Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με MacBook Pro Unibody με μπαταρία!

kdiamant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Παρακαλώ τη βοήθειά σας γιατί πάω να σκάσω.

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ώς εξής: εκεί που δούλευα πριν λίγο στο MacBook Pro Unibody 17" (αγορασμένο εδώ και 15 μήνες περίπου) με την μπαταρία, ξαφνικά κλείνει χωρίς καμία ειδοποίηση όπως κάνει πάντα. Το βάζω λοιπόν στο ρεύμα και ενώ δείχνει ότι φορτίζει το ποσοστό παραμένει κολημένο στο 0% εδώ και ώρα. Με το που το βγάλω απο το ρεύμα κλείνει απευθείας. Η μπαταρία δεν βγαίνει καθώς είναι το 17".

Ερωτήσεις:

1)Μπορώ να κάνω κάτι μην τυχόν και δεν φταίει η μπαταρία και απλά έχει κολλήσει κάτι? Κάτι για reset στη μπαταρία είχα ακούσει. Παρεπιτόντος χθές που δεν μου είχε παρουσιαστεί το πρόβλημα, του είχα κάνει και το hardware check χωρίς να έχει βρεί κάποιο πρόβλημα.

2)Επειδή το laptop είναι αγορασμένο απο Αγγλία αν πάω στην iSquare θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα? Έχω AppleCare για 3 χρόνια.

3) Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία? Θα μου το κρατήσουν καιρό ή όπως λέει η λογική θα μου αλλάξουν την μπαταρία άμεσα αν την έχουν ή θα μου παραγγείλουν αν δεν έχουν?

EDIT: Ξέχασα αν αναφέρω ότι όταν πάταγα επάνω στο εικονίδιο της μπαταρίας μου έβγαζε ένα θαυμαστικό όπου με πέταγε σε διάφορες πληροφορίες για πιθανή αντικατάσταση μπαταρίας. Επίσης τώρα ξεκόλλησε το ποσοστό και πλέον δείχνει να φορτίζει κανονικά και δεν κλείνει αν το βγάλω απο το ρεύμα. Τι συμβαίνει? Η μπαταρία είναι έτοιμη να τα κακαρώσει?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Α) Η μπαταρια σου τα εχει κακαρωσει ...

Β) Μπορεις να το πας στην iSquare χωρις κανενα προβλημα

Γ) Για τον χρονο παραδοσης δεν γνωριζω αλλα μπορεις να το πας και σε αλλο Authorised Service Provider (στην Αθηνα ειναι Document, Systemgraph στην Θεσαλλονικη Elite) οπου και σιγουρα θα το εχεις πισω πιο γρηγορα

Δ) Μην σε αγχωνει το συμβαν ... απλα αλλαγη μπαταριας θελει

Δημοσ.
Α) Η μπαταρια σου τα εχει κακαρωσει ...

Β) Μπορεις να το πας στην iSquare χωρις κανενα προβλημα

Γ) Για τον χρονο παραδοσης δεν γνωριζω αλλα μπορεις να το πας και σε αλλο Authorised Service Provider (στην Αθηνα ειναι Document, Systemgraph στην Θεσαλλονικη Elite) οπου και σιγουρα θα το εχεις πισω πιο γρηγορα

Δ) Μην σε αγχωνει το συμβαν ... απλα αλλαγη μπαταριας θελει

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Πάντως τώρα φόρτισε μετά απο πολλέεεεεεες ώρες και την τεστάρω να δώ πόσο θα κρατήσει. Πάντως θα το πάω για Service γιατί απ'οτι φαίνεται θα το ξαναπαρουσιάσει το πρόβλημα.

EDIT: Tο ποσοστό μπαταρίας κατεβαίνει φυσιολογικά θα έλεγα, το πόσο ώρα απομένει ακόμα δείχνει ότι θέλει. Μια 6 ώρες και μετά απο 1 λεπτό 4 ώρες και μετά πάλι απο δευτερόλεπτα 6 ώρες. Περίεργο δεν είναι? Αν κάνω αυτό θα βοηθήσει? http://support.apple.com/kb/HT3964

Δημοσ.

Λοιπόν έχω εξελίξεις στο θέμα.

Πήγα στην SystemGraph όπου η εξυπηρέτησή τους ήταν άμεση και άψογη! Όταν το πήγα το laptop το συμβολάκι στην μπαταρία είχε εξαφανιστεί. Μου έκαναν επιτόπου έλεγχο στην μπαταρία με ένα πρόγραμμα δικό τους όπου στο τέλος έβγαζε αν η μπαταρία είχε πρόβλημα και ένα κωδικό δίπλα. Επίσης το ίδιο πρόγραμμα απ' όσο κατάλαβα τσέκαρε και τον φορτιστή που επίσης πέταγε στο τέλος έναν κωδικό. Το θέμα είναι ότι την μπαταρία τη έβγαλε να είναι μια χαρά και μου λέει ο τεχνικός ότι αν στείλουν την μπαταρία με αυτόν το κωδικό στην Apple θα τους την επιστρέψει πίσω. Το laptop δεν κολλάει καθόλου με ή χωρίς την μπαταρόια κατά τη διάρκεια ακόμα και βαριών εφαρμογών όπως φίλτρα σε photoshop που δοκίμασε ο τεχνικός. Λόγω του ότι δεν έβγαλε πρόβλημα η μπαταρία μα ούτε και ο φορτιστής με το πρόγραμμά τους, μου είπε αν μου ξαναβγάλει το σύμβολο δίπλα απο την μπαταρία να τους το πάω πάλι, να τσεκάρουν επιτόπου πάλι την μπαταρία. Τώρα αυτό το σύμβολο πάλι εμφανίστηκε. Το θέμα είναι αύριο θα υπάρχει ώστε λογικά η μπαταρία να μην βγεί ok η πάλι θα τρέχω τσάμπα...Θα δούμε.

Ερωτήσεις:

1) Αν μου αφαιρέσουν την μπαταρία , το laptop θα λειτουργεί με το ρεύμα μόνο?

2) Κάποιο πρόγραμμα σαν το δικό τους, που να μπορώ να δώ και εγώ επιτόπου την κατάσταση της μπαταρίας?

Το σύμβολο που μου εμφανίζει δίπλα από την μπαταρία είναι αυτό icon4.gif σε γκρί χρώμα. Όταν το πατάω μου εμφανίζει τα παρακάτω:

Battery conditions

The battery condition tells you whether your battery is functioning normally and approximately how much charge it can hold.

Here are the possible conditions:

Normal: The battery is functioning normally.

Replace Soon: The battery is functioning normally but holds less charge than it did when it was new.

Replace Now: The battery is functioning normally but holds significantly less charge than it did when it was new. You can continue to use the battery until you replace it without harming your computer.

Service Battery: The battery isn’t functioning normally, and you may or may not notice a change in its behavior or the amount of charge it holds. Have your computer checked by an Apple Authorized Service Provider (AASP). You can continue to use your battery before it’s checked without harming your computer.

Open

How to find your nearest Apple Authorized Service Provider (AASP)

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Έχεις κάνει ποτέ calibration στη μπαταρία σου; Ποιο το θεωρητικό της capacity και ποιο το πραγματικό; Πόσους κύκλους φόρτισης λέει το σύστημα ότι έχεις κάνει; Το αφήνεις γενικώς να δουλεύει και με την μπαταρία, ή είναι συνεχώς πάνω στο ρεύμα;

Δημοσ.
Έχεις κάνει ποτέ calibration στη μπαταρία σου; Ποιο το θεωρητικό της capacity και ποιο το πραγματικό; Πόσους κύκλους φόρτισης λέει το σύστημα ότι έχεις κάνει; Το αφήνεις γενικώς να δουλεύει και με την μπαταρία, ή είναι συνεχώς πάνω στο ρεύμα;

1)Έχω κάνει calibration αρκετές φορές.

2) Σύμφωνα με το πρόγραμμα coconutBattery το Original Capacity: 1300 mAh και το Current Capacity: 12236 mAh. (Περίεργο δείχνει ένα ψηφίο παραπάνω)

3) Το laptop το έχω 15 μήνες και η μπαταρία έχει κάνει 143 κύκλους φόρτισης.

4)Γενικά το δουλεύω κυρίως με ρεύμα αλλά αρκετές φορές και με μπαταρία.

Δημοσ.

το σαββατο πηρα το macbook pro 15 i5 2.4

εχω κανει απο την αρχη 4 battery calibration αλλα η μπαταρια δεν βγαζει πανω απο 3.5 ωρες με χαλαρη χρηση ... τι φταιει??

Επισκέπτης
Δημοσ.

τι εννοείς χαλαρή χρήση;

επίσης, τόσο κρατάνε μωρέ...τα 10ωρα που διαφημίζουν είναι μπαρούφες...εννοεί μάλλον να έχεις ανοικτό μόνο κειμενογράφο...lol

Δημοσ.
τι εννοείς χαλαρή χρήση;

επίσης, τόσο κρατάνε μωρέ...τα 10ωρα που διαφημίζουν είναι μπαρούφες...εννοεί μάλλον να έχεις ανοικτό μόνο κειμενογράφο...lol

οταν λεει 8 ωρες δεν θα επρεπε να κραταει χαλαρα ενα 5ωρο?? μπορει ο καθενας να γραψει ποσο του κραταει??

Δημοσ.

3.5 με τι ρυθμίσεις?

Εμένα το MBP 13 June 2009 κρατάει 5-6 ώρες με

- half level brightness

- wifi

- 1 ώρα βίντεο

- XCode

- web

Κάπου είχα γράψει αναλυτικό ποστ νομίζω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

mbp late 2008 κρατάει κάνα 3ωρο - άντε 4 αλλά εξαρτάται από την χρήση..

άμα χρησιμοποιείς το wifi και βλέπεις youtube videos, κλάφτα

Επισκέπτης
Δημοσ.

τον default που δίνει η Apple στα 7200rpm (Hitachi HTS723225L9SA62) μιας κ μου ζήταγε "μόλις" 30 ευρώ παραπάνω το γερμανικό κατάστημα απ΄όπου έγινε η αγορά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...