nikos21aek Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 ωραίος...κατατοπιστικόςάμα τα έχει τα monies ο OP ας πάει σε SSD από τώρα, αλλιώς ας περιμένει κάνα χρόνο+ παίρνοντας τώρα 2 χ spinpoint(ή 2 hybrid) σε RAID 1 μιας και δεν το θέλει για επαγγελματικούς λόγους (κάτι που ενδεχομένως να δικαιολογούσε την αγορά "πανάκριβων" SDD ) είναι υποκειμενικό όμως...οπότε ας τα ζυγίσει... Μα δεν είναι μόνο ο επαγγελματίας που χαίρεται τα προνόμια των SSD.Ο επαγγελματίας θα χαρεί τα προνόμια και θα κάνει και τη δουλειά του πιο γρήγορα.Για τον απλό χρήστη ο ssd πιστεύω πως είναι ακόμη πιο χρήσιμος.Που θα ανοίξει τον firefox και θα φορτώνει μισό λεπτό και θα του έρχεται να σπάσει το pc,που θα μπεί μέσα στα windows θα βλέπει την επιφάνεια εργασίας και θα πρέπει να περιμένει μισό λεπτό να φορτώσουν όλα για να μην κολλήσει το σύμπαν,που που που.. Με τον SSD καταλαβαίνεις τη διαφορά από το που θα πατήσεις το κουμπί να ανοίξει ο υπολογιστής και θα bootάρει πιο γρήγορα,μέχρι που με το που δείς την επιφάνεια εργασίας σου θα μπορείς να πατήσεις οτιδήποτε θέλεις αμέσως μέχρι που μόλις πατάς το οτιδήποτε να ανοίγει ακαριαία σχεδόν,μέχρι που ακόμη και μετά από μήνες χρήσης του σκληρού οι εφαρμογές θα ανοίγουν όπως άνοιγαν και μετά το φορμάτ μέχρι και τη στιγμή που θα κλείσεις τον υπολογιστή σου που αντί να περιμένεις 2 λεπτά να σου κλείσει όλες τις εφαρμογές θα νομίζεις ότι κόπηκε το ρεύμα. Ακριβοί μεν.1000 φορές προτιμότεροι όμως από έναν παντελώς άχρηστο για τις ανάγκες του χρήστη(τις περισσότερες φορές) επεξεργαστή των 300€ που οι περισσότεροι νομίζουν ότι αυτός δίνει την ταχύτητα στον υπολογιστή σου ή από το να αγοράσεις πανάκριβη ram που αν δεν κλοκάρεις δεν πρόκειται ούτε για αστείο να αντιληφθείς διαφορές με ram του κιλού.Με λίγα λόγια αν ο άλλος έχει σκοπό να σκάσει 1Κ+ για κουτί είναι τεράστια αμέλεια να μην δώσει ένα σεβαστό ποσό και εκεί.Το λιγότερο δηλαδή 100€ για έναν 40άρη που να έχει μόνο τις εφαρμογές του και το λειτουργικό και αν χωρέσει που και που κανένα παιχνιδάκι που λιώνει έχει καλώς.Τα υπόλοιπα όλα στους μηχανικούς που αγοράζονται με το κιλό.
mythoc Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Ετσι οπως το θετεις ειναι σαν να κανεις συγκριση μεταξυ των τροφοδοτικων βλεποντας μονο τα watt του καθενος!Αλλο ομως τα 550watt ενος corsair αλλο τα 550watt ενος τροφοδοτικου deer.Eπισης σε ενα τροφοδοτικο παιζει ρολο ποσα Amber δινει η 12V1+Κανε μια συγκριση μεταξυ των τροφοδοτικων και θα δεις οτι πολλα απο αυτα τα οποια ανηκουν στα 550watt δεν εχουν καμια σχεση με το συγκεκριμενο τροφοδοτικο που σου λεω Επισης σημαντικο ρολο σε ενα τροφοδοτικο παιζει και το λεγόμενο efficiency! Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι το συγκεκριμενο τροφοδοτικο αναφερει ονομαστικη ισχυ 550watt και θα σου "δωσει" οσα περισσοτερα μπορει!Αντιθετως υπαρχουν τροφοδοτικο και καλα 550 watt και αμφιβαλλω αν δινουν 400watt! Go for it man Μην ανησυχεις!Ειναι υπερ υπερ αρκετα τα 550watt του corsair ΟΚ done to PSU. thank ya Προβληματάκι στην ΡΑΜ >.< Το πλαίσιο δεν έχει την Fatal1ty άλλο site με την συγκεκριμένη δεν υπάρχει. χμμ οπότε επιστρέφω στην G.skill που είδα στο multirama και μου φάνηκε αρκετά καλή. Αν έχετε να προτείνετε κάτι, ελεύθερα
MasterX Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μα δεν είναι μόνο ο επαγγελματίας που χαίρεται τα προνόμια των SSD.Ο επαγγελματίας θα χαρεί τα προνόμια και θα κάνει και τη δουλειά του πιο γρήγορα.Για τον απλό χρήστη ο ssd πιστεύω πως είναι ακόμη πιο χρήσιμος.Που θα ανοίξει τον firefox και θα φορτώνει μισό λεπτό και θα του έρχεται να σπάσει το pc,που θα μπεί μέσα στα windows θα βλέπει την επιφάνεια εργασίας και θα πρέπει να περιμένει μισό λεπτό να φορτώσουν όλα για να μην κολλήσει το σύμπαν,που που που..Με τον SSD καταλαβαίνεις τη διαφορά από το που θα πατήσεις το κουμπί να ανοίξει ο υπολογιστής και θα bootάρει πιο γρήγορα,μέχρι που με το που δείς την επιφάνεια εργασίας σου θα μπορείς να πατήσεις οτιδήποτε θέλεις αμέσως μέχρι που μόλις πατάς το οτιδήποτε να ανοίγει ακαριαία σχεδόν,μέχρι που ακόμη και μετά από μήνες χρήσης του σκληρού οι εφαρμογές θα ανοίγουν όπως άνοιγαν και μετά το φορμάτ μέχρι και τη στιγμή που θα κλείσεις τον υπολογιστή σου που αντί να περιμένεις 2 λεπτά να σου κλείσει όλες τις εφαρμογές θα νομίζεις ότι κόπηκε το ρεύμα. Ακριβοί μεν.1000 φορές προτιμότεροι όμως από έναν παντελώς άχρηστο για τις ανάγκες του χρήστη(τις περισσότερες φορές) επεξεργαστή των 300€ που οι περισσότεροι νομίζουν ότι αυτός δίνει την ταχύτητα στον υπολογιστή σου ή από το να αγοράσεις πανάκριβη ram που αν δεν κλοκάρεις δεν πρόκειται ούτε για αστείο να αντιληφθείς διαφορές με ram του κιλού.Με λίγα λόγια αν ο άλλος έχει σκοπό να σκάσει 1Κ+ για κουτί είναι τεράστια αμέλεια να μην δώσει ένα σεβαστό ποσό και εκεί.Το λιγότερο δηλαδή 100€ για έναν 40άρη που να έχει μόνο τις εφαρμογές του και το λειτουργικό και αν χωρέσει που και που κανένα παιχνιδάκι που λιώνει έχει καλώς.Τα υπόλοιπα όλα στους μηχανικούς που αγοράζονται με το κιλό. να το θεσουμε και πιο απλά με 2 κουβέντες για οσους δεν καταλαβαν: Ο σκληρός δισκος ειναι το πιο αργο υποσυστημα του υπολογιστη (μπορουμε να πουμε το bottleneck του ολου συστηματος), οποτε ειναι το πρωτο που πρεπει να επιταχυνουμε!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 κάντα λίγο μεγαλύτερα τα γράμματα, λίγο πιο κόκκινα και περισσότερο bold για να το εμπεδώσουμε καλά... Μιλάμε κατα πόσο αξίζουν οι λύσεις SSD με το pricetag που έχουν και τις μικρές χωρητικότητες, που πρέπει να είσαι πολύ συντηρητικός,στην χρήση τους (το τι θα βάλεις μέσα τελικά...), αντί του RAID 1 με συμβατικούς σκληρούς την στιγμή που σε gaming συστήματα δεν θα πάθεις και τπτ άμα περιμένεις το παιχνίδι να φορτώσει και 10 δεύτερα παραπάνω... αλλά όπως προείπα, είναι υποκειμενικό το ζήτημα... (αναφερομαι σε gaming rigs γιατί αλλού αλλάζει το πράγμα...)
lionheart75 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Tα πράγματα είναι απλά, ούτε υποκειμενικά ούτε τίποτα. Δεν είναι αναγκαία / απαραίτητη η ύπαρξη ssd σε καθαρά gaming pc για λόγους και καλά μεγαλύτερης απόκρισης του συστήματος στη διάρκεια παιχνιδιών > δλδ περισσότερα fps. Γιατι μπορεί κάποιος που σκέφτεται να πάρει να νομίζει και αυτό.. Ότι συμβαίνει με έναν καλό μηχανικό συμβαίνει και με έναν ssd, in gaming. Το να δώσει κάποιος σώνει και καλά τόσα ευρώ για να κάνει πιο γρήγορα το loading το παιχνίδι του είναι καθαρά πέταμα χρημάτων. Αν πάλι απο την άλλη του περισσεύουν τα χρήματα και γουστάρει να έχει ταυτόχρονα και ταχύτατη απόκριση σε περιβάλλον παραθυρικό τότε, be my quest. Εννοείται ότι λέει ο ssd.
caution Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ορθώς ομιλεί ο λεοντόκαρδος ο εβδομηκοστός πέμπτος - προσθέτω ένα
MasterX Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 να το θεσουμε και πιο απλά με 2 κουβέντες για οσους δεν καταλαβαν:Ο σκληρός δισκος ειναι το πιο αργο υποσυστημα του υπολογιστη (μπορουμε να πουμε το bottleneck του ολου συστηματος), οποτε ειναι το πρωτο που πρεπει να επιταχυνουμε!!! δεν το ειπα αυτό ειδικά για τα παιχνιδια αλλα για τη γενικη χρηση του υπολογιστη (τις αλλες καθημερινες δουλειες που κανουμε με αυτον). Και φυσικα αυτη την εντυπωση την εχω αποκομισει απο αυτα που γραφουν εδω μεσα, οι πιο γνώστες, αυτοι που γνωριζουν πολυ περισσοτερα πραγματα απο ολους εμας τους υπολοιπους..
mythoc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 παίδες σε λίγο πάω πλαίσιο να πάρω τα περισσότερα μέροι του PC! Επειδή έχουν έλλειψη στις RAM 1600mhz (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/with%28MEMORY_SIZE=4%20GB%29/with%28MEMORY_SPEED=1600%20MHz%29/with%28PriceRange=%E2%82%AC%20%20%20%2099-199%29/with%28sort=priceasc%29.htm) Αν πάρω αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-XMS-4GB-DDR3-1600-Intel-Core-i5-i7-Ram-Kit-2-x-2GB-PC3-12800-9-9-9-24.htm με τον AMD θα υπάρχει κανένα πρόβλημα?
lionheart75 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 παίδες σε λίγο πάω πλαίσιο να πάρω τα περισσότερα μέροι του PC!Επειδή έχουν έλλειψη στις RAM 1600mhz (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/with%28MEMORY_SIZE=4%20GB%29/with%28MEMORY_SPEED=1600%20MHz%29/with%28PriceRange=%E2%82%AC%20%20%20%2099-199%29/with%28sort=priceasc%29.htm) Αν πάρω αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-XMS-4GB-DDR3-1600-Intel-Core-i5-i7-Ram-Kit-2-x-2GB-PC3-12800-9-9-9-24.htm με τον AMD θα υπάρχει κανένα πρόβλημα? Aυτές έχω και γώ στο set up μου. Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Πάντως δεν ξέρω κατα πόσο σε χαλάει αυτό που θα πώ αλλά τις συγκεκριμένες μνήμες τις πήρα στα 115 ευρώ πρίν κανα δίμηνο απο το ίδιο κατάστημα... Οι τιμές καθημερινά απογειώνονται.
mythoc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Aυτές έχω και γώ στο set up μου. Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Πάντως δεν ξέρω κατα πόσο σε χαλάει αυτό που θα πώ αλλά τις συγκεκριμένες μνήμες τις πήρα στα 115 ευρώ πρίν κανα δίμηνο απο το ίδιο κατάστημα... Οι τιμές καθημερινά απογειώνονται. ξέρω απο την προηγούμενη βδομάδα που άρχισα να ψάχνω pc όλα τα κομμάτια έχουν ανεβεί εμπρός καλές μου δόσεις ωραία μάλλον θα τις πάρω. ---------- Προσθήκη στις 23:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:30 ---------- Topic ends here. Αυριο παραλαμβανω το pc. Σας ευχαριστω ολους, οι συμβουλες σας ηταννκατι παραπανω απο πολυτιμες!
Dropsreef Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Topic ends here. Αυριο παραλαμβανω το pc. Σας ευχαριστω ολους, οι συμβουλες σας ηταννκατι παραπανω απο πολυτιμες! το οποιο αποτελείται απο?
MasterX Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Aυτές έχω και γώ στο set up μου. Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Πάντως δεν ξέρω κατα πόσο σε χαλάει αυτό που θα πώ αλλά τις συγκεκριμένες μνήμες τις πήρα στα 115 ευρώ πρίν κανα δίμηνο απο το ίδιο κατάστημα... Οι τιμές καθημερινά απογειώνονται. Γιατί γινεται αυτό??? Ξερει κανεις να μας πει? Θα συνεχιστει ή θα αλλαξει αυτη η κατασταση? Σκεφτομαι να φτιαξω PC προς το τελος του μηνα και με απασχολει το θεμα των αυξησεων τιμων..
Dropsreef Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Σκεφτομαι να φτιαξω PC προς το τελος του μηνα και με απασχολει το θεμα των αυξησεων τιμων.. skroutz it Μaster Χ! Ενδεικτικά:ATI Radeon HD5850 εδω 251,68 και εδω 285€!Δεν την λες και μικρη την διαφορα των 33,5€.Στο πλαισιο συγκεκριμενα μεσα σε μια εβδομαδα εχει γινει το εξης απιστευτο!Ξεκινησε με 285€,πηγε 295€,ξανα ανεβηκε στα 315€ και επεσε παλι στα 285€!Ουτε χριματιστηριο να ηταν με τετοιες τιμες μεσα σε μια εβδομαδα
MasterX Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 ναι την εχω δει την καρτα που την εχει 251,68 το συγκεκριμενο καταστημα, καθως τις τελευταιες εβδομαδες παρακολουθω τα θεμετα για στησιμο νεων PC που ξεκινουν εδω στο φορουμ και το συγκεκριμενο μαγαζι το εχετε δειξει πολλες φορες για την 5850 που εχει πολυ φθηνοτερα, οπως και για τον F3 τωρα τελευταια.. Αλλα γιατι το Πλαισιο μας παιζει έτσι?
mythoc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Ποστάρω από το νέο PC Case: Haf 922 (πολύ φασαρία...!!) RAM: Mushkin 4GB 1600 Stilleto CPU: AMD Phenom 955 X4 DVDRW: asus dvd rw PSU: Corsair 550W MB: Asrock 880G XTREME3 GPU:Gigabyte 5850 (σπαστικά drivers δεν μου δουλεύουν απο το site, μόνο αυτά που έχει στο cd, αν μπορεί κάποιος να help...μου εμφανίζει μικρή την οθόνη όταν βάζω drivers απο το site της ati...) HD1: Samsung F3 Spinpoint 1tb HD2: Intel 80GB PostVille ssd (τα σπάει!!!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.