιδι τιποτα. Με το δαχτυλιδι γινεσαι για λιγο Θανατος αλλα ο Θανατος απο μονος του κανει δουλεια αν θελει. Εμενα παιδες παιζει να ηταν και το 1ο που μου αρεσε, οχι για το απολυτο κλισε της ιστοριας του Ντιν, βεβαια αλλα για τον Σαμ. Πρωτη φορα εδειξε τι σημαινει "χωρις ψυχη". Ηταν ενα κελυφος μονο ενστικα, πχ το ενστικτο της επιβιωσης, μια οντοτητα που εκτελει μονο θεμελιωδεις λειτουργιες οσον αφορα τις ενεργειες της. Δεν ειναι σαλιαρης, γκομεναρης, παπαρακος ή οτιδηποτε. Απλα ειναι. Κριμα που δεν θα τον δουμε αλλο
john2gr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Κόβω το πέος μου ότι αν δεν ξέραμε το ότι θα τέλειωνε κανονικά η season πέρσι, θα λέγαμε άλλα λόγια. Κι αυτό γιατί δεν έχει κάνει καν κοιλιά η season μέχρι στιγμής (την στιγμή που στις προηγούμενες μας είχαν σκίσει με τις κοιλιές). Ή ξεχνάτε το π@πάρισμα που είχαμε φάει με το ότι δεν εμπιστεύεται τον αδερφό του ο Dean εξαιτίας της Ruby; Ή ξεχνάτε το παιδάκι που ήταν πιο ισχυρό από δαίμονες και αγγέλους και δεν ξέρουμε τι, πως, που και τι σκ@τά έγινε με αυτό τελικά (επεισόδιο 6 της πέμπτης season); Γιατί ο Θεός (αν το έκανε αυτός) ανέστησε τον Kas μόνο κι όχι άλλους αγγέλους; Γιατί ο Kas ανέστησε μόνο τον Boby και γιατί απέκτησε αυτές τις νέες δυνάμεις; Αφού ήξεραν τι ξερό κεφάλι είναι ο Dean, γιατί τον ανέστησαν και δεν πήγαν κατευθείαν στον Adam να τελειώνει το θέμα; Σεναριακές τρύπες υπήρχαν και στις προηγούμενες seasons, πως ξαφνικά σας χαλάνε ενώ πριν δεν σας χάλαγαν τόσο πολύ ο Θανατος ειπε στον Dean οτι θα γινοταν Αυτος για μια μερα. Αυτος, λοιπον, εχει μπολικους απλους rippers για να κανουν τη δουλεια του, να παιρνουν δηλαδη οσους ειναι να πεθανουν απ' ολο τον κοσμο. Πώς γινεται λοιπον ο μεγαλος και τρανος Death να κανει τις ιδιες χαμαλοδουλειες (ανακοπες απο πιτσα και λοιπα) με τα τσιρακια/εργατες rippers? Δε νομιζω οτι ο Dean εγινε Death στη θεση του Death, αλλα υπαλληλος του Death. Βεβαια αλλα λεγαν στη σειρα... Ας πάμε στο αρχικό επεισόδιο που είδαμε τον Death με την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Ένας περαστικός τον ακουμπάει και μετά ψοφάει. Με απλά λόγια, ο Θάνατος αγγίζει αυτόν που είναι έτοιμος να ψοφήσει (για να ψοφήσει, διαφορετικά όπως είδαμε με το κοριτσάκι ζει) και οι reapers απλά συνοδεύουν/συλλέγουν την ψυχή αυτή!
Kasrith Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ας πάμε στο αρχικό επεισόδιο που είδαμε τον Death με την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Ένας περαστικός τον ακουμπάει και μετά ψοφάει. Με απλά λόγια, ο Θάνατος αγγίζει αυτόν που είναι έτοιμος να ψοφήσει (για να ψοφήσει, διαφορετικά όπως είδαμε με το κοριτσάκι ζει) και οι reapers απλά συνοδεύουν/συλλέγουν την ψυχή αυτή! οι Reapers είναι και οι ίδιοι Death, η καλύτερα Angels of Death. Εχουν και αυτοί το Touch of Death, την ιδιότητα να "ψοφήσουν" κάποιον. Αφου μέχρι την 5η σεζόν, o Death δεν κυκλοφορούσε στη Γη (βλ. Horseman). Γιαυτό τους έχει τους Reapers, για να κάνουν την δουλειά του χωρίς να είναι αναγκαστικά παρών. Φαντάζομαι το δαχτυλίδι το ήθελε πίσω να επιστρέψει απο κει που ήρθε.
john2gr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 οι Reapers είναι και οι ίδιοι Death, η καλύτερα Angels of Death. Εχουν και αυτοί το Touch of Death, την ιδιότητα να "ψοφήσουν" κάποιον. Αφου μέχρι την 5η σεζόν, o Death δεν κυκλοφορούσε στη Γη (βλ. Horseman). Γιαυτό τους έχει τους Reapers, για να κάνουν την δουλειά του χωρίς να είναι αναγκαστικά παρών. Φαντάζομαι το δαχτυλίδι το ήθελε πίσω να επιστρέψει απο κει που ήρθε. True.dat, το είχα ξεχάσει αυτό. Είναι αχταρμάς το συγκεκριμένο θέμα, το γιατί δηλαδή είπε ο Death να πάρει την θέση του. Κι αφού απέτυχε έβγαλε και τον Sam. Να πεις ότι ήταν χιουμορίστας, πάει και έρχεται. Αλλά δεν, οπότε. Άσε που και να τα κατάφερνε για μια μέρα ο Dean, πάλι θα το έδινε πίσω το δαχτυλίδι. Μια μίξη filler (η φάση που είναι Death ο Dean) και main story ήταν το επεισόδιο
nikos21aek Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Για να δει ο Ντίν πως είναι το παρασκήνιο το έκανε και να πάει το θέμα κάπως με τις ψυχές.
marantonis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 True.dat, το είχα ξεχάσει αυτό. Είναι αχταρμάς το συγκεκριμένο θέμα, το γιατί δηλαδή είπε ο Death να πάρει την θέση του. Κι αφού απέτυχε έβγαλε και τον Sam. Να πεις ότι ήταν χιουμορίστας, πάει και έρχεται. Αλλά δεν, οπότε. Άσε που και να τα κατάφερνε για μια μέρα ο Dean, πάλι θα το έδινε πίσω το δαχτυλίδι. Μια μίξη filler (η φάση που είναι Death ο Dean) και main story ήταν το επεισόδιο Το πιο πιθανο ειναι να τον εβαλαν οι σεναριογραφοι να το ειπε απλως για λογους εντυπωσιασμου.
ScarletK Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Κόβω το πέος μου ότι αν δεν ξέραμε το ότι θα τέλειωνε κανονικά η season πέρσι, θα λέγαμε άλλα λόγια. Τσάμπα θα το έκοβες. Στην ουσία η κοιλιά ξεκίνησε την στιγμή που έγινε emo ο Dean. Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο o συγκεκριμένος χαρακτήρας κάνει μία στροφή. Δε θυμάμαι που ακριβώς ξεκινάει, ίσως στην 5η μπορεί και στην 4η. Η ανάπτυξη του χαρακτήρα από 'κει και πέρα είναι κακή. Συν ότι τα σενάρια με αγγέλους και θεούς μπάζουν από χίλιες μεριές πάντα. Φεύγει από τη μέση η καλή ατάκα και το badass feeling και παίρνουμε τα βλέμματα στο κενό. Και ο Sam να κάνει bounce από το ψυχοπονιάρικο στο blood sucking. Έχασαν μια καλή ευκαιρία να τους σκοτώσουν επικά στην μάχη με τον Lucifer και να κλείσει η σειρά όμορφα. Μια χαρά arc θα ήταν, αρχή-μέση-τέλος. Το supernatural ξεκίνησε σαν pure fun με ωραίες ατάκες (χιούμορ) και όλο και καλύτερη παραγωγή. Κάπου μέσα σε όλο αυτό άρχισαν να ξεχωρίζουν οι δύο πρωταγωνιστές. Μια πειστική σχέση αδελφιών, καλές ερμηνείες κτλ. Έχουμε καταλήξει(μετά από πολλά λαθάκια) σε μία σεζόν που αλλάζει συνεχώς βηματισμό και πρόσωπα. Είναι φανερά αμήχανοι οι σεναριογράφοι, και μου δημιουργείται η εντύπωση ότι το σενάριο γράφεται as we go. Έγινε δηλαδή funfest, που κάνουν παρέλαση οι κομπάρσοι και τα extras για να μας κρατάνε απασχολημένους (με αδύναμες ιστορίες). Ο σκελετός του supernatural ήταν πάντα το καλό χιούμορ. Και το χιούμορ υποφέρει σε αυτή τη σεζόν. Να περάσει κι αυτό το επεισόδιο και βλέπουμε.
marantonis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Συν ότι τα σενάρια με αγγέλους και θεούς μπάζουν από χίλιες μεριές πάντα. Δε καταλαβαινω πως ακριβως μπορει να μπαζει ενα τοσο υπερφυσικο, δηλαδη μη πραγματικο, τελειως στη φαντασια των σεναριογραφων, σεναριο. Δε στηριζεται σε καποιο γεγονος ή δεδομενο, για να πεις οτι εχει τρυπες, να το εξετασεις, να το εξηγησεις λογικα και να σιγουρευτεις οτι μπαζει. Ειναι σαν να λες πχ το σεναριο με τους βρυκολακες στο Supernatural μπαζει γιατι οι βρυκολακες δε περπατανε στο φως, κανουν αυτο ή εκεινο. Ο συγγραφεας θα σου απαντησει απλουστατα, "ε, στη δικη μας σειρα, το κανουν. Δεν υπαρχουν στη πραγματικοτητα, δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να συμβαδισουμε με τις υπαρχουσες ιδεες γιατι ειναι και οι ιδιες φανταστικες, τους κανουμε ο,τι θελουμε". Το ιδιο και για Διαβολους, Θεους, Δαιμονες, Αγγελους και τα αλλα. Εκτος κι αν εννοεις κατι διαφορετικο απ' αυτο που καταλαβα.
ScarletK Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Βασικά θέλει πολύ κόπο να σου απαντήσω χεχ. Θα έλεγα απλά ότι επειδή συνήθως πατάει στην χριστιανική θρησκεία απλά ξενίζει. Σε αντίθεση με τους δαίμονες που τους έχουμε πάρει αμπάριζα επί σειρά ετών και απλά συμβολίζουν το κακό χωρίς ταμπέλες. Και στα supernatural ακόμα όλοι έχουμε μια άποψη για το τι περίπου θα μας άρεσε να δούμε. Είναι η ανατροφή, το τι μας διασκεδάζει, τι έχουμε διαβάσει κτλ. Πχ η σκηνή που ο Death ήρθε με το βαλιτσάκι ας πούμε με ξένισε λίγο. Και η επιτυχία του Death -για μένα- είχε βασιστεί στο ότι είχε τόσο καλή εισαγωγή και παρέμεινε μυστηριώδης. Όταν μπαίνουν σε λεπτομέρειες απλά they dont deliver για τα δικά μου γούστα. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο μια σειρά να μεταδώσει με εικόνα πράγματα που σου γαργαλάνε το μυαλό και την ψυχή τόσο πολύ. Μπορεί απλά να παραμείνει συμβολική και να μιλάει πλατιά και αόριστα, είναι και ο λόγος που επιλέγουν πχ να μην ρωτάνε ποτέ οι χαρακτήρες λεπτομέρειες σε τέτοια θέματα. Τι χρώμα βρακί φοράει ο Castiel όταν πολεμάει με τους άλλους αγγέλους στον παράδεισο. Δεν μιλάω μόνο για το supernatural προφανώς. Οι περισσότερες προσεγγίσεις σε τέτοια θέματα έχουμε πρόβλημα προφανώς. Εγώ είμαι αιώνια damaged σε αυτόν τον τομέα λόγω Ντάνσανι και Sandman. Από 'κει και πέρα μένει το τεχνικό κομμάτι, το κείμενο και η εικόνα(και η έκπληξη). Κι εκεί πάλι δεν με γεμίζει. (Σκέφτηκα λίγο την σειρά σε όλη την έκταση της και κατάλαβα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η στροφή στο επικό σενάριο και η 'πτώση' του Dean. Αν θυμηθείς τις πρώτες σεζόν περιμέναμε τι θα πει και τι θα κάνει και βάζαμε ατάκες στο msn ξέρω 'γω. ("dont worry sammy i promise i wont sell you for smokes" - φυλακή) Είμαι λίγο βιαστικός στην απάντηση αλλά είναι και δύσκολο να συζητήσουμε σε φόρουμ what makes us tick και πως κρίνουμε. Όσο περνάνε τα χρόνια νομίζω ότι απλά βλέπουμε κάτι, είτε μας αρέσει είτε όχι (το συμπέρασμα βγαίνει αμέσως) και μετά απλά προσπαθούμε να βρούμε λόγια για να το υποστηρίξουμε .
marantonis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Εγω θα απαντησω ακομα πιο συντομα: Δε νομιζω οτι διαφωνω με το παραπανω ποστ, ή τουλαχιστον με το 90% του, αλλα λαμβανω υποψιν οτι μιλησες απλως για αισθητικες προτιμησεις. Δεκτες οι σχετικες διαφορες, δε τιθεται θεμα, ειναι κατι ομως που δεν εχει καμια σχεση με τις σεναριακες τρυπες, το προβληματικο σεναριο κλπ. Το αν υπαρχουν τρυπες στο σεναριο ειναι κατι μαλλον αντικειμενικο και σιγουρα πολυ πιο συζητησιμο, σε αντιθεση με το θεμα του γουστου (πχ αν εσυ γουσταρες πιο πολυ μυστηριο και λιγοτερες εξηγησεις κι εγω το αντιθετο, ε, δε μπορουμε να το στηριξουμε παρα μονο με αισθητικους ορους που ειναι καθαρα υποκειμενικοι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.