kpartsi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Το δικό μου MBP late 08 με Wifi ανοιχτό, φωτεινότητα οθόνης 9/10 και αναμμένος ο φωτισμός του πληκτρολογίου κρατάει γύρω στο τρίωρο με σερφάρισμα και office.
tr3quart1sta Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Στην apple τους βγηκε 10ωρο και 8,9ωρο συμφωνα με τα παρακατω: 13-inch MacBook Pro testing conducted by Apple in March 2010 using a preproduction 2.66GHz Intel Core 2 Duo-based MacBook Pro units. 15-inch MacBook Pro testing conducted by Apple in March 2010 using preproduction 2.66GHz Intel Core i7-based MacBook Pro units. 17-inch MacBook Pro testing conducted by Apple in March 2010 using preproduction 2.53GHz Intel Core 2 Duo-based MacBook Pro units. Battery life depends on configuration and use. See http://www.apple.com/batteries for more information. The wireless productivity test measures battery life by wirelessly browsing various websites and editing text in a word processor document with display brightness set to the middle setting.
haHa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 το σαββατο πηρα το macbook pro 15 i5 2.4 εχω κανει απο την αρχη 4 battery calibration αλλα η μπαταρια δεν βγαζει πανω απο 3.5 ωρες με χαλαρη χρηση ... τι φταιει?? Παντως , macbook pro 15" mid 2009 (τα πρωτα που ειχαν ενσωματωμενη μπαταρια) χτυπαει 6-7ωρο σε browsing με μεση φωτεινοτητα.
tr3quart1sta Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Παντως , macbook pro 15" mid 2009 (τα πρωτα που ειχαν ενσωματωμενη μπαταρια) χτυπαει 6-7ωρο σε browsing με μεση φωτεινοτητα. how??? αφου το μεγιστο ηταν 7 ωρες τοτε και 6 παλι δυσκολα... απο την αρχη σου εβγαζε τοσο η πιο μετα γιατι εμενα φαινεται να στρωνει σιγα σιγα...
Smaug Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Κατέβασε το το gfxcardstatus που βλέπει ποιά κάρτα γραφικών χρησιμοποιεί ο υπολογιστής. Αν έχει την nvidia ενεργοποιημένη το σύστημα προφανώς ρουφάει αβέρτα. Το θέμα είναι ότι by default είναι η intel η ενσωματωμένη αλλά κάτι προγράμματα όπως skype και msn για κάποιο ηλίθιο λόγο όταν τα ανοίγεις σε γυρνάει σε nvidia οπότε η μπαταρία καταναλώνεται χωρίς λόγο. υγ. γενικότερα πάντως από την μπαταρία είμαι υπερευχαριστημένος. Εχθές το βράδυ με 1.5 ώρα ταινία 720p σε φωτεινότητα κάπου πιο κάτω από τη μέση μου έριξε 25% την μπαταρία.
haHa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 how??? αφου το μεγιστο ηταν 7 ωρες τοτε και 6 παλι δυσκολα... απο την αρχη σου εβγαζε τοσο η πιο μετα γιατι εμενα φαινεται να στρωνει σιγα σιγα... Κι ομως ετσι ειναι και αυτο εδειχναν μαλιστα και τα περισσοτερα reviews. Οτι οι εκτιμησεις της apple ανταποκρινοταν σχετικα στην πραγματικοητα. (αντε μια ωρα κατω απο τις εκτιμησεις να ηταν η πραγματικη αυτονομια σε απλο browsing) Δες πχ και ο φιλος Cue οτι ειχε παρομοια αυτονομια, βλεπωντας μαλιστα και video: 3.5 με τι ρυθμίσεις?Εμένα το MBP 13 June 2009 κρατάει 5-6 ώρες με - half level brightness - wifi - 1 ώρα βίντεο - XCode - web Κάπου είχα γράψει αναλυτικό ποστ νομίζω.
tr3quart1sta Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 διαβασα πως κανοντας reset το PRAM μπορει να βοηθησει... τι ακριβως κανει?? υπαρχει κανενα ρισκο?? θα βοηθησει την μπαταρια??
ixthy Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Mπορείς να μας δώσεις το full charge capacity καθώς και το original full charge capacity που έχει η μπαταρία σου σε mAh? Μπορείς επίσης να αναφέρεις πόσους κύκλους έχει κάνει η μπαταρία σου και πόσο καιρό ακριβώς την έχεις. Από ότι διάβασα κάπου είναι καινούργια, αλλά σε παρακαλώ δώσε μας τους αριθμούς που σου ζητώ συγκεντρωμένα για να βγάλουμε κάποια άκρη. Αν τα έχεις ξαναπεί sorry, αλλά βαριέμαι να διαβάζω 3 σελίδες (βασικά δεν έχω χρόνο αλλά προτιμώ να λέω ότι βαριέμαι χιχιχι).
tr3quart1sta Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 σε καποια φαση ειχε παει και πανω απο 7000....
ixthy Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Το macbook που έχεις από ότι καταλαβαίνω είναι April 2010 σωστά; Αν είναι αυτό της υπογραφής σου! Με δεδομένο ότι η γενιά του mid 2008 έχει original capacity 5600 mAh στις 15" μάλλον έχεις τελικά μικρό original capacity. Εμένα το 17άρι μου April 2010 με core i7 έχει 13000 mAh και το 15άρι με την 9400/9600 ενός φίλου έχει current 6350 mAh μετά από 80 κύκλους που σημαίνει ότι original πρέπει να είχε κοντά στις 7000 mAh. Βλέποντας ότι το current σου ισούται με το original, τότε δεν έχεις πρόβλημα μπαταρίας όσον αφορά τη λεοτουργία της, αλλά το original capacity μου φαίνεται μικρό για 9 ώρες αυτονομία (η προηγούμενη γενιά έβγαζε 7 ώρες). Βέβαια θα ήταν καλό να το επιβεβαιώσει αυτό και κάποιος που έχει μηχάνημα σαν το δικό σου, διότι ο core i5 ίσως να είναι και πιο οικονομικός από τον συνδυασμό core 2 duo με 9400. Αλλά και πάλι πόσο πιο οικονομικός...;;;
tr3quart1sta Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 βρηκα μερικους με 6900 mAh original battery capacity... δεν μπορει να ειναι λαθος (ελπιζω ) ....
ixthy Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δυστυχώς έχω το 17άρι και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω. Όπως είπα έχω 13000 mAh, αλλά είναι λογικό λόγω και μεγαλύτερης οθόνης. Εμένα δείχνει αυτονομία ακόμα για 9h και 45-50 mins. Λοιπόν αποσύνδεσε ότι εξωτερικό έχεις, όπως σκληρούς, στικάκια, ποντίκια, πληκτρολόγια, ή οθόνες (χιχιχι), κλείσε bluetooth, wifi και κατέβασε τη φωτεινότητα στη μέση ή λίγο κάτω από τη μέση το πολύ. Με full φόρτιση τι χρόνο ζωής σου βγάζει για την μπαταρία; Αν είναι δυνατόν μην τρέξεις κανένα πρόγραμμα (ούτε τον browser) να δούμε τι χρόνο μπορεί να σου βγάλει κάτω από ιδανικές συνθήκες. Μην πιστέψεις όμως στις πρώτες ενδείξεις, άστο να δουλέψει λίγο πάνω στην μπαταρία! Και μένα μερικές φορές μπορεί να μου λέει ότι έχω 5 ώρες, αλλά μετά δείχνει τη σωστή εκτίμηση. Αν δε σου βγάλει κάποια τιμή κοντά στο αναμενόμενο είναι καλό να επικοινωνήσεις με το service της Apple τηλεφωνικά. Το reset στο PRAM δεν ξέρω αν βοηθά. Καλύτερα αν νομίζεις ότι παραμένει το πρόβλημα που περιγράφεις, να κάνεις ένα SMC reset. Επίσης αν έχουν και άλλοι 6900 mAh original capacity προφανώς και δεν μπορεί να είναι λάθος. Προσωπικά περίμενα μεγαλύτερη μπαταρία σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, αλλά ίσως απλά να είναι πιο οικονομικά τα καινούργια μηχανήματα και να εξοικονομούν έτσι τις 2 παραπάνω ώρες. Αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να κάνουν τόσο μεγάλη οικονομία σε σχέση με τα παλιά! 2 ώρες είναι αυτές... δεν είναι και λίγο! Από την άλλη το 17άρι μου έχει διπλάσια μπαταρία... Δικαιολογείται κάτι τέτοιο μόνο από το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης; Ειλικρινά δε θέλω να κάνω εκτίμηση, αλλά καλού κακού κάνε ό,τι σου είπα και αν δεν... αμέσως τηλέφωνο στο Apple support center.
tr3quart1sta Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 ΑΝ το εκανα σωστα ισχυει το εξης: Wh = Ah * V αρα Ah = Wh / V Ah = 77.5 / 10.95 = 7.07762557 = 7077 mAh
xalia Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 έχω το mbp 13 late 2009 ( june? ) κλείνει το φως στο keyboard ? να κάνω και εγώ μια μέτρηση
kpartsi Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 έχω το mbp 13 late 2009 ( june? ) κλείνει το φως στο keyboard ? να κάνω και εγώ μια μέτρηση Με F5 μέχρι να πάει η ένδειξη που θα σου βγει στην οθόνη στο 0. Με F5 και F6 μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του φωτισμού πληκτρολογίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.